מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מאפינס בראוניז

מאפינס בראוניזFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 22, 2016
Last modified:ינואר 23, 2018

Summary:

קינוח שוקולדי מושלם: מאפינס בראוניז במילוי שוקולד עם קרם ואגוזי לוז

עבור המילוי כדאי לבחור בשוקולד עם מילוי קרם מאחר ושוקולד רגיל בדר"כ חוזר למצבו הרגיל בטמפ' החדר ונעשה קשה ואז המילוי לא יהיה רך (השתמשתי בשוקולד "רגוסה" שהוא במילוי קרם ואגוזי לוז שלמים והתוצאה יצאה מעולה).

מאפינס בראוניז במילוי שוקולד

מצרכים (כ-10 מאפינס):

1 ביצה

3 כפות (50 ג') גדושות סוכר

50 גרם שוקולד מריר

שליש כוס (66 ג') שמן

כפית (5 מ"ל) תמצית וניל

2 כפות (20 ג') אבקת שוקולית

חצי כוס (70 ג') קמח רגיל

10 קוביות שוקולד חלב/לבן/מריר רצוי במילוי קרם (*השתמשתי בשוקולד "רגוסה")

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים/מאפינס (אם משתמשים במנג'טים מנייר פרגמנט אין צורך לשמן).

-מניחים את קוביות השוקולד עם השמן בקערה וממיסים במיקרוגל מספר שניות. מוציאים ומערבבים לתערובת חלקה.

-מערבבים היטב את הביצה עם הסוכר. מוסיפים תמצית וניל ואת תערובת השוקולד ומערבבים תוך כדי. מוסיפים את אבקת השוקולית והקמח ומערבבים עד לאיחוד החומרים (מתקבלת בלילה שוקולדית סמיכה).

-יוצקים כף מהבלילה לתבנית. מניחים בכל שקע קוביית שוקולד ובעזרת האצבע מטביעים לתוך השוקולד. מכסים בכחצי כף נוספת של הבלילה ומיישרים בעזרת הכף או קצות אצבעות רטובות.

-מכניסים לתנור (שחומם מראש על 180 מעלות) ואופים במשך  כ-15 דקות.

*הערה: מי שאוהב בראוניז שהוא מעט פריך יכול לאפות עד שקיסם יוצא יבש לגמרי (15-17 דקות). מי שאוהב שהבראוניז רך ומעט פאדג' יכול לאפות עד שקיסם יוצא יבש בצדדים אך לח או רטוב במרכז (12-15 דקות).

מאפינס בראוניז במילוי שוקולד

 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

115 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת,
    רק מעדכנת שבשביל המצפון השתמשתי בקמח כוסמין מלא ובסוכר דמררה. בפנים שמתי קובית שוקולד פרה עם קרם נוגט. יצא מדהים!!!!!!
    תודה רבה❤️
    גילת

  2. אפרת,
    המתכונים שלך פשוט נפלאים.
    מאז שגיליתי את האתר שלך, קיבלתי הרבה חשק לאפות ולבשל, ובעלי והילדים ממש נהנים.
    כיף שיש כל כך הרבה מגוון של מתכונים מוצלחים וטעימים, עם הוראות כ"כ ברורות וקלות לביצוע.
    ניכר שממש אכפת לך לתת לגולשים באתר את כל האפשרויות להצליח,
    והמענה שלך לתגובות הוא פשוט יוצא דופן- מבחינת הפירוט, הזמינות והסבלנות שלך.
    המון תודה על הכל! 😊
    יעל.

  3. היי,

    ראיתי שכתבת שאין צורך לשמן במידה ומכינים במנג'טים? האם זה לא ידבק לא תהיה בעיה להוציא את זה? יש לך מתכונים קלים ומעולים.

    תודה שרה

    1. היי שרה,
      אם אלה המנג'טים מהנייר הדק (כמו בתמונה) אז אין בעיה. ניתן לקלף את הנייר מהעוגה בקלות.

  4. 1. אשמח לדעת כמה זמן יכול להישמר במקפיא?
    2.יש לי אירוע גדול בעוד מספר חודשים. מה את ממליצה לי לעשות ?
    אם יש לך רעיונות למתכונים אשמח לקבל.
    תודה.
    יש לך מתכונים מושלמים!!!!! תמיד אני מכינה מהאתר המוצלח שלך

    1. היי תהילה,
      1. ניתן להקפיא כשבועיים.
      2. יש המון מתכונים שאפשר להכין. אני מציעה שתעשי רשימה של מה שנראה לך ואני ארשום לך מה אפשר להכין מראש ולהקפיא.

    1. לתבנית ענקית בגודל 32X40 יש להכפיל כמויות ב-4. קחי בחשבון שזה יוצא נמוך.
      אם את רוצה שזה יהיה פחות נמוך אפשר להכפיל ב-5.
      חג שמח 🌺

  5. אפרת שלום
    רציתי להגיד לך הרבה תודה, לקראת שמחה במשפחה הכנתי כל מני מתכונים מהאתר – אחד אחד הם קלים וטעימים
    את הבראוניז האלו הכנו מספר פעמים הם ממש נחטפות!
    הכנתי פעם אחת עם ממרך לוטוס, וכדי להוזיל עלויות הכנתי גם עם חמאת בוטנים מתוקה – שתיהם נחטפו באותו קצב – שווא מאוד!
    אגב הכנתי כמיני מפיינס יש בחנות מנז'טים מכסף שעומדים טוב בלי תבנית.

    1. אפשר לשמור בחוץ. בימים חמים (כמו אלה) כדאי לשמור במקרר.
      יום מקסים 🌷

  6. אני מחפשת מתכון מאד קל מחומרים בסיס שאפשר להגיד לצד גלידת קרח. מה יכול להיותתודה

  7. זה יצא מדהים ומרוב שזה היה כזה טעים הכנו את זה עוד פעם כפול ארבע מהכמות שכתבת תודה רבהרבה

  8. אפשר להכין בתבניות מאפינס מסיליקון ללא מנג'טים מנייר? המאפינס יצאו בשלמותם אחרי האפייה?:

  9. מ-ו-ש-ל-ם!!!!!!!!! פשוט אליפות החיסרון היחיד שיוצאת כמות די קטנה ומרוב שזה טעים זה נגמר ממש מהר….. 🙂
    השתמשתי בשוקולד לבן במילוי קרם אגוזים של טעמן ויצא אליפות.

    רשמת שמהלילה יוצאים 10 מאפינס. לי יצאו רק 7 השתמשתי במנג'טים קוטר 4 באיזה קוטר את השתמשת?

    האם כדאי ליצוק את הבלילה לתבנית עוגה כולל קוביות השוקולד? אילו כמויות נדרשות עבור תבנית עגולה קוטר 22 והאם זמן האפייה משתנה?

    1. היי יפעת,
      הקוטר בסדר. אולי שמת יותר בלילה בכל מאפינס. שמת כמות של כף וחצי בלילה בכל מאפינס?
      אפשר לאפות בתבנית אחת. לתבנית בקוטר 22 יש להכפיל את כל הכמויות ב-2. זמן האפיה עשוי להארך בטח ל 25-30 דקות.

  10. בגלל שהבלילה סמיכה היא פשוט לא התפשתה על כל התבנית בערך 70 אחוז
    המתכון ממש טעים אני עושה אותו המון אצלי יותר אוהבים בלי הקוביות שוקולד
    אז חשבתי במקום העבודה של המנגטים פשוט לשים בתבנית אבל נראה שלי שצריך לפחות להכפיל בשלוש

    1. היי שלי,
      יש מצב שגם אני טעיתי וכדאי במקרה הזה להכפיל ב-3.
      תודה ויום נפלא 🙂

    1. היי שלי,
      בגלל שזה בראוניז זה אמור לצאת נמוך אבל אם הבלילה יצאה ממש נמוכה כנראה שכמות כפולה לא מספיקה.
      מה עשית בסוף? העברת לתבנית קטנה יותר?

  11. היי אפשר כמויות לתבנית ח"פ יותר גדולה מההכי קטנה נראה לי 20/30 אני חושבת שזה בגודל שתי אינגליש קייק בלי הקוביות שוקולד
    תודה

  12. היי, הכנתי אתמול ממש בצ'יק לפני יציאה לחברים
    בתור מילוי פינקתי בכפית ממרח לוטוס- יצא מושלם שילוב של מלוח מתוק
    אבל מסכימה עם התגובות לגביי הכמות… עשיתי כפול ויצאו לי פחות מ-20…
    שבת שלום ותודה רבה לך!

    1. היי נטלי,
      יכול להיות שהשתמשת בתבניות מאפינס קצת יותר גדולות. בכל אופן שמחה שיצא טעים, זה מה שחשוב 🙂
      חנוכה שמח ושבת שלום!

  13. שלום,הכנתי את הברונית וזה לא יצא טוב כל כך הבעיה היא שזה לא מתקשה הכל נוזלי,מה אפשר לעשות??

    1. היי גבריאלה,
      לפי מה שאת מתארת זה לא נאפה עד הסוף. כמה זמן זה היה בתנור? חום עליון + תחתון?

  14. שלום,
    תודה על המתכון.
    רציתי לשאול מה אפשר לשים במקום שוקולית – אפשר קקאו וסוכר? באיזה יחס?
    תודה רבה,
    בת שבע

    1. אני מניחה שאפשר לשים במקום כף קקאו + כף גדושה סוכר נוספת.

  15. היי אפרת. רוצה להכין שוב הערב בע"ה ולהקפיא לקראת פורים. חשבתי אולי לשים הפעם חמאת בוטנים במקום שוקולד. מה דעתך? ואם כן, להוסיף משהו לחמאת בוטנים כדי שיהיה יותר טעים/מתוק/רך? תודה 🙂

    1. היי אודליה,
      אפשר למלא בחמאת בוטנים אבל אם זה ממרח שהוא ללא תוספת סוכר אז אפשר להמתיק בדבש או במייפל או בסוכר ורק כשמגיעים למתיקות הרצויה אפשר למלא את המאפינס.
      אפשר גם לערבב חמאת בוטנים עם ממרח שוקולד, זה גם יוצא טעים.
      בהצלחה 🙂

  16. היי ,
    מה קורה לקוביות השוקולד כאשר הבראוניז מתקררים? עדיין נשאר במרקם יחסית נוזלי או שמתקשה ?

    1. אם שמים קוביות שוקולד רגילות הן מתקשות. אם שמים קוביות שוקולד במילוי קרם, המרקם נשאר לא נוזלי אבל רך.

  17. הי אפרת, אני ממש רוצה להכין את המאפינס אבל יש לי רק קמח תופח? זה בעייתי? תודה על מתכונים מעולים וטעימיםםם

    1. היי ענבר,
      לא מומלץ כי עם קמח תופח הבראוניז כבר לא יהיו בראוניז אלא במרקם של עוגה.

    2. הי אפרת, הכנתי עם קמח רגיל ויצא טעיםםםם, רציתי לשאול, הכנתי לפי הכמויות שציינת ויצאו לי 6 מנג'טים. אולי הם היו גדולים מידיי? השתמשתי בגודל 5. מה הגודל המומלץ? ואילו אפשרויות יש למילוי, לא מצאתי את השוקולד רגוסה בחנויות. תודה רבה על הכל.

    3. היי ענבר,
      נכון, הם היו גדולים מידי. בכל מקרה, גם אם משתמשים במנג'טים גדולים יש לשים סה"כ 2 כפות מהבלילה. כף אחת, מעליה שוקולד ולכסות בכף נוספת.
      כל שוקולד שיש בו קרם בפנים יכול להתאים.
      יום נפלא 🙂

    1. היי יסמין,
      אפשר לצפות ולקשט אבל קחי בחשבון שבגלל שמדובר בבראוניז הם יותר דחוסים וקשים להבדיל ממאפינס רגילים שיותרים רכים ואוורירים (כמו אלה לדוגמא –קאפקייקס שוקולד).

    1. היי,
      אם אין לך שוקולית אפשר לשים במקום כף מלאה אבקת קקאו + כף נוספת של סוכר (סה"כ 4 כפות סוכר גדושות במתכון).

  18. עשיתי כמות כפולה
    יצא מדהים
    השתמשתי בשוקולד חדש של עלית ממולא בתות עם עוגיות בכשרות בדצ העדה החרדית

    1. היי שלי,
      נכון, לכמות כפולה יש להכפיל ב-2 את כל החומרים וזה אומר 2/3 שמן (זה יוצא 160 מ"ל או 130 גרם אם זה במשקל).
      השימוש הוא בכוס בנפח של 240 מ"ל. מצרפת לינק עם תמונה של כוס זכוכית שניתן להשתמש בה – המרת מידות אפיה.

  19. הי,רציתי להגיד לך שאני מכורה לאתר הזה כל היום אני חושבת מה לאפות…
    אם תוכלי לכתוב לי מתכון ל3/4 תבנית אינגליש קייק? תודה..

    1. היי שירן,
      קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
      ביצה קטנה
      2 כפות מלאות סוכר
      40 גרם שוקולד מריר
      רבע כוס שמן
      חצי כפית תמצית וניל
      כף וחצי שוקולית
      שליש כוס קמח
      לגבי קוביות שוקולד – שימי כמה שנכנס לתבנית.
      *התערובת אמורה לצאת נמוכה יחסית.

    2. הי אפרת,אפשרי לשים כמות נדיבה של שוקולד ציפס לבן? אם כן לשפוך את הבלילה ומעל לפזר שוקולד ציפס?

    3. כן, אפשר. נראה לי שאת השוקולד צ'יפס כדאי לשים גם באמצע הבלילה (לאחר שיצקת כף ממנה) וגם מעל.

    1. לפי מה שאת מתארת יכול להיות שהשתמשת בתבנית עם שקעים עמוקים ומילאת יותר מידי את השקעים בבלילה. שימי לב שרשום לצקת רק כף אחת, לשים קובית שוקולד ולצקת כף נוספת. אמורים היו לצאת לך כ-20 יחידות אם הכפלת כמויות.

    1. היי קרינה,
      אפשר להשתמש בשוקולד במילוי תות או בשוקולד של מילקה עם מילוי ריבת חלב (נראה לי מילקה עדיף).
      המאפינס נשמרים בתוך קופסה אטומה מחוץ למקרר.
      אני חושבת שבמקום 2 כפות שוקולית אפשר לשים כף שטוחה קקאו ולהגדיל את כמות הסוכר ל4 כפות.
      בהצלחה 🙂

  20. היי אפרת,
    רציתי לישאול האם ניתן להישתמש בשוקולד של עלית עם מילוי תות במקום שוקולד רגוסה פשוט לא מצאתי את השוקולד רגוסה?
    המון תודות.

    1. היי הדר,
      בגדול אפשר להמיר ביצה ברבע כוס רסק תפוחים. לא ניסיתי במתכון הזה כך שאני לא יודעת לומר בודאות איך זה ייצא.
      גמר חתימה טובה 🙂

  21. מועדים לשמחה,
    גם אני הכנתי את המאפינס בערב החג, יצא מדהים וטעים . שמתי בקערה קטנה בצד, קצפת שהכנתי למי שרצה להוסיף על המאפינס. האורחים נהנו מאד.

  22. מועדים לשמחה.
    רציתי לעדכן שהמאפינס ניפלאים נחטפו בחג….אני שמתי חצי כפית ממרח לוטוס במקום קובית שוקולד….. טעיםםםםםם יאמיייי
    תודה לך על המתכונים הנהדרים.
    שתהיה לך שנה טובה ומתוקה ומלאת עשיה פוריה .

  23. אפרת שלום.
    לא ברור מדוע שאלתי נמחקה. אין לי תבנית של מאפינס. האם אפשר להכין בתבנית רגילה ולחתוך לחיתוכיות בראוניז במקום? ולשים בפנים שוקולד ציפס.
    אם גן כמה זמן בתנור?

    1. היי איריס,
      את יכולה להכין בתבנית אינגליש קייק ולחתוך לריבועים. אפשר לשים שוקולד צ'יפס.
      אני מניחה שזמן אפיה בסביבות 15-20 דקות.

  24. האם אפשר להכין את המתכון בתבנית רגילה ולחתוך לריבועים של בראוניז. פשוט אין לי תבנית של מאפינס. כמו כן להמיר את המילוי בשוקולד ציפס?

  25. וואו, יש כל כך הרבה מתכונים שאני רוצה להכין, ואין מספיק שעות ביום!! (וגם אין מספיק אנשים בסביבי שיאכלו חח) 🙂 מצאתי בסופר שוקולד פרווה של חברת "רוזמרי" עם מילוי פרלין. הולך? תודה!!

    1. היי אודליה,
      מכירה את ההרגשה 😉
      אני לא מכירה את השוקולד אבל אם יש לו מילוי פרלין זה נשמע מעולה.

    2. מועדים לשמחה אפרת! אז עבר כמעט חודש וסוף סוף הגעתי לזה! הכנתי עכשיו ויצא מושלם!!! כלום עבודה ותוצאות מדהימות! אחרי ש"חטפו" כמה, את השאר שמתי בקופסה אטומה ומתכוונת להקפיא כדי שיהיה לי מה להגיש בשבת! אחמם אותם קצת בתנור בשישי בצהריים ומקווה לטוב! אולי אפשר לשים כמה דקות על הפלטה בשבת? בכל זאת תודה רבה, בעלי לא מבין מה עובר עלי, הוא רגיל כבר שנים להיכנס לקונדיטוריה מדי שישי לקנות חלות/עוגות/עוגיות 🙂

    3. היי אודליה 🙂
      אני ממש שמחה לשמוע!
      לגבי הבראוניז, אני חושבת שמספיק רק להפשיר לטמפ' החדר כמה שעות לפני. אולי אח"כ לחמם כמה דקות בודדות על הפלטה.

  26. בוקר טוב!

    נראה מדהים!

    יש עוד שוקולדים מתאימים? כי איני מכירה את הסוג הזה (מבחינת כשרות).
    תודה רבה!

  27. שלום אפרת.
    נראה ממש טעים. שאלה קטנה לגבי ההכשר של שוקולד רגוסה. מה ההכשר והאם הוא מהדרין. מה ניתן למלא כתחליף למי שאוכל רק חלב ישראל?

    1. היי איריס,
      השוקולד כשר לאוכלי אבקת חלב נוכרי בהשגחת הרבנות הראשית.
      בכל מקרה, כל שוקולד עם מילוי יכול להתאים. ניתן למצוא מבחר רב ברשתות השיווק.
      שבת שלום 🙂

    2. אני לא כ"כ יודעת על מה את מדברת, אני אוכלת כשר ואנחנו קונים את השוקולד הזה, האמת היא, שכמו שכתבתי לך כבר, אנחנו קונים אותו בשוויץ
      ניראה לך ששם זה יותר כשר?
      ניראה לי שכדאי שתבררי מדויק את רמת הכשר וגם אני……..רק שלא אגלה שאכלתי חלב נוכרי כי אני ממש מקפידה על כשר……..אץ יודעת…..חרדית גאה ומושלמת!!!!!!!!

    3. היי דבורי,
      זה מה שרשום על האריזה. בכל מקרה יש הבדל בין חלב נוכרי לאבקת חלב נוכרי. בכל מקרה תבררי 🙂
      שבוע נפלא!

  28. וואי!!
    אני מכירה את השוקולד הזה!!!
    אל תגידי לי שהוא הגיע לישראל!!!
    אבא שלי כל פעם קונה לי אותו בשוויץ, קנית אותו בארץ?
    אם כן, אז מעולהההההה, ניראה טעים בדררררגות הבראוניז!!!

    1. היי דבורי,
      אפשר היום להשיג את השוקולד ברשתות המוכרות (שופרסל, מגה וכו') או ברשת חנויות שנקראת "טסה-הבית של הממתקים".
      הוא באמת אחד הטעימים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר