מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מאפינס עם הפתעה

מאפינס עם הפתעהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 7, 2014
Last modified:ינואר 23, 2018

Summary:

מאפינס שוקולד עם הפתעה מפנקת בפנים – קחו ביס אחד קטן וגלו..

מאפינס שוקולד עם הפתעה

תבנית שקעים

מצרכים (10 מאפינס):

1 ביצה (רצוי גדולה)

1/3 כוס (66 ג') סוכר

1/3 כוס (66 ג') שמן

3/4 כוס (180 מ"ל) מים חמים

1 כוס (140 ג') קמח תופח

1/3 כוס (45 ג') אבקת שוקולית

*למילוי ("ההפתעה"): ממרח לפי בחירה כמו ממרח חלבה, נוטלה וכדו'

לציפוי: 50 גרם שוקולד מריר, 10 גרם מחמאה/חמאה, 1 כף (10 מ"ל) מים חמים

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים בעזרת מטרפה או כף (אין צורך במיקסר) את כל החומרים לפי הסדר שבו רשומים (למעט הממרח).

-יוצקים לתבנית שקעים בגובה כ3/4 מהשקע. מניחים מעל כל מאפינס חצי כפית עד כפית מהממרח. מכניסים לתנור ואופים 12-15 דקות.

מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרוגל את כל חומרי הציפוי ומערבבים עד לקבלת תערובת שוקולד חלקה. שופכים על המאפינס החם. (ניתן לפזר מעל פירורי חלבה, סוכריות צבעוניות, קוקוס וכדו').

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

142 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי ,
    האם אפשר להשתמש בקמח תמי ( ללא גלוטן ) ?
    מה הכוונה בביצה גדולה ( גודל ) ?
    תודה
    נורית

    1. היי נורית,
      אפשר לשים כוס קמח תמי + כפית אבקת אפיה.
      הכוונה לביצה בגודל L או XL (אם יש לך M או S יש לשים 2 ביצים).

    1. היי אסתי,
      אפשר לשים 2 כפות אבקת קקאו, להגדיל את כמות הסוכר ל2/3 כוס ולהפחית את כמות המים ל2/3 כוס.

  2. היי, המתכון נראה מדהים!!
    רציתי לשאול עם אפשר לשים בתור הפתעה קוביית שוקולד לבן.
    נראה לך שזה טוב?

  3. הכנתי לפי הכמות של 35 ועוגה לא נאפתהמבפנים היתה בצקית וגם לא תפחה מה הבעיה? מעל שעתיים ותנור ונאפה רק מבחוץ ובפנים כמו בצק

    1. היי סיגל,
      למאפינס לוקח 12-15 דקות להאפות. אם המאפינס היו בתנור מעל שעתיים ולא נאפו ככל הנראה היתה בעיה עם התנור. האם חיממת את התנור מראש? אם כן כמה זמן לפני? על כמה מעלות אפית? על איזו תוכנית אפיה אפית? האם שמת את כל 35 המאפינס יחד או שחילקת אותם? לגבי התפיחה, האם הבלילה עמדה זמן בחוץ לפני האפיה?

  4. היי,
    סליחה על השאלה אבל לא בטוחה שהבנתי איך עושים את "ההפתעה".
    לפני האפייה פשוט מניחים מעל כל מאפינס מהממרח ובמהלך האפייה זה גולש לתוך המפינס?
    תודה מראש על התשובה

  5. אני רוצה להכין את המתכון אבל עם שמן ועם קמח מלא.. זה אפשרי? אם כן מהי הכמות שאני יכול לשים?האם חייב להכין עם הציפוי או שאפשר בלי?

    1. היי עידנאור,
      המתכון הוא עם שמן אז אין בעיה. לגבי קמח מלא, אני ממליצה להשתמש בקמח כוסמין מלא, הוא גם יותר בריא וגם נותן תוצאה יותר טובה באפיה מאשר קמח מלא רגיל. אם זה קמח מלא אני ממליצה לשלב לפחות שליש כוס קמח רגיל כדי שלא ייצא דחוס מידי (שני שליש כוס קמח מלא + שליש כוס קמח רגיל + כפית מלאה אבקת אפיה).
      לא חייב להכין ציפוי.

    1. היי גיל,
      אפשר לזלף קצפת מעל ולא חייבים לוותר על ההפתעה, לשיקולך 🙂

    1. היי ניקול,
      המתכון מתאים לכ-10 מאפינס. ממליצה להכין את הכמויות שבמתכון.

  6. הי אני מעוניינת להקפיא לפורים מה את ממליצה לשים ציפוי מיד אחרי שיוצא מהתנור ואז להקפיא או רק אחרי שהמאפינס מופשרים? והאם שוקולד ציפס מתאים בבחילה במקום ממרח?

    1. לדעתי כדאי לצפות אחרי שהמאפינס מופשרים כדי שהמראה יראה רענן וטרי.
      אפשר לשים שוקולד צ'יפס.

  7. ווואווו! תןדה רבה לך!!
    הכנתי עכשיו והוספתי שוקולד ציפס לבן בפנים.. יצא מדהים!!!!!!!!
    אשמח לדעת רק אם אני צריכה את זה למחר בבוקר עדיף להכין את הציפוי בבוקר או שאין בעיה להכין עכשיו??

    1. היי מירי,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      אין בעיה להכין את הציפוי כבר עכשיו.
      מומלץ לעטוף היטב בניילון נצמד או אם לא רוצים שהציפוי יפגע מהניילון אפשר לשמור בקופסה אטומה מחוץ למקרר.

  8. היי,תודה רבה על המתכוניים המדהימים!! אני צריכה כמות של 35 ואני אשמח לדעת באיזה כוס למדוד? חד פעמי קר/חם?

    1. היי מירי,
      ראי כמויות ל35 יחידות בתגובה הקודמת.
      לגבי גודל כוס, יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ"ל. כוס זכוכית סטנדרטית עם ידית יכולה להתאים (ראי תמונה של הכוס בלינק המצורף- המרת מידות אפיה).
      בהצלחה 🙂

    2. כן. במקום כוס קמח תופח אפשר לשים כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.

    1. היי ענת,
      כמות לכ-35 יחידות:
      3 ביצים גדולות (או 4 קטנות)
      כוס סוכר
      כוס שמן
      2 כוסות מים חמים (מערבבים כוס מים קרים עם כוס מים רותחים)
      3 כוסות קמח תופח
      כוס אבקת שוקולית
      *למילוי אין בעיה להשתמש בריבת חלב.
      לציפוי (ממליצה להתחיל עם 100 גרם ואם חסר תמיד אפשר להכין כמות נוספת): 100 גרם שוקולד מריר, 25 גרם מחמאה/חמאה, 2 כפות מים חמים.

  9. היי
    נשמע מעולה!!
    אין לי תבניות שקעים
    ואני כן רוצה שיהיה אישי ולא אינגליש קייק
    האם אפשר לאפות במנג'טים גדולים מנייר ?

    1. היי רותי,
      אם את מתכוונת לקאפקייקס מקרטון קשיח אין בעיה.
      אם הכוונה למנג'טים מנייר דק (כמו בתמונה) אני לא בטוחה אם יהיו יציבים להחזיק את התערובת בלי לשים אותם בתוך תבנית שקעים (בדר"כ שמים את עטרות הנייר בתוך תבנית שקעים ומעל יוצקים את הבלילה ואז תבנית השקעים בעצם "מחזיקה" את עטרות הנייר ישרות ויציבות).

    2. תודה על התגובה!
      האם תבניות אלמוניום חד פעמי אישיות יתאימו? איך אדע שזה לא גדול מדי?
      האם את המנגטים מנייר צריך לשמן?

    3. כן, תבניות מאפינס מאלומיניום יתאימו (אם אני לא טועה יש לזה גודל אחד סטנדרטי). חשוב רק לשמן אותן היטב.
      מנג'טים מנייר קרטון קשיח יש גם לשמן. מנג'טים מנייר דק (כמו בתמונה) אין צורך לשמן.
      בהצלחה 🙂

  10. הי,
    האם ניתן להשתמש במתכון זה גם לתבנית אינגליש קייק? ואם כן האם הכמות היא לתבנית אחת או שתיים?
    תודה 🙂

    1. היי עדי,
      הכמות במתכון אמורה להספיק לתבנית אינגליש קייק אחת.
      אני מניחה שזמן האפיה יתארך ל 25-30 דקות.

    1. היי הילה,
      אפשר לשים 2 כפות אבקת קקאו, להגדיל את כמות הסוכר ל2/3 כוס ולהפחית את כמות המים ל2/3 כוס.

    1. היי שירן,
      כמויות ל6 מאפינס:
      1 ביצה
      רבע כוס סוכר
      רבע כוס שמן
      שליש כוס מים חמים
      חצי כוס קמח תופח
      רבע כוס שוקולית
      לציפוי: 30 גרם שוקולד מריר, 10 גרם חמאה, כפית מים
      שבוע טוב 🙂

  11. שאלה של טמבלים.. אבל בתנור יש ציורים כאלה של תוכניות אפייה . אחד כזה עם ציור של מאוור וקו למעלה , אחד כזה של קו למעלה למטה. באיזה תוכנית אפייה לבחור??

    1. דווקא שאלה לגיטימית 🙂
      האפיה בכל המתכונים באתר היא בתוכנית הרגילה – קו עליון וקו תחתון (המאוורר זה טורבו והוא פחות מתאים).

    1. היי יעל,
      יש לחמם את התנור ל180 מעלות לפחות 7 דקות לפני. עדיף לעשות זאת לפני שמכינים את הבלילה.
      יום נפלא 🙂

  12. הייתי רוצה להבין למה משתמשים במים דווקא חמים/רותחים? מה זה תורם שזה חם?
    בכל מקרה, הכנתי את המאפינס והילדות חיסלו אותם בצ'יק 🙂

    1. היי רגינה,
      כשהמים חמים חומרי ההתפחה מתחילים לעבוד מיד והעוגה יוצאת רכה יותר.
      שמחה שיצא טעים 🙂

  13. היי
    חייבת לציין שלא מזמן הכרתי את האתר והכל טעים מאד !
    שאלה כללית כמה זמן אפשר להשאיר אותם בחוץ עטופים בניילון ועדיין שישארו טריים ובכלל לגבי כל העוגות הבחושות שלך עם או בלי ציפוי
    תודה !

    1. היי ליר,
      שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      עוגות בחושות נשמרות מחוץ למקרר במצב טוב 3-4 ימים. רק חשוב לעטוף אותן היטב בניילון נצמד ולשמור במקום מוצל וקריר.
      יום נפלא

    1. היי סיגל,
      ניתן להכין בקפקייקס אבל צריך לקחת בחשבון שהבלילה יוצאת יחסית נוזלית ולכן אם מדובר בעטרות נייר דקות (ולא קאפקייקס מקרטון) כדאי להניח את הקאפקייקס בתוך תבנית מאפינס כדי שיהיו יציבים. מבחינת כמויות, תלוי בגודל הקפקייקס (בין 10-12 יחידות).
      שבוע נפלא 🙂

    1. היי אורטל,
      אם יש לך ממרח שוקולד פרווה את יכולה להמיס אותו עם מעט מים ולצפות את המאפינס.
      אפשרות אחרת היא להכין ציפוי שוקולד מקקאו: כף מלאה אבקת קקאו, 2 כפות מלאות סוכר, 20 גרם מרגרינה, 2-3 כפות מים – לחמם בפינג'ן או מחבת קטנה כמה דקות בודדות על הגז.

  14. הי,
    צריכה את המאפינס טריים וטעימים לעוד יום וחצי.
    האם עדיף להקפיא או לשמור במקרר או מחוץ למקרר?
    ואם להקפיא – האם כשחם או לאחר שמצטנן?
    ולהפשיר בטמפ החדר?
    תודה!

    1. היי סיון,
      הכי טוב זה להכין את המאפינס באותו היום או לפחות יום לפני ולשמור אותם עטופים בניילון נצמד בחוץ (לא במקרר) אבל אם את מעדיפה להכין עכשיו אז תקפיאי לאחר שהם התקררו לגמרי לטמפ' החדר ותפשירי ביום ההגשה. יש לעטוף אותם היאב בניילון נצמד לפני ההקפאה.
      בהצלחה 😉

  15. היי שאלה :]
    אם אני אכין את התערובת בתבנית סיליקון שיש בה 12 שקעים, זה יתאים?
    ולכמה לדעתך זה יספיק לי? לכמה מפינס…?

    תודה!

    1. היי קארין,
      תבנית סיליקון שקעים מעולה. מומלץ לשמן אותה לפני.
      הכמות מספיקה ל10-12 מאפינס.
      יום נפלא 🙂

  16. הייי האם העוגה תצא קלאסית וטעימה גם בלי ההפתעה בפנים?
    ואם אני מכינה בקוקוטים מנייר (מידה M) לכמה יחידות זה יספיק בערך?

    1. היי מיטל,
      העוגה יוצאת טעימה גם בלי המילוי בפנים.
      אני מניחה שהכמות במתכון תספיק לכ-8 מאפינס.
      שבוע נפלא 🙂

    1. היי רחלי,
      ממליצה להמיר רק מחצית מכמות הקמח בקמח מלא כדי שהעוגה תצא טעימה ולא דחוסה.
      אין צורך להוסיף שום דבר.

    1. היי יונתן,
      אפשר (למרות שיותר טעים עם שוקולית). מאחר והקקאו יותר חזק בטעם, מספיק לשים רק רבע כוס (במקום שליש) ולהפחית את כמות הנוזלים ל 2/3 (במקום 3/4 כוס). בנוסף, מאחר והקקאו אינו ממותק כדאי להוסיף עוד 1-2 כפות סוכר.
      יום נפלא 🙂

  17. עשיתי על הבוקר ולקחתי לעבודה
    כולם מאוד אהבו והכל פשוט התחסל
    עשיתי עם ממרח שוקולד השחר ושמתי מעל את הציפוי כדי לכסות ומעל שמתי אגוזי ברס מסוכרים
    יצא רך וטעים, פשוט מעולה

    1. היי שיר,
      בגדול אפשר לאפות כמעט הכל בטוסטר אובן אבל חשוב להכיר את הטוסטר לפני כי כל טוסטר שונה מבחינת זמנים ועוצמת החום.
      חשוב לאפות על חום עליון+תחתון ולהנמיך את הטמפרטורה ב 10-20 מעלות ממה שמצוין במתכון. יש לקחת בחשבון שלעיתים (לא תמיד) זמן האפיה ארוך יותר מאפיה בתנור.
      אם העוגה מתחילה להשחים בחלק העליון אך מבפנים עדיין לא מוכנה יש לעטוף ברדיד אלומיניום ולהמשיך לאפות.
      בהצלחה ויום נעים 😉

  18. הכנתי אתמול עם הילד שלי ויצא לנו ממש טעים.
    הוא התלהב ורוצה שנכין לכיתה שלו, השאלה שלי האם
    אפשר להכפיל את הכמויות בשלוש בפעם אחת ולאפות את המפינס?

    1. היי היבה,
      שמחה לשמוע 🙂
      אין בעיה להכפיל את הכמויות בשלוש ולאפות בפעם אחת, השאלה אם יש לך מספיק תבניות שקעים.
      שבוע נפלא!

  19. שלום רב שיש לי שתי שאלות לגביי המתכון :
    1.האם ניתן לשים במקום ממרח חלבה חלבה רגילה בחתיכות?
    2.זה טעים גם ללא הציפוי?
    תודה.

    1. היי מיטל,
      כן, אפשר לשים חלבה רגילה במקום ממרח (ממליצה לשים קוביית חלבה כי אם היא מפוררת פחות מרגישים אותה).
      ואפשר להכין גם ללא הציפוי, זה בכל מקרה טעים 🙂

  20. היי ניראה סוף הדרך 🙂 אבל יש לי שאלה – לאחר האפייה בתבנית שקעים ניתן להוציא את המאפינס ממנה??ולשים על צלחת…
    במידה ואין לי תבנית שקעים האם ניתן להכין את זה בתבניות אלומיניום של מאפינס?תודה

    1. היי שחף,
      כן, ניתן להוציא את המאפינס מהתבנית לאחר כמה דקות מתום האפיה ולהניח על צלחת.
      ואפשר להכין את זה בתבניות מאפינס קטנות מאלומיניום רק חשוב לשמן היטב את התבניות לפני כדי שיהיה ניתן להוציא את המאפינס בקלות.

    1. אם את מכינה כעוגה אחת זמן האפיה יהיה בערך 25-30 דקות (אני ממליצה לבדוק את העוגה בעזרת קיסם כבר לאחר 20 דקות).

  21. הי,
    פעם ראשונה באתר ומוכנה לנסות את המתכון לסוכות.
    רק דבר אחד, מים חמים – האם מדובר במים חמים שהורתחו בקומקום?
    תודה.

    1. הי רחלי,
      קודם כל ברוכה הבאה לאתר 😉
      וכן, הכוונה למים רותחים מקומקום או מים חמים (עד 10 דקות לאחר הרתיחה).

    1. הי שיר,
      אפשר להגיש בתום האפיה (לאחר צינון של 5-10 דקות) ולאחר מכן מומלץ לעטוף את העוגה בניילון נצמד ולשמור בחוץ במקום מוצל וקריר.
      גמר חתימה טובה 🙂

    1. היי,
      אם אין לך תבנית שקעים או מאפינס אפשר להכין כעוגה אחת בתבנית אינגליש קייק.
      שבת שלום 🙂

    1. הי רויטל,
      אם את אוהבת את הטעם והשילוב ביחד אז כן, אין סיבה שלא יעבוד.
      אם את מכינה בתבנית מאפינס את יכולה לגוון, להכין כמה עם ריבת תות, וכמה עם ממרחים אחרים.

    2. תודה רבה 🙂 לא הייתי בטוחה לגבי השילוב אבל זה הממרח היחיד שהיה לי באותו הרגע. בהחלט ינוסה על כמה מאפינס בהזדמנות.

  22. המרקם יוצא נוזלי מדי והתוצאה- עוגה רכה מדי. לדעתי יש כאן יותר מדי מים, כדאי להוריד לחצי כוס.

    1. הי רונית,
      אפשר לשים במקום כוס קמח לבן רגיל + כפית אבקת אפיה.

  23. לא פעם ראשונה שאני לוקחת מתכונים לעוגיות ועוגות מיפה ! הכול תמיד יוצא מעולה עכשיו בתנור המאפינס ועוגת החלבה מקווה שיצא טעים ! אני לא טועמת ולא אוכלת ואין לי מושג אף פעם אך יוצא לי רק האחים שלי וההורים שלי אוכלים ותמיד משבחים אותי בזכות המתכונים !!

    1. אין על המתכונים שלך, מאז שגיליתי את האתר כבר לא מפחדת מאפייה! שבת שלום וחג שמח!

    1. היי לירו, אפשר להמיר באבקת קקאו ולהוסיף עוד 2 כפות סוכר או להמיס 60 גרם שוקולד מריר/חלב.

  24. יצא ממש טעעעים!! עוגה רכה ונימוחה והממרח בפנים מוסיף המון. דרך אגב עטפתי ושמתי במשלוח מנות. רב תודות.

  25. לגבי מאפינב עם הפתעה
    רשמתם במתכון
    "יוצקים לתבנית שקעים בגובה כ3/4 מהשקע. מניחים מעל כל מאפינס חצי כפית עד כפית מהממרח. מכניסים לתנור ואופים 12-15 דקות."

    מניחים מעל? איך השוקולד יהיה הפתעה ויהיה בתוכו? זה נופל בפנים במהלך אפייה?
    אשמח לתגובתך המהירה

    1. הי דבי, מאחר והבלילה יוצאת מעט דלילה, ממרח השוקולד שוקע בתוך המאפינס במהלך האפיה.
      בנוסף לזה, לאחר האפיה מורחים ציפוי על המאפינס כך שגם אם נשארים "סימנים" של הממרח מעל המאפינס זה מוסתר על ידי הציפוי.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר