מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מאפינס פרג ולימון

מאפינס פרג ולימוןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 13, 2019
Last modified:מרץ 13, 2019

Summary:

מאפינס פרג לימוני פשוט וקל להכנה, במרקם רך וטעים במיוחד.

מאפינס פרג ולימון

מצרכים (10 מאפינס):

2 ביצים

חצי כוס (100 ג') סוכר

שליש כוס (80 מ"ל) שמן

2 כפות מיץ לימון

חצי כוס (120 מ"ל) מים

כפית מלאה גרידת קליפת לימון

¾ כוס (105 ג') קמח לבן

כפית ורבע (7 ג') אבקת אפיה

חצי כוס (50 ג') פרג טחון (חשוב מאוד שהפרג יהיה טרי)

2 כפות קוקוס (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס (אפשר להשתמש במנג'טים ולהניח אותם בתוך תבנית מאפינס, ללא צורך בשימון).

-מערבבים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, מיץ לימון ומים ומערבבים. 

-בקערית נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפיה, פרג וקוקוס. מוסיפים לתערובת הנוזלים ומערבבים קלות עד לאיחוד חומרים.

-יוצקים את התערובת לתבניות מאפינס, מכניסים לתנור ואופים במשך 17-20 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הערה: ניתן להכין בתבנית אינגליש קייק אחת. זמן אפיה 25-30 דקות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

29 תגובות

הוסף תגובה
    1. אפשר להכין עם קמח כוסמין.
      השתמשתי במנג'טים (עטרות נייר) מס' 4. זה גודל של תבנית מאפינס מסיליקון.

  1. בוקר טוב. מתכננת על העוגה הזו. האם לקחת פרג טחון מהמקפיא ישר לתערובת או שצריך להפשיר אותו כמה שעות בחוץ או מה? אשמח לעצתך. תודה!

    1. לא ניסיתי אבל אולי עם קמח תופח לפסח ואז מספיק לשים רק שליש כפית אבקת אפיה.

    1. אפשר אבל אני ממליצה להחליף את המים במיץ תפוזים. כלומר לשים חצי כוס מיץ+ 2 כפות מיץ.

  2. שלום, תודה על המתכון.
    האם ניתן לאפות בתבניות קאפקאייקס אישיות חד פעמיות?

    תודה 🙂

    1. כן, אפשר להוסיף כ-50 גרם שוקולד קצוץ עם סכין.
      פורים שמח 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר