מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מאפינס חלבה

מאפינס חלבהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 30, 2014
Last modified:ינואר 23, 2018

Summary:

מאפינס חלבה

תבנית שקעים (*ניתן להכין כעוגה אחת בתבנית אינגליש קייק)

מצרכים (12 מאפינס):

2 ביצים

1/3 כוס (66 ג') שמן קנולה

3/4 כוס (150 ג') סוכר

2 כפות גדושות (66 ג') של ממרח חלבה (ניתן להמיר ב1/2 כוס חלבה קצוצה)

1 כפית (5 ג') תמצית וניל

3/4 כוס (180 מ"ל) מיץ תפוזים (ניתן להמיר בחלב/ שמנת מתוקה)

1.5 כוסות (210 ג') קמח תופח

2 כפות (14 ג') קוקוס

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים מעט את התבנית.

-מערבבים את כל המצרכים בקערה בעזרת מטרפה/כף לפי הסדר בו רשומים (את הקמח והקוקוס יש להוסיף בסוף ולערבב ערבוב קצר ומהיר).

-אופים 15-20 דקות.

 

עוגת חלבה בחושה, עוגת חלבה פרווה, מאפינס חלבה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

97 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת יקרה,
    שתי שאלות דחופות:
    1 אני מעדיפה להכין בתבנית איגליש קייק, אפשר? ואם כן- בכמה תבניות?
    2. יש לי רק קמח מלא בבית. אפשרי? ואם כן- להשאיר את אותן כמויות?
    מחכה כבר להתחיל…
    תודה!

    1. 1. אם זו תבנית אינגליש קייק לא חד פעמית אז הכמויות במתכון מתאימות לתבנית אחת. אם זו תבנית אינגליש קייק חד פעמית אז תכיני את הכמויות האלה:
      2 ביצים
      שליש שמן קנולה
      חצי כוס סוכר
      2 כפות ממרח חלבה (ניתן להמיר ב1/2 כוס חלבה קצוצה)
      1 כפית (5 ג') תמצית וניל
      חצי כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים
      כוס (140 ג') קמח תופח
      2 כפות קוקוס
      2. אפשר לשים כוס קמח מלא + כפית אבקת אפיה אבל קחי בחשבון שהעוגה תצא דחוסה עם קמח מלא בלבד.

  2. היי אפרת, תודה על המתכון, כמה שאלות:
    – האם ביצים בגודל לארג' זה בסדר?
    – האם מיץ תפוזים מבקבוק שתיה קלה זה בסדר?
    – אם מכינה בתבנית שקעים (תבנית אלומיניום שיש בה שקעים), האם המאפינס יצאו בקלות ובצורה יפה ולא יתפוררו? יש דרך אחרת אולי לכך שהם יצאו מאפינס יפים ולא מפוררים?
    – איפה שומרים אותם וכמה זמן?
    – לצורך תכנון זמנים כמה זמן מרגע היציאה שלהם מהתנור אפשר להגיש אותם?

    1. -כן, לארג' זה בסדר.
      -כן לגבי המיץ
      -יש לשמן היטב את השקעים ולהוציא רק אחרי שהמאפינס התקררו.
      -שומרים בקופסה אטומה על השיש למשך 3-4 ימים.
      -לאחר כ-20 דקות.

  3. היי אפרת,

    ראשית אומר שהאתר שלך מדהים וכיף לי להתנסות במתכונים שלך ולהנות מהתוצאות בכל פעם מחדש!
    שנית, אם אני רוצה "לטבען" את העוגה, אפשר להמיר את הביצים ברסק תפוחים? אם כן, כמה?
    ובלי קשר, האם אפשר להחליף את הקוקוס הטחון בקמח שקדים? האם זה משתלב? (אני מעדיפה שקדים על קוקוס)

    1. היי נעמה,
      קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר.
      לגבי תחליף ביצים בעוגות, כעקרון אפשר להמיר כל ביצה ברבע כוס רסק תפוחים או חצי בננה מעוכה. יש עוגות שזה יוצא מוצלח ויש כאלה שפחות. זה משהו שצריך לנסות כדי לדעת.
      אני חושבת שאת יכולה לשים 2 כפות קמח שקדים.

    2. רציתי לספר לך שהכנתי את העוגה בגרסה הטבעונית עם בננה והטבעוניות במשפחתנו ממש התמוגגו.
      במקביל הכנתי גם את הגרסה רגילה כדי שגם אני אהנה.
      המתכונים שלך נפלאים כתמיד! תודה!

  4. הכנתי עכשיו הכפלתי כמויות וזה מספיק ל 3 תבניות אינגליש קייק
    שמתי רק 3 ביצים לארג'
    יצא מצוייין תודה חג שמח ושנה טובה

    תודה לך על המתכונים הנפלאים

  5. היי אפרת חמודה היכן אני מוצאת תבנית שקעים בצורת לב כמו שיש בתמונה? תודה
    אני אוהבת את כל המתכונים שלך

    1. היי עופרה,
      אפשר למצוא את התבנית בחנויות לכלי מטבח (כולל באגף מוצרי המטבח של המשביר לצרכן, הום סנטר, ACE וכו').
      היום אפשר למצוא גם בחלק מחניות הכלים החד פעמיים.
      ממליצה לקנות את התבנית לבבות מסיליקון כדי שיהיה ניתן לחלץ את העוגות בקלות.
      יום מקסים 🙂

  6. היי , אני מכינה קבוע את המתכונים שלך ללא גלוטן ובטעות ניכנסתי לכאן , האם אפשר להכין את המתכון הזה עם קמח ללא גלוטן ואם כן אז איזה? הקונדיטור , האורז, הטפיוקה?
    תודה והאתר שלך מאוד כייפי אני מאוד נהנת כי הוא פשוט ולא מסובך … כמו שאני אוהבת .

    1. היי לירון,
      שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      חייבת לציין שלא ניסיתי אבל אם הייתי מנסה הייתי משלבת כוס קמח קונדיטור עם חצי כוס קמח אורז + כפית וחצי אבקת אפיה (כמובן שיש לערבב קודם את הקמחים ואבקת האפיה ולהוסיף לתערובת בסוף עם הקוקוס).

  7. היי
    אפשר להוסיף בננות רכות?
    ובמה ניתן להמיר את השמן?

    תודה גדולה
    אין על האתר שלך!!
    תבורכי.
    אין סיכוי שאני מכינה משהו שדורש יותר מ 10 דקות ( :

    1. היי שירי,
      קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      אפשר להמיר את השמן ב70 גרם חמאה/מרגרינה מומסת או בשליש כוס שמן קוקוס מומס.
      לגבי הוספת בננה, לא ניסיתי אבל נשמע מעניין. את יכולה לשים בננה אחת בשלה מעוכה במקום ביצה אחת ולהפחית את כמות מיץ התפוזים ל2/3 כוס (במקום 3/4 כוס).
      בהצלחה ואשמח לעדכון איך יצא 😉

  8. היי! נראה מדהיםםם ויש לי מלא חלבה בבית שמחכה שיעשו איתה משהו חוץ מנשנוש(:

    אבל יש מצב למשהו במקום הביצים? (תחליף טבעוני)
    תודה מראש ומתה על האתר שלך!

    1. היי טל,
      אולי כשליש כוס רסק תפוחים אבל אני מוכרחה לציין שלא ניסיתי בעוגה הזאת 🙂

  9. הייי,
    הכנתי את העוגה לתנור אבל הייתה יותר מידי בלילה לתבנית אינגליש קייק אחת והיא כבר 30 דק בתנור אבל רטובה בפנים…אכין שוב בלילה והפעם אחלק ל2 תבניות…
    רק שאלה אלייך , יש לי ממרח שומשום מלא בטעם חלבה , זה טוב לעוגה הנ״ל ??

    1. כנראה שזה לוקח יותר זמן בגלל עודף בלילה בתבנית. אני מקווה שהעוגה לא תצא דחוסה בגלל זה.
      לא ניסיתי אבל אם הממרח מתוק ויש לו טעם של חלבה זה יכול להתאים.

    2. עכשיו זה נראה כאילו יצאה לי פחות בלילה וגם פחות נוזלית כי שמתי ממרחב חלבה ולפני כן שמתי חלבה קצוצה אבל בכל זאת מילאתי 2 תבניות כי העוגה הראשונה יצאה דחוסה וגם לא מוכנה בפנים והיא הייתה על סף שירפון חחחח מחזיקה אצבעוווות

    3. היי,
      בינתיים הן 20 דק בתנור אך עדיין רטובות בפנים , לא יודעות מה עשיתי לא בסדר :/

    4. חיממת את התנור מראש ל180? הכוונה שהתנור היה חם כשהכנסת את התבניות?

    5. טוב ,
      אני שמחה להגיד שהעוגות מוכנות 🙂 הכל מצויין סתם נבהלתי חחח
      זה איזה משהו שצריך לשים מעלה או רק לפזר חלבה מגורדת ?

    6. מעולה 🙂
      אפשר לפזר אבקת סוכר או חלבה מפוררת מעל אבל רק אחרי שהעוגות מתקררות לגמרי אחרת הן יימסו על העוגה.

    7. תודה רבה רבה רבה על הכל ועל ההגבות המהירות עכשיו אני הולכת להכין את הבצק פיצה שלך 🙂
      יש לך אתר מדהים !!

  10. היי,
    אני בדיוק בהכנה אבל בתבנית אינגליש קייק , זה מכסה לי בגובה כמעט את כל התבנית וזה עוד אמור לתפוח .. זה בסדר או שאמורים לחלק את זה ל2 תבניות ??

    1. היי נתלי,
      יש לך תבניות מאפינס? אם כן אני ממליצה להעביר חלק מהבלילה לכמה תבניות כאלה.
      הבלילה אמורה להגיע לגובה של כ2/3 (מקסימום 3/4) מתבנית האינגליש קייק.

  11. הי, נשמע אחלה מתכון לאוהבי החלבה…האם ניתן להמיר את המיץ תפוזים ל3/4 כוס ריץ? והאם ניתן פשוט לקצוץ חלבה וכמה???

    1. כן אביבה, אפשר להמיר את התפוזים בריץ' ולקצוץ חלבה רגילה בכמות של חצי כוס דחוסה של חלבה קצוצה.
      בהצלחה ויום נפלא 🙂

    2. עשיתי שבוע שעבר במכשיר מולטיקייק ויצא מעולה….תודה על התגובה המהירה שבוע שעבר ועל האתר המדהים…סופ"ש מקסים

  12. היי.
    כמה זמן אפייה לתבנית אינגליש קייק במקום מאפינס?
    והאם קמח רגיל זה 1.5 כוסות פלוס כפית וחצי אבקת אפייה?

    1. היי אתי,
      נכון, כוס וחצי קמח רגיל + כפית וחצי אבקת אפיה.
      זמן אפיה 25-30 דקות.
      שבת שלום 🙂

    1. היי שרון,
      אם את מכינה מטחינה גולמית עדיף לא לקחת סיכון ולהכין את עוגת החלבה לפי המתכון הזה, שהוא עם טחינה במקום חלבה. אגב את יכולה גם אותה להכין בתבנית שקעים אם את רוצה.

    1. היי אור אל,
      אני מניחה שכן, רק כדאי לקצוץ מעט לפני שמכניסים לתערובת.
      יום נעים 🙂

  13. האם ניתן להמיר את הקמח לקמח ללא גלוטן (לא קמח תמי). אם כן אשמח לדעת לאילו קמחים ובאיזה יחס
    תודה ושבוע טוב

    1. הי אביב,
      את העוגה הזאת לא יצא לי לנסות להכין בגרסה ללא גלוטן אבל בכל עוגה בחושה אני תמיד ממליצה לשלב קמח אורז עם קמח ללא גלוטן (שליש מכמות הקמח במתכון). במתכון הזה ספציפי הייתי ממליצה להמיר את הקמח התופח בכוס קמח קונדיטור + 1/2 כוס קמח אורז + כפית וחצי אבקת אפיה.
      אשמח לעדכון במידה ותחליט לנסות 😉
      שבוע נפלא!

  14. שלום,

    תודה רבה על האתר המדהים הזה .
    אני הכנתי את העוגה בדיוק לפי ההוראות והיא יצאה מעולה .
    בטוחה שאנסה מתכונים אחרים מהאתר

    1. הי דנה,
      כן, אפשר אבל אם יש לך איזשהו תרכיז (לא מוגז ולא דיאט) להוסיף למים אז עדיף שתוסיפי כי זה מוסיף טעם.
      יום נפלא ושבת שלום 🙂

    1. הי נוגה,
      הטעם של הקוקוס מעודן אבל אם את לא אוהבת את יכולה להפחית את הכמות לכף אחת בלבד או לוותר בכלל על הקוקוס.

  15. תודה רבה רבה
    לא רגילה לתגובה כל כך מהירה. נהדר.
    המאפינס בתנור ואני כבר שומרת לי את המתכון.

    טובי

  16. שלום לכם
    המתכונים מצוינים, אבל למה אי אפשר להדפיס אותם? קשה לי קצת לסחוב את המחשב עד המטבח.

    תודה וסוף שבוע נעים
    טובי

    1. הי טובי,
      בתחתית כל מתכון בצד שמאל (ליד "מתכונים מומלצים נוספים") יש אפשרות של הדפסה (בצבע ירוק)- "הדפס קובץ בPDF". כדי שזה יבלוט יותר- העברתי כרגע את האייקון שיופיע מעל המתכון.
      סופשבוע נפלא 🙂

  17. מתכון טוב ומדהים החלפתי חצי כמות קמח לקמח מלא והוספתי נוזלים יצא ממש טעים וטוב!!
    לחלק מהמאפיניסים יצקתי שוקולד נוטלה וממרח חלבה ויצא ממש טוב מאפינס חלבה עם הפתעה בפנים אני לא יכולה להפסיק לנשנש!!!!
    אני ממש אוהבת את האתר הזה אין עליו !

    1. אני ממש שמחה לשמוע!
      אהבתי את הרעיון עם הנוטלה והממרח חלבה 😉
      תמשיכי לעדכן..

    1. הי אילנה, פשוט להכפיל כמויות, זאת אומרת לשים 4 ביצים, 2/3 כוס שמן, כוס וחצי סוכר, 4 כפות גדושות ממרח חלבה, 2 כפיות תמצית וניל, 1.5 כוסות מיץ, 3 כוסות קמח תופח ו4 כפות קוקוס.
      שבת שלום 🙂

  18. יצא מעולה עם הבננה! אפשר לשים יותר מבננה אחת אפילו. השתמשתי בסוכר קנים חום ויתכן שהוא פחות מתוק אז האיזון עם החמצמצות של התפוזים השתנתה, אולי כדאי להשאר עם סוכר לבן.
    תודה!

  19. היי, חשבתי להוסיף לעוגה גם בננות וגם פחות אוהבת קוקוס, אפשר להחליף ביניהם?
    מהי הכמות הרצויה של בננות למתכון הזה? והאם יש שלב מועדף להוסיף את הבננות המעוכות?
    תודה

    1. הי ליאת, לא ניסיתי עם בננה כך שאני לא יודעת להגיד בוודאות איך זה ייצא אבל שווה לנסות 🙂
      מאחר ומדובר בכמות קטנה, הייתי ממליצה לשים בפעם הראשונה בננה מעוכה גדולה אחת (וחשוב שתהיה בשלה), ומומלץ להוסיף את הבננה לאחר הסוכר (ביצים, שמן, סוכר ובננה..)
      אפשר להחליף את הבננה בקוקוס ואפשר לוותר בכלל על הקוקוס.
      מחכה לעדכון איך יצא.. שבת שלום 🙂

    1. הי שרית,
      תבנית אינגליש קייק זאת התבנית הארוכה והצרה.
      אפשר לשים בתוך מאפינס מסיליקון (אפילו מומלץ). רק חשוב לשמן מעט את התבנית לפני שיוצקים את התערובת.
      קמח תופח זה קמח שמעורבב עם אבקת אפיה, רשום עליו 'קמח תופח'. אם אין לך קמח תופח תשימי 1.5 כוסות קמח לבן רגיל + כפית וחצי אבקת אפיה.
      בהצלחה 🙂

  20. מה זאת אומרת אינגליש קייק? כאילו התבניות העגולות? ואפשר גם לשים בתוך כוסות סיליקון של מאפינס??
    תודה רבה 🙂

  21. מוצלח מאוד!!! אוורירי לא מתוק מדי וממש טעים!
    ולכל הרגישים למיניהם – שמתי חלב אורז במקום מיץ תפוזים – יצא מדהים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר