מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מוס שוקולד פרווה

מוס שוקולד פרווהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On ספטמבר 17, 2013
Last modified:אפריל 18, 2019

Summary:

מוס שוקולד פרווה

מצרכים:

מיכל קצפת צמחית (250 מ"ל)

חבילת שוקולד מריר (100 גרם)

כפית שטוחה אבקת נס קפה (ניתן לוותר)

100 גרם ביסקוויטים "פתי בר" מפוררים (*לרגישים לגלוטן– להשתמש בחבילת ביסקוויט ללא גלוטן של אסם).

לקישוט: שוקולד מריר מגורד

אופן הכנה:

-מניחים את קוביות שוקולד המריר בקערת זכוכית, מוסיפים 2 כפות קצפת צמחית וממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת שוקולד חלקה ומצננים.

-מקציפים את יתרת הקצפת הצמחית עם אבקת הנס קפה עד לקבלת קצפת רכה (חצי הקצפה).

-מוסיפים לקצפת את תערובת השוקולד (חשוב שתערובת השוקולד לא תהיה חמה אחרת יווצרו גושים) ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.

-מניחים בגביע שכבה של פירורי ביסקוויטים ועליה יוצקים את קצפת השוקולד. מפזרים מעל מעט שוקולד מריר מגורד.

-מעבירים למקרר או למקפיא ל-3 שעות לפחות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

159 תגובות

הוסף תגובה
  1. אפרת שלום,
    תודה על המתכונים המדהימים שלך. אני נהנית מהם בכל פעם מחדש.
    רציתי לשאול אם אפשר להשתמש בשוקולד לבן במקום? כדי לקבל מוס לבן…
    והאם מבחינת המרקם של המוס ניתן להרכיב בכוסיות מוס בשני צבעים?
    תודה רבה!

  2. הי…יש לי שאלה..השןקולד התקרר ונהפך לעיסה מוצקה…לכן נהיו גושים במוס, למרות ששמתי בו גם קצת מים וגם טיפה שמן…מה ניתן לעשות שלא יקרה פעם הבאה? כי בעיקרון ממש אהבתי את המתכון 😊

    1. היי חדוה,
      השוקולד כנראה חומם קצת יותר ממה שצריך. פעם הבאה תמיסי אותו עם 2 כפות שמנת מתוקה. תתחילי ב-20 שניות ותערבבי. אם עדיין קשה תחזירי ל10 שניות נוספות.

  3. אפיתי בראוניז כשרה לפסח (לבן שלי יש צליאק) ובזמן שהייתה בתנור הכנתי מוס, כשהתקררה מרחתי אותו מעליה- יצא מדהים והכי חשוב עבודה של רבע שעה גג!

  4. היי אפרת,
    אפשר להשתמש במוס כמילוי וציפוי לעוגת שכבות? הוא יציב מספיק? או שכדאי להוסיף אינסטנט פודינג?
    תודה 😙

    1. היי אפרת,
      סופסוף עשינו יומולדת וזה מה שיצא 😊
      יש גם שיכבה באמצע שלא רואים..טעים להפליא!! תודה רבה ❤

    2. נראה מושלם 😍
      תודה על השיתוף והמון מזל טוב ליאיר 🙂

    1. זה תלוי בגודל הכוסות ובכמות שממלאים. אם משתמשים בכוסות ממש קטנות הכמות יכולה לצאת 7-9 יחידות. כוסות בינוניות-קטנות 4-6 יחידות.

    1. סורי, אין לי מתכון.
      מוס אכן מכינים מביצים אבל מחשש לסלמונלה אני נמנעת מכך.

    1. אפשר אבל כדאי לשים ממש מעט וחשוב שזה יהיה במצב נוזלי וקר כדי שלא יפגע בהקצפה.

  5. היי 🙂
    שאלה, אם אני אכין את המוס במוצש להכניס למקרר או למקפיא? אני צריכה את זה לחג בראשון בערב..
    וכמה זמן באופן כללי זה נשמר טוב ואפשר לאכול מזה?

  6. היי, אני רוצה להכין את זה בתור עוגת מוס…
    אפשר כמויות? והאם זה יצא טוב וטעים?
    אשמח שתעני לי במהירות…
    שבת שלום!!!

  7. מתכונים ממש ממש מצויינים, בזכותם אני במטבח!! 🙂
    שאלה די דחופה, הוספתי את השוקולד לשמנת ולאחר שערבבתי והקצפתי המוס שהתקבל היה מאוד נוזלי.. זה בסדר? ואם לא איך לתקן?
    אשמח לתשובה מהירה

    1. היי הודיה
      זה לא טוב שהמוס נוזלי. תוציאי אותו מהמקרר, תוסיפי 2 כפות אינסטנט פודינג בטעם שוקולד או וניל אם יש לך ותקציפי עד למרקם יציב.

  8. היי!
    כשהכנתי את המוס ראיתי שכתבת לשים מים עם השוקולד כשממיסים אותו ושמעתי שזה הורס את השוקולד, ניסיתי בכל זאת לשים מים ויצא לי מלה גושים קטנים של שוקולד.
    אני חושבת שכדאי לשים יין במקום, זה עושה את השוקולד נוזלי יותר (ככה אני עושה בדרך כלל)…

    1. זה תלוי בגודל הכוסות ובכמות שממלאים. אם משתמשים בכוסות ממש קטנות הכמות יכולה לצאת 7-9 יחידות. כוסות בינוניות 4-6 יחידות.

  9. שלום,
    נראה מעולה, מתכננת להכין את המתכון למשלוחי מנות לצד קערית תותים.
    3 שאלות:
    1. כמה זמן מראש כדאי להכין?
    2. האם המרקם שלו מספיק נוח בשביל לזלף לתוך כוסות קינוח קטנות?
    3. מבחינת תוספת טעם- האם את ממליצה להכניס קצת ליקר שוקולד? ואם כן אז באיזו כמות?
    תודה ופורים שמח (-:

    1. היי ניצן,
      1. אפשר להכין יום-יומיים מראש.
      2. כן.
      3. אפשר להוסיף כמה טיפות ליקר שוקולד.
      הקינוח צריך להיות במקרר אז חשוב שלא ישהה יותר מידי זמן בחוץ כדי שלא יימס.
      פורים שמח 🙂

  10. שלום לך אפרת,
    אני מתכוונת לעשות מחר בבוקר את המוס ולכן אשמח לתשובה מהירה.
    אם יש לי חצי מיכל שמנת מתוקה בלבד, לכמה כוסות זה יספיק ואיזה גודל?
    תודה ותמשיכיבבלוג ובמתכונים הטעימים ויוצאי הכלל!

    1. היי,
      חצי מיכל שמנת יספיק ל 2-4 מנות תלוי בגודל הכוס. אני ממליצה לך להכין בכוסות קטנות. אני השתמשתי בכוס קטנה בנפח של 100 מ"ל.

    1. בוקר טוב,
      הכמות במתכון מספיקה ל 4-6 מנות, תלוי בגודל הכוסות ובכמות שממלאים. אם משתמשים בכוסות ממש קטנות הכמות היא גדולה יותר (7-9 יחידות).

  11. היי ניסיתי להכין את המוס שוקולד שלך, ולצערי תערובת השוקולד עם קצפת לא מתייצבת, זה ממש נוזלי . מה ניתן לעשות? (הקפה שהוספתי היה מעט נוזלי כי היה לי רק מגורען ורציתי שיימס אבל זה ממש מעט מים.) מה ניתן לעשות?

    1. היי יוכי,
      אני ממליצה להכניס את קערת הקצפת למקפיא למשך 10-15 דקות שתהיה קרה מאוד אבל לא קפואה. להוציא ולהוסיף 2 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג בטעם שוקולד ולהמשיך להקציף במיקסר.

  12. היי, אתר מעולה! תודה רבה!!!
    אין לי מקרוגל, אפשר להמיס את השוקולד על הגז עם המים? זה יהיה קרם חלק או שחייבים בן מארי וכאלה….?

  13. הי, נראה לי שהגובה שרשמתי נמחקה..
    קודם כל תודה על האתר המעולה! מטיילת פה הרבה:)
    האם אפשר להשתמש בריץ שהוקצף כבר עם פודינג וניל לקצפת יציבה? אפשר להמיס את השוקולד ופשוט לאחד את התערובות?..
    תודה!

    1. היי,
      יכול להיות שהקצפת תפגע אם תערבבי אותה עם השוקולד המומס.
      אם נשארה לך שמנת מתוקה, אני ממליצה להקציף כחצי מיכל שמנת עם השוקולד המומס ורק אז לקפל עם קרם הוניל.

  14. הי, האתר שלך מעולה! מוצאת את עצמי מסתובבת פה הרבה:)
    שאלה- הקצפתי אתמול ריץ עם פודינג וניל לצורך קישוט עוגה ונשארו לי שאריות. יש מצב להמיס עכשיו שוקולד מריר, להוסיף לקצפת ולהכין מהן את הכוסות?.. ואם כן, רק להמיס ולקפל לקצפת?
    תודה:)

  15. שלום וברכה!
    אשמח לקבל שובה כיצד במקום פתי בר אוכל להפוך מוס זה לגשר לפסח
    והאם אפשר ללא ביסקוויטים בכלל
    תודה וחג שמח יעל

  16. הי
    לא יותר פשוט להמיס את השוקולד על הגז עם חצי שמנת מתוקה/ריץ ולהמשיך את אותו תהליך? אשמח לתשובה.

    1. היי סימה,
      את יכולה להמיס את השוקולד עם 2-3 כפות שמנת מתוקה. לא יותר. אחרת לא תוכלי להקציף את השמנת שחוממה (שמנת חמה קשה להקציף).

  17. הי
    הכנתי כמות כפולה בכלי אחד. נשאר לי לא מעט מוס. האם יש דרך להקפיא או להכין משאריות המוס איזה קינוח? תודה!

  18. אם אני צריכה לעשות את זה לכמות גדולה.. ואני צריכה שזה יעלה לי הכי קצת אז זה יעבוד עם קצפת קנויה?? מהבקבוקים? אשמח עם תעני לי בהקדם…

    1. היי גילה,
      מה הכוונה לקצפת קנויה? לקצפת בספריי? אם כן, זה לא מתאים להכין את המוס עם זה.
      אם הכוונה לקצפת שאפשר להקציף אז אין בעיה.

    1. היי רויטל,
      כדי להקציף קרם קוקוס בצורה מוצלחת מומלץ לקרר אותו כל הלילה במקרר ואז להקציף רק את החלק השומני.

    1. היי כרמל,
      יש להקציף את השמנת עם הנס קפה כחצי דקה-דקה עד שהיא מסמיכה אך עדיין רכה.
      לאחר מכן מוסיפים את תערובת השוקולד ומקציפים 2-3 דקות נוספות, עד שהקצפת נעשית יציבה.

    1. היי רננה,
      אולי הפיה קטנה מידי? את יכולה להשאיר את המוס קצת בטמפ' החדר והוא יתרכך.

  19. המתכונים שלך מעולים!! אני תמיד נעזרת בהם!
    לאיזה כמות זה בערך יספיק?
    מכינה לערב צוות של הבן זוג..

    1. היי אבישג,
      שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      הכמות במתכון מספיקה ל 4-6 מנות, תלוי בגודל הכוסות ובכמות שממלאים. אם משתמשים בכוסות ממש קטנות הכמות היא גדולה יותר (7-9 יחידות).

  20. היי!
    אני עכשיו באמצע להכין את המוס 🙂
    השוקולד לא נוזלי. הוא כמו קרם קשיח יחסית. זה אמור להיות ככה? להוסיף מים ולחמם?

    1. היי אלישבע,
      אם השוקולד מוצק אפשר לדלל אותו במים. חשוב שהוא יהיה נוזלי כדי שההקצפה לא תפגע. חשוב גם לקרר אותו לטמפ' החדר ולהוסיף אותו לקצפת בהדרגה ותוך כדי הקצפה כדי שההקצפה תצליח.
      בהצלחה 🙂

    2. תודה! דיללתי בקצת מים והשוקולד יצא מעולה.
      אפשר להוסיף מעל שקדים/אגוזים קצוצים במקום שוקולד? כי זה נראה לי כמו פצצת שוקולד..

    3. מעולה 🙂
      וכן בטח, אפשר להוסיף מעל שקדים או אגוזים קצוצים/טחונים.

  21. היי!
    המתכון נשמע מעולה =)
    אני מתכננת להכין את המוס לאירוע, שיצא בין 30 ל50 כוסות (אני מתכננת כוסות קטנות מאוד, כמו של ליקר.)
    בכמה להכפיל א הכמות?

    1. היי אלישבע,
      אם אלה כוסות קטנות אני מניחה שאם תכפילי את כל החומרים ב-4 זה יספיק.
      בהצלחה והמשך יום נפלא 🙂

    1. היי אוריה,
      את יכולה לקשט בפירורי פתי בר או אגוזים טחונים.

  22. תודה רבה על כל המתכונים הטעימים…
    רציתי לשאול שאלה נוספת אם אפשר לעשות שכבות שכבה ביסקוויטים מוס….
    ואם אפשר להוסיף עוד שכבה חדשה…שיהיה 3 שכבות שונות.

    1. היי ליאת,
      בטח, את יכולה לעשות שכבת מוס, שכבת ביסקוויטים וכו'.
      לגבי שכבה שלישית את יכולה לשים שברי פקאן מסוכרים או להכין מוס וניל ואז יהיו לך שני צבעים של מוס (מתכון למוס וניל: להקציף מיכל קצפת צמחית + 3 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל + שליש כוס חלב סויה או רבע כוס מים קרים).

  23. שלום.
    רציתי לדעת איך אפשר לפורר את הביסקוויטים בצורה הכי יעילה?
    והאם עדיף פתי בר או לוטוס ( האם המוס יוצא מתוק?)

    1. היי ליאת,
      אם יש לך מעבד מזון את יכולה להשתמש בו (את שאריות הפירורים ניתן לאחסן בשקית ולשמור במקרר או במקפיא עד לשימוש הבא). אם לא, אפשר לשים את הביסקוויטים בשקית אוכל כפולה (כי לפעמים שקית אחת נקרעת), להניח על קרש חיתוך או משטח כלשהו ולפורר בעזרת מערוך או משהו כבד ע"י מכות קטנות והפעלת לחץ עם הידיים. זה מתפורר די מהר.
      לדעתי עדיף פתי בר. עם עוגיות לוטוס יכול שייצא מתוק מידי אבל שוב, זה עניין של טעם כי במוס עצמו אין תוספת של סוכר מעבר למתיקות שיש בקצפת הצמחית ובשוקולד המריר כך שהמוס עצמו לא מתוק מידי.
      בהצלחה ויום מקסים 🙂

  24. יש לי שאלה
    ראיתי שרשמת למישהי בתגובה שאפשר לעשות את הקרמים של הקסטה הביתית בכוס
    רציתי לשאול, אני רוצה לעשות שכבה פתי בר כפירורים מעל שכבה של קרם וניל מעל שכבה פתי בר שוב מעל קרם שוקולד וככה עד שמסתיימת הכוס
    השאלה כמה זמן לפני כדאי להכין את הקינוח והאם מספיק לשמור במקרר או שצריך במקפיא?
    אני רוצה את זה לשישי בערב ואם ישאר אז גם לשבת לצהריים
    תודה

    1. היי מיכל,
      מה שאת רוצה להכין נשמע מעולה 🙂
      הקינוח נשמר במקרר 3-4 ימים או במקפיא כשבועיים. יש לכסות את הכוס בניילון נצמד.
      בהצלחה וחג שמח!

  25. אחרי שמערבבים את השוקולד עם הקצפת, צריך להקציף שוב או רק לערבב? והאם אפשר להשתמש במכשיר להקצפה ידנית?

    1. היי נטע,
      מקציפים כל הזמן, גם כשמוסיפים את תערובת השוקולד לקצפת.
      לגבי המכשיר, אם הוא מיועד להקצפה אז לא אמורה להיות בעיה.
      בהצלחה ושבוע טוב 🙂

  26. יצא מדהים!
    את פשוט אלופה, כל מתכון שאני מכינה יוצא טעים מאוד.
    כל המשפחה נהנית ביחד איתי.
    תמיד מחכה לעוד מתכונים שלך 🙂

  27. היי רציתי לדעת אם יש משו אחר שאפשר לשים בתחתית חוץ מכדור שוקולד אבל שיהיה באותו רעיון

    1. היי מיכלי,
      לגבי התחתית- את יכולה לשים אגוזים טחונים או לערבב פירורי קורנפלקס רגיל עם ממרח שוקולד (על כל כוס קורנפלקס שימי כף וחצי ממרח ותערבבי היטב).
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

  28. אוף איזה באסה לא יצא לי טוב
    א.המוס לא מספיק מתןק
    ב. ההתקשקשות עם הכוסות לקחה לי זמן-היה אפשר לעשות בתבנית?
    ג. השוקולד והקצפת לא התערבבו יפה אלא זה נראה כמו נקודות.. עכשיו זה במקפיא
    יש מה לעשות כדי לתקן את הנעשה?מה לא עשיתי טוב?!

    1. היי מור,
      האם הקצפת את התערובת עד לקצפת יציבה? המוס היה קשה ויציב?
      להמתקה אפשר לפזר מעל אבקת סוכר. בסופו של דבר אבקת הסוכר תמס בתוך המוס ולא יראו אותה.
      אפשר לצקת את זה לתבנית אחת או כלי אחד אם לא רוצים לחלק למנות אישיות.
      לגבי הנקודות- זה כנראה בגלל שתערובת השוקולד הייתה עדיין קצת חמה כשהוספת אותה לקצפת. לא נורא, זה לא משהו שאמור לפגוע בטעם.

    1. כן בטח. אפשר להכין עם שמנת מתוקה ואין צורך להוסיף סוכר.
      מכינים בדיוק באותו אופן.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

    1. היי אדוה,
      המייפל אכן ימתיק את זה. אם את רוצה לשלב משהו נוסף שייתן עוד טעם אפשר להמיס במיקרוגל מעט שוקולד מריר עם כף מים עד לבלילה נוזלית חלקה ולהזליף מעל הביסקוויטים ומעל זה לשים את קרם מוס השוקולד.
      שבת שלום 🙂

  29. היי האם אוכל לעשות תמתכון עם עוגיות לוטוס ולא פתי בר, האם ייצא טוב ?
    והאם לא כדאי להשים מחמאה קצת מומסת על הביסקוויטים כביכול שידבקו ויוסיף טעם ?

    1. היי נטלי,
      אין בעיה להכין עם עוגיות לוטוס רק קחי בחשבון שהן יותר מתוקות מהפתי בר.
      אם רוצים שהשכבה התחתונה תצא יציבה ולא פירורית, אפשר לערבב את הפירורים עם חמאה מומסת ולהדק בתחתית.
      יום נפלא 🙂

  30. הכנתי ויצא פשוט נהדר!! הרבה תודה, קליל וטעים! שידרגתי בקטנה עם כף ברנדי לתוך השוקולד המומס ומלמעלה בסוף הנחתי דובדבן מסוכר 🙂 חג שמח.

  31. פשוט אתר מהמם ! תודה תודה תודה! הכנתי את המוס שוקולד לקינוח אחרי קידוש וכולם פשוט אכלו הכל! הפתעתי את עצמי :)) הכנתי המון מהמתכונים מהאתר והכל פשוט טעים וקל!

  32. שלום. תודה רבה על האתר פשוט מושלם אישתי הכינה השבת מוס שוקולד והילדים אמר שלא טעמו כזה בשום מקום אחר

    1. היי מרים,
      אין צורך להוסיף סוכר מאחר והקצפת הצמחית והשוקולד המריר מתוקים מספיק.

  33. הי. אני רוצה להכין את זה היום בשביל שבת. השאלה שלי היא האם להקפיא? ואם כן כמה זמן לפני ההגשה להוציא??

    1. כן חלי, את יכולה להקפיא.
      תעבירי למקרר כשעתיים לפני ההגשה.

  34. הי, אם אני רוצה להכין את הקינוח הזה חלבי במקום 2 כפות מים לשים חלב ?
    הילדים שלי לא אוהבים שוקולד מריר ניתן להכין עם שוקולד חלב או שזה פחות טעים?
    תודה

    1. היי סילבי,
      כן את יכולה לשים חלב. לגבי השוקולד, אני מניחה שאת יכולה להשתמש בשוקולד חלב למרות שלאחר שזה מוכן כמעט ולא מרגישים שזה שוקולד מריר.

  35. אני אחד שאף פעם לא נכנסתי למטבח ומאחר והמצב החדש שנוצר לא השאיר לי ברירה ומאז שגיליתי את האתר הנ"ל קיבלתי אומץ ואני לא מפסיק מלבשל לאפות ולהכין מנות אחרונות. כל הכבוד ותודה.
    יוסיס.

    1. הי יפית,
      אני חוששת שהטעם של הקפה יהיה דומיננטי מידי לכן הייתי ממליצה לוותר.

    2. אוקיי תודה!
      אבל כתוב באופן ההכנה שצריך להקציף את השמנת עם אבקת הנס קפה אז פשוט להקציף רק את השמנת?

    3. כן, תקציפי את השמנת לבד חצי הקצפה (בערך כדקה) ואז תוסיפי את השוקולד המומס לאחר שהתקרר מעט ותמשיכי להקציף עד שהקצפת תהיה יציבה. ממליצה לשים את השמנת במקפיא כ-7 דקות לפני ההקצפה (ככל שהשמנת קרה יותר כך ההקצפה יותר מוצלחת).

    1. הי לאה,
      בוודאי. ההמסה במיקרוגל זאת הדרך הקלה והמהירה אבל אפשר גם להמיס את קוביות השוקולד בסיר קטן על הגז או בתנור (בדר"כ בתנור זה לוקח הכי הרבה זמן).
      שבוע נפלא 🙂

  36. יוואו איזה טעות! התבלבלתי וחשבתי שכתוב 2 כוסות מים ולא שתי כפות מים! מה אני אעשה עם זה עכשיו?!

    1. היי שימי,
      כנראה שיש היום משהו מבלבל באוויר.. אתה לא הראשון שהתבלבלת במתכונים 😉
      מקווה ששמת לב לזה עוד בהתחלה ושהיה ניתן להציל את המתכון 🙂
      שבת שלום!

    1. מבחינת טעם עדיף שמנת מתוקה.
      וכן, מומלץ לשים ביסקוויטים בתחתית, זה מוסיף למראה ולטעם 😉 אם זה בכוסות אז אפשר לפורר אותם לפני.

    1. הי צופית,
      תלוי בגודל הגביעים ובכמות בכל גביע (ניתן למלא עד הסוף או עד 3/4 גביע).
      זה יוצא בסביבות 7-9 מנות.
      שנה טובה 🙂

    1. תודה אורטל 🙂
      אין באתר מתכון למוס שוקולד ווניל אבל אני מצרפת מתכון ל"קסטה ביתית" ואפשר להכין את זה באותו אופן רק במקום לשים את הקרם בין הביסקווטים אפשר להניח בכוס הגשה – חצי וניל וחצי שוקולד ולשמור במקרר.
      http://www.10dakot.co.il/%D7%A7%D7%A1%D7%98%D7%94-%D7%91%D7%99%D7%AA%D7%99%D7%AA/

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר