מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מיני אוזני המן

מיני אוזני המןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 21, 2018
Last modified:פברואר 21, 2018

Summary:

עוגיות אוזני המן (ללא מרגרינה) – אוזני המן קטנטנים בגודל ביס.

דרך מיוחדת ומגניבה להכין אוזני המן. מומלץ לעטוף בנייר צלופן קשור בסרט ולשים במשלוח מנות.

מיני אוזני המן

מצרכים (40 אוזני המן קטנים):

כוס ושליש (185 ג') קמח רגיל

2 כפות מלאות (22 ג') קורנפלור

חצי כפית (3 ג') אבקת אפיה

שליש כוס (65 ג') סוכר

1 ביצה

שליש כוס (65 ג') שמן

חצי כפית (3 ג') תמצית וניל

למילוי: ממרח שוקולד שאוהבים

לזיגוג פסי שוקולד (לא חובה): 50 גרם שוקולד מריר + כפית שמן

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה קמח, קורנפלור ואבקת אפיה. מוסיפים סוכר ומערבבים. מוסיפים ביצה, שמן ותמצית וניל. מערבבים בעזרת כף ואח"כ לשים מעט עם הידיים עד לקבלת בצק אחיד (אם הבצק יוצא יבש או פירורי יש להוסיף 1-2 כפות מים בהדרגה עד שהבצק נעשה אחיד).

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפיה לעלה דק אבל לא מידי. קורצים עיגולים בעזרת קורצן או כוס קטנה הפוכה בקוטר של כ-5 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול כרבע כפית ממרח שוקולד.

-סוגרים כל עיגול למשולש ומהדקים היטב את השוליים כדי שלא ייפתחו בזמן האפייה. אופים במשך 14-15 דקות, עד להזהבה ממש קלה.

-מוציאים מהתנור ומצננים בחוץ (העוגיות מתקשות ומקבלות פריכות לאחר צינון).

-לזיגוג פסי שוקולד: מניחים בקערית את קוביות השוקולד וכפית שמן וממיסים במיקרוגל במשך כ-15 שניות. מוציאים ומערבבים לתערובת חלקה. ממלאים בשקית זילוף (או שקית אוכל קטנה), גוזרים פתח קטנטן בפינת השקית ומזלפים פסים מעל אוזני המן.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

32 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום לך אפרת,
    אני רוצה לשתף אותך בחווית הבישול והאפיה שמאז שגיליתי את האתר שלך אני ממש מכורה אליו וכל בישול או אפיה אני פותחת את האתר שלך ונהנית ממתכונים קלים וטעימים ושתמיד מצליחים:)
    לא מפסיקה להעריך!!!!

  2. שלום,
    אני רוצה להכין אוזני המן גם לאחר פורים .
    אני מאוד אוהבת זה ממש טעים.
    יש אפשרות לא לשים במתכון קורנפלור?

  3. שלום אפרת,
    הייתי מעוניינת להכין אבל אני משתמשת בקמח שקדים.
    האם אפשר להשתמש את זה עם קמח שקדים?
    תודה!
    מלכה

  4. המתכון נראה מעולה אנסה בקרוב
    האם לדעתך אפשר להכין 5 ימים מראש ולהקפיא לאחר האפייה?
    תודה רבה 🙂

    1. אפשר אבל קחי בחשבון שלאחר שאוזני המן מתקררים השוקולד מתקשה ולא נשאר רך.

  5. נהנה מאוד מאוד מהמתכונים תודה רבה!!

    לגבי האוזני המן יצאח מוצלחים ברוך השם
    הבעיה היא שניסיתי להשים חלק עם ממרח חלווה וזה דיי ייבש את הבצק הייתי שמח לרעיון לקראת פורים!!

    שחב תודה רבה על הכל

    1. היי שאול,
      גם מניסיוני מילוי אוזני המן בממרח חלווה פחות יוצא מוצלח.
      אם רוצים לגוון אפשר לשלב חלווה ושוקולד באותו מילוי. אפשר לשלב ממרח שוקולד עם פקאן מסוכר קצוץ דק.
      אפשר למלא במלית פרג אם אוהבים או במלית אגוזים, דבש וקינמון.

  6. היי בוקר טוב לך…..
    יש מצב שאת שולחת לי סירטון של האוזני נהן זה יעזור לי מאוד
    תודה רבה רבה רבה על הכל:)

  7. היי בוקר טוב לך.
    נהנית מאד מאד לקבל את המתכונים שלך אותם הכנתי לא פעם ולא פעמיים ויוצאים מוצלחים מוצלחים וטעימים .
    רציתילשאול האם ניתן להמיר את הקמח הרגיל עם קמח מלא או קמח כוסמין ואבקת אפיה.
    תודה לך וכל טוב

    1. בוקר אור רויטל,
      לדעתי אפשר. עדיף להשתמש בקמח כוסמין. אני עדיין ממליצה להוסיף 2 כפות קורנפלור כי זה תורם למרקם. אם במקרה הבצק יוצא דביק מידי יש להוסיף עוד קצת קמח כוסמין לפי הצורך. ממליצה להשתמש בביצה קטנה.
      יום מקסים 🙂

    1. היי,
      הקורנפלור תורם למרקם פריך ואוורירי יותר ולכן מומלץ לא לוותר עליו אבל אם אין לך אפשר לשים 2 כפות קמח תופח במקום.

  8. בס"ד
    בוקר טוב!
    אפשר להקפיא אותם? או שלא כדאי ?
    (הכוונה להכין מראש ולא ביום הפורים..)

    תודב ויום טוב מאוד 🙂

    1. כן, אפשר להקפיא בקופסה אטומה ולהפשיר בטמפ' החדר.
      יום מקסים 🙂

    2. בס"ד
      יופי!!
      תודה .
      אני בטוחה שיצא טוב ולא בזכותי אלא בזכות השם והמתכונים המדויקים שנתן לך 🙂
      תודה ושבת שלום

    1. היי רחל,
      אפשר לשים 2 כפות קמח תופח אבל עדיף קורנפלור כי הוא משדרג את המרקם.

    1. היי מיכל,
      הכמות של הבצק אמורה להספיק ל-40 יחידות בתנאי שקורצים עיגולים בקוטר של עד 5 ס"מ.
      יש להשתמש בכל כמות הבצק. זאת אומרת שלאחר שרידדת את הבצק וקרצת עיגולים, יש לרדד שוב את הבצק ושוב לקרוץ עיגולים ושוב לרדד את השאריות ושוב לקרוץ, כך עד שהבצק נגמר.
      מבחינת עובי יש לרדד את הבצק דק אבל לא מידי. כ-3 מ"מ.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר