מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מאפינס שיבולת שועל ובננה

מאפינס שיבולת שועל ובננהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 13, 2018
Last modified:יוני 13, 2018

Summary:

מאפינס שיבולת שועל ובננה רכים וטעימים 

מאפינס שיבולת שועל ובננה

מצרכים (9 מאפינס):

1 ביצה גדולה

3 כפות מלאות (50 ג') סוכר

שליש כוס (50 ג') שמן

רבע כוס (60 מ"ל) מים

בננה בינונית בשלה מעוכה עם מזלג

חצי כוס (50 ג') שיבולת שועל דקה

3/4 כוס (105 ג') קמח רגיל

כפית גדושה (6 ג') אבקת אפיה

חצי כפית (3 ג') אבקת קינמון

לפיזור מעל: 2-3 כפות שוקולד צ'יפס

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס (אפשר להשתמש במנג'טים ולהניח אותם בתוך תבנית מאפינס, ללא צורך לשמן).

-מערבבים את החומרים (מלבד השוקולד צ'יפס) בעזרת כף או מטרפה לפי הסדר הרשום, עד לתערובת אחידה.

-יוצקים את התערובת לתבניות מאפינס. מפזרים מעל שוקולד צ'יפס ומכניסים לתנור למשך כ-15 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הערה: במתכון הזה פחות מומלץ להשתמש בקמח מלא/כוסמין מלא. בשילוב עם בננה ושיבולת שועל, המאפינס עלולים לצאת דחוסים.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


28 תגובות

הוסף תגובה
  1. מחפשת מתכון שהיה לי פעם מאפינס משיבולת שועל עבה, משרים במיץ תפוזים 10 ד', מוסיפים (מה?) ומגוונים בתוספות. יצא טעים בריא ומשביע. אשמח לקבל מתכון

  2. הכנתי לעצמי (: יצא מהמם כרגיל.
    רק רציתי להגיד תודה רבה על כל המתכונים! מאז שאני באתר שלך אני בכלל לא מסתכלת על אתרים אחרים – אני כבר לא צריכה לחפש מתכונים בגוגל, אלא ישר בחיפוש של האתר! כל מתכון קל, יוצא טעים, בלי תחושה של שחיתות, כמויות נורמליות ופשוטות להבנה, סוכר במידה שצריך ולא יותר מדי, יש גם פרווה לנמנעים כמוני מחלב. כל קינוח יוצא לי סופר טעים, וגם הארוחות מדהימות… הכל!
    וגם ההמלצה שלך על תחליף הסוכר לאפייה ממש מוצלחת! טעם כמו של סוכר רגיל והרבה פחות קלוריות!
    בקיצור תודה רבה, אני מאד נהנית מהאתר ואמשיך להיות קוראת נאמנה, בבקשה תמשיכי בעשייה המבורכת.

    לילה טוב!

  3. מכין את זה לבן שלי. אני צריך לצאת מהבית ברגע שמוציא מהתנור. אחרי כמה זמן הבן שלי יכול להוציא את זה מתבנית שקעים חד פעמית?
    איך מוציאים את זה מהשקעים בלי שהמראה יהרס?

    1. 1. אחרי שהמאפינס מתקררים לטמפ' החדר (שעה-שעתיים).
      2. מוציאים בעדינות. אפשר לשחרר את הצדדים בעזרת סכין לא חדה.

  4. לא ממש מוכר לי הקונספט של הקאפקייקס אז שואלת – אוכלי את זה חם מהתנור או אחרי שהתקרר על השיש? אם אחרי שהתקרר כמה זמן לוקח לזה להתקרר בערך? איך שומרים ליום המחר (אם אפשרי בכלל, וכמה זמן אפשר לשמור)

    1. יש להניח לזה להתקרר לגמרי. כשעה.
      שומרים עטוף בניילון נצמד מחוץ למקרר. בימים חמים מומלץ לשמור במקרר לאחר יממה.

      1. אם אני מכינה מחר בסביבות שלוש, וצריכה את זה למחרתיים בסביבות שלוש, עדיף להכניס למקרר או לא?

  5. רוצה להכין את המתכון ויש מספר דברים שלא ברורים לי:
    – לגבי אבקת קינמון: לא מוצא משהו כזה בסופר. ראיתי רק קינמון טחון איפה שכל התבלנינים. האם לזה הכוונה?
    – לגבי השוקולד צ'יפס: יש בבית שוקולד צ'יפס מריר, זה בדר או שעדיף לקנותת שוקולד צ'יפס חלב?
    – לגבי הקמח: יש לי ילד שנמנע מגלוטן. האם אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן? אם כן האם צריך לשנות משהו במרכיבים האחרים, בחום התנור, או במשך האפייה וכו?
    – לגבי התבנית: רוצה להשתמש בתבנית מאפינס (שקעים) חד פעמית, האם זה בסדר? מבחינת גודל השקעים האם זה זהה לתבניות מאפינס רגילות או שצריך לעשות התאמה בכמויות? האם צריך לשמן אותן? ואם כן בכמה שמן? האם החד פעמיות דורשות שינוי בחום התנור או במשך האפייה? בנוסף האם אפשר להשתמש במנז'טיםבתבניות החד פעמיות? בכלל מה התפקיד/היתרון של המאנז'טים?
    בנוסף ראיתי בסופר תבניות מאפינס של ניקול שהן בעצם גביעים בודדים מנייר? על מה את ממליצה על השקעים החד פעמי מאלומיניום או על הבודדים מנייר ואם האלה מנייר אז על מה שמי אותן?

    1. 1. כן. קינמון טחון
      2. שוקולד ציפס מריר בסדר
      3. אולי אפשר להשתמש בקמח תמי או קמח כרגיל באותן כמויות.
      4. כן אפשר בשקעים חד פעמי. לשמן עם שמן בתחתית ובצדדים. אין יתרון למנג'טים אבל עדיף חד פעמי כי מנג'טים צריכים תבנית שתחזיק אותן. אין שינוי בזמן האפיה.
      5. לא משנה. אין עדיפות.

      1. תודה על התשובה המפורטת.
        את התבנית שקעים – כל שקע ללמלא עד הסוף או חצי או 3/4? איך זה עובד? אני חדש בכל עניין הביול/אפייה
        אגב כשזה מוכן מתי אפשר להוציא את זה מהשקעים?ישר? ואיך להוציא את זה בלי שזה יאבד מהצורה שלו?

        1. עד 3/4 גובה.
          יש להמתין עד שהעוגות מתקררות לגמרי ורק אז לחלץ בעדינות מהתבנית. זה אמור לצאת בקלות. אם לא, אפשר לקלף את התבנית מהעוגות (לגזור קצת את הקצוות).

  6. הכנתי את המאפינס יצא מעולה שדרגתי במקום מים הוספתי 1/4 כוס שמנת 9% + 2 כפות חלב.
    במקום קמח רגיל הוספתי קמח כוסמין יצא טעים טעים טעים.
    בפעם הבאה אכפיל את הכמויות, תודה על המתכון

    1. כן. חשוב רק להקפיד לא לערבב יותר מידי את התערובת כדי שהיא לא תצא דחוסה.
      אם יש לך מיקסר אני בכלל ממליצה להקציף את הביצים עם הסוכר כמה דקות, כדי שהעוגה תצא יותר אווורירית.

  7. שלום רב,
    ראשית, תודה על המתכונים השבועיים!! זו מתנה מקסימה לכל סוף שבוע!
    אם יש לי שיבולת שועל רגילה, ניתן לטחון לדקה? או שצריך את האינסטנט…האם ניתן לוותר על קינמון?

    1. כן, אפשר לטחון שיבולת שועל רגילה.
      אפשר לוותר על הקינמון.
      יום מקסים 🌷

    1. הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק. זמן האפיה עשוי להתארך ל 30-35 דקות.
      יום מקסים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר