מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מוס דבש

מוס דבשFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים
Review of: מוס דבש

Rating:
5
On ספטמבר 15, 2014
Last modified:ספטמבר 11, 2019

Summary:

קינוח לראש השנה: מוס דבש טעים במיוחד (גם בגרסת פרווה)

מוס דבש

מצרכים (4-6 מנות):

250 מ"ל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (לפרווה)

2 כפות שטוחות אבקת אינסטנט פודינג וניל

2 כפות שטוחות דבש

*אגוזי פקאן מסוכרים / פירורי עוגיות (לתחתית)

אופן הכנה:

-מקציפים שמנת מתוקה בקערה במשך כדקה. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל ודבש וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה (טיפ להקצפה מוצלחת : מומלץ להכניס את השמנת למקפיא 5 דקות לפני ההקצפה).

-מניחים בתחתית כוסות הגשה אגוזי פקאן מפוררים (או פירורי עוגיות) ומעל יוצקים את קרם הדבש (בעזרת כף או שקית זילוף).

-שומרים במקרר כשעה לפחות לפני ההגשה (לפני ההגשה ניתן להוסיף מעל מעט דבש).

 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

63 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי, קודם כל האתר שלך נפלא!! אני משתמשת בו המווןן..
    יש לי שאלה בבקשה,
    האם ניתן להמיר את השמנת מתוקה / קצפת צמחית בריץ'?

    1. אפשר אבל לדעתי עם פירורי עוגיות או ביסקוויטים יהיה יותר טעים.
      (*אם השאלה לגבי ראש השנה אז יש כאלה שנוהגים לאכול שקדים ויש שלא).

  2. אפרת יקרה, מתכון נהדר, רק רציתי לשים את תשומת ליבך לעניין הלכתי כלשהו- יש הנוהגים לא לאכול בראש השנה שום סוג של אגוזים (בגלל שגימטריה של 'אגוז' זה חטא) אז אם תוכלי לנסות לקחת את זה בחשבון במתכונים חדשים שלך לראש השנה נשמח מאוד כיא נחנו מאוד אוהבים להשתמש באתר שלך!!!

    1. היי הדס,
      המתכונים האלה מיועדים לכל השנה ולכן יכול להיות שיש בהם אגוזים.
      בכל מקרה, אני תמיד רושמת תחליף לאגוזים (במקרה הזה פירורי עוגיות) או שאני מציינת שאפשר לוותר כדי שהמתכונים יתאימו גם לראש השנה.
      שנה טובה ❤️

    1. אפשר אבל זה לא יהיה יציב.
      אפשר להקפיא את זה ואז יהיה קל יותר לחתוך.

  3. היי, אין לי ביסקיוויט שוקו. אני יכולה לערבב פתי בר וניל עם שוקולד מריר כמו שעושים לתערובת של כדורי שוקולד?

    אם כן כמה שוקולד מומלץ בהתאם לכמות המתכון? *מאותגרת מטבח*

    1. היי מעיין,
      אפשר להכין עם פירורי ביסקוויטים בטעם וניל. לא חייב בטעם שוקו. זה גם יוצא יותר מוצלח עם המוס דבש.
      שנה טובה 🌺

    2. הכנתי.
      טעמתי ויצא מושלםםם!!!
      יצאו לי דווקא 13 מנות באותה הכמות.

      על חלק אשים מעל דבש לפני ההגשה ועל חלק אשים גרעיני רימון.

      תודה על מתכונים קלילים ונפלאים!!!
      חג שמח🙂

  4. אפרת שלום
    תודה רבה יצא ממש מוצלח אני קוצרת מחמאות בזכותך-
    הכנתי את המוס מראש בכוסיות קטנות הקפאתי והוצאתי בצהריים לפני הארוע
    וכמו שכתבתי יצא מוצלח מאוד- את האחרון נזכרתי לצלם…

  5. יצא ממש מוצלח וטעים. ממליצה להוסיף למתכות עוד קצת דבש… יאמי. תודה על הרעיון הפשוט והטעים הזה

  6. היי אפרת
    אם אני רוצה להשתמש בכל הפודינג וניל, זה יצא טוב? כי אין לי כוח להשאיר במקרר את האבקה שנשארה..אני בד"כ שוכחת מזה.

    בהזדמנות זו- תודה על הכל..!!!! גם על התגובות הסובלניות שלך והפרקטיות במתכונים, שלא מאפיינות הרבה אתרי מתכונים:-)

    שנה טובה ומתוקה מלאה בשפע וכל טוב.

    1. היי,
      פחות מומלץ לשים שקית שלמה, זה יכול להכביד על הטעם והמרקם. אם תכפילי כמויות אז אפשר.
      חג שמח ושנה טובה ומבורכת!

    1. היי שלומית,
      תלוי בגודל הכוס. אני ממליצה להכין כמות כפול 4 אבל להכין בפעמיים, הכוונה כל פעם להקציף 2 מיכלי שמנת עם 4 כפות פוידנג וניל ו-4 כפות דבש (כמות גדולה מידי עלולה לפגוע בהקצפה).
      שנה טובה 🙂

  7. ממש ממש טעים ויפה.
    הכנתי לגננות של הבנות לכבוד השנה החדשה.
    מרשים ומיוחד במיוחד!
    שתהיה שנה טובה וברוכה בעשייה.
    תודה על האתר המדהים שלך!

  8. היי ושנה טובה
    יש לי שאלה האם אפשר להכין כמה ימים לפני לשים בכוסיות ולהקפיא ואז להוציא קצת זמן לפני ההגשה…?

    1. כן, אפשר להכין לפני ולהקפיא. כמה שעות טובות לפני ההגשה להעביר למקרר.

  9. התכוונתי להכין חצי כמות של המוס דבש וחצי כמות מוס שוקולד אבל כשהתחלתי להכין את המוס דבש לפי המכון שלך זה יצא כל כל טעיםםםםם
    שויתרתי על המוס שוקולד והכנתי גם את החצי השני עם דבש.
    תודה רבה מקרב לב!!!
    חסידה של האתר שלך!

  10. עשיתי לראש השנה, התחסל כבר למחרת…..מהמם, כל שולחן החג היה מהמתכונים שלך,בזכותך זכינו לאוכל טעים לחג.. אין סוף של תודה רבה

  11. ערב ראש השנה רציתי לעשות משהו מיוחד לאורחים שלי.
    עשיתי מוס דבש בתחתית פיקאן מסוכר יצא מדהים החביאו במקרר שלא יגמר.
    תודה רבה על מתכון טעיםםםםם.

  12. שלום וברכה,
    באם אני רוצה לעשות את המוס לכמות גדולה יותר של אנשים אז פשוט להכפיל את הכמויות באופן יחסי?
    נגד להכין ל15-20 אנשים מה הכמויות?
    תודה רבה וישר כוח על האתר המקסים!
    שנה טובה

    1. היי רעות,
      נכון, להכפיל את הכמויות לפי הצורך. ל-15 מנות אני מניחה שכמות משולשת תספיק (כפול 3) ל-20 מנות יהיה צורך להכפיל את כל החומרים ב-4.
      חג שמח ושנה טובה 🙂

  13. היי

    הכנתי את הקינוח הזה יום שישי – ערב ליל הסדר . .. היום יום חמישי – ערב חג שני – ועדיין נשאר לי כמה כוסות קינוח .

    זה היה כל הזמן הזה – תמיד – במקרר – קומה עליונה .

    האם לדעתך , זה עדיין ניתן לאכילה גם היום – כשעבר שבוע ??

    1. היי הדס,
      זה גבולי. ממליצה לטעום ואם זה טועם בסדר אז אין בעיה.
      חג שמח 🙂

  14. שאלה
    אני מחפשת הרבה זמן מתכון למוס לימון ועדיף ללא ביצים
    נראה לך שאם אני יחליף את הדבש בלימון או בפריגת לימון זה ייצא טוב?
    תודה וחג שמח

    1. היי שלומית,
      במקום דבש את יכולה לנסות להוסיף 2 כפות מיץ לימון ואפילו גרידת לימון, לטעום ולהמתיק באבקת סוכר או להוסיף עוד מיץ לימון לפי הטעם.
      חג שמח 🙂

  15. הי

    אני רוצה להכין את המוס לערב השני של החג (שני בערב) אפשר להכין הערב ולשמור בקופסא סגורה?

    תודה

  16. היי, האם ניתן להכין כעוגת מוס במקום לחלק לכוסות? ואם כן אז באיזו תבנית מומלץ להכין? תודה מראש!

    1. היי גל,
      אפשר להכין כמו עוגה אבל אז לדעתי התחתית תצטרך להיות מביסקוויטים כדי שהיא תהיה יציבה. בתבנית עגולה בקוטר 24:
      לתחתית:
      250 גרם ביסקוויטים מפוררים
      150 גרם חמאה/ מרגרינה
      לשכבת המוס:
      2 מיכלי שמנת מתוקה
      חבילת אינסטנט פודינג וניל
      4 כפות שטוחות דבש
      חצי כוס חלב (לפרווה אפשר לשים חצי כוס חלב קוקוס, חלב סויה או שליש כוס מים קרים)
      *להמיס את החמאה ולערבב עם פירורי הביסקוויטים. להדק היטב בתחתית התבנית.
      *את חומרי המוס חשוב להקציף לקצפת יציבה וקשה כדי שהעוגה תהיה יציבה.
      לשמור במקרר כ 3-4 שעות לפחות לפני ההגשה, עדיף כמה שיותר.
      חג שמח ושנה טובה 🙂

  17. שלום היום יש לי אורחים ואני רוצה להכין את הקינוח אבל יש לי בעיה אני רוצה להכין עם פירורי בתי בר יש לי בטעם שוקולד ויש לי בטעם רגיל אבל אני מבולבלת איך ומה להכין ואם אני שמה בתי בר צריך להרטיב אותו או מה ? ואולי יש אפשרות לעשות שכבות בקוסות ? תודה

    1. היי גדא,
      את יכולה להשתמש באיזה סוג פתי בר שאת רוצה (עם פתי בר בטעם שוקולד זה יראה יותר טוב לדעתי).
      את יכולה לפורר את הפתי בר לפירורים ולשים בתחתית, מעל לשים מחצית מהקרם, לפזר שוב פירורים ושוב לשים את המחצית השניה של הקרם. את יכולה לשחק עם זה ושכבה אחת של פירורים לעשות מפתי בר בטעם שוקולד ושכבה שניה מפתי בר רגיל. לפני ההגשה את יכולה להזליף מעל מעט דבש/סירופ מייפל. (זה יראה דומה למתכון הזה – לחצי כאן).
      לגבי הפירורים, אפשר להשתמש בפירורים כמו שהם ואפשר להוסיף להם חמאה או מרגרינה מומסת ולערבב ואז הם יהיו יותר מחוברים ושומניים.
      בהצלחה ואירוח נעים 🙂

  18. היי מירי,
    כעקרון לא צריכה להיות בעיה אבל לדעתי מבחינת הטעם עדיף להשתמש בדבש או בסירופ מייפל כי לסילאן יש טעם חזק שלפעמים משתלט על הטעם.
    חג שמח 🙂

  19. תגידי אפשר להמיר גלוקוזה בדבש?אני לא מתכוונת למתכון הזה אלא בכלליות
    יש לי מתכון שלך עוגיות עם גלוקוזה השאלה אם אפשר להמיר בדבש?
    תודה רבה .אין כמו המתכונים שלך

    1. תודה שרית 🙂
      לדעתי אין בעיה להמיר גלוקוזה בדבש.
      יום נפלא!

  20. שלום..
    האם אפשר להכין את הקינוח יום לפני, ואיפה עדיף לשים אותו, במקפיא או במקרר?
    תודה רבה…וחג שמח!!

    1. היי דניאלה,
      כן, אפשר להכין יום לפני ומומלץ לשמור במקרר בתוך בקופסה סגורה.
      חג שמח ושנה נפלאה!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר