מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מאפינס שיבולת שועל

מאפינס שיבולת שועלFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 8, 2013
Last modified:פברואר 19, 2017

Summary:

מאפינס שיבולת שועל/קוואקר עם שוקולד צ'יפס

תבנית שקעים, כמות: כ-10 מאפינס

מצרכים:מאפינס שיבולת שועל

1 ביצה

4 כפות שמן קנולה

1/3 סוכר חום (או "כמו סוכר" או כל ממתיק אחר)

2/3 כוס מים

3/4 כוס קמח מלא (חשוב לנפות את הקמח לפני!) *מומלץ להשתמש בקמח כוסמין מלא.

3/4 כוס שיבולת שועל (קוואקר דק/להכנה מהירה)

1 כפית אבקת אפיה

קורט מלח

1 כף שטוחה קינמון

2-4 כפות שוקולד צ'יפס 60% מוצרי קקאו (ניתן לשים שוקולד צ'יפס ללא סוכר)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר שבו רשומים.

– יוצקים לתבנית מאפינס/שקעים (בגובה 3/4) ואופים כ-15 דקות בתנור.

שיבולת שועל מתכונים, עוגת שיבולת שועל, מאפינס קוואקר

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


72 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי!
    המתכון נראה מעולה, רציתי לדעת שני דברים-
    1. מנסיונך, האם ניתן להקפיא את המאפינס ולהוציא אותם בבוקר מהמקפיא שיפשירו לאיטם עד ההגעה ללימודים?
    2. האם יש אפשרות ״לשחק״ עם מגוון תוספות במקום השוקולד צ׳יפס, כדוגמת חמוציות/צימוקים/אגוזים קצוצים וכד׳?
    תודה מראש =)

    1. היי שרי,
      1. כן, ניתן להקפיא. בבוקר כשקמים להוציא החוצה להפשרה.
      2. אפשר לגוון עם התוספות שהצעת.
      שבוע נפלא 🙂

  2. היי שמתי סילאן במקום סוכר לא יצא ממש טעים אם המלח שאלתי אם אפשר לוותר על המלח והסוכר ולשים רק סילאן

    1. היי אורנה,
      בלי קשר למלח, זה לא יצא קצת דחוס וכבד עם סילאן?
      כמובן שאפשר לוותר על המלח אבל לדעתי כדאי לשלב חצי כמות סוכר וחצי סילאן כדי שהטעם החזק של הסילאן לא ישתלט מידי וגם כדאי שהמאפינס לא ייצאו דחוסים מידי.

  3. היי, הבלילה יצאה לי ממש נוזלית. ככה זה אמור להיות? ואם לא, אז להוסיף קמח וש.ש.?
    תודה

    1. היי יונית,
      שמת שני שליש כוס מים?
      אם הכנת בדיוק לפי המתכון אין צורך להוסיף עוד קמח או שיבולת שועל.
      אגב, באיזה כוס השתמשת?

  4. תודה על המתכון, הכנתי בגרסה טבעונית – רבע כוס רסק תפוחים במקום הביצה, יצא מוצלח.

  5. שלום! כרגיל, יש לי כמה שאלות:
    1. אני רוצה להכפיל (או אולי לשלש) את הכמויות, האם ניתן להמיר חלק מהביצים בבננות?
    2. כנראה בהתחלה אכניס רק חלק מהמאפינס לתנור ואחרי שהם יהיו מוכנים אכניס את האלו שנותרו (כי הם לא ייכנסו כולם ביחד), האם זה בסדר? כלומר, האם הבצק יכול לחכות 20-30 דקות בחוץ לפני האפייה?
    3. חשבתי לחתוך את השוקולד לחתיכות קטנות במקום לשים את שוקולד צ'יפס, האם זה בסדר?
    4. חשבתי לשים גם צימוקים בנוסף לחתיכות שוקולד, מה דעתך?
    תודה רבה! ותודה על האתר הנפלא שלך!

    1. היי מרים,
      1. ממליצה בשלב ראשון להכפיל כמויות ב-2 ולא לשלש. לדעתי כדאי לשים 2 ביצים (זאת גם ככה לא כמות גדולה) כי הן מעניקות אווריריות לעוגה במיוחד כשזאת עוגה קצת דחוסה בגלל הקמח המלא.
      2. ככל שהבלילה נמצאת בחוץ יותר זמן האפקט של אבקת האפיה נפגע. אם את מכפילה כמויות ב-2, ייצא לך לאפות ב-2 פעמים וזה בסדר. מדובר ב 15-20 דקות וזה עוד בגדר סביר.
      3. אין בעיה לקצוץ שוקולד.
      4. אין בעיה להוסיף צימוקים אם אוהבים.
      בהצלחה 🙂

      1. תודה! ואם אפשר, עוד שאלה:
        האם זה בסדר לשים ביחד לתנור (במקרה שלי מדובר בטוסטר אובן) את תבנית שקעים וגם תבנית אינגליש קייק, להוציא את המאפינס (בתבנית שקעים) אחרי כ-20 דקות ובעוד כמה דקות להוציא את העוגה (בתבנית אינגליש קייק)? כלומר, אם פותחים את דלת התנור (או טוסטר אובן) כמה פעמים בזמן אפיית העוגה, זה יפגע בעוגה?
        (הבעיה שיש לי טוסטר אובן יחסית קטן, אני יכולה להכניס בו תבנית של 6 שקעים+תבנית אינגליש קייק, אך לא יכולה להכניס תבנית שקעים גדולה יותר, וגם לא יכולה להכניס להכניס שתי תבניות שקעים שכל אחת היא 6 שקעים).
        תודה רבה!

        1. היי מרים,
          אם תעשי את זה זריז, זה אמור להיות בסדר.
          לתבנית אינגליש קייק יש לתת עוד כ-10-15 דקות יותר.

    1. היי שרית,
      כדי שלא יהיה טעם חזק מידי של הסילאן הייתי ממליצה לשלב או לשים לפחות 2 כפות סוכר והשאר סילאן.
      בהצלחה 🙂

  6. אהלן. הכנתי הכל לפי הכמויות אך יצא לי למלא רק 5 קוקטים של מאפינס של ניקול. האם יש לך המלצה לתבנית שקעים או קוקטים בגודל סטנדרטי?

    1. היי לאה,
      אני ממליצה להשתמש בתבנית סיליקון סטנדרטית של 12 יחידות.
      שבוע נפלא 🙂

  7. היי, כמה שאלות:
    השיבולת שועל היא רגילה, להכנה מהירה?
    הסוכר חום הוא דמררה או הכהה יותר?
    אם אין לי שוקולד צ'יפס מה אפשר לדעתך לשים במקום?

    1. היי,
      השיבולת היא להכנה מהירה (קוואקר).
      עדיף להשתמש בסוכר דמררה.
      אם יש לך שוקולד מריר רגיל מומלץ לקצות עם סכין כשליש חפיסה, זה מאוד מוסיף. אם לא, אפשר לשים כשליש כוס אגוזים קצוצים או קוקוס טחון.
      בהצלחה 🙂

  8. הכנתי עם שתי שקיות ממתיק סוכרדיאט,קצצתי 50 גר' שוקולד מריר וניפיתי את הקמח – ממש רואים שגרגירי הקמח דקים יותר והקמח אוורירי יותר. יצאו ריחניים וטעימים מאוד!לוקחת מחר לצהריים – לשמור בכלי סגור ובמקרר?תודה רבה על עוד מתכון פשוט ומנצח!!!

    1. היי שרון,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      כן, תשמרי בכלי סגור בחוץ (לא במקרר). חשוב רק שהכלי יהיה אטום לגמרי. אפשר גם לעטוף היטב בניילון נצמד.
      שבת שלום!

  9. שלום האם ניתן להחליף את השמן קנולה בשמן זית? ואת הסוכר ניתן להחליף במשהו בריא יותר?
    ודבר אחרון, אם לא אשמן את התבנית זה יפגע במאפינס עצמם? או שרק יהיה קשה להוציא אותם?

    1. היי נטע,
      אפשר שמן זית בטעם מעודן.
      ניתן לשלב סוכר ודבש או סילאן.
      אי שימון התבנית לא אמור לפגוע במאפינס עצמם.
      חג שמח 🙂

  10. היי יצא ממש טעים אך לא תפח לי מעבר לכמות של השלות רבעי שבשקעים ושמתי כפית אבקת אפייה

    1. היי יפית,
      חשוב לערבב היטב את הקמח עם אבקת האפיה לפני שמוסיפים לתערובת. אם עשית את זה ובכל זאת העוגה לא תפחה אז אני מניחה שזה בגלל הקמח המלא שהוא "כבד" יותר מקמח רגיל ולכן פחות תופח.
      בכל אופן, אני שמחה שיצא טעים בכל זאת 😉

  11. בוקר טוב רק שתדעי שאני עושה אותם די הרבה ועם קמח מלא והן נהדרות המלצתי לכולם על האתר הזה ומקווה שתמשיכי להוסיף עוד מתכונים

  12. עדכון: יצא מצויין!!! ממש טעים! וממש קל להכנה
    החמאת בוטנים אגב לא הורגשה… אולי אם הייתי שמה כמות קצת יותר גדולה.
    אני לא אוהבת ממש מתוק אז שמתי רק כף אחת של סוכר, יצא ממש טוב! 🙂 תודה!!!

  13. היי!
    בסוכר הכוונה לשליש כוס?
    והאם את מחממת את התנור על טורבו או על רגיל?

    תודה (:
    ברגעים אלו בתנור, שמתי גם כף חמאת בוטנים, מעניין איך זה ישתלב!

    1. היי,
      כן, הכוונה לשליש כוס סוכר ובתוכנית הרגילה של התנור (עליון ותחתון).
      נשמע טוב עם חמאת הבוטנים, מחכה לעדכון 😉

    1. היי גלית,
      מצוין 🙂 כן, מומלץ לשמן את תבנית השקעים כדי שניתן יהיה לחלץ את המאפינס בקלות.

  14. נהדרים וכלום עבודה!! תודה על המתכון.
    אגב, השתמשתי בשיבולת שועל טחונה. האם אפשר היה להשתמש גם בגסה?
    שוב, תודה על מתכון טעים ומהיר!

    1. מעולה! שמחה לשמוע 🙂
      עדיף להשתמש בשיבולת שועל טחונה/דקה כי היא יותר מתאימה ופחות מורגשת בעוגה. השיבולת שועל הגסה מתאימה יותר לעוגיות.
      יום נפלא 🙂

  15. בוקר טוב,
    אני רוצה להכין כמות כפולה של מאפינס. האם להכפיל את כל הכמויות במתכון או שיש מרכיב שלא צריך כ״כ הרבה ממנו, למשל מים?
    אשמח לתשובה מהירה.
    תודה,
    נירית

    1. הי,
      השוקולד צ'יפס מוסיף טעם לכן מומלץ לקצוץ שוקולד מריר במקום אבל אם אין ברשותך אפשר לוותר ולהכין בלי.

  16. היי
    המתכון נראה ממש טוב,
    אני מתלבטת אם להכין אותו בתבנית אינגליש קייק.
    האם זה יכול להתאים מבחינת כמויות?
    אם כן, כמה זמן אפייה?
    תודה רבה 🙂

    1. הי לי,
      הכמות מספיקה לתבנית אינגליש קייק קצרה 22X10 (הסטנדרטית היא 29X10). זמן האפיה יהיה 25-35 דקות, מומלץ לבדוק עם קיסם כל 5 דקות לאחר 25 דקות.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »