מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מאפה תרד וגבינת קשקבל

מאפה תרד וגבינת קשקבלFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On יולי 8, 2013
Last modified:פברואר 23, 2017

Summary:

מאפה תרד וגבינת קשקבל

מצרכים:

עלי תרד טריים ושטופים (כ-200 גרם)

200 גרם גבינת קשקבל מגורדת

חצי כוס קמח תופח

2 ביצים טרופות

גביע אשל/ לבן (200 מ"ל)

1 כף שמן זית

תיבול: 1/2 כפית מלח, קורט פלפל

אופן הכנה:

-מטגנים את עלי התרד במחבת (ללא שמן) במשך כ-3 דקות עד שהם מצטמצמים ומאבדים מנפחם. מצננים, סוחטים וקוצצים דק.

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים בקערה את הביצים, שמן הזית, אשל, תרד וגבינת הקשקבל ומתבלים.

-מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים מעט.

-יוצקים לתבנית מאפינס/שקעים משומנת ומכניסים למרכז התנור למשך כ-20 דקות עד להזהבה קלה.

*הערה: יש להניח לפשטידה להתקרר לגמרי, רק אז היא מתייצבת.

*הכנתי את המתכון בתבנית שושנים מסיליקון ומכאן הצורה המיוחדת של המאפים 🙂

תבנית שושנים מסיליקון

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

11 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי, פשטידת התרד מוצלחת והתקבלה באהבה והנאה רבה על שולחננו – תודה רבה!!
    בהזדמנות זו אני רוצה להודות לך על המתכונים הנפלאים, האתר שלך הינו המקום הראשון בו אני מחפשת מתכונים, כל מתכון שניסיתי עד כה נחל הצלחה רבה.

    1. כן. הכמות אמורה להספיק לתבנית אינגליש קייק חד פעמית. יכול להיות שהפשטידה תצא מעט נמוכה אבל לא משהו רציני.
      זמן אפיה בסביבות 35-40 דקות.

    1. היי טלי,
      צירפתי תמונה של התבנית בתחתית המתכון 🙂
      ניתן להכין כל פשטידה או עוגה בתבנית זאת במקום בתבנית השקעים הרגילה.

  2. שכחתי-בתמונה יוצא מאפה בצורת שבלול.האם צריך לעשות משהו מיוחד כדי לקבל צורה זו?

    1. היי שרון,
      אני שמחה שהאורז יצא טעים 🙂
      לדעתי אמורים לצאת 6-8 מאפינס.
      אם את שמה קמח לבן תוסיפי חצי כפית אבקת אפיה.
      את יכולה להשתמש בעלי תרד קפואים רק צריך להפשיר אותם קודם (להניח אותם במסננת ולשפוך עליהם מים חמים). אח"כ תטגני אותם מעט במחבת כמו שרשום.
      במקום לבן אפשר לשים שמנת חמוצה ואם אין לך אני מניחה שאפשר יוגורט אבל שיהיה חמוץ.
      במקום קשקבל את יכולה לשים גבינה צהובה ומומלץ להוסיף לה מעט פרמז'ן.
      אגב יש גם את פשטידת התרד שהיא עם מצרכים יותר זמינים וניתן גם אותה להכין כמאפינס –
      http://www.10dakot.co.il/%D7%A4%D7%A9%D7%98%D7%99%D7%93%D7%AA-%D7%AA%D7%A8%D7%93/
      הצורה המיוחדת היא בגלל שהשתמשתי בתבנית שקעים מסיליקון בצורת שושנה 🙂

  3. קודם כל, הכנתי היום בצהריים את האורז האדום עם עוף ויצא נזיד טעים בטירוף!ממומלץ מאוד,במיוחד ליום חורף קר.
    כמה מאפינס יוצאים?כמה אבקת אפייה צריך אם שמה קמח לבן?האם אפשר לשים עלי תרד קפואים ואיך משתמשים בהם?האם אפשר לשים יוגורט במקום הלבן ואיזו גבינה במקום קשקבל?

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר