מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מוקפץ צמחוני

מוקפץ צמחוניFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 13, 2016
Last modified:יוני 25, 2019

Summary:

מתכון למוקפץ צמחוני טעים ודיאטטי שמכינים בקלי קלות

מוקפץ פטריות, קישואים ושעועית ירוקה

מצרכים (2 מנות):

1 בצל בינוני קצוץ גס

סלסלת פטריות טריות חצויות

2 קישואים בינוניים חתוכים גס

כוס וחצי שעועית ירוקה משקית קפואה

תיבול: 2 כפות רוטב סויה, 2 כפות סילאן, 1 כף רוטב צ'ילי מתוק, מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל במשך כ-2 דקות. מוסיפים את הפטריות והקישואים, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים על אש בינונית במשך 7-8 דקות (מומלץ לכסות את המחבת ולערבב מידי פעם).

-מוסיפים את השעועית הירוקה ומבשלים כ-5 דקות נוספות, תוך כדי ערבוב.

-מתבלים בסויה, סילאן, צ'ילי מתוק, מלח ופלפל שחור ומערבבים במשך כ-2 דקות, עד לספיגת הטעמים.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

24 תגובות

הוסף תגובה
  1. תודה (שוב!!) על מתכון נפלא ופשוט….
    הוספתי לירקות הנ"ל גם כרובית וגזר, ויצא מושלם!!!
    ממש אחלה ארוחת צהריים לעבודה, בכלום זמן

  2. שלום
    מה אפשר לשים במקום סילאן וצילי מתוק (סכרת) ואני שמה פטריות מקופסא כי אין לי טרי
    תודה מראש

    1. היי תמי,
      אפשר לתבל בסויה וכל ממתיק שיש לך שיכול להיות מתאים לבישול.
      אם אין לך פטריות טריות שימי משימורים (עדיף פטריות שלמות אם יש לך).

  3. האם אפשר במקום השעועית-הירוקה להשתמש ב-2 כוסות אפונה קפואה ?
    בעבר הכנתי עם השעועית וזה יצא ממש מעולה,
    כעת יש לי רק אפונה קפואה ,האם זה יתאים ?
    בתודה מראש,
    שירה

    1. היי גלית,
      אפשר להשתמש בשעועית טרייה – מומלץ לבשל אותה לפני במים רותחים במשך 4-5 דקות ולסנן (ואז להשתמש בה למתכון כרגיל..)
      חג שמח 🙂

  4. ראשית,תודה רבה רבה,למתכון הכול-כך טעים והמיוחד,
    מאז שהכנתי בפעם הראשונה,כול הזמן הוא מבוקש,הכנתי בתוספת לאורז .
    הכנתי כפי המתכון,בתוספת של 2 שיני -שום קצוצות דק.(ויתרתי על הצ'ילי-המתוק,שמכיל סוכר,ושפחות בריא.)

    תודה למתכון הנפלא והקל להכנה.
    למי שלא הכין:
    חברים תכינו ותהנו,ההצלחה מובטחת!
    טעים ומיוחד.

    1. היי מיכל,
      יותר טעים עם פטריות טריות אבל את יכולה לשים פטריות משימורים עדיף שלמות אם יש לך.
      אפשר לשים במקום גם קוביות קטנות של בטטה, דלעת או דלורית. גזר גם יכול להתאים.
      יום מקסים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר