מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מאפינס שוקולד במילוי קצפת

מאפינס שוקולד במילוי קצפתFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 18, 2015
Last modified:ינואר 21, 2018

Summary:

מתכון מאפינס שוקולד שמכינים בקלי קלות וממלאים בקצפת

מאפינס שוקולד במילוי קצפת

מצרכים (16 מאפינס שוקולד):

2 ביצים

שני שליש כוס (133 ג') סוכר

שני שליש (133 ג') כוס שמן

כוס וחצי (360 מ"ל) מים חמים (לא רותחים)

2 כוסות (280 ג') קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה)

4 כפות (40 ג') אבקת שוקולית

חומרים לקצפת:

מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (250 מ"ל)

3 כפות (30 ג') אינסטנט פודינג וניל

שליש כוס (80 מ"ל)  חלב (לפרווה ניתן להשתמש בחלב סויה או קוקוס או לוותר על החלב)

אופן הכנה:

הכנת מאפינס שוקולד:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים היטב תבניות שקעים.

-מערבבים בקערה את הקמח עם אבקת האפיה והשוקולית.

-בקערה נפרדת מערבבים בעזרת מטרפה את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן ומים חמים ומערבבים. בסוף מוסיפים את קערת הקמחים ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים (אין לערבב יותר מידי).

-יוצקים את הבלילה לתבניות שקעים משומנות בגובה 3/4 מהשקע ואופים בתנור במשך 12-15 דקות (ניתן לנעוץ קיסם במרכז המאפינס ולבדוק האם יוצא יבש).

-מוציאים את המאפינס מהתנור ומניחים לו להתקרר לגמרי (אחרת הוא ימיס את הקצפת).

הכנת הקצפת:

מקציפים בקערה את השמנת במשך כחצי דקה. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל וחלב וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. שומרים את הקצפת במקפיא עד שהמאפינס מתקררים לגמרי.

הרכבת מאפינס שוקולד עם קצפת:

חותכים את המאפינס באמצע באופן שווה. ממלאים חלק אחד בכף גדושה מהקצפת וסוגרים עם החלק השני.

*מכסים ושומרים במקרר.

טיפ: כדי שהחלק העליון יהיה ישר, הפכתי את החלקים בצורה כזאת שהחלק התחתון  והישר הוא העליון.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

82 תגובות

הוסף תגובה
    1. כן. הכמות במתכון מתאימה לתבנית מלבנית בגודל 22X31 או עגולה 24 (או 22.5 אם זו תבנית מקרטון).
      זמן האפיה עשוי להתארך ל 30-40 דקות (מומלץ לנעוץ קיסם במרכז העוגה ולבדוק אם יוצא יבש).
      חשוב להמתין שהעוגה תתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה.

  1. היי
    יש לי תבנית של 6 עוגות אישיות מסיליקון בצורת עוגות קטנות האם חייבים לחתוך את אותן ולשים את הקצפת באמצע או שאפשר פשוט לזלף אותה מלמעלה?

  2. המתכון מצוין, אפיתי כמה פעמים ויצא מעולה (במיוחד אחרי כמה שעות במקרר). אפשר כמויות לכ-6 עד 8 מאפינס? תודה רבה

    1. היי שירה,
      כמויות מומלצות:
      2 ביצים
      שליש כוס סוכר
      שליש כוס שמן
      3/4 כוס מים חמים
      כוס קמח תופח (או כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה)
      2 כפות שוקולית
      לקצפת:
      חצי מיכל קצפת
      כף וחצי פודינג וניל
      5 כפות חלב קר

    1. היי שירן,
      כמויות ל6 יחידות:
      ביצה קטנה
      רבע כוס סוכר
      רבע כוס שמן
      חצי כוס מים חמים (לא רותחים)
      שני שליש כוס קמח תופח
      כף וחצי אבקת שוקולית
      חומרים לקצפת:
      חצי מיכל מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית
      כף גדושה אינסטנט פודינג וניל
      4 כפות חלב

    1. אפשר למרות שהפודינג מייצב את הקצפת וגם מוסיף טעם.
      בכל מקרה חשוב שמיכל השמנת יהיה קר מאוד לפני ההקצפה וכך גם החלב. מומלץ אפילו להכניס אותם למקפיא 10-15 דקות לפני ההקצפה.
      לגבי הטעם, כדאי להוסיף להקצפה עצמה כפית תמצית וניל וכ-2 כפות אבקת סוכר (או סוכר לבן אם אין אבקת סוכר).

    1. היי שלי,
      ל3 תבניות אינגליש קייק חד פעמית יש להכפיל כמויות ב1.5: 3 ביצים, כוס סוכר, כוס שמן, 2+1/4 כוסות מים חמים, 3 כוסות קמח תופח, 6 כפות אבקת שוקולית. לגבי הציפוי: מיכל וחצי שמנת + 4.5 כפות פודינג וניל + חצי כוס חלב.
      יום נפלא 🙂

    1. כ-16 מאפינס.
      אני לא בטוחה שהבלילה תחזיק בניירות מאפינס דקים אלא אם כן הכוונה לסוג היותר קשיח (קוקטים מנייר קרטון).

  3. אני רוצה את המאפינס כעוגה בתבנית 26 עגולה מה המתכון ומה כמות שמנת ואינטנס וניל וחלב בקצפת לודה

    1. היי רפי,
      כמויות לתבנית 26:
      3 ביצים (רצוי גדולות)
      כוס סוכר
      כוס שמן
      2+1/4 מים חמים (לא רותחים)
      3 כוסות קמח תופח (או 3 כוסות קמח רגיל מעורבב עם 3 כפיות אבקת אפיה)
      6 כפות אבקת שוקולית
      חומרים לקצפת:
      2 מיכלי שמנת מתוקה/ קצפת צמחית
      6 כפות אינסטנט פודינג וניל
      חצי כוס חלב (לפרווה ניתן להשתמש בחלב סויה או קוקוס או לוותר על החלב)
      שבת שלום 🙂

  4. חייבת לחזור לעדכן שהכנתי ויצא מושלם!!!!
    כולם נהנו ממש.
    המון תודה לך זה פשוט כיף לדעת מראש שהמתכון יצליח. ואחר כך הוא מצליח עוד יותר!!!

  5. תודה! כרגיל כיף לקרוא ולהכין מתכונים שלך!
    האם אפשר להכניס למכשיר להכנת מאפינס במקום לתנור? אמור לצאת אותו דבר?

    1. כן שרה, אפשר.
      זה אמור לצאת אותו דבר, בהתאם לגודל השקע.
      יום נפלא 🙂

  6. היי,
    עשיתי בדיוק לפי המתכון, ויצא לי יותר מידי שמן!
    הקפדתי במדידה, אפילו לאחר יציקת הבלילה לתבניות- השמן התחיל לצוף ומרגישים מאוד את השמן.
    חוץ מזה זה יצא מאוד טעים! ואני אוהבת מאוד את המתכונים שלך!…

  7. היי
    יש לי שאלה אני רוצה להכין את המאפינס בצורה של עוגה ואחרי הקצפת לחתוך את העוגה לחיתוכיות אישיות (כמו שקונים מוכן)
    השאלה שלי היא האם לתבנית מאלומינים בגודל בערך כפול אינגליש קייק צריך להכין את אותה כמות או להכפיל?

    1. היי שלי,
      אין צורך להקציף את הביצים, אפשר לערבב ידנית עם כף או מטרפה.
      הכמות במתכון מתאימה לתבנית מלבנית בגודל 22X31 (ממליצה למדוד ולוודא כי אכן מדובר באותה תבנית). זמן האפיה עשוי להתארך ל 30-40 דקות (מומלץ לנעוץ קיסם במרכז העוגה ולבדוק אם יוצא יבש).
      חשוב להמתין שהעוגה תתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה.
      בהצלחה 🙂

    1. היי חלי,
      אפשר אבל קחי בחשבון שכשהעוגה מתקררת לטמפ' החדר השוקולד מתקשה.
      המשך יום נפלא 🙂

    2. תודה .
      עוד שאלה. אני צריכה להכין את זה ליום שבת. חשבתי להכין מאפינס ואת הקצפת להניח מעל.השאלה אם זה ישמר יציב עד שבת או שאניח את הקצפת בשבת? ומה הכמויות לכמות כפולה של מאפינס?

    3. אני מאמינה שזה יישמר יציב עד יום שבת אז או שתכיני היום את הקצפת ותניחי מעל או שתניחי אותה ביום שבת (בכל אופן את הקצפת את יכולה להכין כבר היום ולשמור בקערה או שקית זילוף במקרר עד שבת).
      כמות כפולה יוצאת הרבה להכנה בפעם אחרת. כשמכינים כמות גדולה מידי לפעמים המרקם של המאפינס נפגע לכן אני ממליצה להכין בפעמיים (זה יוצא כ-30 מאפינס).

  8. היי אפרת,
    הכנתי ויצא טעים המאפינס, אפשר להכין בתבנית סיליקון בצורת דובי את העוגה?ניראה לי התבנית בקוטר 26 סמ
    המון תודות.

    1. היי קרינה,
      אם זו תבנית בקוטר 26 אלה הכמויות:
      4 ביצים
      כוס סוכר
      כוס שמן
      2+1/4 כוסות מים חמים (לא רותחים)
      3 כוסות קמח תופח (או 3 כוסות קמח רגיל + 3 כפיות אבקת אפיה)
      6 כפות אבקת שוקולית
      *חשוב לשמן היטב את התבנית ולהמתין עד שהעוגה תתקרר לגמרי לפני שמחלצים אותה מהתבנית אחרת היא עלולה להתפרק.
      *אם את משתמשת באבקת קקאו במקום שוקולית, הגדילי את כמות הסוכר לכוס וחצי לפחות.
      *אני מניחה שזמן האפיה יתארך ל 35-40 דקות.

  9. היי,
    יש לי עוד שאלה האם ניתן להישתמש בקקאו במקום השוקולית? כי יש לי המון קקאו ורציתי להישתמש בו וכמה ניתן לשים לעוגה במקום השוקולית?
    תודה רבה על המתכונים.

    1. את יכולה לשים קקאו במקום שוקולית באותה כמות אך יהיה צורך להגדיל את כמות הסוכר לכוס אחת (במקום 2/3) כי הקקאו מר.
      אגב יהיה טעים גם אם תשלבי חצי כמות קקאו וחצי כמות שוקולית או לפחות כף אחת של שוקולית.

  10. היי אפרת,
    אני צריכה דחוף עזרה בבקשה אני צריכה להכין למחר לגן מאפינס לילדים ליום הולדת של הבן שלי והגננת אמרה הכי טוב יהיה מאפינס בלי הרבה קרם לילדים מה את ממליצה לי להכין שיהיה טעים ורך? אפשר קישור למתכון?ואיך אפשר לעשות קישוטים למאפינס שיהיה יפה וחגיגי?
    תודה רבה.

    1. היי קרינה,
      את יכולה להכין את המתכון הזה ופשוט לוותר על מילוי הקרם ולהכין במקום ציפוי שוקולד ולפזר מעל סוכריות צבעוניות, סוכריות עדשים או כל קישוט אחר שבא לך 🙂
      מצורף לינק לציפוי שוקולד.
      בהצלחה וחג שמח 🙂

  11. הי,
    אין לי תבנית שקעים….אפשר לקנות מנג'טים חד פעמיים ? איזה גודל?
    שאלה נוספת, למה כשאני אופה עוגות בתבניות חד פעמיות, זה לא נאפה טוב כמו בתבנית רגילה?

    1. היי שלומית,
      עדיף להשתמש בתבניות שקעים (עטרות נייר) חד פעמיות מקרטון קשה ולא במנג'טים מנייר דק כי הם פחות יציבים.
      חשוב מאוד לשמן היטב את התבניות לפני שיוצקים לתוכן את הבלילה ויש למלא אותן עד גובה 2/3 מהשקע.
      לגבי אפית העוגות, מה הכוונה שהעוגות לא נאפות טוב? יכול להיות שפשוט לוקח להן יותר זמן להאפות?
      באיזה תבניות חד פעמיות את משתמשת? סוג (קרטון/אלומיניום) וגודל?

    1. היי אלייה,
      אפשר אבל אז כדאי להגדיל את כמות הסוכר לכוס אחת.
      שבוע טוב 🙂

    1. היי חלי,
      אם יש לך חלב קוקוס אז מומלץ לשים כי זה מעשיר את הקצפת אבל גם אם לא, זה עדיין יוצא טעים.
      שבת שלום 🙂

    2. תןדה מאמי , ועוד שאלה האם לחמם את התנור מראש ל180 ? זה אובן דרך אגב האם את יודעת מה המעלות באובן ?
      ועוד משהו אם מה לשמן את התבנית שקעים ??

    3. כן, חשוב שהתנור יהיה חם מאוד כשמכניסים את המאפינס. בגדול זה אמור להיות גם 180 מעלות בטוסטר אובן אבל זה תלוי בטוסטר עצמו (לפי המעלות שאת אופה בו בדר"כ).
      את השקעים משמנים עם שמן. אפשר לרסס תרסיס שמן או לשפוך קצת שמן בכל שקע ולהבריש את כל השקע עם מברשת סיליקון או פשוט למרוח עם נייר מגבת.

    1. כן גאדה, אפשר להכין את העוגה בתבנית עגולה בקוטר 24.
      שבוע נפלא 🙂

  12. אפשר לצפות בגאנש שוקולד ומעל לקשט בסוכריות או קוקוס או כל קישוט שאוהבים זה פשוט יפה וטעים וזה עוגות קטנות אישיות
    תודה לך על המתכון

  13. הי, אם אני מכינה את המאפינס ביום שישי לארוחת שבת למחרת, אני שמה את מילוי הקצפת ביום ההגשה? ואם כן לשמור את הקצפת במקפיא עד למחרת?

    1. היי אורלי,
      את יכולה למלא את המאפינס בקצפת כבר ביום שישי ולשמור במקרר בתוך קופסה סגורה עד למחרת.
      בהצלחה 😉

  14. במילה אחת:וואוו!!!!הכנתי לשבת והאורחים ליקקו את האצבעות ורק רצו לדעת את המתכון המדהים הזהה.המאפינס עוגתיים ואוריריים,חויה להכין,תענוג לחיך!!תודה ענקית!!

  15. אפרת אין עלייך.
    יצא לי להציץ במתכונים של אוספ ושל כל מיני באפליקציות למיניהן. והאתר שלך הכי הכי קריא.קל ופשוט.
    את רושמת ומסבירה בצורה כל כך ברורה שאין מצב לא להבין. ומדגישה אם צריך.
    פשוט אלופה.

    שאלוקים יתן לך רק טוב. אמן.

    1. כן שרה. רק חשוב לעטוף את המאפינס היטב בניילון נצמד או לשמור בקופסה אטומה.
      שבוע נפלא 🙂

    1. היי,
      אפשר אבל הכמות מספיקה לתבנית אינגליש קייק (יש למלא את הבלילה בגובה 3/4 מהתבנית) + 4-5 מאפינס.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר