מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מאפינס שוקולד

מאפינס שוקולדFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 1, 2017
Last modified:ינואר 23, 2018

Summary:

מתכון למאפינס שוקולד מושלמים עם שוקולד צ'יפס שילדים אוהבים להכין ובטח שלאכול 🙂

מאפינס שוקולד

מצרכים (8-10 מאפינס שוקולד):

ביצה גדולה (*אם רוצים שהמאפינס ייצאו יותר יציבים ופחות מתפוררים אפשר לשים 2 ביצים)

חצי כוס (100 ג') סוכר

שליש כוס (66 ג') שמן

50 גרם שוקולד מריר

חצי כוס (120 מ"ל) מים חמימים (מערבבים רבע כוס מים רותחים עם רבע כוס מים קרים)

כוס (140 ג') קמח תופח (או כוס קמח לבן מעורבב עם כפית אבקת אפיה)

כף גדושה (15 ג') אבקת שוקולית

רבע כוס (50 ג') שוקולד צ'יפס – לפיזור מעל

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס (אם משתמשים בעטרות נייר מומלץ להניח אותן בתוך תבניות שקעים ממתכת/סיליקון כדי שיהיו יציבות).

-ממיסים במיקרוגל (20-30 שניות) את השמן עם קוביות השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.

-מערבבים בעזרת כף/מטרפה את הביצה עם הסוכר. מוסיפים את תערובת השוקולד והמים ומערבבים. בסוף מוסיפים קמח תופח ושוקולית ומערבבים ערבוב קל עד לאיחוד החומרים.

-יוצקים לתבנית שקעים משומנת או לעטרות נייר. מפזרים מעל שוקולד צ'יפס ואופים במשך 15-20 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

310 תגובות

הוסף תגובה
  1. אם אני רוצה לעשות בתבנית בינונית חד פעמית איך זה מבחינת כמויות?
    ואיך זה מבחינת כמויות ל28 מאפינס?
    תודה

    1. כמויות לתבנית מלבנית חד פעמית בגודל 32X25 או ל 28 מאפינס:
      4 ביצים (רצוי גדולות)
      כוס וחצי סוכר
      כוס שמן
      150 גרם שוקולד מריר
      כוס וחצי מים חמימים
      3 כוסות קמח תופח
      3 כפות גדושות אבקת שוקולית
      3/4 כוס שוקולד צ'יפס – לפיזור מעל
      זמן אפיה עשוי להתארך ל 40-45 דקות (יש לבדוק עם קיסם).

  2. אני רוצה לעשות את המאפינס כעוגה בתבנית הכי גדולה ליום הולדת לגן ושיצא גבוה ולא דחוס
    מה עושים מבחינת כמויות?
    תודה

    1. היי מיכל,
      כמויות לתבנית ענקית בגודל 40X32:
      5 ביצים
      2 כוסות סוכר
      כוס ושליש שמן
      200 גרם שוקולד מריר
      2 כוסות מים חמימים
      4 כוסות קמח תופח
      4 כפות גדושות אבקת שוקולית
      כוס (200 ג') שוקולד צ'יפס – לפיזור מעל
      זמן אפיה עשוי להתארך ל 45-50 דקות.

    1. אפשר לשים חצי כוס חלב חמים ו-50 גרם שוקולד חלב חתוך לחתיכות קטנות (במקום השוקולד צ'יפס).

  3. שלום
    אני צריכה להכין לגן את העוגה
    29 ילדים
    אני רוצה בתבנית חד פעמית גדולה
    איזה גודל כדאי ואיך מבחינת הכמויות וזמן בתנור?
    אם אני עושה אותה בצהריים בחמישי לשישי בבוקר זה בסדר?

    1. היי מיכל,
      כדאי להכין בתבנית מלבנית בגודל 32X25
      4 ביצים (רצוי גדולות)
      כוס וחצי סוכר
      כוס שמן
      150 גרם שוקולד מריר
      כוס וחצי מים חמימים
      3 כוסות קמח תופח
      3 כפות גדושות אבקת שוקולית
      3/4 כוס שוקולד צ'יפס – לפיזור מעל
      זמן אפיה עשוי להתארך ל 40-45 דקות (יש לבדוק עם קיסם).
      אפשר להכין בחמישי עבור שישי. יש לכסות את העוגה היטב ולשמור מחוץ למקרר.

  4. היי, כמה שאלות, אני רוצה להכין להיום בערב מאפינס וגם מחר, השאלה אם אפשר להכין את הכל היום וזה יהיה בסדר גם למחר או שכדאי לעשות הפרדה? איך אפשר לשמר את זה שזה כן יהיה טעים עד למועד?
    שוקלת להכין קצפת מעל, אפשר גם להקפיא/לקרר את הקצפת עם המאפינס? ואם אני מקפיאה/מקררת, כמה זמן אפשר להוציא מחוץ למקפיא/מקרר שיהיה אפשר לאכול את זה וזה לא יהיה קר? סליחה על היותר מידי שאלות..

    1. אפשר להכין הכל היום, לעטוף היטב בניילון נצמד ולשמור מחוץ למקרר.
      אם את שמה קצפת מעל אז יש לשמור אותם במקרר. חשוב לכסות אותם שלא יתייבשו. אפשר להגיש ישר מהמקרר.

  5. יצא מעולה 🙂 במקום שוקולד צ'יפס ריסקתי לחתיכות את החצי השני של חפיסת השוקולד ואז זה נמס כזה בתוך המאפינס, פשוט תענוג.
    אם אני רוצה לטבען את המתכון במה כדאי לדעתך להשתמש במקום ביצים?

    1. אם את מכינה בתבנית מאפינס מסיליקון תכפילי כמויות ב-3.

  6. היי,
    אם אני קונה תבניות אישיות קטנות בצורת אינגליש קייק, כמה יחידות זה ייצא לי עם הכמויות שנתת כאן?

    1. היי טובה,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      אני רואה שאת כבר רשומה לניוזלטר. את לא מקבלת את המיילים?

  7. היי אפרת,
    מפעם לפעם לוקחת מכאן מתכונים, השראה, או טיפים מהתגובות

    אני לא יודעת מה הקשר שלך לדת אם בכלל , אבל את יהודיה כך או אחרת
    והייתי חייבת להגיד לך שכמות החסד שלך והענווה מחמיים את הלב. את עונה מהר ובסבלנות
    ולפעמים 30 םעם על אותה שאלה.. מרגש:-)
    את מזכה פה בנות בשמחה, בשלום בית , בלהרגיש טוב עם עצמך עם האמהות שלהן- וזה מהמם בעניי:-)

    שבת שלום
    לבנת
    *נא לא להגיב בשבת*

  8. היי אפרת, יצא מעולה!!! תודה רבה!
    עשיתי בתבנית מיני מאפינס עם 2 ביצים ויצאו 48 הילדים מאושרים ❤

    1. היי שירלי,
      כמויות ל30 יחידות:
      4 ביצים (רצוי גדולות)
      2 כוסות סוכר
      כוס שמן
      כף תמצית וניל
      2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מיץ תפוזים
      3 כוסות קמח תופח (או 3 כוסות קמח רגיל מעורבב עם 3 כפיות אבקת אפיה)
      6 כפות אבקת קקאו

    2. היי עשיתי עם שוקולד מריר במאפינס קרטון גדולים יצא לי 22 במקום 30
      יצא טעים אבל ממש מתוק בטח מכיוון שיש 1 וחצי כוס סוכר
      ועוד 3 כפות של שוקולית
      וגם שוקולד מריר ושוקולד מריר גם עם סוכר הייתי מפחיתה קצת בסוכר

  9. הי אפרת,
    אני חוזרת לעדכן ולשאול…
    הכנתי את המתכון של 30 יחידות עם השוקולד המריר, הטעם יצא טעים, אבל

    1. למה הכמות הספיקה לי רק ל17 יחידות במקום ל30? אולי בגלל שהשתמשתי בקאפקייקס מקרטון רגילים, לא מיני? ואם כן למה את התכוונת במתכון של 30 יח'?

    2. למה באותה תבנית, חלק יצאו בסדר (אפויים לגמרי)
    וחלק, לא נאפו בחלק התחתון של הקאפקייקס?

    1. היי ענת,
      1. כנראה שזה קשור לגודל תבניות הקאפקייקס. הכמות מתאימה ל30 תבניות קאפקייקס מהסוג הקטן יותר או לתבנית מאפינס מסיליקון/מתכת.
      2. שמת את כולם בתבנית אחת באותו מדף של התנור? שמת לב אם אלה שהיו קרובים יותר לדלת התנור הם אלה שהיו לא אפויים לגמרי?

    2. הי,
      כן…אומנם עשיתי שתי נגלות כי הכמות לא הספיקה לי,
      אך זה תמיד היה בקומה אחת, במדף אחד ובתבנית אחת.

      ולא שמתי לב אם זה היה בצד של הדלת או הפנימי יותר,
      גיליתי את זה רק בשיעור כשהילדים הורידו את הקרטון שעוטף את העוגה ורצו לעבוד עם זה….(עם בצק סוכר)

      מתוך 2 המגשים (בערך 34 יח') היו 3 יח' בערך שהחלק התחתון שלהם לא נאפה והיה נוזלי לעומת החלק התחתון

    3. קודם כל מזל שזה רק 3 יחידות.
      יכול להיות שהם היו מונחים בתנור במיקום מסוים שהטמפ' שם היתה נמוכה פחות ולכן זמן האפיה לא הספיק להם.

  10. היי,
    הכנתי את המאפינס ויצא מעולה!
    יותר טעים עם פצפוצי שוקולד משולבים- חום ולבן.
    שאלה- למה הם לא התנפחו כמו בתמונות?

    1. נראה מעולה 🙂
      עד איזה גובה מלאת את עטרות הנייר בבלילה?

  11. אפרת הי,

    מה הכמות שאני צריכה למלא את הקאפקייקס?
    מלא לגמרי, או 3/4 גובה?

    ואני משתמשת בקאפקייקס מקרטון..(לא מנג'ט מנייר) זה בסדר?

  12. הי אפרת,
    אני רוצה את המאפינס ליום חמישי בבוקר, אני רוצה לעשות את המתכון של ה30 יחידות עם השוקולד המריר

    השאלות שלי הן:
    1. מתי כדאי להכין את זה? ואיך כדאי לשמור את זה עד יום חמישי בבוקר?
    2. זה הולך עם שוקולד צ'יפס לבן…נכון?

    המון תודה מראש

    1. היי ענת,
      1. אפשר להכין יום לפני, לעטוף היטב בניילון נצמד ולשמור מחוץ למקרר.
      2. כמובן.
      חג שמח 🙂

    2. אפרת הי,

      אני מתנצלת מראש, על השאלות הרבות….קיבלתי את תשובתך, אך נראה לי שאצטרך לעשות את זה היום שזה יומיים לפני יום חמישי ולא מחר, ואז איך בעצם הכי טוב לשמור את זה?

      המון תודה🙏, אודה לך על תשובה בהקדם 🙏 חג שמח🌸

    1. היי אביטל,
      אני ממליצה להכין קאפקייקס שוקולד.
      כמויות ל30 יחידות:
      4 ביצים (רצוי גדולות)
      2 כוסות סוכר
      כוס שמן
      כף תמצית וניל
      2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מיץ תפוזים (ניתן לשים במקום חלב או מים חמים)
      3 כוסות קמח תופח (או 3 כוסות קמח רגיל מעורבב עם 3 כפיות אבקת אפיה)
      6 כפות אבקת קקאו

    2. כי זאת ששאלה ביקשה לוותר על השוקולד המריר.
      בכל מקרה עדיף לא לוותר. אלה הכמויות ל30 מאפינס עם שוקולד מריר:
      4 ביצים (רצוי גדולות)
      כוס וחצי סוכר
      כוס שמן
      150 גרם שוקולד מריר
      כוס וחצי מים חמימים
      3 כוסות קמח תופח
      3 כפות גדושות אבקת שוקולית
      3/4 כוס שוקולד צ'יפס – לפיזור מעל

  13. היי,
    אפיתי את המאפינס באובן טוסטר והעוגה לא יצא אורירית
    האם זה קשור לאובן טוסטר או זה ששימנתי את המנגטים?
    אשמח לתגובתך
    תודה

    1. חיממת את הטוסטר מספיק זמן מראש?
      יכול להיות שערבבת יותר מידי את התערובת לאחר שהוספת את הקמח?

  14. היי
    אם אני רוצה לאפות את המתכון הזה כמיני מאפינס בתבנית קטנה זה בסדר? זמן האפיה נשאר אותו הדבר?

    1. אם מדובר במיני מאפינס כדאי לבדוק אם זה מוכן (בעזרת קיסם) כבר אחרי 10 דקות.
      חג שמח 🌺

  15. היי אתר מעולה !!!!! תמיד מכינה את המתכונים ויוצא מוששששש
    אני רוצה להכין 40 קאפקייקס מה הכמויות ? פשוט להפיל הכל פי ארבע ? תודה 💕

    1. היי נינה,
      אלה הכמויות המומלצות:
      5 ביצים
      2 כוסות סוכר
      כוס ושליש שמן
      200 גרם שוקולד מריר
      2 כוסות מים חמימים
      4 כוסות קמח תופח
      4 כפות גדושות אבקת שוקולית
      כוס (200 ג') שוקולד צ'יפס – לפיזור מעל
      גמר חתימה טובה 🌺

    1. 5 ביצים
      2 כוסות סוכר
      כוס ושליש שמן
      200 גרם שוקולד מריר
      2 כוסות מים חמימים
      4 כוסות קמח תופח
      4 כפות גדושות אבקת שוקולית
      כוס (200 ג') שוקולד צ'יפס – לפיזור מעל

  16. החלטתי להכין כעוגה ובמקום שוקוצ'יפס חום פיזרתי לבן
    יצא מדהים!!!!! העוגה חוסלה עוד לפני שהספקתי לצלם 🙂

  17. היי
    אני רוצה להכין כעוגת יום הלדת לילד שלי בגן
    הם 17 ילדים
    באיזה תבנית כדאי לעשות ואיך מבחינת כמויות של המצרכים?

    תודה

    1. היי מיכל,
      אפשר להכין בתבנית מלבנית גדולה בגודל 25X32 את הכמויות הבאות:
      4 ביצים
      כוס וחצי סוכר
      1 כוס שמן
      150 גרם שוקולד מריר
      כוס וחצי מים חמימים
      3 כוסות קמח תופח
      3 כפות גדושות אבקת שוקולית
      3/4 כוס שוקולד צ'יפס – לפיזור מעל

    1. כדי שהמראה יהיה טרי ורענן אני ממליצה להקפיא ללא ציפוי ואת הציפוי והסוכריות להוסיף אחרי הפשרה.

  18. היי אפרת,
    המתכונים שלך נפלאים, תודה !
    אשמח אם תוכלי לשלוח לי את אותו המתכון ,רק בכמות של 24 קאפקייקס .
    תודה מראש ☺

    1. היי שירז,
      אלה הכמויות המומלצות:
      אם כן אז אלה הכמויות המומלצות:
      4 ביצים
      כוס וחצי סוכר
      1 כוס שמן
      150 גרם שוקולד מריר
      כוס וחצי מים חמימים
      3 כוסות קמח תופח
      3 כפות גדושות אבקת שוקולית
      3/4 כוס שוקולד צ'יפס – לפיזור מעל

  19. היי אפרת, אין! פשוט אין על האתר שלך! ביצה גדולה הכוונה ללארג'? ואם יש לי ביצים בגודל מדיום כמה אצטרך למתכון?

    1. אפית בתבנית מאפינס? על איזה תוכנית בתנור אפית? כמה זמן חיממת את התנור לפני שהכנסת את התבנית?

    1. ביצה גדולה הכוונה ל- L או XL.
      אם אין אפשר לשים 2 ביצים – S או M.

    1. הכוונה לתבנית מלבנית 26X32?
      אם כן אז אלה הכמויות המומלצות:
      4 ביצים
      כוס וחצי סוכר
      1 כוס שמן
      150 גרם שוקולד מריר (או 3 כפות קקאו)
      כוס וחצי מים חמימים
      3 כוסות קמח תופח
      3 כפות גדושות אבקת שוקולית
      3/4 כוס שוקולד צ'יפס – לפיזור מעל

    2. תודה רבה מתכון נהדר!
      אני מוסיפה את השוקולד צ'יפס בתוך הבלילה עצמה ומכניסה לתנור וגם לאחר האפייה ממש טעים וקל!

    1. לאחר ששמת את הבלילה בתבניות מאפינס אפשר להוסיף קובית שוקולד לתוך כל יחידה ולאפות.

  20. היי אפרת. אני רוצה לעשות את המתכון הזה בעוגת יום הולדת בתבנית המלבנית הכי גדולה של 30 על 40 ליום הולדת של הבת שלי וגם שתהיה פרווה. את יכולה לעזור לי. תודה

    1. היי קרן,
      כמויות לתבנית בגודל 40X32:
      5 ביצים
      2 כוסות סוכר
      כוס ושליש שמן
      200 גרם שוקולד מריר
      2 כוסות מים חמימים
      4 כוסות קמח תופח
      4 כפות גדושות אבקת שוקולית
      כוס (200 ג') שוקולד צ'יפס – לפיזור מעל
      *זמן האפיה עשוי להתארך לכ-50 דקות.

  21. הכפלתי את כל המתכון אבל שמתי רק 3 ביצים. יצא מעולה!! יצאו לי 33 מאפינס במאנזט נייר.
    לא מתוק מדיי ומרכם נעים! מושלם לגן של הילד.

    לא היה לי שוקולית אז החלפתי כף שוקולית בכף קקאו וכפית אבקת סוכר.
    (פעמיים כי החפלתי הכל)

  22. אפרת שלום,
    אפשר כמות ל 30 בבקשה (עם שמן קוקוס).
    כמו כן ניתן להשתמש בקמח מלא? ודבש/סילאן כתחליף לסוכר?
    תודה.

    1. כמות לכ-30 יחידות:
      5 ביצים
      2 כוסות סוכר
      כוס ורבע שמן קוקוס מומס
      200 גרם שוקולד מריר
      2 כוסות מים חמימים
      4 כוסות קמח תופח
      4 כפות גדושות אבקת שוקולית
      כוס (200 ג') שוקולד צ'יפס – לפיזור מעל
      *אם זה קמח כוסמין מלא אז אפשר לשים 4 כוסות קמח + 4 כפיות אבקת אפיה. אם זה קמח מלא רגיל אז מומלץ להמיר רק מחצית מכמות הקמח כדי שהעוגה לא תצא דחוסה מידי, כלומר לשים 2 כוסות קמח מלא + 2 כוסות קמח רגיל + 4 כפיות אבקת אפיה.
      לגבי הדבש, אני מניחה שאפשר להמיר את רוב כמות הסוכר ולשים כוס ושליש דבש + חצי כוס סוכר.

    1. היי נעם,
      יש לעטוף בניילון נצמד ולשמור מחוץ למקרר.

  23. היי אפרת שאלה- אני רוצה להכין אותם חלביים למשלוחי המנות ורוצה אותם עם ציפוי שוקולד חלבי (עדיף שוקולד חלב) אשמח להמלצה מה ואיך לעשות את זה ❤

    1. היי פרחית,
      במקום מים את יכולה לשים חלב באותה כמות. מומלץ לחמם קצת את החלב לפני אבל לא עד למצב רתיחה, רק שיהיה קצת חם.
      לגבי הציפוי מומלץ להמיס 100 גרם שוקולד חלב עם 3 כפות שמנת מתוקה או 2 כפות חלב + 15 גרם חמאה.
      פורים שמח 🙂

  24. הי אפרת
    תודה כמו תמיד. כל מתכון יוצא נפלא.
    אני רוצה להכין את המאפיה ליום שישי הקרוב עוד הערב ובשישי בבוקר לצפות ולפזר סוכריות מעל (זה מיועד ל-35 תלמידים).
    האם זה אפשרי? רצוי? האם כדאי להקפיא?
    תודה מראש עינת

    1. היי ענת,
      אפשר להכין מהיום, לעטוף אותם היטב בניילון נצמד ולשמור מחוץ למקרר עד יום שישי. בשישי תשימי ציפוי וסוכריות.

    2. תודה על התשובה.
      קניתי קמח "כרגיל" לטובת ילד עם צליאק.
      אני רוצה להכין חלק מהמאפינס עם הקמח הזה וחלק עם הקמח הרגיל וחלק וניל/תפוז וחלק שוקולד
      תוכלי להנחות אותי כיצד?
      תודה

    3. היי עינת,
      כמה מאפינס שוקולד עם קמח לבן? כמה מאפינס שוקולד עם קמח "כרגיל"? וכמה מאפינס לבן/תפוז (ועם איזה קמח)?

    4. הי אפרת

      ראשית תודה
      נניח 20 עם שוקולד ו-15 עם תפוזים
      ולא משנה לי היכן יהיה הקמח המיוחד.

    5. אז את השוקולד תכיני עם קמח כרגיל כי זה יוצא יותר מוצלח לדעתי מעוגה לבנה עם קמח כרגיל.
      מאפינס שוקולד:
      3 ביצים
      כוס סוכר
      שני שליש כוס שמן
      100 גרם שוקולד מריר
      כוס מים חמימים
      2 כוסות קמח "כרגיל" מעורבב עם 2 כפיות אבקת אפיה
      2 כפות אבקת שוקולית
      חצי כוס שוקולד צ'יפס – לפיזור מעל
      מאפינס תפוזים:
      2 ביצים גדולות
      שני שליש כוס סוכר
      שני שליש כוס שמן
      כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי (אפשר להשתמש גם בבקבוק לשתיה קלה)
      2 כפות גרידת קליפת תפוז
      2 כוסות קמח תופח (או 2 כוסות קמח לבן רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה)

  25. אפרת שלום,

    אני רוצה להכין את המאפינס ליום הולדת בכיתה של הבת שלי.

    אם אני רוצה להכין 35 מאפינס מה יהיו הכמויות? באיזה ציפוי כדאי להשתמש כדי לקשט עם סוכריות צבעוניות למעלה? האם מאפינס עם הציפוי יחזיקו מעמד שעתיים בלי מקרר?
    תודה רבה!

    1. היי ג'ני,
      כמויות מומלצות:
      5 ביצים
      2 כוסות סוכר
      כוס ושליש שמן
      200 גרם שוקולד מריר
      2 כוסות מים חמימים
      4 כוסות קמח תופח
      4 כפות גדושות אבקת שוקולית
      כוס (200 ג') שוקולד צ'יפס – לפיזור מעל
      אני ממליצה להכין ציפוי גנאש- להמיס 100 גרם שוקולד מריר + חצי מיכל קצפת צמחית (125 מ"ל). לאחר שאת שמה את הציפוי כדאי להמתין כ-5 דקות לפני פיזור הסוכריות.
      אין בעיה שהעוגות יהיו בחוץ 2-3 שעות.

  26. שבוע טוב
    המתכון נראה טעים ואני רוצה לנסות אותו. רק שאלה קטנה, לא הבנתי את ההערה לגבי הביצים.
    לשים ביצה אחת או שתיים? ואם שתיים אז שתיהן בגודל L?
    תודה 🙂

    1. כששמים ביצה אחת המאפינס קצת מתפוררים. אם רוצים שהם יהיו במרקם יותר יציב אז כדאי לשים 2 ביצים לא משנה באיזה גודל.
      שבוע טוב 🙂

    2. מתכון פשוט ומשגע
      הכנתי עם שתי ביצים וכמות כפולה של פצפוצי שוקולד.
      יצא כל כך טעים שלא נשאר כלום

  27. היי אפרת, קודם כול תודה על האתר החביב והמתכונים הידידותיים. למרות שאיני מגיבה אני מרבה להיעזר בו. המאפינס יצאו טעימים מאוד, אם כי הבלילה הייתה נוזלית קצת.

    1. היי סמדר,
      שמחה שהמאפינס יצאו טעימים.
      זה בסדר שהבלילה נוזלית, זה תורם לרכות של המאפינס.
      תודה שחזרת לעדכן.
      שבוע נפלא 🙂

  28. היי אפרת קודם כל אני מכורה לאתר שלך מתכונים ממש טובים. תמיד מחסלים כל מתכון שאני עושה.

    רציתי לשאול אם אפשר להחליף את השוקולד בשוקולד חלב?

    1. היי טופז
      קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
      וכן, אפשר להמיר בשוקולד חלב.

  29. יצא לי ממש מושלם! תודה!! אני גם אוהבת להוסיף לדברים סוכריות צבעוניות, על המאפינס וגם בתוך הבלילה, זה יוצא הרבה יותר טעים לדעתי🍭

    1. היי פז,
      אפית בתוכנית הרגילה של התנור (קו עליון וקו תחתון)? כמה זמן אפיה?
      המאפינס אמורים לצאת רכים ודי עסיסיים לכן פעם הבאה אני ממליצה לאפות ב170 מעלות ולבדוק כבר אחרי 15 דקות עם קיסם.

    1. היי ציפי,
      הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק חד פעמית אחת. יש לשמן את התבנית לפני. זמן האפיה עשוי להתארך ל25-30 דקות.

  30. הי אפרת, תודה על אתר מדהים!!!!! אני נעזרת בו מאוד. תבורכי.. במיוחד מהפרוט הרב שלמתחילה כמוני חשוב כ"כ..
    רציתי לשאול, את ממליצה על הגשה קרה או חמה של המאפינס? עוד לא הכנתי..

    1. היי חני,
      קודם כל תודה, אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      אני חושבת שעדיף להגיש בטמפ' החדר.

  31. היי, האם אפשר לשלב את המתכון הזה יחד עם המתכון של המאפינס בננה כדי שיהיה חצי חצי בכל מאפן?
    ואם כן, איך לחלק את הכמויות?

    1. היי שרה,
      נראה לי שכן. כדאי לשים קודם את הבלילה של המאפינס בננה ומעל את הבלילה של המאפינס שוקולד.
      הכמויות הן בסדר, די תואמות בשני המתכונים.
      בהצלחה 🙂

  32. קודם כל רוצה להודות – על אתר עם מתכונים שתמיד יוצאים מעולים.
    בדיוק בשבילי! (מאותגרת בישול ואפיה :))
    עשיתי את המאפינס שוקולד ויצא מעולה!! הוספתי רוטב שוקולד וסוכריות צבעוניות – הילדים עפו על זה!
    המלצת הגשה: לחמם במיקרו כמה שניות – ויש לכם עוגת שוקולד חמה.

  33. היי ניראה מעולה אני אנסה את זה ליום הולדת של הבן שלי.. רציתי לדעת האם ניתן להקפיא אותם? אם נגיד אני מכינה אותם ביום שני והמסיבה מוצא שבת… ואם כן מתי כדאי להוציא אותם מהמקפיא? האם יוצא כאילו טריים ואווריריים עדיין? תודה לך 🙂

    1. היי אסתר,
      אפשר להקפיא את המאפינס. אחרי הפשרה הם טעימים.
      מומלץ להוציא אותם מהמקפיא לשיש בשבת בבוקר.
      שיהיה המון מזל טוב 🙂

  34. היי! קודם כל חייבת לציין שאני פשוט מכורה למתכונים שלך במיוחד שבא להכין משהו זריז בלי הרבה מאמץ!!! לגביי המאפינס אשמח אם תעני לי על כמה שאלות, אפשר לוותר על השוקולד מריר ובמקום להשים קקאו?
    וכמה צריך להכפיל אם אני רוצה כמות ל24?

    1. היי נטלי,
      קודם כל תודה, כיף לשמוע 🙂
      אפשר לוותר על השוקולד אבל פחות מומלץ כי הוא מאוד מעשיר את הטעם. אם בכל זאת את מחליטה לוותר אז אפשר לשים כף קקאו במקום.
      כמויות ל24 מאפינס:
      4 ביצים
      כוס וחצי סוכר
      1 כוס שמן
      150 גרם שוקולד מריר (או 3 כפות קקאו)
      כוס וחצי מים חמימים
      3 כוסות קמח תופח
      3 כפות גדושות אבקת שוקולית
      3/4 כוס שוקולד צ'יפס – לפיזור מעל

  35. היי, אני רוצה לנסות להכין את אותו המתכון בתבנית של 8 (אבל אני מתכוונת לעשות 13). כמה פעמים לדעתך צריך להכפיל את הכמות?

    1. היי,
      הכוונה לתבנית שקעים בקוטר 8, כן? ל13 יחידות כדאי להכין את הכמויות הבאות:
      2 ביצים
      3/4 כוס סוכר
      חצי כוס שמן
      75 גרם שוקולד מריר
      3/4 כוס מים חמימים
      כוס וחצי קמח תופח (או כוס וחצי קמח לבן מעורבב עם כפית וחצי אבקת אפיה)
      כף וחצי גדושה אבקת שוקולית
      שליש כוס שוקולד צ'יפס – לפיזור מעל

    1. היי מעיין,
      במקום שוקולית אפשר לשים כף שטוחה קקאו.
      מהכמות יוצאים 8-10 מאפינס.

  36. בוקר טוב לך

    קודם כל תודה על אתר מעולה
    הכנתי את המאפנסים יצאו רכים וטעימים
    אני רוצה להכין מהחטמרים עוגה בתבנית24
    תוכלי לתת לי את הכמויות המדויקות ובאיזה חום וכמה זמן

    ושטב תודה

    1. היי אהובה,
      כמויות לתבנית עגולה 24:
      3 ביצים גדולות
      1 כוס סוכר
      3/4 כוס שמן
      100 גרם שוקולד מריר
      כוס מים חמימים (מערבבים חצי כוס מים רותחים עם חצי כוס מים קרים)
      2 כוסות קמח תופח (או 2 כוסות קמח לבן מעורבבות עם שקית אבקת אפיה)
      2 כפות גדושות אבקת שוקולית
      חצי כוס שוקולד צ'יפס – לפיזור מעל
      זמן אפיה עשוי להתארך ל 35-40 דקות (מומלץ לבדוק עם קיסם כבר לאחר 30 דקות). 180 מעלות.
      יום נפלא 🙂

  37. אחותי הכינה ויצא מעולה:) אני כל הזמן משתמשת באתר שלך ויוצא מעולה! אני נעזרת המון בתגובות למטה חח זה הבונוס הכי משמעותי בשבילי באתר שלך. ממליצה עליו לכולם.. תודה רבה, שבת שלום וחודש טוב ומבורך😘

    1. כן, אפשר לערבב כוס קמח עם כפית אבקת אפיה ורק לאחר שערבבת להוסיף לתערובת.
      חג שמח 🙂

    1. כן אפשר. אם רוצים להרגיש את החתיכות אפשר גם לקצוץ את השוקולד עם סכין במקום לגרד אותו.

    1. היי סימה,
      יש מצב שהם ישקעו וגם שהצבע שלהן יימס כתוצאה מחום האפיה.

  38. עשיתי את זה בתור עוגה ויצא נפלא, אחרי זה שיניתי את חלק מהמרכיבים ועשיתי עוגת דבש קינמון בננה יצא מדהים ושוב היום עשיתי עוגת דבש לימון בהתאם לבסיס של העוגה ואני פשוט מרוצה ✌️👌🏻❤️

  39. הי,
    הכנתי עכשיו לשבת. איך לשמור אותם? האם אפשר בקופסת אחסון מחוץ למקרר או שעדיף במקרר?
    תודה ולילה טוב

  40. שלום, תודה על מתכונים קלים וטעימים.

    שאלה: שאת רושמת כוס. על איזה כוס מדובר? (חד"פ פלסטיק קר או שתיה חמה)

  41. הי ! עשיתי את הכל לפי ההוראת בדיוק כפול 2 עם ביצים XL והמאפינס היו טעימים ממש אבל מתפוררים ממש.. 🙁
    האם היה עדיף להוסיף עוד ביצה לתערובת? אם כן אולי כדאי לציין במתכון…
    והאם היה אפשר להחליף את המים ביין ?
    תודה רבה !

    1. היי מיטל,
      הם לא אמורים לצאת כך כל מתפוררים. בכל אופן הוספתי הערה במתכון.
      אפשר לשים יין אדום אם את אוהבת את השילוב של הטעמים.
      יום מקסים 🙂

  42. היי אם אני מעוניינת לפזר מעל סוכריות צבעוניות האם כדאי להמיס מעל המאפינס שוקולד מריר עם שמנת ומעל זה סוכריות צבעוניות? אני לא רוצה שהצבע של הסוכריות יימס ושזה ייראה לא טוב…

    1. היי גילי,
      על מנת שהסוכריות לא יימסו בתוך הציפוי מומלץ להכין ציפוי יחסית סמיך, זאת אומרת להמיס 50 גרם שוקולד מריר עם כ-4 כפות שמנת. לשים את הציפוי ולהמתין שיתקרר לטמפ' החדר ורק אז לפזר את הסוכריות (לאחר כ-10 דקות מרגע ששמת את הציפוי על המאפינס).
      שבוע נפלא 🙂

  43. שלום. אני רוצה להכין את המאפניס לפני ולקשט ביום האירוע. האם הם נשמרים טריים אחרי יום? ואיך הכי טוב לשמור עליהם?
    יש לך מתכון לכמות של 50 מאפניס? בכמה להכפיל את הכמות?

    1. היי קרן,
      אפשר להכין את המאפינס יום לפני. יש לכסות אותם היטב בניילון נצמד או לשים בתבנית עטופה היטב בנייר כסף ולשמור מחוץ למקרר במקום קריר ומוצל.
      ל-50 מאפינס יש להכפיל כמויות ב-5. מאחר וזה לא מומלץ להכין כמות כל כך גדולה בבת אחת (זה פוגע במרקם הסופי) אני ממליצה להכין בפעמיים. פעם אחת להכפיל כמויות ב-3 ופעם שניה להכפיל ב-2. מומלץ שתרשמי את הכמויות לפני ההכנה כדי למנוע טעויות.
      בהצלחה ושבוע טוב 🙂

  44. יצא מדהים!!!!
    כל כך פשוט וכל כך טעים, יצא לי קצת יבש, יכול להיות בגלל אפיית יתר? אני שמתי אותם רק 10 דק 180 מעולת

    1. היי כרמל,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      נשמע כאילו התנור שלך חזק יחסית. אני ממליצה פעם הבאה לאפות ב170 מעלות.

  45. שוב תודה על מתכון מהיר וטעים כרגיל! אחרי שהחלטתי לא להכין עוגה היום ליום ההולדת של הקטן שלי וברגע האחרון התחרטתי, הכנתי ספונטנית ותוך 20 דקות כולל הכנה ואפייה יש מאפינס יפים וטעימים! תודה

  46. היי אפרת, לפני הכל רציתי להגיד לך שבשבועות הכנתי את כל הארוחות לפי המתכונים שלך ויצא פשוט מושלם! תודה רבה 🙂
    לגבי המאפינס..אין לי שוקולד מריר (לא בדיוק אוהבים אצלי) אפשר להשתמש בשוקולד רגיל ולא מריר?
    כרגע התנור שלי לא עובד, אפשר להשתמש בטוסטר אובן? אם כן על כמה מעלות?

    1. היי ספיר,
      קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
      לגבי המאפינס, אני מניחה שאפשר להכין עם שוקולד רגיל.
      אפשר גם לאפות בטוסטר אובן. לגבי טמפ' זה תלוי בטוסטר. ממליצה לקרוא על אפיה בטוסטר אובן.

    1. היי מרינה,
      מומלץ לעטוף בניילון נצמד ולשמור מחוץ למקרר, במקום מוצל וקריר.
      חג שמח 🙂

  47. אפרת שלום, הכנתי את המאפינס שוקולד לכבוד שבת בתוך תבנית אנגליש קייק כי לא היה לי תבנית שקעים העוגה יצאה יפה מבחוץ אבל פירורית לגמרי ועשיתי הכל לפי המתכון, מדוע לדעתך יצא כך?
    דבר נוסף שמתי לב שלא ניתן יותר מדף אחד במחברת המתכונים, הייתכן?
    כלומר אני שומרת מתכונים חדשים והאחרים הישנים נעלמים לי.
    סליחה ושבוע טוב.

    1. היי לאה,
      העוגה יצאה פירורית מאחר ויש בה רק ביצה אחת (אגב השתמשת בביצה גדולה?).
      פעם הבאה אפשר לשים 2 ביצים וכך העוגה תצא פחות מתפוררת.
      לגבי מחברת המתכונים, את מתחברת למערכת עם שם משתמש וסיסמה כשאת שומרת את המתכונים?
      שבוע טוב 🙂

    2. שלום אפרת אכן שמתי ביצה גדולה (L) בדיוק לפי הרשום במתכון ובעניין מחברת המתכונים אני נכנסת עם שם משתמש וססמא, לא הייתי רוצה למחוק את הישנים השמורים בכדי להכניס את החדשים
      תודה ושבוע טוב

    3. אוקי, אז אולי בגלל שהכנת באינגליש קייק ולא בתבניות מאפינס אז העוגה יצאה יותר מתפוררת.
      לגבי מחברת המתכונים, לא אמורה להיות הגבלה למספר המתכונים השמורים. אם נגמר המקום בדף אמור להפתח דף חדש ולמטה אפשר לדפדף בין הדפים. את רואה את האפשרות הזאת? אמור להיות רשום "למתכונים הבאים" עם חץ.

    4. אז יכול להיות שזה תרם מעט למרקם אבל מה שבעיקר גרם לזה היה כמות קטנה של ביצים.

  48. הי, רציתי לדעת האם ניתן להקפיא את העוגה ואז להפשיר?? מקפיאה בחמישי ונגיד מפשירה בשני??

    1. אם יש לך תבנית סיליקון, אין שום בעיה לשים ישירות בתבנית.
      שבת שלום 🙂

  49. היי , אם אני יחליף את הקמח בקמח כוסמין מלא ? ייצא טוב מבחינת מרקם?
    וכפית אבקת אפייה יספיק?

    1. היי,
      אפשר לשים כוס קמח כוסמין רק חשוב לערבב אותו לפני עם כפית מלאה אבקת אפיה.

    1. חבל, השוקולד המריר מאוד מוסיף אבל אם אין לך שימי כף גדושה אבקת קקאו במקום או 2 כפות שוקולית (בנוסף לכף שוקולית).
      שבת שלום 🙂

  50. היי יש לי 2 שאלות 1. יש אפשרות במקום 50 גרם שוקולד מריר אפשר להשתמש בצמקאו או במשהו אחר
    2. אם אני רוצה לעשות כמות יותר גדולה בכמה אני מכפילה את המוצרים ?

    1. היי חשן,
      אפשר להשתמש ב50 גרם צמקאו.
      אפשר להכפיל את כל הכמויות ב-2.
      שבוע טוב 🙂

  51. היי, חייבת לציין שאני ואמי משתמשות המון במתכונים באתר והכל יצא מוצלח! לגביי המאפינס אין לי תנור כרגע אבל טוסטר אובן עם אפשרות לטורבו.. יצא טוב?

  52. שלום =) אפשר להמיר גם את השוקולד המריר וגם את השוקולית בקקאו? אם כן כמה לשים? רוב תודות, ה' יברך אותך =)

    1. היי אמונה,
      השוקולד המריר והשוקולית הם אלה שמעניקים למאפינס את הטעם העשיר אז כדאי לך לנסות בהזדמנות להכין אבל אם כרגע אין לך את כל המצרכים אז אפשר להכין לפי המתכון הזה:
      1 ביצה גדולה
      2/3 כוס סוכר (או 3/4 כוס אם את אוהבת מתוק)
      שליש כוס שמן
      2/3 כוס מים חמימים
      כוס קמח תופח
      2 כפות אבקת קקאו
      רבע כוס שוקולד צ'פס לפיזור מעל

    1. אפשר אבל חשוב לכסות אותו או לשים אותו בתוך קופסה סגורה, העיקר שהשמש לא תהיה ישירה עליו.

  53. הניסוח המתאים הוא "מתיכים את השוקולד עם השמן…" ולא "ממיסים את השוקולד עם השמן…"
    שלכם אורן
    בן 11

    1. היי שירן, אלה הכמויות המומלצות:
      ביצה קטנה
      שליש כוס סוכר
      רבע כוס שמן
      30 גרם שוקולד מריר
      שליש כוס מים חמימים
      שני שליש כוס קמח תופח
      שני שליש כף אבקת שוקולית
      2 כפות שוקולד צ'יפס – לפיזור מעל

    2. היי שירן,
      אם את משתמשת בקמח רגיל אז תערבבי שני שליש כוס קמח רגיל + שני שליש כפית אבקת אפיה.

  54. המאפינס יצאו ממש טעים, התחסלו במהירות מטורפת. חיפשתי מתכון פרווה פשוט להכנה בכדי שאוכל להכין ביחד עם ביתי בת ה-7 ואכן קל להכנה ומוצלח.

  55. וואו! יצאו עכשיו מהתנור והן פשוט מושלמות! יצאו 14 מאפינס משום מה, כנראה שהשתמשתי במנג'טים קטנים (מס. 3) אבל הן לא נראות קטנות בכלל! הכנתי הערב גם חלות לכבוד שבת קודש ועכשיו אני לא צריכה להגיד לך איך נראית המטבח שלי!! אפרת, את חייבת למצוא פתרון "10 דקות" לכל הניקיון חחח. תודה רבה ושבת שלום 🙂

    1. שמחה שיצא מוצלח 🙂
      הפתרון המהיר כרגע הוא לשכנע את בעלך לטפל בבלאגן 😉
      שבת שלום!

    1. היי קרינה,
      בדר"כ תבניות האינגליש קייק החד פעמיות הן קצת יותר צרות (31X10).
      אם זאת תבנית שהיא יותר גדולה אז מומלץ להכפיל כמויות ב1.5 כדי שהעוגה תצא גבוהה (2 ביצים, 2/3 כוס סוכר, חצי כוס שמן, 75 גרם שוקולד, 3/4 כוס מים, כוס וחצי קמח תופח, כף וחצי גדושות שוקולית, שליש כוס שוקולד צ'יפס).

    1. היי הדסה,
      מומלץ להשתמש בתערובת של קמחים כמו קמח תמי או קמח כרגיל ולהוסיף כפית אבקת אפיה.
      אפשרות נוספת היא לשים 2/3 כוס קמח קונדיטור + 1/3 כוס קמח אורז + כפית אבקת אפיה.

  56. הכנתי את המאפינס כעוגת מאפינס (ב2=-2 תבניות אינגליש קייק) והיא יצאה פשוט מושלמת!
    אוורירית וטעימה.
    תודה רבה!

  57. היי, אני רוצה לנסות להכין את אותו המתכון בתבנית עגולה 24. כמה פעמים לדעתך צריך להכפיל את הכמות?
    תודה על הסבלנות 🙂

    1. היי עדן,
      אם זאת תבנית עגולה 24 חד פעמית מספיק להכפיל את כל הכמויות ב-2.
      שבת שלום 🙂

    1. היי אורטל,
      יש להניח את עטרות הנייר בתוך תבנית מאפינס יציבה ואז למלא בבלילה עד גובה 3/4 מהנייר. זה יתפח במהלך האפיה.
      יום מקסים 🙂

    1. אפשר להוסיף כפית אבקת קקאו.
      אם זה במקום השוקולית יש לשים כף שטוחה אבקת קקאו.

    1. היי עומרי,
      המתכונים באתר הם עד 10 דקות עבודה, לא כולל זמן אפיה או בישול.
      אפשר להכין עם שוקולד צ'יפס לבן.
      בהצלחה 🙂

    1. היי יערית,
      אפשר לשים שוקולד חלב. ממליצה להוסיף גם כפית שטוחה אבקת קקאו.

  58. ועוד שאלה קטנה לאפות בתוכנית טורבו בתנור או רגילה

    ועוד שאלה שמתי פצפוצי שוקולד אבל הם נעלמו לי בתוך המסה ובסוף האפיה בכלל לא ראיתי פצפוצי שוקולד

    1. זה נשמע כאילו התנור שלך היה חזק מידי.
      יש לאפות בתוכנית האפיה הרגילה (קו עליון וקו תחתון) ולא בטורבו. טורבו זאת תוכנה חזקה יחסית ופחות מתאימה.
      אם אפית בטורבו, פעם הבאה יש לאפות בתוכנית רגילה. אם אפית בתוכנית רגילה פעם הבאה כדאי לאפות ב-10 מעלות פחות.
      לגבי פצפוצי השוקולד, יש לשים אותם מעל הבלילה בסוף ולא בתוך הבלילה. אם הם שקעו זה אומר שהטמפ' היתה חזקה מידי או שהבלילה היתה דלילה מידי.

  59. היי הכנתי עכשיו במאפינס קרטון אבל כל הבלילה גלשה לי
    ושאלה שניה אפשר לצפות אותם בציפוי?

  60. עטרות הנייר שאופים בהן הן מיוחדות לאפייה או מנג'טים רגילים? אין בעיה להכניס אותם לתנור?
    תודה!!!

    1. היי ענת,
      יש עטרות נייר/מנג'טים מהסוג הכי פשוט, מנייר דק (כמו בתמונה) ואמור להיות רשום על האריזה שלהן אם הן מיועדות לאפיה או לא.
      יש עטרות נייר מקרטון קשיח שהן מיועדות לאפיה.
      שבת שלום 🙂

    1. היי ענת,
      השוקולד מעשיר את המאפינס. אם בכל זאת רוצים לוותר אפשר לשים כף קקאו במקום השוקולד (זאת אומרת כף קקאו + כף גדושה שוקולית).

    1. כן, אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק. זמן האפיה עשוי להתארך ל 25-30 דקות.
      אפשר כף שטוחה קקאו במקום השוקולית.

  61. היי המאפינס יצאו משגעים הכפלתי כמויות. צריך למלא את כלי המפינס עד החצי מילאתי 3/4 וחלקם יצאו מהכלי אבל עדיין טעימים ועסיסיים

    1. היי
      אפשר לשים שוקולד מריר מגורד במקום שוקולד צ'יפס ובערך איזה כמות בבקשה? תודה

    2. היי שרה,
      אפשר לשים 50 גרם שוקולד מריר קצוץ עם סכין לחתיכות קטנות.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר