מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מאפינס תפוזים לפסח

מאפינס תפוזים לפסחFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 5, 2017
Last modified:אפריל 11, 2019

Summary:

מתכון לעוגת תפוזים אישית כשרה לפסח

מאפינס תפוזים לפסח

מצרכים (10 עוגות תפוזים אישיות):

2 ביצים

חצי כוס (100 ג') סוכר

שליש כוס (80 מ"ל) שמן

חצי כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים

כפית גרידת קליפת תפוז

חצי כוס (67 ג') קמח מצות דק לעוגות

חצי כוס (70 ג') קמח תפוח אדמה

כפית מלאה (6 ג') אבקת אפיה

2 כפות (14 ג') קוקוס

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס.

-מערבבים בקערה קמח מצות, קמח תפוח אדמה, אבקת אפיה וקוקוס.

-בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם הסוכר (ידנית או במיקסר).  מוסיפים שמן, מיץ תפוזים וגרידת תפוז ומערבבים. מוסיפים את קערת הקמחים ומערבבים עד לתערובת אחידה.

-יוצקים את הבלילה לתבנית מאפינס משומנת ואופים בתנור במשך 20-25 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

54 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי שאלה הכפלתי כמויות ושמתי הטעות 3 כפות אבקת אפייה במקום 3 כפיות האם זה אבוד והעוגה תצא לא מוצלחת?

    1. היי לורן,
      עודף אבקת אפיה יכול לגרום לפעמים דווקא לאפקט הפוך והעוגה יכולה לצנוח אחרי אפיה או לקבל טעם מר או מלוח.

  2. מועדים לשמחה ותודה על המון מתכונים מוצלחים! האם אפשר להוסיף לבצק שוקוצ'יפס או שהם ישקעו למטה באפייה?

    1. כן אפשר. תוסיפי אותם בחלק העליון, לאחר ששמת את הבלילה בתבנית.

    1. היי שיר,
      מיץ התפוזים מוסיף לטעם. אני לא יודעת איך זה ייצא עם אשכוליות אדומות.

    1. היי ישראלה,
      כמויות מומלצות לתבנית 26:
      5 ביצים גדולות
      כוס וחצי סוכר
      כוס שמן
      כוס ושני שליש מיץ תפוזים
      כף גרידת קליפת תפוז
      כוס וחצי קמח מצות דק לעוגות
      כוס וחצי קמח תפוח אדמה
      3 כפיות מלאות אבקת אפיה
      6 כפות קוקוס

  3. הכפלתי כמויות לתבנית 24 ושמתי בתחתית פלחי תפוז שבושלו מעט במים וסוכר. יצאה עוגת תפוזים הפוכה טעימה בטירוף!!! מתכון מעולה וקל!!!!

  4. האם אפשר להשתמש בקמח תופח לפסח במקום קמח המצה לעוגות וקמח תפוחי האדמה?
    ואם כן זה כוס קמח תופח?

    תודה והמשך חג שמח

    1. היי אהובה, חג שמח 🙂
      בגדול אפשר אבל לטעמי זה פחות מוצלח.

  5. הי
    אני לא משתמשת בכלל בקמח משום סוג ולא באבקת אפיה.
    האם ניתן להמיר את הקמחים באגוזים טחונים?

  6. אין לי קמח מצות דק לעוגות.רק קמח מצה רגיל וקמח תפוחי אדמה.אני מכינה באינגליש קייק.מה לעשות ?

    1. היי מור,
      קמח המצות הרגיל הוא פשוט יותר גרגירי במרקם אבל אין בעיה להשתמש בו. תכיני כרגיל.
      את יכולה לאפות באינגליש קייק. זמן האפיה עשוי להתארך לכ-30 דקות.
      חג שמח 🙂

  7. ברצוני להכפיל כמויות לתבנית 24. שאלתי היא האם ניתן לאפות העוגה הנל בסיר פלא על הגז!

    1. היי יפה,
      לתבנית 24 יש להכפיל כמויות ב-2.
      אני חושבת שאפשר להכין בסיר פלא.
      חג שמח 🙂

    1. היי אירית,
      זה ישנה את המרקם וייצא פחות מוצלח. אם יש לך קמח תופח לפסח את יכולה לשים במקום קמח תפו"א.

    1. היי חנה,
      לדעתי הם ייצאו קצת דחוסים בלי אבקת אפיה.

    1. היי שני,
      לא ניסיתי אבל הייתי מנסה שליש כוס קמח אורז + כף מלאה קורנפלור.

  8. אשמח למענה….
    הכפלתי כמויות והכנתי באינגלישקייק אך משום מה העוגה לא נאפתה מבפנים.
    כל המתכונים שלך שהכנתי יצאו מעולה!!

    1. היי שמרית,
      כמה זמן העוגה היתה בתנור? עושה רושם שהוצאת אותה לפני שהיתה מוכנה לגמרי.
      עוגות המבוססות על קמח מצה דורשות יותר זמן אפיה מעוגות רגילות.

  9. שלום וחג שמח!!
    תודה על המתכונים המעולים אחד אחד.
    רציתי לשאול האם חובה קמח מצה או שאפשר להמיר אותו במשהו אחר?
    תודה רבה!!!

  10. שלום וחג שמח!
    האם אפשר לעשות כעוגה בתבנית אינגליש קייק, ללא קוקוס ולהחליף את קליפת תפוז בקליפת לימון? אולי במקרה זה גם כדאי להחליף את מיץ תפוזים במיץ לימון? אם כן, אני מתכוונת לסחוט לימון טרי. אולי אפשר לקחת חצי מהכמות של מיץ תפוזים (מיץ תפוזים קנוי) וחצי של מיץ לימון (מלימון סחוט ידנית)?
    ותודה על המתכונים המעולים שלך!
    לסעודת ליל הסדר הכנתי את הלחמניות ועוגת שיש לפסח מהאתר שלך, כולם היו מאוד מרוצים! תודה רבה!

    1. היי מרים, חג שמח 🙂
      אפשר להכין את העוגה באינגליש קייק. אפשר לוותר על הקוקוס.
      אני ממליצה להשתמש במיץ תפוזים קנוי ולשים גרידת לימון במקום תפוז.
      אם בכל זאת את רוצה לשלב מיץ תפוזים עם מיץ לימון סחוט כדאי יהיה להגדיל קצת את כמות הסוכר בגלל החמיצות של הלימון.

  11. שלום לך אני מאוד נהנית מהמתכונים הטובים והקלים שלך רציתי לשאול אם אכין בתבנית איגליש קיק זה טוב ואם ארצה כמות גדולה יותר אז להכפיל את הכמויות

    1. היי פרידה,
      אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק.
      אפשר גם להכפיל כמויות ולהכין ב2 תבניות אינגליש קייק (עדיף) או תבנית עגולה 24.
      חג שמח 🙂

    1. היי אטי,
      אני לא חושבת שזה ייצא מוצלח עם קמח תפוחי אדמה בלבד.
      חג שמח 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר