מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מאפינס שיבולת שועל ובננה

מאפינס שיבולת שועל ובננהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 13, 2018
Last modified:יוני 13, 2018

Summary:

מאפינס שיבולת שועל ובננה רכים וטעימים 

מאפינס שיבולת שועל ובננה

מצרכים (9 מאפינס):

1 ביצה גדולה

3 כפות מלאות (50 ג') סוכר

שליש כוס (50 ג') שמן

רבע כוס (60 מ"ל) מים

בננה בינונית בשלה מעוכה עם מזלג

חצי כוס (50 ג') שיבולת שועל דקה

3/4 כוס (105 ג') קמח רגיל

כפית גדושה (6 ג') אבקת אפיה

חצי כפית (3 ג') אבקת קינמון

לפיזור מעל: 2-3 כפות שוקולד צ'יפס

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס (אפשר להשתמש במנג'טים ולהניח אותם בתוך תבנית מאפינס, ללא צורך לשמן).

-מערבבים את החומרים (מלבד השוקולד צ'יפס) בעזרת כף או מטרפה לפי הסדר הרשום, עד לתערובת אחידה.

-יוצקים את התערובת לתבניות מאפינס. מפזרים מעל שוקולד צ'יפס ומכניסים לתנור למשך כ-15 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הערה: במתכון הזה פחות מומלץ להשתמש בקמח מלא/כוסמין מלא. בשילוב עם בננה ושיבולת שועל, המאפינס עלולים לצאת דחוסים.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

32 תגובות

הוסף תגובה
    1. אפשר להשתמש בשיבולת שועל להכנה מהירה. טחינה גולמית אפשר להוסיף 1-2 כפות (לא מומלץ יותר כי זה עלול להפוך את המרקם ל"כבד" מידי).

  1. היי, קודם כל תודה על המתכונים המדהימים !
    אני רוצה להכין לבני בן השנה וחצי משהו קליל לאכול לפני הגן. מאפינס נראים לי אופציה טובה אך איך אפשר לשנות את המתכון שיהיה בריא יותר?
    ניתן להמיר את הסוכר/שמן/קמח לבן בדברים אחרים? ואם כן באיזה כמויות? או שאת ממליצה לי על מתכון אחר? תודה רבה מראש!

    1. היי שרון,
      אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח כוסמין מלא אבל המרקם ייצא קצת יותר דחוס או שאפשר לשלב חצי כמות קמח לבן ואז זה ישפר את המרקם. במקום סוכר אפשר לשים סירופ מייפל טבעי. במקום שליש כוס שמן קנולה אפשר לשים שליש כוס שמן קוקוס מומס/נוזלי.

  2. מחפשת מתכון שהיה לי פעם מאפינס משיבולת שועל עבה, משרים במיץ תפוזים 10 ד', מוסיפים (מה?) ומגוונים בתוספות. יצא טעים בריא ומשביע. אשמח לקבל מתכון

  3. הכנתי לעצמי (: יצא מהמם כרגיל.
    רק רציתי להגיד תודה רבה על כל המתכונים! מאז שאני באתר שלך אני בכלל לא מסתכלת על אתרים אחרים – אני כבר לא צריכה לחפש מתכונים בגוגל, אלא ישר בחיפוש של האתר! כל מתכון קל, יוצא טעים, בלי תחושה של שחיתות, כמויות נורמליות ופשוטות להבנה, סוכר במידה שצריך ולא יותר מדי, יש גם פרווה לנמנעים כמוני מחלב. כל קינוח יוצא לי סופר טעים, וגם הארוחות מדהימות… הכל!
    וגם ההמלצה שלך על תחליף הסוכר לאפייה ממש מוצלחת! טעם כמו של סוכר רגיל והרבה פחות קלוריות!
    בקיצור תודה רבה, אני מאד נהנית מהאתר ואמשיך להיות קוראת נאמנה, בבקשה תמשיכי בעשייה המבורכת.

    לילה טוב!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר