מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מאפה כבד עוף ופטריות

מאפה כבד עוף ופטריותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 6, 2019
Last modified:אוקטובר 10, 2019

Summary:

בצק עלים ממולא כבד עוף ופטריות עם רוטב פטריות טעים

מאפה כבד עוף ופטריות

מצרכים:

חצי קילו בצק עלים (שהופשר לילה במקרר או שעתיים בטמפ' החדר)

1 בצל גדול קצוץ

400 גרם כבד עוף

חצי סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות

תיבול: 2 כפות מלאות סילאן, כפית שטוחה מלח ורבע כפית שטוחה פלפל שחור

למריחה מעל: ביצה טרופה ושומשום

רוטב פטריות:

1 בצל קטן קצוץ

חצי סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות

חצי פלפל אדום (גמבה) קצוץ

2 כוסות מים רותחים

כף וחצי קורנפלור מעורבבים עם 4 כפות מים קרים (מי קורנפלור)

קמצוץ כורכום, כפית אבקת מרק, כרבע כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מטגנים בצל במחבת עם 1-2 כפות שמן עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות ומבשלים במשך 7-8 דקות.

-צולים את כבד העוף על אש גלויה ומעבירים לצלחת. קוצצים מעט עם סכין ומוסיפים לתערובת הפטריות והבצל. מתבלים ב2 כפות מלאות סילאן, כפית שטוחה מלח ורבע כפית שטוחה פלפל שחור. מסירים מהאש ומצננים את התערובת.

-פורשים בצק עלים על משטח עבודה. מניחים את תערובת הכבד והפטריות לאורך ובמרכז, מגלגלים את הבצק ומהדקים בצדדים. מורחים ביצה טרופה על החלק העליון של המאפה ומפזרים שומשום. בעזרת סכין חותכים פסים במרווחים של 2 ס"מ.

*לקבלת דוגמה כמו בתמונה יש להכין באופן הבא: 

מאפה כבד עוף ופטריות

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ואופים במשך 40-45 דקות עד שהמאפה מזהיב.

–הכנת רוטב פטריות: מחממים מחבת רחבה עם כף שמן ומטגנים את הבצל עד שמזהיב מעט. מוסיפים את הפטריות והגמבה. ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים במשך כ-7 דקות, תוך כדי ערבוב מידי פעם, עד שהפטריות מצטמצמות והגמבה מתרככת. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומי הקורנפלור ומתבלים בכורכום, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומבשלים עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך 5-10 דקות, עד שהרוטב מסמיך.

מאפה כבד עוף ופטריות

 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

21 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום אפרת . המאפה יצא טעים עם הרוטב.

    הכדורי השוקולד עם שאריות של עוגת דבש גם יצא טעים. וסלט עדשים השחורים עם בטטה מאלף. תמיד מוצאת כל מיני ראיונות באתר שלך
    על המיצרכים שתמיד יש בבית.מודה לך מאוד על תמיכה ורעיונות שתמיד מוכנה לעזור.חג שמח

    1. מי קורנפלור הכוונה לכף וחצי קורנפלור מעורבבים עם 4 כפות מים קרים.

  2. היי, שתי שאלות:
    יש לי בפריזר פטה כבד שמחכה לגאולה כבר הרבה זמן, אפשר להשתמש בו?
    והאם אפשר להכין עם בצק אחר? לא אוהבת עלים.
    תודה וחג שמח.

  3. ברצוני לאחל לך ולבני ביתך 🙏גמר חתימה טובה ושנה טובה ופורייה במעשי ידייך.🙏 כיף ששיש לנו אותך לאורך השנה ממבחר המתכונים הטובים והטעימים🥧🥂.לכל הנהנות מכישורייך שנה טובה וגמר חתימה טובה🍞🍰

  4. היי אפרת, זה נראה מדהים!! הבעיה רק שאצלי לא כל כך אוהבים כבד… את חושבת שאפשר אולי להכין עם חזה עוף במקום?? עדיין יהיה טעים לדעתך? ואם כן, צריך לשנות משהו במתכון? אגב, לפי התמונה, נראה שאת מסמנת פרוסות לפני האפייה, זה נכון? תודה רבה, גמר חתימה טובה וצום קל! 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר