מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מאפינס תפוח בדבש

FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 19, 2016
Last modified:ינואר 15, 2017

Summary:

מתכון מאפינס דבש ותפוחים – שילוב מנצח לראש השנה

מאפינס תפוח בדבש

 

מצרכים (10 מאפינס):

2 ביצים

שליש כוס סוכר

שליש כוס שמן

3 כפות גדושות דבש

שליש כוס תה חמים (מניחים שקית תה בתוך שליש כוס מים רותחים במשך כ-5 דקות)

כוס קמח רגיל

כפית גדושה אבקה אפיה

כפית אבקת קינמון

תפוח עץ גדול מקולף ומגורד

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל170 מעלות ומשמנים תבניות שקעים.

-מערבבים בעזרת כף/מטרפה את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, דבש, תה, תפוח מגורד ומערבבים.

-מערבבים בקערית נפרדת את הקמח עם אבקת האפיה והקינמון, מוסיפים לקערת הרטובים ומערבים קלות עד לאיחוד החומרים (ערבוב יתר עלול לגרום לעוגה להיות דחוסה וכבדה).

-יוצקים את הבלילה לתבניות השקעים בגובה 3/4 ואופים בתנור במשך כ-15 דקות.

 






אהבתם? שתפו

22 תגובות

הוסף תגובה
  1. עשיתי מקמח מלא – יצא טעים ונימוח בפה
    רק שלא חשבתי לשמור במקרר, ורוב הכמות התקלקלה (הכנתי 3 כמויות)

    תודה על המתכונים הנהדרים!

    1. היי נחמה,
      שמחה שיצא טעים גם עם קמח מלא :-)
      ונכון, במזג אויר חם מומלץ לשמור במקרר יום למחרת, במיוחד שיש פרי במאפינס (טעות שלי ששכחתי לציין זאת).
      תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא!

    1. היי נרקיס,
      אפשר להכין בכל תבנית מאפינס. זה יכול להיות מסיליקון או חד פעמי מאלומיניום, קרטון קשיח או מנג'טים. אם משתמשים במנג'טים פשוטים כמו בתמונה (מהנייר הדק) מומלץ להניח אותם בתוך תבנית מאפינס ממתכת כדי שיחזיקו מעמד.
      שנה טובה :-)

  2. אני רק שאלה..
    איזה סוג תפוח כדאי להשתמש?
    יש לי גם גרנד סמיט וגם גאלה
    ועוד שאלה, אפשר להוסיף יותר מתפוח אחד?
    תודה ☺

    1. היי ג'ניפר,
      בדר"כ נהוג להשתמש לעוגות בגרנד סמיט (אישית- לא הבחנתי בהרבה הבדל שהכנתי עם גאלה או גרנד סמיט).
      לדעתי תפוח אחד מספיק בהחלט לכמות כזאת (הכמות היא יחסית קטנה), המאפינס יוצאים מספיק עסיסיים ורכים. אם את מכפילה כמויות כמובן שאת יכולה (וצריכה) לשים תפוח נוסף.
      חג שמח ושנה טובה :-)

    1. היי שרה,
      אפשר להקפיא את המאפינס.
      בגדול אפשר להוסיף שוקולד אם אוהבים (לדעתי פחות מומלץ במקרה הזה כי יש כבר טעמים של תפוחים ודבש).
      שנה טובה :-)

  3. היי אפרת,

    זה נראה מעולה! את חושבת שאפשר להפוך את המתכון ל-ללא גלוטן? באיזה תחליף קמח חיטה היית ממליצה להשתמש? קמח קונדיטור יעשה את העבודה?

    1. היי מיטל,
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר להמיר את הקמח ב2/3 כוס קמח קונדיטור+ שליש כוס קמח אורז.
      שנה טובה ומתוקה :-)

  4. אמאלהההההההה!!!!!!!!!
    איזה טעים זה ניראה!!!!!!!!
    בא לי להכין ברמותתתתת
    אפשר להשתמש בתבניות של סופלה, נכון? (את יודעת למה אני מתכוונת???)
    ביוששש והמשך יומקסים!!!!

  5. אפרת המקסימה,אפשר להכין באינגליש קייק וכמה זמן אפייה?העוגה תצא גבוהה?מספיק 2 ביצים M?מתלבטת בין מתכון זה לזו של עוגת הדבש העסיסית.איזו עוגה עדיפה לטעמך?

    1. היי שרון,
      אפשר להכין באינגליש קייק. 2 ביצים M מספיקות. אני מניחה שזמן האפיה יהיה בסביבות 25-30 דקות. העוגה לא תצא מאוד גבוהה אבל היא תהיה בגובה סביר.
      העוגות שונות. עוגת הדבש העסיסית היא יותר עוגת דבש. זאת עוגת תפוחים בטעם עדין של דבש, אז מה שיותר בא לך :-)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »