מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מאפינס מלוחים

מאפינס מלוחיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 28, 2017
Last modified:אוגוסט 28, 2017

Summary:

מתכון למאפינס מלוחים שגם הילדים אוהבים. אפשר להגיש כארוחת ערב לצד סלט או ירקות חתוכים.

מאפינס מלוחים

מצרכים (8-10 מאפינס):

2 כוסות קמח לבן

2 כפיות אבקת אפיה

כף סוכר

שליש כפית מלח

1 ביצה

1 מיכל יוגורט (200 מ"ל)

רבע כוס שמן

כחצי כוס גבינה בולגרית מפוררת (כ-60 גרם)

כשליש כוס גבינת פרמזן מגורדת (כ-30 גרם)

*לפיזור מעל: שמן או ביצה טרופה ושומשום/קצח

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס (רצוי מסיליקון).

-מערבבים בקערה בעזרת כף את הקמח עם אבקת האפיה ומערבבים. מוסיפים את יתר החומרים לפי הסדר הרשום ומערבבים עד לקבלת תערובת בצקית רכה ואחידה.

-יוצקים את התערובת לתבנית המאפינס המשומנת, מרססים שמן או מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום.

-אופים בתנור במשך כ-25 דקות, עד להזהבה יפה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

92 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום אפרת!
    הכנתי את הלחמניות ויצאו מעולות. הבצק יצא לי קצת קשה-לא בשביל התבניות שקעים, ככה זה היה ניראה לי בכל אופן,אז הכנתי מהם כדורים ויצא מהמם -תודה רבה רבה אני לא מפסיקה להשתמש במתכונים שלך.

  2. הכנתי היום בבוקר. הוספתי זיתים ועשיתי רק על גבינה צהובה מגורדת. יצא מעולה
    נשארו כמה מאפינס
    אפשר להקפיא ושרוצים לשים בתנור?

  3. וואו! יצא מושלם! כולם אהבו מאד! הוספתי לפי המלצת אחת התגובות זיתים. משתלב נפלא. בתנור, פעם שניה. ייכנס לארוחות הקבועות שלנו. תודה רבה ❤️

  4. המתכון מושלם הילדים טרפו ונגמר הכללפני שטעמתי
    אגב הוספתי למתכון זיתים יצא מו ש ל ם!אין מילים

  5. שלום אפרת
    האתר מעולה ואני משתמשת בו המון.
    האם אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין מלא? אם כן באיזו כמות? האם מומלץ לשלב או להחליף את כל כמות הקמח? תודה

    1. היי קרן,
      רצוי לשלב כוס קמח כוסמין מלא עם כוס קמח לבן אחרת המאפינס יוצאים דחוסים מידי.

  6. היי קודם כל רציתי להגיד שאני ממש נהנת מהמתכונים באתר. תודה רבה. שנית רציתי לשאול האם ניתן לשים משהונאחר במקום אבקת האפייה? היום גיליתי שאין לי. אולי סודה לשתייה? תודה רבה.

    1. היי שרון,
      יש לך במקרה קמח תופח? אם כן תשימי במקום הקמח הרגיל (אפילו בחלק מהכמות).
      שימי חצי כפית אבקת סודה לשתיה. זה לא נותן בדיוק את אותו אפקט אבל ייתן משהו 🙂

  7. בוקר טוב.
    האם ניתן להחליף את השמן במשהו על מנת שיהיה יותר בריא לקטנטנים מתחת לגיל שנתיים? תודה רבה 🙂

    1. בוקר אור,
      אפשר להשתמש בשמן זית או לשים 25 גרם חמאה מומסת או רבע כוס שמן קוקוס מומס.

    1. בוקר טוב אורי,
      אם אלה גבינות כמו פרמזן, בולגרית, פטה, מוצרלה, צהובה מגורדת, גאודה, קשקבל – אין צורך.

  8. אפרת שלום

    יצא מעולה.

    האם אפשר יחיה להגדיל את כמות הגבינות ואו להוסיף גבינות אחרות? גבינת שמנת למשל?

    1. היי אורי,
      במקום יוגורט אפשר לשים גבינה לבנה או גבינת שמנת או שמנת חמוצה.
      לתערובת עצמה אפשר להוסיף גבינות שונות כמו פטה, מוצרלה, צהובה מגורדת, גאודה, קשקבל וכו' (בנוסף או במקום הפרמזן והבולגרית).
      שבוע נפלא 🙂

    1. לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להכין עם קמח כרגיל או תמי באותה כמות.

  9. אפרת שלום,
    הכנתי ויצא מעולה. חייב לציין שאני מכיר הרבה אתרי אוכל באינטרנט, ואין ספק ששלך הוא בין הטובים ביותר, אם לא הטוב מכולם. יישר כוח

  10. היי,
    אם אני מכינה בתבנית סיליקון כמות שמצריכה כמה חימומים באותה תבנית, ואני מגישה מחר זה ישמר לי במקרר גם לא בתבנית? או שעדיף ךלעשות באותו היום?
    תודה רבה 🙂 המתכונים שלך מעולים!!!

    1. היי גיל,
      אפשר להכין יום לפני ולשמור בתבנית מכוסה או קופסה אטומה במקרר עד מחר.
      לפני ההגשה יש לחמם קצת בתנור.

    1. היי עמית,
      היוגורט מוסיף המון למרקם. אולי אפשר לשים שמנת צמחית. ממליצה להתחיל בחצי כוס ולהוסיף יותר לפי הצורך ובהדרגה.

    1. אין בעיה לשמור מחוץ למקרר כיממה (הגבינות כבר אפויות בתערובת וזה בסדר). אפשר לוותר על הגבינות אבל חבל, הן מוסיפות טעם. על היוגורט לא ניתן לוותר.

    1. הכוונה לירק לשלב בפנים?
      לדעתי עדיף להכין בלי ירק ולשלב את הירקות לצד המאפינס. להגיש עם ירקות חתוכים או סלט.

  11. מתכון מעולה!קריספי מבחוץ ורך מבפנים.. הטעם משגע. מתכון פשוט וטוב. תדה רבה על מתכונים מעולים וטעימים

  12. היי ותודה על מתכונים מעולים!

    האם אפשר לוותר על השמן או לשים משהו אחר במקומו?

    תודה רבה,
    חנה

    1. היי חנה,
      אני מניחה שאפשר לוותר על השמן למרות שהייתי ממליצה להוסיף לפחות 1-2 כפות.
      שבוע נפלא 🙂

    1. כל יוגורט לבן ולא מתוק יכול להתאים. אני השתמשתי ביוגורט של תנובה.

    1. היי ענת,
      אין ספק שהגבינות מוסיפות טעם. יש לך גבינה אחרת שאת יכולה לשלב? אפילו גבנ"צ

  13. גם לי היה סמיך מדי, השתמשתי גם בקמח מלא, אז הוספתי עוד יחידה של יוגורט וקצת מים. ויתרתי על הסוכר בעצת צילה 🙂

  14. שלום רב
    המלצה חמה, היה מעולה עם קמח כוסמין במקום קמח לבן, וגם גבנ"ץ העמק כי לא היה פרמזן,
    מומלץ מאוד, ולמי ששאל- ניתן להקפיא ולחמם בשבת על הפלטה- כמו טרי.
    שנה טובה

  15. ערב טוב,
    האם ניתן לשמור במקרר, ואם כן לכמה ימים?
    הכנתי אתמול ויצאו מעולים, אבל שכחתי להקפיא את מה שנשאר וזה במקרר.
    תודה!

  16. היי אז ככה
    המאפינס מלוחים,העוף בצילי ודבש,הפרגיות בחרדל,והעוגת מייפל וקוקוס הכל יצא פצצה
    תודה(אה ושכחתי את תבשיל הבצל והםטריות)

  17. היי אפרת,
    הכנתי את המאפינס אך הוספתי 300מ"ל יוגורט כיוון שהעיסה הייתה סמיכה מדי. לגבי הכף סוכר הייתי מוותרת עליה.
    תודה על המתכון ויום טוב

    1. היי צילה,
      השתמשת בכוס בנפח של 240 מ"ל?
      בכל מקרה תודה שחזרת לעדכן 🙂

  18. האם ניתן להכינו כלחם בתבנית אינגליש קייק וכמה זמן אפיה. האם ניתן להקפיא.תודה על פועלך להעשיר אותנו במתכונייך.

    1. היי ציפי,
      אני מניחה שאפשר להכין בתבנית אינגליש קייק. זמן האפיה עשוי להתארך לכ-45 דקות.
      לא אמורה להיות בעיה להקפיא.

  19. היי אפרת
    האם יש משהו שניתן לשים במקום ביצה?
    ובמקום היוגורט (ספציפית במתכון הזה ובאופן כללי)אני מניחה שאפשר לשים גבינה לבנה, נכון?
    תודה רבה???? המתכונים שלך מעולים!

    1. היי לי,
      אפשר לוותר על הביצה ולשים כ-3 כפות חלב או מים במקום.
      אין בעיה לשים גבינה לבנה במקום היוגורט.
      יום מקסים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר