מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מוס מנגו

מוס מנגוFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים
Review of: מוס מנגו

Rating:
5
On אוגוסט 10, 2016
Last modified:נובמבר 21, 2017

Summary:

קינוח טעים ומרענן של מוס מנגו – שכבות של קצפת בטעם עדין של מנגו עם מחית מנגו

מוס מנגו

מצרכים (כ-5 כוסות קטנות):

מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (250 מ"ל)

3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל

רבע כוס חלב (לפרווה ניתן להשתמש בחלב סויה, חלב קוקוס או מים קרים)

2 מנגו בגודל בינוני (חשוב שהמנגו יהיה טעים ומתוק)

6-7 ביסקוויטים מסוג פתי בר מפוררים (לרגישים לגלוטן- אפשר להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן)

אופן הכנה:

-קולפים את המנגו וחותכים לקוביות. טוחנים במעבד מזון או במוט בלנדר ידני עד לקבלת מחית חלקה.

-מקציפים מיכל שמנת במשך כחצי דקה. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל, 4 כפות מלאות ממחית המנגו ורבע כוס חלב. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.

-מעצבים כל כוס באופן הבא: פירורי ביסקוויטים בתחתית, מעל מוס מנגו, מחית מנגו, מוס מנגו ומחית מנגו.

-עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד להגשה.

*מומלץ להכין באותו יום.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

74 תגובות

הוסף תגובה
  1. ערב טוב אפרת,
    אני רוצה להכין מוס לימוני עם קוקוס
    האם אפשרי לעשות את המוס הזה עם קרם קוקוס במקום החלב או המי קוקוס
    ובמקום מנגו האם אפשרי לתת טעם לימוני בצורה כלשהי
    שבוע טוב ומבורך
    שנה טובה

    1. שבוע טוב לילי,
      במקום שמנת אפשר לשים קרם קוקוס. כדי להקציף קרם קוקוס בצורה מוצלחת יש לשים אותו במקרר כל הלילה ולהקציף רק את החלק הלבן הסמיך.
      במקום חלב אפשר לשים כרבע כוס מיץ לימון ולהוסיף כרבע כוס סוכר (פודינג וניל יש לשים 3 כפות).
      אפשר להוסיף לקצפת גרידת קליפת לימון.
      שנה טובה 🌺

  2. אפרת תודה רבה!
    כרגיל עוד מתכון מנצח. עשיתי כמות כפולה יצאו 30 כוסיות קטנות. יפה טעים ומתוק. נראה הרבה יותר עבודה ממה שזה באמת.
    ה' יברך אותך, מתכון משמח.
    דינה

  3. שלום אפרת ותודה על המתכונים המעולים שלך!
    רציתי לשאול אם מחית קיווי תתאים כאן בנוסף למחית מנגו. ואם כן איך לשלב אותן- לערבב או לעשות שכבות?

    1. אפשר אבל בגלל שהוא חמצמץ יש להוסיף לו סוכר לפי הטעם.
      לדעתי עדיף לעשות שכבות.

  4. שלום אשמח לדעת האם אפשר להקפיא וזה לא יהרס אחרי הקפאה אני רוצה לעשות את זה נתוי וכמה זמן לפני הגשה אני יכולה להוציא את זה ושישאר נתוי

  5. אפרת יקרה,
    הכנו את המוס נראה מצוין (נטעם בשבת…)
    שבת שעברה הכנו חזה עוף קוביות בקורנפלור ואח"כ בדבש ועוד – יצא מעולה!!
    תודה על המתכונים!

  6. הי אפרת
    אני רוצה להכין את המוס מאפרסקים משומרים
    נראה לך אפשר להרכיב את הכוסות באלכסון (שכבה מוס שכבה מחית)? המחית לא תשקע??
    אני צריכה את זה לארוע עוד שבועים, מתכננת להקפיא

    אשמח לתשובה מהירה
    אלפי תודות

    1. היי, בשביל להרכיב באלכסון צריך לשים שכבה אחת של קרם, להטות את הכוס שתהיה באלכסון (אפשר להניח בתוך תבנית ביצים) ולהקפיא. לאחר שהשכבה קפאה יש לשים את השכבה השניה, להטות את הכוס ולהקפיא וכך הלאה.

  7. היי לכם! אני הכנתי ושמתי גרדת לימון במוס עכשיו זה במקפיא עוד לא טעמתי. אבל אני מניחה שיצא טעים. ועשיתי עם מנגו פרי הכי טעים וטבעי לדעתי.

    1. אם זה מנגו קפוא אז אפשר להפשיר מעט ולטחון במעבד מזון או בלנדר מוט ולהשתמש כרגיל.

    2. נדמה לי שהכוונה היתה לתרכיז הקפוא של פריגת בטעם מנגו (שבמקור מיועד להכנת מיץ…אפשר גם להפשיר תרכיז קפוא בטעם מנגו. להקציף 2 שמנת מתוקה היטב. להוסיף בתנועות קיפול את תרכיז המנגו. להוסיף נשיקות מפוררות גס. מתאים לתבנית אינגליש קייק. מקפיאים ופורסים לפני ההגשה. יוצא מקפא מנגו במרקם של פרפה. טעים טעים.

  8. אפרת שלום
    רציתי להגיד לך הרבה תודה, לקראת שמחה במשפחה הכנתי כל מני מתכונים מהאתר – אחד אחד הם קלים וטעימים
    את המוס הזה הכנתי בכוסיות קטנות יצא ממש חמוד, בסוף נגמר לי המחית ולא היה לי זמן להכין עוד אז עשיתי כוסות אחרות בלי שכבות (רק מוס) ויצא כאילו משהו אחר – ממש כיף
    תודה רבה

  9. יצא נהדר! במקרה שלי המנגו היו חצי בשלים ולכן הוספתי מי סוכר (כף סוכר ורבע כוס מים רותחים).
    באמת קינוח פרווה שלא מרגיש כמו פרווה אלא כמו חלבי 🙂
    אפשר להחליף את הביסקוויטים בשוקולד מריר טחון דק דק לפרורים 🙂

  10. היי
    אשמח לדעת איך אוכל להכין קצפת יציבה בלי מיקסר? יש לי את הידני ובחיים לא הכנתי קצפת.רוצה להכין בפעם הראשונה ונורא מפחדת.תודה

    1. היי,
      יש לך את המיקסר הידני עם שני ווי הקצפה נשלפים? אם כן זה מצוין. הכי חשוב שמיכל הקצפת יהיה קר מאוד. אני ממליצה לקרוא את המדריך של איך מכינים קצפת.
      בהצלחה! 🙂

  11. כל שאני רוצה להכין משהו אני נכנסת קודם לפה לחפש מתכון – מ כ ו ר ה.
    לגבי המוס מנגו,יש אפשרות להכין עם פרי אחר ?

    1. היי עדי,
      קודם כל כיף לשמוע 🙂
      תותים ישתלבו מצוין. אם לא מוצאת טריים אפשר להשתמש בתותים קפואים קנויים.
      יום מקסים!

  12. היי אפרת 🙂
    קודם רציתי לומר לך תודה רבה, אנחנו מכינים את המתכונים שלך, נהנים מאד ומקבלים כמויות של מחמאות! פשוט אתר מעולה!!!
    בקשר למוס – איך אני אוכל לרסק את המנגו למחית בצורה טובה אם אין לי בלנדר או מוט ידני?? תודה רבה!

    1. היי אורה,
      קודם כל אני ממש שמחה לשמוע 🙂
      לגבי המנגו, אני חושבת שרק בעזרת מזלג, פשוט למעוך את המנגו היטב אבל קחי שחשבון שהמרקם לא יהיה חלק.
      חג שמח!

  13. היי… חג שמח!! אם אני יוסיף חלבונים של ביצה יקציף.. ויוסיף את הריצ' .. זה יהיה יותר משודרג? או שזה יהרוס? כמו שעושים גלידה!

    1. היי ליזי,
      באותו יום בבוקר תעבירי למקרר (שזה יהיה לפחות 4 שעות לפני).
      את יכולה להקציף בנפרד 2-3 חלבונים עם 2 כפות סוכר. להקציף בנפרד את השמנת עם 2 כפות אינסטנט פודינג, חלב ומחית מנגו ולערבב ביניהם בעדינות בתנועות קיפול. המוס פשוט ייצא יותר אוורירי.
      בהצלחה 🙂

  14. תודה על התשובות המהירות!
    הכנתי עכשיו טעמים מדהימים!!
    נשאר לי לקוות שיחזיק מעמד טוב עד מחר בערב (אז באים האורחים:)

  15. רוצה להכין לראש השנה.
    א. האם ניתן להכין כבר מהלילה (מוצ"ש)?
    ב.האם פרורי העוגיה לא נרטבים מהמוס?
    ג. ניראה לך מתאים לשים במקום בסקויטים- פרורי עוגיות שקדים?

    1. היי מיכל,
      אפשר להכין לילה לפני, לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר.
      הפירורים נשארים פריכים אפילו שיש עליהם מוס.
      אפשר לשים פירורי עוגיות שקדים (בהנחה ואלה עוגיות פריכות/קשות ולא רכות).
      חג שמח ושנה טובה 🙂

  16. היי תודה על כל המתכונים הנפלאים
    רציתי לדעת אם זה יצא טעים לערבב
    את הפירורים עם חמאה מומסת?
    תודה ויום טוב 🙂

    1. היי יערית,
      אפשר לערבב את הפירורים עם חמאה מומסת (בסביבות 25 גרם חמאה).
      יום נפלא 🙂

  17. ראשית המון תודה על המתכון המוצלח,
    בכדי שיהיה בריא יותר, חשבתי שאולי להרכיב את התחתית מ-שקדים ואגוזים -גרוסים,(במקום פירורי הבסקוויטים.)
    מה דעתך?
    זה ישתלב טוב,ולא יפחית מהטעם?

  18. ואוו זה היה מדהים, כמובן מיותר לציין שלא נשאר כלום!, היה לזה טעם עדין ומרענן ,וזה היה פשוט מושלם אחרי הארוחה!!
    תודה על המתכונים הקלים שנראים פשוט מהמם!!!!!!!!!!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר