מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מאפינס השחר העולה

מאפינס השחר העולהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 21, 2014
Last modified:ינואר 21, 2018

Summary:

מאפינס השחר העולה

פרווה/חלבי, 8-10 יחידות

מצרכים להכנת המאפינס:

1 ביצה

1/4 כוס (50 ג') סוכר

1/3 כוס (66 ג') שמן

3 כפות (75 ג') ממרח השחר העולה (לגרסת פרווה ניתן להשתמש בממרח פרווה)

1/2 כוס (120 מ"ל) מים רותחים

1 כוס (140 ג') קמח תופח

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים/מאפינס.

-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר בו הם רשומים עד לקבלת תערובת אחידה.

-יוצקים לתבניות מאפינס (3/4 מגובה השקע) ואופים במשך 10-15 דקות.

מצרכים ואופן הכנת הציפוי/קרם:

*להכנת ציפוי בטעם שוקולד: מערבבים בקערית 2 כפות גדושות ממרח השחר עם כף מים רותחים עד לקבלת ממרח מעט נוזלי יותר. מורחים על המאפינס לאחר האפיה. עוטפים בניילון נצמד ושומרים בטמפ' החדר במקום קריר ומוצל.

*להכנת קרם/קצפת: מקציפים בקערה מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית (250 מ"ל) במשך כדקה ולאחר מכן מוסיפים 2 כפות ממרח השחר. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. לאחר שהמאפינס מתקררים לטמפ' החדר מזליפים את הקרם מעל העוגות. שומרים במקרר בתוך קופסה סגורה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

129 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום, הכנתי בעבר את הקאפקייקס יצאט מושלמים. לאחרונה, ניסיתי להכינם שוב אבל הקצפת לא משנה כמה זמן מקציפה נשארת נוזלית. אשמח לדעת אם יש לך אולי פתרון לזה.תודה.

    1. חשוב שהקצפת תהיה קרה מאוד לפני ההקצפה אחרת ההקצפה עלולה שלא להצליח (אפשר אפילו להכניס את מיכל הקצפת למקפיא כרבע שעה לפני ההקצפה). בנוסף, אפשר להוסיף 1-2 כפות אינסטנט פודינג בטעם שוקולד או וניל. זה אמור להסמיך את הקרם.

  2. מתכון מעולה!!! הכנתי פרווה, עם קמח כרגיל ללא גלוטן, בלי קצפת או קרם. כוווולם זללו. תודה רבה!

    1. כן. תשמני אותם היטב ותמלאי כמעט עד הסוף (תשאירי כחצי ס"מ).
      אם יש לך מנג'טים מנייר את יכולה לשים בכל שקע ולצקת לתוכם את הבלילה ואז אין צורך לשמן.

    1. היי דיקלה,
      הסיבה היא שיש ביצה אחת במתכון וכשמכינים בתבנית גדולה יותר אז העוגה יוצאת יותר מתפוררת. פעם הבאה אפשר פשוט להוסיף ביצה נוספת.
      שבוע נפלא 🙂

  3. היי אפרת,
    יש ממרח שוקולד פרווה של עלית האם ניתן לשתמש איתו והכול נישאר אותו הדבר לפי המתכון נכון?ולגירסה חלבית אני אשתמש בממרח של צ'וקטה או של נוטלה ראיתי בתגובות שאפשר להישתמש איזה יופי חייבת להכין.
    תודה רבה.

  4. חיפשתי מתכון פשוט וקל לקאפקייקס כדי להכין עם תלמידה, הכנו, קישטנו והיה לנו ממש יום של כיף!!!
    תודה גדולה (על כל האתר הנפלא)

  5. מתכון מדהים!! הכנתי אתמול בלילה אחרי יום קשה עם הילדים… זה בדיוק מה שהייתי צריכה!! טעם מושלם בכלום עבודה!
    הוספתי קצת שוקולד צ'יפס לבן בחלק מהמאפינס בשביל הצבע.. תוספת מצוינת!

    1. היי נטלי,
      אפשר לשמור מחוץ למקרר, במקום קריר ומוצל. חשוב לאחסן בקופסה אטומה או לעטוף היטב בניילון נצמד.

    1. לתבנית אינגליש קייק אחת זה מספיק. אפשר להוסיף ביצה נוספת כדי להעניק יותר נפח ושהעוגה תהיה יותר יציבה.

    1. היי רפי,
      הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק אחת. יש לשמן את התבנית לפני ולאפות במשך 25-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
      גמר חתימה טובה 🙂

  6. המתכון של המאפינס עם השוקולד…על הפנים!!!! הכנתי אתמול לפי ההוראות והכל גלש החוצה וטפטף בכל התנור ממש מעצבן ומרגיז

    1. היי מרים,
      זה לא בגלל שהמתכון לא טוב. זה בגלל שכנראה מילאת את השקעים עד הסוף במקום עד 3/4 מהגובה כמו שרשום.

  7. היי

    כאשר אני מכינה קאפקייקס ורוצה להכין מעל קרם – האם צריך לנפי כן למרוח סירופ שוקולד או שאפשר ישר לצקת את הקרם על העוגה היבשה ?

    תודה

    1. היי מאיה,
      לא חייבים למרוח קרם לפני. אפשר לצקת את את הקרם ישירות על העוגה רק חשוב קודם לצנן אותה לטמפ' החדר אחרת הקצפת תימס.

  8. היי, חיפשתי אתמול משהו לעשות עם ביצה אחת וניסיתי את המתכון.
    למרות שהוא נראה כמו כל מאפין רגיל- יצא פשוט מושלם! רך (אבל לא מדי) ופשוט טעיייייימי! 🙂
    מתכון פשוט ולא טעים- מדהים!
    כל מי שקורא את הביקורת ומתלבט אם להכין- אני ממליצה בחום 🙂
    תודה רבה וחופש מקסים ♥

    1. היי אפרת,
      שמחה שיצא מוצלח!
      תודה שחזרת לעדכן ולהמליץ וחופשה מהנה 🙂

  9. הכנתי גם בתבניות קטנטנות של עוגות (בגודל של בערך 2 מאפינס) וגם כעוגה (תבנית רגילה) ואומנם הייתי צריכה לעוגה פי 2 בלילה אבל יצא מעולה!
    דרך אגב, כל המתכונים באתר פשוט מצויינים! לא עוזבת ומשתמשת רק באתר הזה!

  10. הרגע הכנתי את המתכון ועשיתי אותו בלי לחלק למאפינס אלא בתור עוגה. היא מעולה!! מומלץ לאכול ישר אחרי שיוצאת מהתנור כשהיא חמה. תודה רבה על המתכון!!

    1. היי מאיה,
      את יכולה לשים מה שיש לך ואם יש לך כמה סוגים, תמיד עדיף לשים ביצה גדולה.
      חג שמח 🙂

    1. היי טובה,
      לא ניסיתי אז אני לא יודעת אבל אני חייבת לציין שזה נשמע מעניין. אפשר להוסיף לזה גם חצי כפית אבקת קינמון.
      אם תחליטי לנסות, אשמח לקבל עדכון 😉
      שבוע טוב

  11. הבת שלי (בת 12) הכינה לבד ויצא מעולה! ממש טעים
    בכלל אנחנו מאד אוהבים את האתר שלך ומתשתמשים בו המון ויוצא מצוין

  12. היי, אני נהנית מהמתכונים שלך, אז קודם כל – תודה!
    האם הבלילה אמורה לצאת גושית?
    השתמשתי בקמח תופח שתאריך פג התוקף שלו הוא באפריל, אך היה במקרר במשך כל הזמן הזה.
    כשניפיתי אותו לא ראיתי שום דבר חריג.

    1. שמחה לשמוע שרון 🙂
      הבלילה לא אמורה לצאת גושית, במיוחד אם ניפית את הקמח. מוזר.
      איך המאפינס יצאו לאחר האפיה?

    2. טעימים ולא היו בינתיים תופעות מוזרות בבטן.
      אני מניחה שזה ישאר כתעלומה לנצח 🙂

    1. היי דנה,
      מה הכוונה שומנית? הבלילה אמורה לצאת מעט נוזלית. יכול להיות שהיא נראת שומנית מאחר ויש בה שמן וממרח שוקולד שגם הוא מעט שומני בפני עצמו.

    1. תודה על המענה המהיר 🙂
      יש לי שאלה נוספת במידה ואני משתמשת במנג'טים יש צורך לשמן אותם או שפשוט עדיף לשים ישר בתבנית שקעים ?

    2. עדיף לא להכין במנג'טים מנייר דק (כמו אלה בתמונה) אלא להשתמש בתבנית שקעים קשה כמו סיליקון, מתכת, אלומיניום (חד פעמי) או כוסות נייר (מנייר קרטון) כדי שהתערובת תחזיק מעמד בשקע. אחרי האפיה, אפשר לשים כל מאפינס במנג'טים מנייר דק להגשה יפה.
      בכל מקרה יש צורך לשמן את תבנית השקעים לפני שאת יוצקת לתוכה את הבלילה.

    1. היי מיכל,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שעם קמח תמי זה ייצא בסדר 🙂

    1. הי מיטל,
      הכמויות יהיו: ביצה גדולה, שליש כוס סוכר, חצי כוס שמן, 4.5 כפות ממרח השחר, 3/4 כוס מים רותחים, כוס וחצי קמח תופח.

  13. שלום רב יש לי תבנית מאפינס של 12 שקעים איך אני יכולה להכפיל כמויות? מה יהיו הכמויות החדשות ? תודה.

    1. היי מיטל,
      את רוצה כמות של 12 מאפינס או כמות כפולה?
      אם תכיני לפני המתכון לדעתי הכמות תספיק למלא 10 שקעים. אם תכפילי אז תצא כמות כפולה (של 18-20 מאפינס).

  14. רוצה לעדכן שהכנתי עוגה בתבנית גדולה-
    עשיתי את המתכון פי 4 כמויות ואפיתי ב 170 מעלות במשך 40 דקות ויצאה עוגה אווירית וטעימה מאוד! 🙂 תודה רבה

  15. עשיתי את המתכון פעמיים
    פעם אחת כמו שהוא ופעם שנייה היום בבוקר הוספתי 2 בננות שנשארו לי ובשתי הפעמים יצא מעולה וממש טעים ופשוט התחסלו

    1. היי מאיה,
      לא ניסיתי להכין בתבנית אחת אבל אני מניחה שאפשר (בתבנית קטנה/אינגליש קייק).
      קחי בחשבון שמשך זמן האפיה יתארך.

  16. שלום,
    כשהכנתי את עוגת השוקולית העוגה נשרפה ויצא לה טעם של ביצים והלכתי לפי המתכון .. אני רוצה להפיק לקחים לקראת הכנת העוגה הזאת יש לך פתרון למה זה יצא כך?
    תודה מראש

    1. הי שני,
      ממה שאת מתארת אני מניחה שהסיבה היא אפיה בטמפ' גבוהה מידי. מה שקרה זה שהעוגה נשרפה מבחוץ אך מבפנים היא לא נאפתה כמו שצריך ובזמן שצריך ולכן טעם הביצים היה מורגש. יכול להיות שאפית בטמפ' שצוינה במתכון אך בתוכנה אחרת או שהתנור שלך חזק מידי.
      אני ממליצה בפעם הבאה לאפות בטמפ' נמוכה יותר, למשל אם רשום במתכון 180 מעלות, אז לשים את העוגה בהתחלה על 170 מעלות ואחרי עשרים דקות להוריד את המעלות ל160. כמובן שחשוב לשים לב שהאפיה נעשת בתוכנית הרגילה של התנור (למעלה ולמטה) ושהעוגה מונחת במרכז התנור.
      *אם את מכינה את המתכון הזה בתבנית מאפינס תאפי על 170 מעלות.
      בהצלחה בפעם הבאה 😉

    1. הי שרית,
      אפשר לאפות בתבנית עגולה. הכמות במתכון מתאימה לתבנית קטנה בקוטר 22 (אם יש לך תבנית עגולה חד פעמית מאלומיניום בקוטר 24 אני מניחה שהיא גם יכולה להתאים, כי התבניות החד פעמיות קטנות יותר בנפח).
      אני מניחה שזמן האפיה יהיה כ-25 דקות. ממליצה לבדוק עם קיסם כבר לאחר 20 דקות.

  17. האם אפשר להשתמש במרכיבים אלו ובכמויות הנל ולשים את הבלילה לתוך תבנית אלומיניום מוארכת ולא ליצור מהם דווקא עוגות אישיות ?

  18. בוקר טוב 🙂
    אמנם כבר הגבתי על המתכון אבל חשתי צורך לחזור ולספר שאני מכינה את המתכון שוב ושוב והוא פשוט מתכון מנתח מבחינת טעם וקלות ההכנה! תודה רבה רבה על המתכון הזה ושאר המתכונים הנפלאים באתר:))

  19. היי אני רוצה לנסות לעשות ויש לי שאלה: אם אין לי ממרח שוקולד אז זה בסדר להמיס במקום שוקולד מריר?
    תוד'ה מראש, אסתי

    1. הי אסתי,
      אני מניחה שכן. מספיק להשתמש ב2/3 חבילת שוקולד בשביל המתכון הזה ואפשר להמיס במיקרוגל עם השמן ביחד, לערבב לבלילה חלקה, לקרר מעט ואז לערבב עם הביצה והסוכר, ובסוף להוסיף את המים והקמח.
      בהצלחה ושבת שלום 😉

  20. המזג אוויר הזה עושה חשק לאפות וזה נראה נהדר אבל אין לי קמח תופח. אם אני שמה קמח רגיל כמה אבקת אפיה להוסיף?

    1. היי אורית,
      מסכימה איתך לגבי החשק לאפות 😉
      תשימי כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.

  21. היי…ברצוני להבין משהו לפני שאני שמה מהבלילה אני משמנת בתרסיס שמן- האם המאפינס יוצא בקלות מהתבנית במידה אני שופכת מהבלילה ישירות לתבנית ללא מנגט או שצריך להיעזר בסכין או משהו?
    ואיך אני מגישה אותו ללא מנג'ט? אפשרי? איך אני ישפוך שוקולד מעל או קצפת? זה לא ינזל ללא מנג'ט?

    1. היי מיטל,
      אם את משתמשת בתבנית מאפינס מסיליקון , המאפינס ייצא בקלות בתנאי שאת משמנת את השקעים לפני שאת יוצקת את הבלילה. אם את משתמשת בתבנית ממתכת – יש תבניות שזה יוצא בקלות ויש כאלה שצריך להעזר בסכין ולשחרר את העוגה משולי התבנית (אבל חשוב שלא תהיה חדה כדי לא לשרוט את התבנית).
      אין בעיה להגיש ללא מנג'טים. אפשר פשוט לסדר יפה בצלחת/מגש ולהגיש.
      את השוקולד/קצפת מעל את מורחת בעדינות, בכמויות קטנות, ואז זה לא נוזל בצדדים.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

    1. שלום! אני רוצה מאוד להכין את המתכון, נשמע מעולה!
      אך אין לי קמח תופח, רק קמח לבן רגיל…
      זה אפשרי כוס של קמח רגיל במקום תופח? אם אני כבר משתמשת בכוס של קמח רגיל צריך להוסיף עוד משהו או לנפות את הקמח?
      תודה רבה!

    1. היי עדי,
      אין באתר מתכון למעמולים אך יש מתכונים דומים (מבחינת הבצק והמילוי):
      רולדה (שניתן להכין עם ממרח תמרים)
      http://www.10dakot.co.il/%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%93%D7%AA-%D7%91%D7%A6%D7%A7-%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%9A/
      עוגיות תמרים ואגוזים
      http://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%AA%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%90%D7%92%D7%95%D7%96%D7%99%D7%9D/

  22. שאלה…כשאני מכין את הציפוי..מתי אני שם אותו? כשהמאפין חם או קר?
    והאם הניילון הנצמד לא מורח את הציפוי? ולמה בכלל צריך אותו?

    1. היי עידו,
      אפשר בשני המקרים אבל עדיף כשהמאפינס חם.
      לא חובה לשים ניילון נצמד, אפשר גם לשמור בקופסת פלסטיק סגורה, העיקר לעטוף במשהו כדי שיישמרו לחים ועסיסיים ולא יתייבשו.

    1. היי שרית,
      אני אעשה קצת סדר.. 🙂
      כל המצרכים המצוינים במתכון הם להכנת המאפינס (העוגה עצמה). זה כולל 3 כפות ממרח + 1/2 כוס מים.
      חוץ מזה ובנוסף, המרכיבים לציפוי רשומים בחלק התחתון של המתכון ("להכנת ציפוי בטעם שוקולד") וכוללים 2 כפות גדושות ממרח + כף מים רותחים.

  23. שאלה קצת דבילית, עם מה לשמן את התבנית? שמן או חמאה? או משו אחר
    ואם אפשר לשים בתוך התבנית של הקאפקייס מנג׳טים?
    תודה:))

    1. היי עדי,
      הכי קל לשמן את התבנית עם שמן.
      אפשר לשים מנג'טים רק בתנאי שהם מיועדים לאפיה כי יש כאלה שהם לא (צריך לקרוא מה רשום על העטיפה).

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר