מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מוקפץ סיני

מוקפץ סיניFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 10, 2017
Last modified:יולי 17, 2017

Summary:

מתכון למוקפץ צמחוני בסגנון סיני – נודלס (אטריות ביצים) עם ירקות צבעוניים ברוטב סויה, סילאן וצ'ילי מתוק.

מוקפץ סיני

מצרכים (כ-4 מנות):

200 גרם נודלס/אטריות ביצים רחבות

בצל קטן קלוף חצוי חתוך לפרוסות דקות (חצאי עיגול)

3 שיני שום פרוסות

2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים לרצועות דקות

גמבה קטנה חתוכה לרצועות דקות

פלפל צהוב קטן חתוך לרצועות דקות

חצי פלפל ירוק חריף קצוץ (לא חובה)

סלסלת פטריות שמפיניון טריות חתוכות גס

שליש כוס גרגירי תירס מקופסת שימורים (לא חובה)

חצי כוס עלי כוסברה קצוצים או בצל ירוק קצוץ

תיבול: 7 כפות רוטב סויה (מומלץ רוטב סויה בסגנון סיני), 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק, כף סילאן, קמצוץ פלפל שחור, תבלין צ'ילי חריף לפי הטעם (לא חובה).

אופן הכנה:

-מכינים את הנודלס לפני הוראות שעל גבי האריזה (אם רוצים שהאטריות יהיו בצבע צהוב מומלץ להוסיף חצי כפית כורכום למי הבישול). לאחר שהנודלס מבושל מסננים מנוזלים ומזליפים מעל מעט שמן זית.

-מחממים ווק או מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים שום, גזר, פלפלים ופטריות. ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים על אש בינונית במשך כ-15 דקות, עד שהירקות מעט מתרככים אך עדיין נגיסים (כדי לזרז את ריכוך הירקות מומלץ לכסות את המחבת).

-מוסיפים את גרגירי התירס, הנודלס המבושל ומתבלים ברוטב סויה, צ'ילי מתוק, סילאן, פלפל שחור ותבלין צ'ילי. מערבבים כדקה. מוסיפים בצל ירוק או עלי כוסברה ומערבבים 1-2 דקות לספיגת הטעמים.

מוקפץ סיני

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

73 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי סורי על השעה…
    רציתי לשאול אם יש אפשרות להכין את זה עם רוטב טריאקי (זה מה שיש או שחייב את הסויה)
    אגב אני נהינת מאוד מהאתר שלך!!

  2. היי
    אני רוצה להוסיף כ- 300 גרם קוביות חזה עוף למנה.
    באיזה שלב לעשות זאת והאם יש צורך בהוספת תיבול עקב הוספת העוף?
    תודה רבה!

    1. היי טליה,
      אפשר לטגן במחבת נפרדת 3-4 חתיכות חזה עוף חתוכות לקוביות, במשך 1-2 דקות מכל צד. לתבל רק במעט מלח ופלפל שחור.
      להוסיף למוקפץ בסוף (עם הנודלס) ולבשל כ-5 דקות, עד שהעוף מתבשל מבפנים.

  3. אפרת תודה רבה על כל המתכונים המעולים!
    ובמיוחד המתכון הזה שאני מכינה אותו הרבה הוא מעולה וטעים מאוד!!

    1. היי טובית,
      במחבת נפרדת אפשר לטגן עם 1-2 כפות שמן 3-4 חתיכות חזה עוף חתוכות לקוביות, במשך 1-2 דקות מכל צד.
      להוסיף למוקפץ בסוף (עם הנודלס) ורק אז לתבל. לבשל כ-5 דקות, עד שהעוף מתבשל מבפנים.

    2. בסוף הכנתי את המתכון שלך של חזה עוף מוקפץ עם ירקות פיקנטי… את הנודלס אכין בנפרד ועליהם אשים את העוף והירקות…עדיין לא אכלנו אבל זה נראה פצצה…
      תודה על אתר נפלא ומתכונים נהדרים ומהירים… חצי שעה ויש ארוחה…

  4. המתכונים שלך מעולים! וגם זה 🙂
    אני רוצה להכין חצי מהכמות עם עוף מוקפץ וחצי צמחוני. יש לך רעיון איך?
    תודה רבה רבה! את מצילה אותי כל פעם

    1. היי קארין,
      את יכולה להכין את המוקפץ כמו שרשום במתכון ולחלק את הכמות לשניים.
      במחבת נפרדת לטגן עם כף שמן 2-3 חתיכות חזה עוף חתוכות לקוביות, במשך 1-2 דקות מכל צד. תתבלי בכף סילאן וכף רוטב סויה ותוסיפי לחצי כמות של המוקפץ ותבשלי ביחד עוד 2-3 דקות.

  5. טעים מאוד מאוד ופשוט !
    מיד אחרי ההכנה היה טעם לוואי שרוף.. מה יכול לגרום לזה ? היום עבר הטעם הזה וזה מושלם.
    תודה רבה 🙂

  6. כמו כל המתכונים שלך – מעולה!! קצת הפחתתי בכמויות של הרטבים ויצא מדהים. איך אפשר לשלב פה טופו?

    1. היי דריה,
      אפשר בהחלט.
      מומלץ להשרות קוביות טופו לפחות 10 דקות ב 1-2 כפות רוטב סויה ואז לטגן אותן במחבת כדקה מכל צד ולהוסיפן למוקפץ לקראת הסוף, כשמוסיפים את התירס, הנודלס וכו'.
      המשך יום נפלא 🙂

    1. היי שיר,
      ל-2 מנות כדאי לשים 2-3 פרוסות של חזה עוף (שניצלים) חתוכות לקוביות. יש לטגן אחרי הבצל ואז להמשיך כרגיל.

    1. היי אסתר,
      את יכולה לוותר על הצ'ילי המתוק ולהוסיף עוד כף סילאן.

  7. הכנתי את המתכון הזה, את החציל ואת הטורטיות הממולאות ברוטב פיצה והכלללל יצא ממש טעים ומושלםםם.. תודה רבה על האתר הגאון הזה

    IMG_20170718_005217

  8. שלום
    האם הכוונה היא לרוטב צילי או לתבלין עצמו? יש לי רק את הרוטב האם אפשר להשתמש בו באותה כמות?

  9. כמה עניינים טכניים:
    המיוחד בבישול של הנודלס והתבשילים המזרח אסייתיים, הוא בשימור של התחושה המקורית של המאכיבים. משך זמן הבישול הינו מהיר ביותר ונעשה על האש החזקה ביותר האפשרית בכיריים. אם מכינים כמות לא גדולה, אפשר לזרוק פנימה את כל הירקות, כשמקפידים שהגודל יבטיח טיכון אחיד לכל הירקות. זמן הטיגון המומלץ לירקות, לא צריך לעלות על 3 עד 4 דקות. השהיה ברוטב תסיים את הבישול ועדיין הירקות, יהיו "אל דנטה" הרעיון איטלקי, אבל מתאים כאן. אחרי 15 דקות הירקות יחושו מסמורטטים. לא טעים ולא אסתטי.
    תוספות נוספות – כרוב לבן חתוך לשערות בינוניות, נבטים, ג'ינג'ר טרי מרוסק (לטעמי כמה שיותר).
    אם משתמשים בסויה, אין צורך להוסיף מלח. סויה היא המלח של המזרח. למי שאוהב, יש מלח סרטנים שיכול לחליף חלק מהסויה.
    לסיום, למי שאוהב, טיפונת שמן סומסום (ממש טיפה) על המנה שכבר בצלחת, עושה נפלאות.

  10. סליחה על מבול השאלות..רק עוד משהו- זה בנוסף למלח והפילפל שבתיבול, כן..?רק כמה מלח ופילפל להשים עם הסילאן (זה שבמקום הרוטב)?
    שוב תודה רבה 🙂

    1. יש את המלח ששמים בתחילת הבישול, יש לשים קמצוץ מלח עם המלחייה (זה עוזר לירקות להתרכך יותר מהר) ויש את המלח ששמים בסוף הבישול יחד עם הסילאן והפלפל השחור. פלפל שחור שימי קמצוץ ומלח- ממליצה להתחיל בשליש כפית שטוחה ולהוסיף יותר לפי הטעם.

    1. כן, אז זה נקרא פד תאי. לפד תאי מוסיפים בסוף ביצב טרופה או חביתה חתוכה דק ומגישים עם בצל ירוק קצוץ ועם שבבי בוטנים. יאמי.

  11. הי זה נראה טוווווובב!מה אפשר במקום הרוטב סויה והצ'ילי המתוק?
    וגם אם יש איזה תחליף מקמח מלא לנודלס/לאטריות?
    חחח כמה תחליפים 🙂
    תודה

    1. היי שיר,
      האמת שהסויה והצ'ילי מעניקים את רוב הטעם המיוחד. אולי אפשר לשים רוטב טריאקי במקום אם את אוהבת.
      נתקלתי בנודלס מקמח מלא אבל אני חושבת שאפשר להכין את זה עם כל סוגי האטריות (אורז, שעועית וכו').

    2. קודם תודה ולגבי הרטבים, אני בעיקרון מחפשת תחליף בריא…לא כמו כל הרטבים למיניהם..יש איזה משהו אולי?זה יהיה תפל בלי?

    3. היי שיר,
      את יכולה לשים 2-3 כפות סילאן, מלח ופלפל שחור. זה אולי ייצא קצת יבש אבל אמור להיות טעים.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר