מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מאפינס עם ריבה

מאפינס עם ריבהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 6, 2015
Last modified:ינואר 24, 2018

Summary:

מתכון מאפינס עם ריבה שאפשר לקרוא לו גם "מאפינס סופגניה".

מאפינס טעים וקל להכנה שמכינים בקערה אחת, ללא מיקסר

מאפינס עם ריבה

מצרכים (8-10 מאפינס):

1 ביצה

שליש (66 ג') כוס סוכר

שליש (66 ג') כוס שמן

חצי כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים (אפשר גם מבקבוק לשתיה קלה)

כפית (5 ג') תמצית וניל

כוס ורבע (175 ג') קמח תופח (או כוס ורבע קמח רגיל + כפית ורבע אבקת אפיה)

*למילוי: ריבה מהסוג שאוהבים

*אבקת סוכר לפיזור (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס/שקעים.

-מערבבים בעזרת מטרפה/כף את הביצה עם הסוכר. מוסיפים שמן, מיץ תפוזים, תמצית וניל ומערבבים. בסוף מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים (אין לערבב יותר מידי).

-יוצקים את התערובת לתבנית מאפינס, בגובה של 2/3 מהשקע. מניחים מעל כל יחידה כחצי כפית ריבה ומטביעים מעט עם הכפית (אין צורך שהתערובת תכסה לגמרי את הריבה מאחר ובכל מקרה היא שוקעת במהלך האפיה).

-אופים במשך 15-20 דקות, עד שקיסם יוצא נקי.

-מוציאים מהתנור, מניחים למאפינס להתקרר ומחלצים בזהירות מהתבנית.  מוסיפים עוד ריבה לפי הצורך ומפזרים אבקת סוכר לפני ההגשה.

*הערה: אם הריבה שקעה לתחתית המאפינס אפשר להפוך את המאפינס ולהגיש אותם הפוכים.

מאפינס עם ריבה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

81 תגובות

הוסף תגובה
  1. הבצק היה סמיך מאד, כמעט כמו בצק פריך, למרות ששמתי שתי ביצים והוספתי עוד מיץ. הסופגניות יצאו יבשות מאד לאחר האפיה.

    1. ברור שמשהו לא היה בסדר כי זה ממש לא צריך לצאת כך.
      באיזה כוס השתמשת?
      שמת שליש כוס שמן וחצי כוס מיץ על כוס ורבע קמח?

  2. הכנתי מקמח כוסמין מלא, דבש במקום סוכר ושמן קוקוס (תחליפים שלי בכל מתכון)
    ונחשי מה יצא טעים!!
    תודה 🙂

    יש סיכוי למתכון לסופגניות מקמח מלא? והאם אפשר להכין מאפים כמו בורקס גם מקמח מלא?

    1. שמחה שיצא טעים 🙂
      אין לי מתכון לסופגניות מקמח מלא. אם אצליח להכין משהו מוצלח כמובן שאפרסם.
      אפשר להכין מאפים מקמח מלא. בורקסים אני בדר"כ מכינה מבצק עלים קנוי אבל יש מתכון לכיסונים שניתן להכין מקמח מלא.

    1. היי אפרת,
      במקום המיץ אפשר לשים לימונדה- סוחטים לכוס 2 כפות מיץ לימון ומוספים מים עד לחצי כוס. מוסיפים כפית גדושה סוכר ומערבבים.
      שבוע נפלא 🙂

  3. שלום אפרת!!! שבוע טוב!
    ניסיתי את המתכון קל הכנה מהיר וממש ממש טעים ומוצלח אהבנו מאוד. במקום ריבה שמתי ממרח פסק זמן. פשוט טעים. תודה אלופה👌

  4. הייי
    האמת שיש לי קרוב ל4 צינצהות של ריבת תפוזים.. חשבתי להכין מזה עוגת יומולדת ( לעבודה ) מה את אומרת .. מה את ממליצה לי ?

    1. היי אילנית,
      אני חושבת שאת יכולה להכין את העוגה הזאת עם ריבת תפוזים.
      אפשר להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולהכין בתבנית עגולה 24 או מלבנית 22X31.

    1. הכוונה למרקם לפני האפיה?
      שמת בדיוק את המרכיבים והכמויות שבמתכון (חצי כוס מיץ, כוס ורבע קמח וכו')?
      זה בסדר שזה דביק אבל לא אמור לצאת ממש בצקי. אולי כדאי להוסיף עוד קצת נוזלים.

  5. היי (: נשמע טוב
    רציתי לשאול-אני רוצה להכין באינגליש קייק וחשבתי לשים בפנים ממרח לוטוס.
    האם זה ישתלב טוב? מתוק מדי? כמה כדאי לשים?

    תודה רבה (:

    1. כן, אפשר למלא בממרח לוטוס במקום הריבה. כחצי כפית בכל מאפינס.

  6. הי אפרת, אני ישמח אם תכתבי לי כמות ל6 מאפינס והאם אני יכולה למלא אותם בריבה/ממרח רק לאחר האפיה כמו בסופגניה?

    1. היי שירן,
      ביצה קטנה
      רבע כוס סוכר
      רבע כוס שמן
      רבע כוס מיץ
      חצי כפית תמצית וניל
      3/4 כוס קמח תופח
      לא אמורה להיות בעיה למלא לאחר האפיה.

    1. איך מערבבים את הריבה בבלילה בתבנית איגלישקייק או עם כפית ומטביעים אותה בפנים

    2. היי רפי,
      משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים לתוכה את הבלילה. בעזרת כפית מטביעים בפנים את הריבה.

  7. עשיתי בתבנית אינגליש קייק חד פעמי והוספתי לבלילה ריבת דובדבנים בייתית ויצא כל כך טעים

    1. היי ציפי,
      מהתגובות הבנתי שזה בעייתי (מישהי הכינה וטענה שיום למחרת נוצר עובש אף על פי ששמרה במקרר).

  8. היי אפרת,
    הכנתי במאפינס בסוף כי רק עכשיו ראיתי את התשובה וכשהעוגה הייתה חמה מרחתי עליה דבש ומעל שוקולד ויצא טעים תודה:)

  9. היי אפרת,
    אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק או בתבנית חד פעמית קטנה 20/29?ומעל לצפות עם זיגוג של דבש?ואיך ניתן להכין את הזיגוג?
    תודה מכינה ממש הרגע

    1. היי קרינה,
      ראיתי רק עכשיו..
      אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק ולצפות מעל בזיגוג דבש. לאחר שהעוגה מוכנה ובעודה חמה פשוט לזלף דבש מלמעלה. אם הדבש מאוד סמיך אפשר לדלדל אותו במעט מים, לערבב ולצקת על העוגה.

  10. הכנתי שוב ויצא טעים ויפה עם שוקולד נוטלה מעל וחלק עם ריבה:)הבנתי שאצלי התנור אופה חזק מידי לכן אני שמה על 160 מעלות.

  11. ועוד שאלה האם אפשר לקבל מתכון לעוגה מפודינג שוקולד יש לי כבר הרבה זמן ואני רוצה להישתמש בו ותהיתי אם אפשר לשים את הפודינג לתוך עוגת שוקולד כלשהי:)
    שוב תודה רבה על מתכונים נהדרים וקוצרי מחמאות.

    1. היי קרינה,
      הכוונה לאינסטנט פודינג שוקולד נכון? (כמו הוניל רק בשוקולד?)
      אם כן, את יכולה להכין עוגת ביסקוויטים, עוגת שוקולד עם קרם, רולדת שוקולד.
      להכניס לתוך תערובת העוגה עצמה, זה אפשרי אבל צריך לקחת בחשבון שזה משפיע על מרקם העוגה ולכן מאחר ולא ניסיתי יהיה לי קשה לומר לך כמויות מדויקות.

    2. אוקיי תודה רבה על התשובה המהירה וכן הכוונה היא לאינסטנט פודינג בטעם שוקולד:)אנסה להכין רולדת שוקולד מהאתר:)

  12. היי אפרת,
    הכנתי את המאפינס ויצאו לי 8 מאפינס גדולים וטעימים.ופיזרתי אבקת סוכר מעל יצא יפה הכנתי חצי עם ריבה וחצי עם נוטלה יותר מחצי נאכל:).רוצה להכין שוב רוצה לעשות 18-20 מאפינס בכמה להכפיל כמויות?ועוד אצלי המאפינס עלו למעלה וניקרעו ויצאו גדולים והממרח נישאר למעלה והריבה שקעה מה ההסבר לתופעה שאדע להבא? אבל עדין יצא טעים ואחרי שפיזרתי אבקת סוכר יצא יפה:)
    תודה רבה על המתכונים הנהדרים והטעימים:-)

    1. היי קרינה,
      באיזה תבנית מאפינס אפית? סיליקון, מתכת, עטרות נייר?
      לגבי הריבה והממרח, אלו שקעו ואלו נשארו יציבים בגלל שזה תלוי במשקל ובמרקם שלהם (ממרח שוקולד שונה מריבה במרקם ובמשקל).
      אם הריבה שקעה למטה מומלץ להפוך את המאפינס ולהגיש אותם הפוכים ואז זה ייראה ישר ויותר יפה (כמו בתמונה).
      כדי שהם לא ייתפחו מידי ויקרעו כדאי להקפיד למלא את השקעים לא יותר מגובה של 2/3 מהשקע.
      לגבי הכמויות, אני ממליצה לך להכפיל כמויות ב-2 (ובמידה וזה לא יספיק, תכיני כמות נוספת):
      2 ביצים
      2/3 כוס סוכר
      2/3 כוס שמן
      כוס מיץ תפוזים
      2 כפיות תמצית וניל
      2.5 כוסות קמח תופח
      בהצלחה 🙂

    2. אפיתי בעטרות נייר קניתי במיוחד למתכון:)
      תודה רבה ביזכות האתר שלכם אני מקבלת מחמאות ולומדת מתכונים חדשים ומעניינים:-)

  13. כמה זמן זה מחזיק במקרר?
    האם אפשר להקפיא כבר מוכן עם מילוי לאו דווקא ריבה?
    האם אפשר למלאות במשהו אחר חוץ מריבה?
    תודה

    1. היי סילבר,
      עדיף לעטוף היטב בניילון נצמד ולשמור מחוץ למקרר. העוגה נשמרת כ-3 ימים.
      מומלץ יותר להקפיא בלי המילוי ולמלא אחרי ההפשרה (אם ממלאים בממרח אחר שהוא לא ריבה אפשר להקפיא גם עם המילוי).
      אפשר למלא בכל ממרח אחר שרוצים (ממרח בטעם שוקולד, ממרח אגוזים, ממרח חלבה, ריבת חלב וכדומה).
      שבוע נפלא 🙂

    1. היי לינדה,
      אני מניחה שאפשר. שימי כוס ורבע קמח כוסמין + כפית ורבע אבקת אפיה.
      שבוע נפלא 🙂

  14. שלום, רציתי לדעת אם אפשר לכסות את הריבה כך שעצם העובדה שהריבה בפנים תהיה הפתעה?
    אשמח לקבל תשובה בהקדם.

    1. כן איתן אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שבמהלך האפיה הריבה שוקעת לתחתית תבנית המאפינס.

  15. שלום!! יצאו נפלאים וטעימים ביותר. ונאים להפליא! מילאתי עם קונפיטורת דובדבנים איכותית ביותר. רק משהו הפריע: אכסנתי במקרר אבל אחרי יום אחד הם העלו עובש שחור. אולי צריך לשים רק ריבה רגילה ???
    תודה רבה!!!!
    אתר מעולה לאנשים שהזמן אץ להם…

    1. היי אורנה,
      אם זה כך אז כנראה שעדיף להשתמש בריבה רגילה.
      שמחה שלפחות הספקת להנות מהטעם 🙂
      תודה ויום נפלא!

  16. שלום 🙂
    קודם כל, אני מאוד אוהבת את האתר שלך!!!
    ורציתי לדעת אם חייבים את המיץ תפוזים…
    שיהיה חג שמח!

    1. תודה ברכה! כיף לשמוע 🙂
      יותר טעים עם מיץ תפוזים אבל אם אין לך אפשר לשים במקום גם לימונדה- סוחטים לכוס 2 כפות מיץ לימון ומוספים מים עד לחצי כוס. מוסיפים כפית גדושה סוכר ומערבבים.
      חג שמח!

  17. איך למלא ריבה?
    אפשר לעטוף את כל תבנית השקעים מבלי להוציא שת המאפינס ממנה לפני ההקפאה? אני אופה בתבנית שקעים מסיליקון.

    1. אפשר להזריק לתוך המאפינס או לעשות חריץ בעזרת סכין ולמלא בריבה.
      את יכולה להקפיא עם התבנית רק חשוב שהמאפינס יתקררו לגמרי לפני שאת מכניסה אותם למקפיא.

    1. היי דורית,
      אם את מקפיאה מומלץ להכין בלי מילוי הריבה ולמלא אחרי ההפשרה.
      יש לעטוף היטב בניילון נצמד ולהפשיר בטמפרטורת החדר יחד עם הניילון הנצמד.
      חג חנוכה שמח 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר