מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מאפינס רסק תפוחים וקוואקר

מאפינס רסק תפוחים וקוואקרFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On פברואר 3, 2014
Last modified:פברואר 19, 2017

Summary:

מאפינס רסק תפוחים וקוואקר

עוגה דיאטטית ללא שמן – מבוססת על רסק תפוחים, קמח מלא ושיבולת שועל.

תבנית שקעים/ מאפינס

מצרכים (12 מאפינס):

1 ביצה

1/2 כוס סוכר חום

1/2 כוס רסק תפוחים

1 כוס חלב דל שומן/ מים

1/2 כוס קמח מלא (מנופה)

1/2 כוס קמח לבן  (מנופה)

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתיה

1/2 כפית אבקת קינמון

קורט מלח

1 כוס שיבולת שועל דקה

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

לקישוט: כף סוכר חום + כפית אבקת קינמון (לערבב)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל 180 מעלות.

-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר בו רשומים (ערבוב קצר ומהיר עם מטרפה/כף) ומעבירים לתבנית שקעים משומנת. מפזרים מעל סוכר חום מעורבב עם קינמון.

-אופים כ-20 דקות (עד שקיסם יוצא יבש).

*הערה: היות והעוגה אינה מבוססת על שמן היא טעימה ביום ההכנה ונוטה מעט להתייבש יום למחרת לכן מומלץ להקפיא את העוגה ולהפשיר בטמפ' החדר.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

54 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת

    לגבי פתיתי שיבולת השועל האם צריך להשרותם במים או שלא?

    אשמח לתשובה בהקדם האפשרי

    אני כבר במיטבח להכינם.

    תודה .

  2. היי

    קמח מלא רגיל הכונה לקמח חיטה מלאה ? כי רשמת בתגובה שאם מדובר בקמח כוסמין מלא (מלא לא 70 אחוז) אז אפשר להכין את כל העוגה מקמח כוסמין מלא וכך רשמת גם לגבי קמח תופח .

    לא תצא דחוסה מידי? אשמח להשתמש בקמח כוסמין מלא על כל המאפינס השאלה איך ישפיע

    תודה.

  3. היי אפרת

    בקשר לקמח כוסמין לא הבנתי מה עדיף קמח כוסמין 70 אחוז (הכונה ש70 אחוז מלא ) וקמח כוסמין מלא (חצי חצי)? או קמח כוסמין לבן וקמח כוסמין מלא (חצי חצי) וכשאת אומרת קמח רגיל את מתכונת גם לקמח כוסמין לבן וגם קמח חיטה לבן ?

    ולקינוח האם אפשרי חצי קמח 70 אחוז וחיצי קמח מלא

    תודה רבה מעומק הלב על הסבלנות ועל הרצון הטוב.

    1. היי עינת,
      מתנצלת על העיכוב בתשובה.
      התוצאה עם קמח כוסמין 70% יותר מוצלחת מבחינה הזאת שהמרקם יוצא פחות דחוס מקמח כוסמין מלא (100%).
      כשאני רושמת קמח רגיל הכוונה לקמח לבן או קמח כוסמין לבן.
      למאפינס כדאי להשתמש בקמח 70% אבל אפשר גם בקמח כוסמין מלא.
      קמח מלא רגיל הכונה לקמח חיטה מלאה.
      עם קמח כוסמין מלא התוצאה יוצאת מוצלחת יותר מאשר עם קמח מלא רגיל.
      אין צורך להשרות את הקוואקר במים.

    1. כן. אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק חד פעמית. זמן האפיה 25-30 דקות.

  4. היי אפרת

    מצא חן בעיניי המתכון

    רוצה להכינו לילדיי הקטנים .

    אבל כמובן ללא אגוזים .
    אם אשים ממרח אגוזי מלך ? באותה כמות של האגוזים זה ישנה לטעם לא?
    אז עדיף לוותר על ממרח אגוזים ?
    וקמח מלא אפשרי קמח כוסמין מלא או קמח כוסמין 70 אחוז? בנוסף לקמח הלבן )
    ודבר אחרון בלי אבקת אפייה וסודה לשתייה יש מצב להכין?
    המון תודה לך .

    1. נראה לי שעדיף לוותר על הממרח.
      אפשר לשים קמח כוסמין במקום מלא.
      אפשר לוותר על הסודה לשתיה, לא על אבקת האפיה.
      ממליצה לשלב 2 כפות סוכר חום עם שליש כוס מייפל.

  5. הי אפרת,
    את חושבת שהמאפיס יתאים לתינוקת בת שנה? כבר הכנתי לה כמה מאפינסים והיא לא אהבה. בד"כ יצא לי מרקם מאוד רך ודביק והיא פחות התחברה כנראה.
    תודה רבה

    1. מבחינת המרכיבים הוא יכול להתאים רק יש לוותר על האגוזים. זה מסוכן בגיל הזה.
      לגבי המרקם, זה לא אמור לצאת דביק אבל כן רך כמו כל עוגה בחושה.

  6. אפרת יקרה אני מחפשת מתכון למאפינס טבעוניים אבל בריאים או לכל הפחות לא עם קמח לבן ושמן
    את יכולה בבקשה לעזור לי בזה
    כל מה שהכנתי עד היום היה דחוס או לא טעים
    תודה רבה
    מכורה לאתר שלך

    1. היי רעות,
      צריך להבין שמאפינס שהם ללא ביצים וגם שעשויים מקמח מלא באופן טבעי יהיו פחות אוורירים.
      בכל מקרה מצרפת שני מתכונים טעימים:
      מאפינס מקמח כוסמין (ניתן להכין אותו גם בלי ביצים). במקום שליש כוס שמן קנולה אפשר לשים שליש כוס שמן קוקוס מומס.
      עוגת בננות טבעונית שאפשר להכין גם כמאפינס. גם כאן ניתן להמיר את השמן בשמן קוקוס.

  7. תודה רבה על המתכונים המצויינים – אני משתמשת באתר על בסיס יומיומי!
    השתמשתי בקמח כוסמין 70 אחוז, והמאפינס יצאו טעימים מאוד, אבל נדבקו (השתמשתי במנג'טים מנייר), צריך לשמן פעם הבאה?

    1. היי דפנה,
      בדר"כ אין צורך לשמן אבל זה תלוי בסוג המנג'טים.
      אם המאפינס נדבקו למנג'טים בצורה כזו שהיה קשה לקלף את העוגה מהמנג'טים אז פעם הבאה כדאי לשמן.
      יום מקסים 🙂

  8. היי 🙂
    האם אפשר להכין את כל העוגה מקמח מלא? (להמיר את החצי כוס קמח לבן בקמח מלא?)
    ובנוסף– האם אפשר לוותר על האגוזים?

    תודה רבה!!

    1. היי הדר,
      אם יש לך קמח כוסמין מלא אז אין בעיה אבל אם זה קמח מלא רגיל אז פחות מומלץ כי העוגה עלולה לצאת דחוסה.
      אפשר לוותר על האגוזים.

      יום מקסים 🙂

  9. הי אפרת,
    אני משתמשת בהמון מתכונים שלך והם מעולים- תודה!
    אפשר להחליף את הקמח המלא בקמח לבן רגיל?
    תודה

    1. כן בטח.
      תפחיתי את כמות המים/חלב ב-3 כפות (כלומר כוס מים פחות 3 כפות מים).

    1. היי שרון,
      בגלל שהרסק משמש במקום שמן צריך ממש לרסק אותו למחית ולא מספיק לגרד.
      אני מניחה שאם את מגרדת יהיה כדאי להוסיף כרבע כוס שמן. לדעתי מספיק לגרד תפוח אחד גדול.

  10. שלום אפרת
    יש לי בבית שיבולת שועל אינסטנט, שנראית דקה, ושיבולת שועל רגילה, אין לי מושג אם היא נחשבת לדקה או עבה, כי היא כבר בצנצנת בלי אריזה.
    יכולה להמליץ לי עם מה להכין, מתוך מה שיש בבית?
    תודה מראש!

    1. היי,
      אם זאת תבנית שקעים מסילקון או תבניות מאפינס מקרטון או אלומיניום יש לשמן היטב את השקעים. אם זאת תבנית ממתכת מומלץ לשים בפנים מנג'טים מנייר ולצקת אליהם את הבלילה.

    1. היי שילב,
      לא מומלץ לוותר על שיבולת השועל מאחר ואני חוששת שזה ישנה את המרקם.

  11. שלום אפרת!
    כמה שאלות, ברשותך:
    1. האם חייב את הסודה לשתיה? הרי יש כבר א. אפיה…
    2. אפשרי לשים קצת מים במקום הביצה או שאולי טחינה גולמית?
    3. אני רוצה לעשות את המאפינס בתור קוקוטים מקרטון (קפקייקס). יש הוראות מיוחד בשביל זה?
    תודה רבה והמשך יום נפלא! 🙂

    1. היי אילנה,
      1. אבקת אפיה מתפיחה את העוגה לגובה וסודה לשתיה מתפיחה לרוחב ומעניקה אווריריות נוספת. אם אין לך, את יכולה לוותר.
      2. בגדול אולי אפשר להוסיף כרבע כוס מים אך מאחר וזו עוגה שהיא ללא שמן ומכילה קמח מלא הייתי כן ממליצה במקרה הזה לא לוותר על הביצה כי אני חוששת שבלי ביצה העוגה תצא דחוסה ו"כבדה" מידי.
      3. יש לשמן את השקעים לפני שיוצקים לתוכם את הבלילה ולמלא אותם עד 2/3 גובה.
      בהצלחה! 😉

  12. אם בכל זאת אני רוצה לעשות את העוגה קצת יותר לחה ונימוחה, כמה מינימום שמן אפשר להוסיף לתערובת?

  13. הי אפרת,
    מה שלומך?

    האם הכוונה לסוכר חום בהיר או כהה (אני אף פעם לא בטוחה מה ברירת המחדל :))?
    במידה ומדובר בבהיר, כיוון שהוא פחות משמעותי מבחינת מרקם, נראה לך שניתן להחליף בתחליף סוכר?

    תודה רבה!
    יסמין

    1. היי יסמין,
      הכוונה לסוכר חום הבהיר ולדעתי אפשר להחליף בתחליף סוכר.
      יום נפלא! 🙂

  14. האמת שאני מכינה פעם ראשונה: כמה זמן בערך לוקח לטוסטר אובן להתחמם והאם לשים על אותן מעלות ששמים בתנור רגיל?תודה!

    1. תדליקי אותו 5-7 דקות לפני ושמי על 180 מעלות אבל תעקבי אחרי המאפינס כל הזמן. אם הוא משחים מהר, תנמיכי את המעלות.
      בהצלחה 😉

    1. כן שרון, חשוב שהטוסטר יהיה חם כשאת מכניסה את התבנית.
      על כמה מעלות את אופה בדר"כ עוגות בטוסטר? שימי על אותן מעלות.

    1. היי כרמלה,
      לא ניסיתי אבל לדעתי בלי הביצה העוגה תצא דחוסה, במיוחד בגלל הקמח המלא.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר