מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מאפינס מקמח כוסמין

מאפינס מקמח כוסמיןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 23, 2017
Last modified:ינואר 28, 2018

Summary:

מתכון למאפינס מקמח כוסמין רכים וטעימים, גם בגרסה טבעונית

מאפינס מקמח כוסמין

מצרכים (8-10 מאפינס):

1 ביצה גדולה (*לגרסה טבעונית ראו הערה בתחתית המתכון)

שליש כוס (66 ג') סוכר

שליש כוס (66 ג') שמן קנולה

חצי כפית (2.5 מ"ל)  תמצית וניל

חצי כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים

כוס (125 ג') קמח כוסמין מלא

כפית (5 ג') אבקת אפיה

2 כפות (14 ג') גדושות קוקוס טחון

2 כפות (30 ג') שוקולד צ'יפס לפיזור מעל

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס.

-מערבבים (ידנית או במיקסר) את הביצה עם הסוכר. מוסיפים שמן, תמצית וניל, מיץ תפוזים ומערבבים.

-מערבבים בקערית נפרדת קמח כוסמין, אבקת אפיה וקוקוס ומוסיפים לתערובת הרטובה. מערבבים קלות עד לאיחוד החומרים (אין לערבב יותר מידי כדי לא לפגוע באווריריות המאפינס).

-יוצקים לתבנית מאפינס משומנת (בגובה 3/4), מפזרים מעל שוקולד צ'יפס ואופים במשך כ-20 דקות.

*מאפינס טבעוניים: במקום ביצה אפשר לשים כפית חומץ רגיל + כף מיץ לימון + חצי כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה + כף סוכר שטוחה נוספת.  סדר ערבוב החומרים: מערבבים שליש כוס סוכר+ כף שטוחה סוכר, שליש כוס שמן, חצי כפית תמצית וניל, חצי כוס מיץ תפוזים, כף מיץ לימון, כפית חומץ. בקערה נפרדת מערבבים כוס קמח כוסמין, כפית אבקת אפיה, חצי כפית שטוחה אבקת  סודה לשתיה וקוקוס ומוסיפים לקערת הרטובים.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

59 תגובות

הוסף תגובה
  1. הכנתי עם כמה שינויים, שמתי במקום הקוקוס 2 כפות קקאו ובמקום מיץ תפוזים חלב סויה ויצא ממש מדהים!
    תודה רבה על כל המתכונים (:

  2. היי

    ניתן לוותר עכל תמצית וניל ? או לשים משהו במקום
    מכינה גם לילדיי הפעוטים.
    לא מעוניינת בגלל האלכוהול בה והטהורה עולה כמעט 100 שקל בבית טובע(באמת באמת).

    תודה

    1. את יכולה לשים סוכר חום רק תערבבי אותו היטב עם הביצה כדי שיימס (כי הוא יותר גבשושי מסוכר לבן) או שליש כוס דבש ואז יש להפחית את כמות המיץ לשליש כוס (במקום חצי כוס).

    1. היי אורה,
      שימי שליש כוס דבש ושליש כוס מיץ תפוזים (במקום חצי כוס).

    1. אם זו תבנית עגולה 24 מספיק להכפיל כמויות ב-2. אם זו תבנית עגולה 26 יש להכפיל כמויות ב-3.

  3. מעולה! רך ואוורירי 🙂
    החלפתי את המיץ תפוזים בחלב, שילבתי בין סוכר לבן וחום ושמתי שוקולד צ'יפס וחמאת בוטנים צ'יפס בתוך הבלילה

    1. היי ענבל,
      ממליצה להמיר רק מחצית מפני שזה משפיע על המרקם ועל הטעם, זאת אומרת לשים רבע כוס סילאן ורבע כוס סוכר.

    1. היי איילת,
      בכל המתכונים המדידה היא בכוס 240 מ"ל. שליש כוס =80 מ"ל.
      סוכר ושמן מודדים בדר"כ בגרם וזה יוצא 66 גרם.

  4. נראה מעולה. אף פעם לא השתמשתי בקמח כוסמין מלא.
    האם כוס קמח כוסמין מלא שווה ל 140 גרם כמו בקמח לבן רגיל?תודה

    1. היי ענתי,
      מומלץ לנסות, מבחינה תזונתית הוא עולה על הקמח המלא הרגיל והוא גם קל יותר לעיכול.
      לשאלתך, בדר"כ ההמרה היא שווה (בעוגיות לעיתים יש לשים קצת פחות נוזלים כשממירים קמח רגיל בכוסמין).

  5. היי אפרת,
    תוכלי לאמר לי כמה קלוריות יש במאפינס אחד?
    אני מחפשת מתכון טוב למאפינס מקמח מלא או קוסמין דיאטטי.
    תודה האתר שלך נראה נפלא וטעים!!!

  6. עשיתי את המתכון פעם אחת איך שהוא ויצא ממש טעים
    היום עשיתי אותו עם תוספת בננה והשוקולד ציפס בתוך התערובת ואפילו כאלה שלא אוהבים בננה ממש אהבו ואמרו שיצא ממש טעים
    תודה על עוד מתכון מוצלח וטעים 🙂

  7. האם אפשר להכין בתבנית מרובעת בינונית?
    האם אפשר לוותר על השוקולד ציפס? זה לילדים בגן בגילאי שנה עד שנה וחצי

    1. היי מיכל,
      אפשר לוותר.
      הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק אחת.
      לתבנית מלבנית בגודל 21X31 יש להכפיל כמויות ב-2.

    1. היי צילה,
      המאפינס נשמרים בטמפ' החדר. אפשר לאחסן בקופסה אטומה או לעטוף כל מאפינס בניילון נצמד.
      הם נשמרים 3-5 ימים.
      חג שמח 🙂

  8. היי הכנתי את המאפין מחצי קמח מלא וחצי קמח לבן,לא שמתי קוקוס(אנחנו לא אוהבים).
    יצא נהדר!!!!!!!!
    יש לי שתי שאלות:
    1.אפשר להוריד טיפה סוכר או לשים סוכר חום.זה אפשרי
    2.אפשר להקפיא אותם?
    3.חוץ מפצפוצי שוקולד אפשר לשים משהו אחר
    תודה רבה על הכל
    נהנית מאוד מהאתר המקסים הזה

    1. היי שלומית,
      1. כן אפשר להפחית בסוכר או להשתמש בסוכר חום שהוא פחות מתוק.
      2. אפשר להקפיא.
      3. אפשר לשים אגוזים.

    1. היי רעיה,
      אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק.
      זמן האפיה עשוי להתארך ל 25-30 דקות.
      המשך יום נפלא 🙂

    1. בגלל שהקמח המלא הוא יותר "כבד" מומלץ לשלב חצי כמות קמח מלא עם קמח לבן.

  9. שלום, בני טבעוני שלא אוהב קוקוס. אני מעונינת להכין את המאפין. האם אפשר לשים משהו אחר במקום הקוקוס?

    1. היי חדוה,
      לא מומלץ לוותר על המיץ אבל אם אין לך את יכולה לשים מים או חלב.
      לגבי תחליף לסוכר, על מה חשבת?

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר