מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מג'דרה מאורז מלא

מג'דרה מאורז מלאFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 20, 2015
Last modified:יוני 7, 2017

Summary:

מתכון למג'דרה בריאה וטעימה: אורז מלא עם עדשים 

מג'דרה מאורז מלא

מצרכים (3 מנות):

כוס אורז מלא שטוף ומסונן

שליש כוס עדשים שחורות שהושרו במים כחצי שעה

בצל בינוני קצוץ

2 שיני שום קצוצות

2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מים רותחים

תיבול: כפית מלח, חצי כפית כורכום, כפית שטוחה כמון, רבע כפית פלפל שחור

אופן הכנה:

-מטגנים את הבצל בסיר עם 2 כפות שמן עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את השום ומערבבים כדקה. מוסיפים את האורז והעדשים ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ-2 דקות.

-מתבלים במלח, כמון, כורכום ופלפל שחור ומוזגים מים רותחים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשהמים מבעבעים), מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים במשך 40 דקות.

*הערה: מומלץ להשתמש בעדשים שחורות מאחר והן טעימות יותר. מי שבכל זאת רוצה להשתמש בעדשים ירוקות -יש לבשל אותן לפני במים רותחים כ-20 דקות ולסנן או לחסוך את הבישול ולהשתמש בעדשים משקית קפואה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

70 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת
    זהו מתכון מנצח ,
    אני עושה אותו על בסיס שבועי וכמובן עם עדשים שחורות.
    תודה ענקית 😉

  2. אפרת משהו שלא מובן לי, כשאני משרה או שוטף את האורז המלא, וממתין אפילו שעות, כשהאורז במסננת, הוא פשוט לא מתייבש לי…. יש לך מושג למה ומה הסיבה? (אורז לבן מתייבש לי תוך חצי שעה שעה גג)

    1. אתה מתכוון שהוא עדיין לח נכון? לא לגמרי רטוב.
      בכל מקרה, זה לא נורא. אפשר להכין גם כשהוא לח.

  3. היי אפרת,
    אם אני מעוניינת להכין עם כמות של חצי כוס אורז (אין לי צורך במנה גדולה יותר), איך להקטין את שאר הכמויות בהתאם?

    תודה!

    1. היי ורד,
      את שמה מחצית מיתר הכמויות:
      חצי כוס אורז מלא שטוף ומסונן
      רבע כוס עדשים שחורות שהושרו במים כחצי שעה
      בצל קטן קצוץ
      שן שום קצוצה
      כוס + 3 כפות מים רותחים
      תיבול: חצי כפית מלח, רבע כפית כורכום, חצי כפית שטוחה כמון, קמצוץ פלפל שחור

  4. יצא מעדן!!! ממליצה בחום!
    רב התבשילים שלי אני נכנסת לכאן ואני יודעת שאת שומעת את זה הרבה אבל כל הכבוד אחלה מתכונים!!!!
    ממש הכל יוצא יאמיייייייי

  5. היי. הכנתי במתכון מאוד דומה לפני כמה ימים (הכמויות טיפה שונות), והעדשים השחורות ממש צבעו את האורז באפור חזק. איך אפשר להמנע מזה?
    תודה!

    1. היי יעל,
      יכול להיות שזה קשור לסוג העדשים כי לא כל עדשים שחורות צובעות את האורז.
      בכל מקרה פעם הבאה אפשר אולי לבשל את העדשים בנפרד במים רותחים כרבע שעה ולסנן. לאחר מכן להשתמש בעדשים רגיל למתכון.

    1. היי לאה,
      לאחר שבישלת את העדשים כ-20 דקות במים רותחים, את מוסיפה אותן כרגיל לפי מה שרשום במתכון (יחד עם האורז).

  6. זה נראה מושלם, שמעתי שגם את האורז המלא אפשר להשרות ערב ואז הוא מקצר זמן הבישול, וגם את העדשים השחורות אפשר להשאיר עם מים חצי יום והבישול יהיה קצר..מה דעתך?

    1. היי אסתר,
      אפשר להשרות את העדשים והאורז המלא אבל רצוי לבשל לפי זמן הבישול המצוין במתכון כי לפעמים קורה שהאורז עדיין לא מוכן לגמרי למרות ההשרייה.

  7. שבת שלום,

    שמעתי שצריך להשרות את האורז המלא מספר שעות לפני הבישול.. האם זה מאיץ או משפר במשהו?

    דבר שני וסליחה על הבורות ..בעצם יש 3 סוגי עדשים – ירוק, שחור וכתום?
    תודה,
    סימה

    1. היי סימה,
      גם אם משרים את האורז כמה שעות לפני – ההכנה היא אותו דבר.
      ונכון, יש 3 סוגי עדשים – ירוקים, שחורים וכתומים (את יכולה לקרוא על סוגי העדשים כאן). למג'דרה- השחורים מומלצים יותר.
      חג שמח 🙂

    2. תודה על התשובה המהירה.. מפתיע בכל פעם מחדש.

      שאלה.. האם אפשר להחליף את האורז בבורגול? אם כן האם התהליך של הבישול זהה?

      חג שמח

  8. שלום רב,
    אני מתכוונת להשתמש בעדשים ירוקות (הבנתי שפחות עדיף אך זה מה שיש לי כעת..). בדרך כלל לא משרה אותן במים אבל היום במקרה השריתי את כל מה שנותר לי בשקית – ויצא כמעט שתי כוסות. לפי המתכון אני מבינה שזו כמות דיי גדולה. האמת שאני רוצה להכין כמות גדולה – אולי שתי כוסות אורז מלא. השאלה כמה מקסימום עדשים כדאי להוסיף. ואם יש לך המלצה מה לעשות עם מה שיוותר מהעדשים בהתחשב בעובדה שהשריתי אותן במים…אפשר להקפיא או שפשוט אשאיר במקרר…? (ויש לך מתכון מוצלח רק לעדשים?)
    תודה רבה, תמר

    1. היי תמר,
      אם את מכינה כמות של 2 כוסות אורז מלא את יכולה לשים בסביבות כוס וחצי עדשים ירוקות מבושלות. יש לבשל את העדשים שהשרת במים רותחים כ-20 דקות ולסנן. את עודפי העדשים את יכולה לשים בשקית ולאחסן במקפיא.
      אין לי מתכון לעדשים בלבד אבל אשתדל לפרסם בהמשך.
      ערב נעים 🙂

    2. שלום לך,
      תודה רבה רבה על התגובה המהירה והמפורטת ועל האדיבות והמתכונים המוצלחים.
      אעשה כפי שאת מציינת (ואת שאר הכמויות אני מניחה פשוט להכפיל…).
      אעדכן איך יצא.
      ערב מהנה ושוב תודה רבה 🙂

    3. נכון, להכפיל את כל הכמויות: 2 כוסות אורז מלא, כוס וחצי עדשים מבושלות, 2 בצלים בינוניים, 4 שיני שום, 4.5 כוסות מים רותחים, 2 כפיות מלח, כפית כורכום, 2 כפיות כמון, בין שליש לחצי כפית פלפל שחור.

    1. היי אוסנת,
      אני משתמשת בסוגת אבל אפשר להשתמש בכל חברה אחרת.
      שבת שלום 🙂

  9. בס"ד

    בעלי התחיל דיאטה וחיפשנו מתכונים טובים וטעימים…. ואכן המתכון הזה מנצח!!! התענגנו על כל ביס

  10. לפני כמה ימים נאלצתי לקנות אורז מוכן בקייטרינג.
    האורז שאכלתי היה מאוד דומה לזה המוצג כאן, אציין שגיליתי מחדש את טעמו של האורז 🙂
    אני רוצה לשחזר את המתכון , המתכון שכאן מכיל גם בצל ,מה שישפר עוד יותר את התוצר הסופי.
    כיצד סוג האורז (מלא\לבן\פרסי או כל סוג אחר ) צפוי להשפיע על התבשיל ?
    פעם יצא ל לאכול אורז מלא ולא אהבתי את טעמו
    תודה

  11. בוקר טוב
    אני משתמשת בעדשים ירוקות סנפרוסט ואורז יסמין.
    אשמח לכמויות מדוייקות.
    תודה רבה רבה

    1. היי יוליה,
      שימי כוס וחצי אורז יסמין. שאר הכמויות אותו דבר, כולל המים.
      לגבי העדשים הירקות, בשלי 2/3 כוס עדשים במים רותחים, עד שהעדשים מתרככות, סנני והשתמשתי בהן במתכון כרגיל.
      יום נפלא 🙂

    1. היי מאיה,
      ל-10 מנות ממליצה להכפיל כמויות ב-3:
      3 כוסות אורז מלא
      כוס עדשים שחורות
      2 בצלים גדולים קצוצים
      5 שיני שום קצוצות
      6+3/4 כוסות מים (שש ושלושת רבעי כוסות)
      3 כפיות מלח, כפית וחצי כורכום, 3 כפיות שטוחות כמון, חצי כפית פלפל שחור
      בהצלחה 😉

  12. אפרת ערב טוב
    ברצוני להכין את המתכון עם אורז פרסי , הבנתי שברגע שאני משנה את סוג האורז
    זמן הבילוש משתנה, מהו זמן הבישול לאור השינוי בסוג האורז?

    1. היי חלי,
      את יכולה להכין את המתכון עם כוס וחצי אורז לבן פרסי. שאר הכמויות, כולל המים נשארות אותו דבר.
      מאחר וזמן הבישול של אורז לבן קצר יותר (20-25 דקות), העדשים לא יספיקו להתרכך לכן כדאי לבשל את העדשים במים רותחים במשך 20 דקות ולסנן ואז להכין עם האורז כמו שרשום במתכון.
      ערב נעים 🙂

  13. שלום וברכה, ותודה על האתר השימושי!
    האם אפשר להשתמש עם עדשים ירוקות? (הבנתי שזה לא אותו הדבר)
    תודה מראש 🙂

    1. היי הדס,
      אפשר. יש לבשל אותן לפני במים רותחים כ-20 דקות ולסנן או שאפשר לחסוך את הבישול המקדים ולהשתמש בעדשים ירוקות משקית קפואה.
      יום נפלא 🙂

    2. היי!!
      ראיתי את התגובה שלך וישר בישלתי אחרי ששטפתי את העדשים ואז קלטתי שצריך להשרות גם..
      יש דרך להציל אותם??

    1. היי טלי,
      פחות מומלץ. זה יהפוך את התבשיל למשהו אחר לגמרי. העדשים הכתומות מתפרקות בזמן בישול וגם היחס של המים משנה לגמרי.

    1. היי מיכל,
      שימי כוס וחצי אורז בסמטי. שאר החומרים נשארים באותן הכמויות.
      יש לבשל את העדשים השחורות בישול מקדים של 20 דקות במים רותחים ולסנן (ואז להשתמש בהן כרגיל במתכון).
      משך הבישול מתקצר ל 25 דקות (או 20 דקות אם השרת את האורז במים לפני).

  14. היי אפרת
    כתבת במתכון להוסיף את המלח בתחילת הבישול.
    עד במה שאני יודעת מלח מעכב את בישול הקיטניות ותמיד אומרים להוסיף מלח בסוף הבישול.
    לעומת זאת יש את המלח שכן צריך מלח בבישול.
    אז מה עושים?
    אולי לבשל בנפרד ולערבב אחרי הבישול?

    1. היי דורית,
      זה נכון כשמדובר בבישול קטניות כי אומרים שהמלח מעכב את התרככותן.
      לאחר שהקטניות כבר רכות או רכות בחלקן אין בעיה לבשל אותן במלח כחלק מתבשיל.
      כשמדובר בעדשים שחורות- אין צורך לבשלן לפני, מספיק להשרות אותן במים לפחות חצי שעה. מאחר ומשך זמן הבישול של אורז מלא הוא 40 דקות, זמן זה מספיק לעדשים להתרכך, גם אם מוסיפים מלח לתבשיל.
      אם משתמשים בעדשים ירוקות (פחות מומלץ)- זמן הבישול שלהן ארוך יותר מהעדשים השחורות ולכן יש לבשלן לפני ובנפרד כ-20 דקות, ללא מלח ואח"כ להוסיפן לתבשיל כרגיל עם המלחה.
      יום נעים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר