מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

בצק עלים ממולא בחזה עוף

בצק עלים ממולא בחזה עוףFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 28, 2017
Last modified:דצמבר 2, 2017

Summary:

בצק עלים ממולא בחזה עוף וירקות בתיבול מנצח – מתכון מושלם לאירוח או לארוחת צהריים מפנקת.

בצק עלים ממולא בחזה עוף

מצרכים (2 רולדות בצק עלים):

1 קילו בצק עלים

500 גרם חזה עוף קצוץ לחתיכות קטנטנות

1 בצל קטן קצוץ

1 גזר בינוני-גדול קלוף מגורד בפומפיה גסה

1 קישוא בינוני קלוף מגורד בפומפיה גסה

תיבול: שליש כפית כורכום, חצי כפית כמון, כפית פפריקה מתוקה, כפית אבקת מרק, שליש כפית מלח, מעט פלפל שחור.

*לציפוי: ביצה טרופה ושומשום.

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (אש בינונית).

-מוסיפים חזה עוף ומטגנים כ-2 דקות מכל צד (מומלץ לכסות את המחבת).

-מוסיפים גזר וקישוא מגורדים ומערבבים כ-3 דקות. מתבלים בכורכום, כמון, פפריקה, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. מבשלים כ-3 דקות ומסירים מהאש (מומלץ לטעום ולשפר תיבול בהתאם. שימו לב שהתיבול אמור להיות חזק ודי מלוח). מניחים לתערובת להתקרר לטמפ' החדר.

-פורסים את בצק העלים על משטח עבודה וחוצים לשני חלקים שווים. מניחים לאורך ובמרכז את תערובת העוף והירקות (כך עושים ב-2 חלקי הבצק).

-מגלגלים את הבצק לרולדה ומהדקים היטב בכל הצדדים. מניחים את שתי הרולדות בתבנית מרופדת בנייר אפיה. מורחים ביצה טרופה בחלק העליון ומפזרים שומשום.

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות ואופים כ- 45 דקות עד שהמאפה מזהיב.

מאפה חזה עוף

מאפה חזה עוף מבצק עלים

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


94 תגובות

הוסף תגובה
    1. כן. בגלל שבצק פילו דק יותר יש לשים 2 דפים כפולים (בניהם להבריש בשמן) ואז לגלגל עם המילוי.

    1. כן אפשר. יש להפשיר אותו כל הלילה במקרר (עדיף) או כשעתיים בחוץ.
      את הבצק כדאי לחתוך לריבוע, לשים במרכז את המילוי ואז לקפל את הבצק לשניים ולהדק היטב את הקצוות.

  1. הי אפרת,

    תודה על המתכונים המדהימים! התמכרתי…

    אפשר להשתמש במתכון בעוף המכובס ממרק העוף?
    יש לך אולי רעיון למתכון אחר בו אפשר להשתמש בכל העוף שנשאר?

    1. היי לילי,
      לדעתי אפשר. תקצצי את העוף דק. אין צורך לטגן אותו במחבת. יש לטגן רק את הירקות במשך 5-6 דקות. לאחר מכן להוסיף את העוף, להוסיף תבלינים ולערבב כדקה רק לספיגת הטעמים.
      יום מקסים 🙂

  2. היי אפרת, מנה מעולה הכנתי כבר כמה פעמים… לגבי הגלגול תסבירי איך לגלגל שלא יהיה הרבה בצק עלים… תודה רבה

    1. היי ליאת,
      קדום כל אני שמחה לשמוע 🙂
      יש לגלגל באופן כזה שלא יהיה בצק כפול, הכוונה בצק על בצק. זאת אומרת שצריכה להיות שכבה אחת של בצק ואת הקצוות להדק.

  3. היי אפרת, הכנתי כמה פעמים ופשוט נחטף ראשון ובכל פעם שאני מוזמנת מבקשים ממני להביא את המנה הזאת פשוט מושלמת תודה על מתכון נהדר!!!
    לגבי הגלגול אני לוקחת חתיכה מרובעת שלמה וממלאה או חותכת קצוות שלא ישאר יותר מדי בצק. תודה על מתכונים נהדרים… האתר מעולה מכינה ממנו המון מתכונים.

  4. היי אפרת,
    ניתן להקפיא את הרולדה? (אם נניח אני חותכת אחרי האפיה ומקפיאה פרוסות)
    או שההקפאה ממש תהרוס את זה?
    כמובן שלאחר ההקפאה אחמם בתנור.
    מה את אומרת?

    1. היי דנה,
      ההקפאה פוגעת קצת במרקם ובמראה של הבצק אבל למרות זאת אני יודעת שיש כאלה שמקפיאים. אם את מחליטה להקפיא אז לא מומלץ לחתוך לפרוסות אלא להקפיא הכל כחתיכה אחת.

    1. אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר. יום למחרת יש לחמם בתנור כדי להחזיר את הפריכות.
      שנה טובה 🙂

        1. חימום חוזר: יש לחמם את התנור מראש ל180 מעלות וכשהתנור חם להכניס את בצק העלים למשך כ-15 דקות.

    1. חשוב שחזה העוף יהיה מכוסה לכן אפשר לשים תערובת חזה עוף במרכז על ריבוע ולכסות בריבוע נוסף ולהדק בצדדים. זה ייצא כמו בורקס.

          1. היי הילה,
            בשר טחון הוא חלק עסיסי לכן אין סיבה שייצא יבש. מהכמות שבמתכון יוצאות 2 רולדות (חצי קילו בשר טחון).

    1. היי תחיה,
      התערובת היא די עסיסית לכן זה טעים גם בלי רוטב.
      אם בכל זאת את רוצה להכין רוטב אז לדעתי הכי מתאים רוטב פטריות. ראי מתכון לרוטב במתכון של בורקס תפו"א.
      שנה טובה 🙂

  5. אפרת בוקר טוב,
    ראיתי שכתבת שאפשר עם בצק פילו
    את יכולה לפרט איך?
    כי הוא מורכב מדפים נפרדים, או שהכוונה שלוקחים 6 דפים לכל רולדה?

  6. היי,
    כמו תמיד אני חוזרת לאתר שלכם שמדהים אותי כל פעם מחדש!
    אני ממש בתחילת דרכי בבישול והמתכונים פה מאוד ברורים וטעימים!
    שאלה – יש לי בבית רק טוסטר אובן (סטודנטית צעירה…..) האם ניתן להכין כך או לוותר?
    תודה ענקית

  7. שמתי חזה עוף טחון +2 גזרים ללא קישוא.
    הכנתי את הבצק מהמתכון שלך לבצק אמפנדס.
    בצק מאוד נוח לעבודה ומילוי טעים מאוד.
    יצא מושלם.

  8. הכנתי לשבת כבורקסים אישיים בצורת שבלול ויצא מאוד טעים. הוספתי כף רוטב סויה כפי שהמליצו בתגובות ויצא מעולה. תודה רבה.

  9. שלום אפרת נשאר לי בצק מעוגת קרם שניט (שלך) וחשבתי להכין את הבצק הממולא,
    ניתן להכין עם הודו?
    אני צריכה זאת להיום,תודה רבה.

      1. אפרת שלום, חששתי שהמילוי יצא יבש אז הוספתי כף רוטב סויה לטיבול ויצא מושלם, טעם מיוחד.
        לגבי עוגת קרם שניט יצא גם כן מוצלח.
        דבר אחרון אני לא מצליחה להגיב בעניין מתכון פצפוצי אורז עם שוקולד על השמן קוקוס כמה שמן מומס לשים למרות שזה כבר מאוחר כי הכנתי עם 3 כפות שמן ויצא ממש יבש הם נדבקו למנג'טים.
        סליחה ותודה רבה

        1. היי לאה,
          שמחה שיצא טעים.
          התגובה שלך התקבלה והשבתי לך שיש לשים רבע כוס שמן קוקוס מומס.
          שבת שלום 🙂

  10. הי
    אפשר להשתמש בבשר טחון במקום עוף? הטיבול מתאין לבשר טחון יחד עם הגזר?
    ראיתי את המתכון שלך עם בשר טחון ורסק עגבניות ופחות התחברתי לטיבול

    תודה

    1. היי אביאל,
      ל15 אנשים אני חושבת שכדאי להכין כמות כפולה, הכוונה 2 קילו בצק עלים, 4 רולדות.
      יש להכפיל את כל יתר החומרים ב-2: קילו בשר, 2 בצלים קטנים, 2 גזרים וכו'.

  11. איזה מתכון טוב! עשיתי אותו רק עם 200 גרם בשר ו300 גרם טופו. שתי הרולדות כמעט שנגמרו כשה הוצאתי מהתנור, בקושי נשאר לארוחה. אכין את זה לארוחות חגיגיות!
    תודה

  12. הכנתי לשבת ויצא מעדן בעלי כל כך התלהב וגם מתי שכבר התמלא ולא יכל להכניס פירור לפה הוא לקח עוד חתיכה
    תודה על המתכון המושלם

    1. היי חנה,
      את מתכוונת לאפות על תוכנית גריל? אין לך תוכנית אפיה רגילה בתנור?

        1. היי חנה,
          אם זאת האופציה היחידה שיש לך תאפי בזה רק תעקבי אחרי האפיה ושימי לב שהמאפה לא משחים מהר מידי. אם כן תנמיכי את המעלות ב20 ותמשיכי לאפות.

  13. היי אפרת,
    באיזה בצק ניתן להחליף את בצק העלים? שיהיה פחות שמן וגם ללא מרגרינה?

  14. שבוע טוב.
    תודה על המתכונים המצוינים.
    עשיתי את הרולדה לפי המתכון אבל החזה עוף יצא יבש ,מה הסיבה.
    תודה רבה

    1. היי ויקטור,
      אולי טיגנת אותו קצת יותר מידי בהתחלה? העוף היה יבש גם מנוזלים? כי התערובת אמורה להיות עסיסית מהנוזלים שמפרישים העוף והירקות.
      שבוע טוב 🙂

    1. היי מיטל,
      אפשר לשים במקום רבע כרוב חתוך לרצועות. אפשר לשים קולורבי, תפו"א או גמבה מגורדים. אפשר גם לשים פטריות קצוצות.
      שבת שלום 🙂

  15. מתכון מעולה לכבוד שבת קודש! הולכת להכין עכשיו בגרסה פרווה (עם סויה טחון מוכן), פשוט אין לי כרגע תנור בשרי, עד פסח 🙂 מקווה שיצא טוב כמו עם העוף! אפשר להקפיא את הרולדה השנייה? תודה רבה רבה, בתקופה הזאת אני מחפשת מה לעשות עם כל החמץ שנשאר לי בארונות ובמקפיא! עם המתכון הזה אני יכולה לסמן "וי" על בצק העלים 🙂 אולי כדאי לך לרכז מתכונים שמתאימים לעודפי חמץ חחח

    1. היי אודליה,
      האמת שלא ניסיתי להקפיא בצק עלים לאחר אפיה אבל נראה לי שאפשר.
      וכן, זה רעיון. פסח אכן מתקרב וצריך להתחיל להתכונן.. 🙂

      1. וואו וואו יצא ממש טעים עם הסויה!! לא יכולנו להתאפק ואז כבר אכלנו קצת כדי לטעום 🙂 הוספתי לתערובת קופסה קטנה (100 ג') של רסק עגבניות כדי להעשיר את טעם הסויה ובאמת יצא משהו משהו ! הן היו גדולות מדי כדי להקפיא, אז נחסל אותן בע"ה בימים הקרובים! תודה רבה ושבת שלום 🙂

  16. הי אפרת,
    המתכון נראה מצויין! רציתי לשאול מבחינת בצק העלים – בדר"כ הבצק עבה יחסית, האם יש לשטח אותו יותר דק עם מערוך או שזה העובי המתאים?
    תודה רבה –
    אורית

  17. האם אפשר להכין את המנה רק עם העוף, ושהבצק יהיה בצק פילו? ( משום שהפילו פחות שמן ומשמין)
    תודה ושבת שלום, נירה

    1. היי נירה,
      כן וכן. רק חשוב שהתערובת לא תהיה רטובה אחרת היא עלולה לפגוע בפריכות של בצק הפילו.
      במתכון בצק פילו ממולא בפטריות את יכולה לראות דוגמה איך לגלגל את בצק הפילו.
      יום מקסים ושבת שלום 🙂

  18. תודה לך,

    אולי כדאי לרסק אותם? זה יוסיף לטעם?

    יראו את זה?

    בתמונה רואים משהו אדום בתוך הבשר?

    אגב, אפשר לשטח בצק על תבנית למלאות ושוב בצק ולחתוך לרבועים?

    שוב תודה!

    1. היי דבי,
      אפשר לרסק את הירקות. לגבי אם יראו את זה, זה תלוי ברמת כושר ההבחנה 🙂 שוב, אם את יודעת מראש שלא יאכלו אם ירגישו ירקות, תכיני רק עם חזה עוף.
      לגבי האדום בתמונה כנראה שזאת הפפריקה המתוקה (זה הדבר האדום היחיד ששמתי).
      אפשר לשטח בצק למלא ולשטח שוב, רק צריך לקחת בחשבון שלפעמים הבצק בחלק התחתון לא נאפה כמו שצריך. אני מניחה שאפשר לפתור את זה אם תכניסי את הבצק בתחתית לאפיה של כ-15 דקות בנפרד, ורק אז תמלאי בתערובת ותכסי בבצק נוסף.
      בהצלחה 🙂

    1. היי דבי,
      הירקות במתכון מגורדים ולא חתוכים לקוביות אז הם מורגשים פחות. השאלה עד כמה לא אוהבים אצלך את הירקות. אם את יודעת שבגלל הירקות לא יאכלו אז תכיני בלי ירקות (למרות שהם מאוד מוסיפים לטעם).

  19. הי אפרת,
    נראית מנה מסקרנת…, שתי שאלות:
    1. אפשר עוף טחון במקום חתוך לחתיכות?
    2. מה אפשר להוסיף במקום הכמון למי שלא אוהב?

    תודה,
    מירב

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר