מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מאפה ירקות וגבינות

מאפה ירקות וגבינותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 4, 2015
Last modified:אפריל 1, 2019

Summary:

מאפה מבצק עלים במילוי ירקות וגבינות – מנת אירוח מרשימה וטעימה בקלי קלות

מאפה ירקות וגבינות

מצרכים (15 יחידות):

חבילת בצק עלים מופשר (1 ק"ג)

2 גזרים בינוניים מגורדים

1 קישוא גדול מגורד

חצי בצל בינוני מגורד

חצי סלסלת פטריות טריות קצוצות

גבינות מגורדות לפי בחירה (מומלץ לשלב): גבינה צהובה, מוצרלה, בולגרית, פרמז'ן.

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות.

-פורשים את בצק העלים על משטח עבודה ומרדדים אותו קלות בעזרת מערוך.

-חותכים את הבצק לרצועות באורך כ-25 ס"מ וברוחב כ-5 ס"מ. מפזרים מעל הבצק גבינות וירקות (יש לייבש לפני את הירקות המגורדים בנייר מגבת).

מאפה ירקות וגבינות

-מגלגלים כל רצועה ל"שבלול" ומהדקים מעט את הקצה. מניחים בתוך תבנית שקעים. מרססי/מברישים מעל מעט שמן ומכניסים לתנור במשך 30-35 דקות, עד להזהבה יפה.

מאפה ירקות וגבינות

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

16 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום
    האם יש אפשרות להכין מבצק שמכינים לבד? אם כן-אשמח לקבל מתכון לבצק שמתאים.
    תודה מראש
    ל

  2. יצא ממש טעים! אצלי היה צריך קצת יותר זמן אפיה כדי שגם בפנים יאפה. מי שאוהב שבלולים מבצק עלים ממש יאהב.

  3. יצאאאאא לי מדהים!!!! הוספתי שום דק מלח. פלפל ונגיעה שמן זית ובמקום בצק עלים מלוואח באותו אופן גלגול

  4. היי. יש לי ריבועי בצק עלים. האם זה יכול להתאים למתכון זה? איזה עוד מילוי אפשר לשים? תודה מראש

    1. היי שר,
      אפשר להשתמש בריבועי בצק עלים בתנאי שאפשר לגלגל או לסגור אותם לבורקס. אם לא מסתדר אפשר להכין איתם חטיפי בצק עלים.
      אפשר למלא בבצל מטוגן ופטריות, בולגרית וזיתים, תרד וגבינה צהובה. אפשר להכין שבלולי פיצה.

    1. תודה רחלי 🙂
      לדעתי אפשר להקפיא רק רצוי לשמור בקופסה אטומה.

  5. שלום, הייתי מעוניינת לדעת אם אפשר לוותר על הגזר והקישוא ולהוסיף במקומם תרד וברוקולי ? והאם זה יצא טעים באותה מידה

  6. כיצד פותחים את מחברת המתכונים שלי אין לי מושג כיצד אני שומרת על המתכונים מאוד חדוב לי לדעת לשמור על מתכונים אנא עזרו והנחו אותי תודה רלר

    1. היי קלרה,
      מעל לכל מתכון יש לך אפשרות לשמור את המתכון למחברת (ראי- "הוסף מתכון למחברת המתכונים"). לחיצה עליו שומרת את הלינק למתכון במחברת המתכונים.
      כדי להכנס למחבת המתכונים לחצי על "מחברת המתכונים שלי" (נמצא בתפריט העליון מצד שמאל). שם תוכלי לראות את כל הקישורים למתכונים ששמרת.
      בהצלחה 😉

    1. היי רחל,
      לא ניסיתי אבל לדעתי את יכולה להשתמש בבצק פילו ולגלגל על שכבה כפולה (כלומר לקפל את הבצק לשניים ואז לפזר את התערובת ולגלגל). רק חשוב לשמן את דפי הפילו ולהקפיד שהתערובת תהיה יבשה אחרת תרטיב את הבצק.
      מאחר ובצק הפילו בעל מרקם אחר, יבש יותר, אולי יותר כדאי לגלגל לסיגר ואז התערובת תהיה בתוך הסיגר ופחות תתייבש. ראי כמו במתכון המצורף – http://www.10dakot.co.il/%D7%91%D7%A6%D7%A7-%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%95-%D7%9E%D7%9E%D7%95%D7%9C%D7%90-%D7%91%D7%99%D7%A8%D7%A7%D7%95%D7%AA/
      סופשבוע נעים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר