מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מדריך שימוש במיקסר

מדריך שימוש במיקסר

איך להשתמש במיקסר?

איך להשתמש במיקסר

לרבים מאיתנו יש מיקסר ביתי שיכול לשמש אותנו להכנת מגוון של מתכונים כמו עוגות, פשטידות, מאפים וכדומה אך בשל חוסר הידע לגבי תפעול המכשיר, אנו נמנעים מלעשות בו שימוש. במדריך הבא תקבלו מידע חיוני שיסייע לכם אחת ולתמיד להבין מה התפקיד של כל חלק במיקסר וכך לעשות בו שימוש מתאים על פי המתכון אותו אתם מעוניינים להכין.

  1. וו לישה– תפקידו של וו הלישה הוא כמובן ללוש. הוא מתאים לערבוב מגוון של תערובות וללישת בצק. מצוין להכנת בצק שמרים. צורתו כצורת קרס.
  2. וו גיטרה– תפקידו לעבד את החומרים והוא מתאים להכנת עוגות בחושות ובצקים לעוגיות, בצק פריך, תערובות חלקות המשלבות חמאה רכה. מצוין לבצקים קצרים שלא דורשים הרבה אוויר. צורתו כצורת מעוין שטוח.
  3. וו הקצפה – מתאים לתערובת הדורשות הקצפה, כלומר זקוקות לכמות גדולה של אוויר. ניתן להכין איתו קצפות מסוגים שונים, להקציף חלבונים, להכין מרנגים ושלל ציפויים לעוגות. צורתו כצורת בלון.

 

מיקסר שולחני

 

יש גם מיקסר ידני שיש לו בדר"כ 2 ווי הקצפה ו2 ווי לישה.

מיקסר ידני

בווי ההקצפה ניתן להקציף ביצים לעוגות, חלבונים, קצפות, קרמים וכו'.

בווי הלישה אפשר להשתמש לצורך ערבוב של תערובות קשות יותר כמו בצק פריך, בצק שמרים ובצק תפוח אדמה. חשוב לקחת בחשבון שהמיקסר יותר עדין ממיקסר שולחני רגיל ולכן כדאי להשתמש בו לערבוב תערובות בכמויות קטנות ושאינן קשות במיוחד.

וו לישה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

34 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת,
    רציתי לדעת, אם אין לי וו גיטרה אלא רק מיקסר ידני, יש אפשרות לערבב חומרים עם אחד הווים של המיקסר הידני או לערבב ביד?

    תודה רבה.

    1. היי ניר,
      תלוי מה אתה מכין. אם זה עוגות או קצפות אז אפשר להשתמש במיקסר ידני.
      אם זה בצק פריך או בצק עוגיות אפשר להכין ידנית.

  2. אפרת התותחית(:
    רציתי לשאול אם לי מיקסר אני לא צריכה לקנות גם מעבד מזון? מיקסר יכול לעשות את העבודה במתכונים של עוגות? כי יש מתכונים(לא שלך) שכתוב לעבד חמאה, סוכר, סוכר וניל וקמח אז השאלה שלי האם אפשר במקום המעבד מזון להשתמש במיקסר(עם הווג גיטרה) ? תודה גדולה על העזרה ועל המתכונים המדהימים שלך…

    1. היי חן,
      מעבד מזון הוא בשביל לטחון תערובות. בעיקר טוב לקציצות. ראית שרשום במתכונים להשתמש במעבד מזון בשביל הכנת בצק?
      מיקסר עם וו גיטרה טוב להכנת בצקים פריכים, עוגיות ועוגות ואין צורך לקנות מעבד מזון בשביל זה.

  3. שלום אפרת
    עד כה הסתדרתי עם מיקסר ידני. עכשיו אני מעוניינת לרכוש מיקסר שולחני אך אין לי הרבה מקום. כמו כן אני לא אופה הרבה. האם מיקסר קומפקטי עם מנוע 900w וקערה בנפח 4.3 של קנווד יכול להספיק? איזה כמות מקסימלית של קמח יכולה להכנס בקערה כזו?

  4. שלום אפרת,
    אודה על חוות דעתך לגבי מיקסר בוש עם הספק של 900 וואט ואו 100 וואט.
    המטרה העיקרית לרכישת המיקסר היא לישת בצק ללחם בתכולה של 1 ק"ג בממוצא.
    השאלות הן:
    * יכולת המיקסר ללוש בצק לחם
    * חומר מימנו עשויה וו הלישה
    * אופן ביצוע הלישה של הבצק,קראתי קצת חוות דעת ויש כאלו שכותבים שהוו לישה לא אוספת את כל החומרים מהדפנות וכן המנוע מתחמם.

    לגבי החומר שמימנו עשוי המיקסר, לא מצאתי הסברים על כך.
    הסיבה העיקרית לבוש היא צורתו ומחירו.
    תודה מראש
    אבי

    1. היי אבי,
      יש לי מיקסר של בוש 900 וואט ואני מרוצה ממנו.
      וו הלישה הוא ממתכת והוא עושה את העבודה.

    2. הי אפרת,
      עוד שאלה ברשותך לגבי מיקסר בוש.
      בלישת בצק ללחם איך וו הלישה אוסף את הבצק מדפנות הקערה היות וראיתי שיש לו קשיים לאסוף הכל, כך שנשאר קמח/בצק על הדפנות ולא כל הבצק נילוש וכן בעירבוב נוזלים עם מחמצת לא מבצע כערבוב מלא.
      תודה
      אבי

    3. אם זה בצק שהוא לא דביק מידי אז בדר"כ בקערה נוצר כדור בצק והכדור אוסף את הבצק מהדפנות.
      אם קרה ונשאר בצק דביק בדפנות אפשר לאסוף אותו ידנית.

  5. צהריים טובים,

    לשתי את הבצק של המתכון שלך ללחם שום בלי שינוי פרטים.
    הנוזלים בבצק היו תקינים עד כמה שידוע לי, אולי לא מתאים המיקסר ידני בכל זאת ללישת בצק.
    נ.ב תוכלי להגיד בבקשה איך את לשה את הבצק – ידנית או במיקסר חשמלי ?

    1. מיקסר ידני יכול להתאים ללישת בצק רק בכמויות קטנות. יכול להיות שהלישה לא היתה מספיקה במקרה הזה.
      אני משתמשת במיקסר חשמלי אבל אפשר ללוש גם ידנית.

  6. שלום, ניסיתי להשתמש בוו לישה במיקסר ידני אך במקום שהבצק יהפוך לאחיד הווי לישה פוררו אותו , כך צריך להיות ?

    1. היי דוד,
      ניסית להכין בצק למאפה (עם שמרים) או בצק פריך?
      מה כמות הקמח שניסית לערבב? כי הוו לישה שנמצא במיקסר הידני עדין.
      בגדול אם הבצק לא הפך לאחיד זאת אומרת שהיו חסרים בו נוזלים.

  7. בס"ד
    פשוט מדהים-כמה סבלנות יש לך לכל ההסברים המפורטים האלה ולכל השאלות!
    מאוד מתפעלת ממך ומהאתר. יישר כוח

  8. היי אפרת.

    האם כאשר רשום "לעבד את המצרכים לבצק" והכונה למיקסר האם אפשר ללוש בידיים (לא במיקסר ידני גם ) כי הבנתי שהידני לא טוב לבצק והמיקסר עם הקערה יקר מאוד . האם אפשר תמיד ללוש עם הידיים?

    תודה

    1. היי עדן,
      הכוונה לנפח קערה? גם קערה בנפח 3.9 מספיקה לקילו בצק.

  9. היי אפרת, אז הגיע הזמן להשקיע במיקסר טוב! לא ידעתי מה זה "אפייה" עד שהכרתי את האתר שלך לפני פחות משנתיים, ומאז יצאתי לדרך, בעזרת ההסברים והסבלנות שלך (וואו כמה סבלנות !)! אז כאמור, השלב הבא – מיקסר! אני די מתרגשת כי אף פעם לא חלמתי שיהיה לי צורך בו 🙂 קראתי את כל המדריך והתגובה שלך למטה, ורציתי לשאול אותך: אולי בכל זאת את יכולה להמליץ על מיקסר מסוים שהשתמשת בו והיית מרוצה ממנו? חשוב לי במיוחד שיש לו תפעול נוח – הכנסת/פירוק/החלפת חלקים, שטיפה וכו' – זה דבר שבאמת מלחיץ אותי קצת! אשמח אם תוכלי לעזור לי ולהמליץ על חברה/דגם מסוים (אני מוכנה להשקיע כסף). רוצה לקנות לפני פסח, כך שלפחות שנה אחת יהיה לי מיקסר שאפשר להשתמש בו בפסח 🙂 תודה רבה ושבוע טוב!

    1. שבוע טוב אודליה,
      אני חייבת לציין שמיקסר זה כיף אמיתי. הכל הרבה יותר קל, מהיר ומוצלח עם מיקסר כך שההחלטה שלך מעולה 🙂
      אני משתמשת במיקסר של BOSH. מצרפת לך לינק לדגם הספציפי.
      https://www.ace.co.il/electric/appliances/food-processors-and-mixers/7130425.html
      הסיבה שקניתי אותו היא שהיתה עליו הנחה של כמעט 50% (קניתי ב ACE) ואני מרוצה ממנו.
      אני ממליצה לפני שאת רוכשת לבדוק מחירים במקומות אחרים כי לדעתי תוכלי למצוא אותו גם בחצי מחיר.
      ראי למשל בזאפ – http://www.zap.co.il/modelyad2stores.aspx?modelid=887407
      בהצלחה!

    2. תודה רבה אפרת!! בדקתי והוא נראה מעולה! מה לדעתך ההבדל בין הדגם שלך לדגם בלינק: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=916141
      הם נראים אותו דבר, אולי פשוט הדגם בלינק יותר חדש? בנוסף, את חושבת שכדאי לי לקנות את התוספות של המעבד מזון ודיסקטים? אין לי מעבד מזון כרגע ואז חשבתי לקנות כבר הכל במכשיר אחד, אפילו אם אין לי צורך בהם כרגע, כי אולי ארצה בעתיד. מה דעתך? תודה רבה מראש!

    3. עברתי על המפרט של שני סוגי המיקסרים ולא מצאתי הבדל. יכול להיות שזה עניין של דגם חדש יותר.
      אם אין לך מעבד מזון את יכולה לקנות את התוספות. אני אישית לא קניתי את התוספות והעדפתי לקנות מעבד מזון נפרד. זה עניין של נוחות. מכשירים נפרדים מצריכים מקום במטבח לשני מכשירים אבל מצד שני לדעתי נוח יותר להשתמש במיקסר כמיקסר ובמעבד מזון כמעבד מזון. תבדקי גם עלויות. יכול להיות שהתוספות עולות יותר ממעבד מזון או להפך. שאלה נוספת היא עד כמה את משתמשת במעבד מזון אם בכלל ואז אולי עדיף באמת לקנות את התוספות למקרה הצורך. בכל מקרה אם החלטת לקנות מעבד מזון אני ממליצה על משהו קומפקטי, לא מגושם וגדול מידי.

    4. אפרת – באמת תודה רבה על התשובה המפורטת! איך עלייך – ואני אומרת את זה בשיא הרצינות! את בשבילי ה"food bible" ואני מאוד מעריכה את הדעות/טיפים וכו' שלך! באמת אין לי מקום לשני המכשירים במטבח הצפוף שלי, בקושי יש לי מקום לאחד מהם חחח! אני לא חושבת שמעבד מזון זה משהו שאצטרך להשתמש בו הרבה, יש לי כבר קוצץ מזון קטן חשמלי וגם מיני מעבד מזון (ראי תמונה) שאפילו לא יצא לי עדיין להשתמש בו! אני חושבת שמכשירים אלה, יחד עם המיקסר ותוספות, יספיקו לי. תודה רבה אפרת! מקווה לקנות בקרוב בע"ה. ערב מקסים 🙂

  10. רציתי לדעת על איזה חברה היית ממליצה קיצן איד או קנווד או כל החברות הנוספות שהוציאו מיקסרים גדולים לאחרונה בוש וכו?

    1. לא התנסתי בכל הסוגים לכן אין לי תשובה מוחלטת. כמו בכל מוצר יש יתרונות וחסרונות לכל מוצר וצריך לבדוק את הנתונים.
      כמה דברים שמומלץ להתייחס אליהם:
      *נפח הקערה (כדאי שתהיה לפחות בנפח של 5 ליטרים ומעלה)
      *הספק מנוע – מיקסר סביר רצוי שיהיה 700 ואט ומעלה או לפחות 1 כוס סוס. לצורך השוואה מיקסר מקצועי וחזק הוא בדר"כ 1500 ואט ומעלה.
      *עדיף לבחור במיקסר ממתכת מאשר פלסטיק, הוא יותר עמיד ואינטנסיבי. אם זה יקר מידי, אפשר ללכת על פסטיק יצוק אבל שיהיה באיכות טובה.
      *עדיף שהקערה תהיה מנירוסטה.
      *כדאי לשאול אם יש אחריות ולכמה זמן.
      מניסיון חשוב גם לבדוק שהתפעול הוא נוח- הכנסת הקערה, נעילת המיקסר, החלפת המערבלים וכו'. אני ממליצה גם לבדוק את המכשיר מבחינת הרעש שהוא עושה. יש מכשירים שעושים רעש חזק ומטריד.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר