מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מאפה פילו עם גבינות

מאפה פילו עם גבינותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 22, 2017
Last modified:מאי 22, 2017

Summary:

מתכון לשבלולי פילו במילוי גבינות שמכינים כמאפה אחד – קל להכנה ומושלם לאירוח חלבי

מאפה פילו עם גבינות

תבנית מלבנית קטנה 20X30 או תבנית עגולה 24

מצרכים:

10 דפי פילו

מלית גבינות:

250 גרם גבינה לבנה/גבינת שמנת

200 גרם גבינה בולגרית מפוררת (כוס וחצי)

100 גרם גבינה צהובה מגורדת (כוס מלאה)

1 ביצה

חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור

תערובת ציפוי:

1 ביצה

רבע כוס חלב

50 גרם גבינה צהובה (חצי כוס)

מעט שומשום/קצח

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה: 250 גרם גבינה לבנה, 200 גרם גבינה בולגרית, 100 גרם גבינה צהובה, ביצה, חצי כפית מלח ומעט פלפל שחור.

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות.

-משמנים תבנית מלבנית קטנה או עגולה בקוטר 24.

-פורסים דף פילו על משטח עבודה ומשמנים אותו מעט. מניחים מעליו דף פילו נוסף ומשמנים אותו היטב.

-מניחים 3-4 כפות מתערובת הגבינה בצד אחד של הדף, לאורך, ומגלגלים לגליל. את הגליל מסובבים לצורה של שבלול ומניחים בתבנית המשומנת. מברישים היטב את השבלול בשמן. כך ממשיכים להכין עוד 4 שבלולים (סה"כ 5 שבלולים).

-באותה קערה שהשתמשנו לתערובת הגבינות מערבבים ביצה ורבע כוס חלב ויוצקים על השבלולים. מפזרים 50 גרם גבינה צהובה מגורדת ומעט שומשום ו/או קצח ואופים בתנור במשך 35-40 דקות, עד להזהבה יפה.

מאפה פילו עם גבינות

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


51 תגובות

הוסף תגובה
  1. טוב אז למרות ששבועות כבר עבר הייתי חייב להכין את המתכון הזה והוא יצא פצצה!!
    שבלולי הפילו התנפחו קלות והתאחדו לכדי מאפה עשיר של גבינות טעימות. תענוג אמיתי!
    תודה על עוד מתכון מנצח!

  2. נראה נפלא..
    הרגע הכנתי וכרגע בתנור..
    הוספתי גם זיתים חתוכים..
    ומעל את הקצח והשומשום😍😍

  3. הי
    אני רוצה להכין שוב את המתכון המעולה שלך שחוסל ברגע אך אני רועה שאין לי מספיק כלים
    האם אפשר להכין כל שהלול מהלה אחד ולא שניים?

    1. השימון תורם לפריכות אבל אני מאמינה שייצא טעים גם אם לא שימנת.

  4. שלום אפרתי
    רציתי לשאול.. הוצאתי אתמול מהמקפיא בצק פילו למתכון הזה. לכמה ימים ניתן להשאירו במקרר לפני שמשתמשים בו?
    תודה רבה
    רוית

    1. היי דבי,
      לגבי הקפאה, האמת שלא יצא לי לנסות להקפיא מאכלים עם בצק פילו. יש כאלה שאומרים שזה פוגע בבצק ויש כאלה שאומרים שאין בעיה עם זה.
      במקרר אפשר לשמור כ-3 ימים.

    1. היי דניאלה,
      קודם כל זה נראה מעולה! כל הכבוד לך 🙂
      לגבי הגבינה, שמת בדיוק את הכמויות שרשומות במתכון? כי למעשה הגבינה הבולגרית והצהובה מסמיכות את התערובת. אם כן, אז אני מניחה שזה קשור בביצה. לפעמים יש ביצים שהן יותר נוזליות ויכול להיות שזה מה שגרם לכך.

  5. חג שמח אפרת היקרה, ותודה רבה לך על אתר נפלא עם מתכונים נהדרים שאני משתמשת בהן המון!
    רציתי לשאול- האם אפשר להכין את המתכון הזה בתבנית חד פעמית או שבצק הפילו נדבק…? (זו הפעם הראשונה שאני הולכת לעבוד עם בצק פילו…).
    תודה. רבה מראש ושבת נפלאה 🙂

    1. היי נעמה,
      אפשר להכין בתבנית חד פעמית. מומלץ רק לשמן את התבנית לפני השימוש.
      שבוע טוב 🙂

  6. מאוד אהבו את המאפה. הכל חוסל למרות ששכחתי להבריש בשמן את המאפה.
    מומלץ בחום.
    אני משתמשת הרבה במתכונים הנפלאים שיש כאן.
    תודה(:

  7. ויתרתי על גלגול הבצק והכנתי כפי שמכינים לזניה..
    למרכיבי המלית הוספתי גם את הביצה והחלב שאת פיזרת מלמעלה כך שהמלית היתה יותר דלילה ונוחה לשיטוח.
    את עלי הפילו פשוט הנחתי בקימוטים בין שכבות המלית, שדרגתי בעלי סלק/מנגולד קצוצים בין לבין. יצא מעדן.
    המראה הכללי של המאפה כלל לא נפגע מכך שויתרתי על הגלגול המסודר!

  8. נראה מצוין האם נתן למלא להכין בתבנית להקפיא ואח"כ להוסיף את תערובת הציפוי ולאפות וכן אשמח לקבל רעיונות לגבינות מתובלות אני מכינה שמחה חלבית בסוכות ואוספת כעת מתכונים תודה.
    חנה

    1. היי חנה,
      לא ניסיתי להקפיא אבל אני חושבת שאפשר.
      לגבי גבינות מתובלות את מתכוונת לדוג' לגבינה לבנה בתוספת תבלינים/עשבי תיבול?

  9. יצאו בורקסים נהדרים, תודה רבה!
    יש לי שאלה- מדוע הגבינה בורחת במהלך האפייה?
    בברכה,
    אתי לוי

    1. אפשר להכין את דפי הפילו כולל המילוי והגלגול ולשים בתבנית. לעטוף בניילון נצמד ולשים במקרר.
      מחר לפני האפיה לשים את תערובת הציפוי ולאפות.
      חג שמח 🙂

  10. וואווווווווווווו זה נראה טעים ברמות!!!!!!
    אפשר לוותר על הבולגרית או לשים במקומה קוטג' או שמנת או גבינה צהובה? -זה מה יש בבית…
    תודה!!!
    נ.ב. יש מצב שאת עונה לי במייל? או שזה מקשה עלייך?

    1. היי אסתי,
      הבולגרית ממש ממש מוסיפה. גם לטעם וגם למרקם של המלית. אני ממליצה לך לא לוותר עליה.
      שלחתי לך גם למייל.

    1. היי ענת,
      לדעתי לפילו יש את המרקם המושלם בשביל המתכון הזה ואני ממליצה דווקא לא לוותר עליו במקרה הזה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme