מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

בצק עלים במילוי עוף ותפוחים

בצק עלים במילוי עוף ותפוחיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 11, 2017
Last modified:ספטמבר 11, 2017

Summary:

מאפה עוף ותפוחים – בצק עלים ממולא בקוביות חזה עוף ותפוחים

בצק עלים במילוי עוף ותפוחים

מצרכים:

1 קילו בצק עלים מרודד

1 בצל בינוני קצוץ

500 גרם חזה עוף קצוץ לחתיכות קטנטנות

2 תפוחי עץ קלופים חתוכים לקוביות קטנטנות

תיבול: 4 כפות סילאן, כפית מלח

*לציפוי: ביצה טרופה ושומשום.

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (אש בינונית).

-מוסיפים תפוחים ומטגנים כ-5 דקות (יש לכסות את המחבת ולערבב מידי פעם).

-מוסיפים חזה עוף, מכסים ומטגנים כ-2 דקות מכל צד.

-מתבלים בסילאן ומלח ומערבבים. מבשלים כ-3 דקות (מומלץ לטעום ולשפר תיבול בהתאם). מניחים לתערובת להתקרר לטמפ' החדר.

-פורסים את בצק העלים על משטח עבודה וחוצים לשני חלקים שווים. מניחים לאורך ובמרכז את תערובת העוף והתפוחים (כך עושים ב-2 חלקי הבצק).

-מגלגלים את הבצק לרולדה ומהדקים היטב בכל הצדדים. מניחים את שתי הרולדות בתבנית מרופדת בנייר אפיה. מורחים ביצה טרופה בחלק העליון ומפזרים שומשום.

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות ואופים כ- 45 דקות עד שהמאפה מזהיב.

*ניתן לראות את אופן המילוי וגלגול הבצק במתכון – בצק עלים ממולא חזה עוף (ראו תמונות מתחלפות בתחתית המתכון).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

33 תגובות

הוסף תגובה
    1. זה כמו המתכון שבעלי המציא (והוא לא אחד שנכנס לאינטרנט, הוא מעולם לא בישל לפי מתכון…) מגניב

  1. היי אפרת

    האם במקום לקצוץ חזה עוף ניתן פשוט להשתמש בעוף טחון ? או שעדיף עדיין חתיכות עוף ?
    ( כמו במאפה בשר שלך )

    תודה

    גלית

    1. הכי מומלץ זה לחמם בתנור כדי להחזיר את הפריכות.
      מומלץ להוציא את בצק הפילו מהמקרר כשעה לפני עד שהוא בטמפ' החדר ולפני ההגשה להכניס לתנור שחומם מראש ל 180-190 מעלות למשך 7-10 דקות.

    1. היי חנה,
      בצק עלים מכיל שומן ולכן עדיף לבחור בבצק פילו שנטול שומן לגמרי.

  2. הי, הכנתי את המתכון, הפשרתי את בצק העלים יום לפני ושמרתי במקרר. לצערי לא הצלחתי לרדד את הבצק הוא נקרע ונדבק לשולחן.
    הבצק יצא לבסוף מאד עבה. האם יש פתרון להבא?

    1. היי איילה,
      הבצק היה רך או קשה כשניסית לרדד אותו?
      לאיזה עובי ניסית לרדד אותו?
      להבא עדיף תמיד לרדד על נייר אפיה, זה אמור למנוע הדבקות של הבצק. חשוב גם שהבצק יהיה במצב גמיש כשמרדדים אותו. לפעמים גם לאחר הפשרה ארוכה במקרר עדיין יש צורך להניח לו להתרכך מחוץ למקרר לפני הרידוד.

    2. הפשרתי את הבצק מחוץ למקרר, ורק בלילה הכנסתי למקרר. הבצק היה רך ולא קשה. כמו כן כאשר פרסתי את הבצק לא הסרתי את הנילון נצמד והשוליים גלשו לשולחן. אולי פעם הבאה אני ירדד על נייר אפיה כמו שהצעת, אני מקווה שזה יעזור.

  3. עשיתי את זה לחג ואני רוצה להגיד לך ,שאין אבל אין מילוי יותר טעים שאפשר לעשים בבצק עלים……. מתכון מושששששלם .

  4. היי רציתי לשאול איזה תפוחים יותר מומלץ אדומים או ירוקים? והאם ניתן להקפיא ולאפות בפעם אחרת תודה שרה.

    1. היי שרה,
      לגבי התפוחים, במקרה הזה ממש לא משנה.
      אומרים שפחות מומלץ להפשיר בצק עלים ולהקפיא אותו פעם שניה כי זה עלול לפגוע במרקם הבצק.
      חג שמח!

  5. היי אפרת,
    רציתי לשאול האם אפשר להחליף את הבצק עלים בבצק אחר? (הכוונה לבצק שעושים לבד)
    בהזדמנות זאת אני רוצה להודות לך על כל המתכונים שאת מעלה כל השנה.
    יישר כוח ושנה טובה ומבורכת.

  6. היי אפרת,
    יש לך אולי רעיון לבצק אחר במקום בצק העלים?
    רציתי להודות לך על כל המתכונים הנהדרים שאת מעלה כל השנה.
    יישר כוח ושנה טובה ומבורכת

    1. היי צילה,
      אני חושבת שזה יילך טוב גם עם בצק פילו.
      שבת שלום ושנה טובה 🙂

    1. גם אצלי יש אפילו כמה כאלה. בסוף שכנעתי אותם לטעום והם נאלצו להודות שזה טעים להם 🙂
      שנה טובה יקירה!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר