מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

dontate-top-banner

מאפה זעתר

מאפה זעתרFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 26, 2018
Last modified:נובמבר 26, 2018

Summary:

פיתה עם זעתר מבצק שמרים כמו במאפיות 

מאפה זעתר

מצרכים (10 פיתות זעתר):

3.5 כוסות קמח לבן (500 גרם)

כף גדושה (12 ג') שמרים יבשים

כפית (5 ג') סוכר

כוס ורבע (300 מ"ל) מים חמימים (*מומלץ להתחיל מכוס ולהוסיף יותר בהדרגה)

4 כפות (40 מ"ל) שמן

חצי כפית (3 ג') מלח

לציפוי: שמן זית תבלין זעתר

אופן הכנה:

-מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים מים חמימים ומערבבים. מוסיפים את השמן ולשים את הבצק במשך 3-4 דקות (כמובן שניתן ומומלץ להשתמש במיקסר עם וו לישה). אם הבצק דביק- להוסיף עוד קמח. אם הבצק יבש- להוסיף עוד קצת מים. מפזרים מעל הבצק חצי כפית מלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך 4-5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

-מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד להתפחה של שעה.

-מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. כל חלק מחלקים ל-5 כדורים שווים (סה"כ 10 כדורים). 

-מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה.

-בעזרת מערוך מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר של 15 ס"מ ומניחים על נייר האפיה. מברישים כל עיגול בכף וחצי שמן זית ומפזרים כף זעתר.

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ואופים במשך 10-11 דקות.

הערות:

*חשוב לחמם את התנור מראש (כ-10 דקות לפני)!

*אין לאפות יותר מ-4 פיתות בתבנית אחת. 

הכנת מאפה זעתר

donate-mob-banner
אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

60 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת, הכנתי עם קמח כוסמין ויצא מעולה! מה שכן, למחרת הפיתות התייבשו (שמתי בקופסה סגורה). איך שומרים על הטריות יום למחרת? תודה, מיכל.

    1. היי מיכל,
      קמח כוסמין נוטה להתייבש מהר יותר ולכן כדאי להקפיא באותו יום שמכינים (לאחר שהפיתות התקררו) וכל פעם להפשיר כמות שאוכלים.
      לגבי הפיתות שהתייבשו, נסי לחמם פיתה אחת במיקרוגל, אולי זה יעזור קצת.

  2. היי,
    משוגעת על האתר הזה והמתכונים פה
    האם אפשר להכין עם קמח שמרים? אם כן מה הכמויות

    תודה 🙂

    1. היי ליעד 🙂
      אפשר לשים 3.5 כוסות קמח שמרים ולוותר על השמרים.

  3. היי אפרת

    האם מתאים פה מיקסר ידני עם וו לישה?
    נאמר לי בחנות שהוא לא מתאים לבצק לא מספיק חזק ידוע לך האם כן אפשרי להשתמש בו במתכון זה?
    תודה

    1. היי עינת,
      אפשר לשים 25 גרם שמרים טריים.
      לא בטוחה אם מיקסר ידני מספיק חזק ללוש את הבצק. עדיף ללוש ביד אם אין לך מיקסר רגיל.

  4. היי,🌸

    תקשיבי מתכון סוף הדרך.

    הבצק נוח לעבודה הקטנים שלי עזרו,עשו אחד משלהם (בני שנתיים ושלוש וחצי).

    התענגנו על כל ביס ממש טעים.

    תודה רבה לך על כל המתכונים.😊

    1. לא חייב במקרה הזה. משפר אפיה טוב יותר לחלות ומאפים אווריריים.
      יום מקסים 🙂

  5. היי אפרת.תודה על מתכון מעולה יצא לי מקילו 20 פיתות זעתר מצויינות אתר הזה מקסים חג שמח

  6. הייייי אפרת! תודה רבה על כל המתכונחם המפנקים שאת מפרסמת…. הפיתות נראות פצצה שווה לנסות להיכן אותם

  7. היי אפרת,
    נראה מעולה. תודה על כל המתכונים המוצלחים. רוצה להכין היום ליום רביעי
    האם ניתן להקפיא?

  8. הי,
    רציתי לשאול אם אפשר במקום סוכר להשתמש בסטיביה או בתחליף סוכר אחר?
    אני מורידה את הסוכר מכל מה שאני מכינה ויש לי בבית בעיקר תחליפי סוכר.
    אשמח לדעת.
    תודה.

    1. הסוכר תורם לפעולת השמרים אבל אם את נמענת מסוכר תוותרי עליו. אין צורך בתחליף.

    1. הפיתות יוצאות מהתנור כשהן רכות. אם הן קשות זה אומר שהן היו בתנור 2-3 דקות יותר מידי.

  9. היי אפרת. תודה על המתכונים הנהדרים.כמה פיתות יצא מקילו קמח אם אפשר לקבל מתכון מדויק אני אשמח מאד שוב תודה.שבת שלום.

    1. היי אהובה,
      מקילו קמח אמורות לצאת כ-20 פיתות.
      קילו קמח לבן
      2 כפות גדושות שמרים יבשים
      כף סוכר
      2.5 כוסות מים חמימים (*מומלץ להתחיל מכוס ולהוסיף יותר בהדרגה)
      שליש כוס שמן
      כפית מלח
      לציפוי: שמן זית תבלין זעתר

  10. היי אפרת!!! רק רציתי להגיד לך תודה על כל המתכונים הטעימים שאת שולחת אנחנו נהנים מאוד בבית!!!!!!!! תודה ענקית

    1. אם זה קמח כוסמין לבן אז בסדר.
      אם זה קמח כוסמין מלא כדאי לשלב עם קמח לבן כדי שהמרקם ייצא מוצלח יותר.

  11. שלום אפרת
    האם אפשר להשתמש בקמח שמרים להכנת הפיתות ? זה חוסך המון זמן והתעסקות…. הוא גם תופח במהירות
    בברכה ותודה על אתר נפלא
    רותי

    1. אני חושבת שכן. לדעתי כדאי לשלב עם קמח לבן (לפחות כוס קמח לבן) כדי שהמרקם לא ייצא דחוס מידי.

  12. אפרת שלום
    אני רכשתי את הספר הראשון שלך האם יש עוד ספרים או מתכונים חדשים שאפשר לקבל במייל כדי לההוסיף למרשמים הנהדרים והמוצלחים
    בברכה
    אורלי

    1. היי אורלי,
      בקרוב תצא סדרת ספרים מחולקים לפי נושאים. אעדכן על כך בניוזלטר ובאתר.
      יום מקסים 🙂

  13. רוצה להשתמש בתערובת להכנת מאפי שמרים ללא גלוטן של אוסם. כמה מהתערובת לשים? ואם משתמשים בה כבר לא צריך עוד שמרים בנוסף? מה לגבי שאר המרכיבים מים וכו משהו משתנה? משהו בשלבי/זמני ההכנה משתנה?
    כמו כן רציתי לשאול כמה שמן זית וזעתר לשים מעל כל פיתה? והאם לעברבב את השמן עם הזעתר קודם או איך?
    ועוד שאלה איזה גודל תבנית חד פעמית צריך? האם חד פעמי זה בסדר?

    1. אותה כמות. צריך שמרים.
      מים יש להוסיף בהדרגה עד שמתקבל בצק נוח.
      אין שינוי ביתר הדברים.
      קודם שמן אח"כ זעתר.
      תבנית חד פעמית ענקית.

  14. היי אפרת, לפני כודשיים יצאתי מהבית של ההורים לדירת שותפות. רוצה לקנות מיקסר אבל לא מהיקרים של קיצ'ן אייד אלא משהו ופשוט. יש לך מיקסר שאת יכולה להמליץ עליו? האם מיקסר פשוט יעיל לכל הפעולות? ולגבי הוו לישה שכתבת עליו במתכון מה זה? יש אותו גם במיקסרים פשוטים? תודה על אתר מדהים ובעיקר מגוון

  15. היי אפרת, בקשה קצת לא שגרתית.. אני נהנת מאוד מהאתר שלך כבר כמה חודשים ובתור אמא לילדה של אוכלת גלוטן ובתור אחת שמארחת המון צמחונים אני תמיד מוצאת משהו טעים וקל להכין.. אנחנו גרים בישובי ים המלח ובסביבתו המון "בני דודים" מוכרים פיתות זעתר כאלה וכל כך עצוב לי על הבבת שלי שתמיד רוצה ולא יכולה כי היא לא אוכלת גלוטן.. הייתי מאוד רוצה ללהפתיע אותה ולהכין לה את המתכון הזה ללא גלוטןן.. אשמח אם תוכלי לחשוב על דרך שבה אוכל להכין לה את זה.. רק אציין שבגלל שאנחנו מישובי ים המלח אין לנו כל כך גישה לסופרים גדולים ובמרכול יש רק או קמח רב תכליתי של כרגיל או קמח שמרים ללא גלוטן של אוסם.. דברים כמו קונדיטור וכו' אין לנו.. אשמח מאוד אם תוכלי לעזור לי לשמח את הילדה שלי

    1. לדעתי זה אמור לעבוד עם תערובת להכנת מאפי שמרים ללא גלוטן של אסם. את המים כדאי יהיה להוסיף בהדרגה ולפי הצורך.

  16. וואי וואי וואי חלום חיי
    בבקשה תגידי שאפשר להכין את זה בצורה שהיא ללא גלוטן
    בבקשה בבקשה בבקשה
    תכף לוקחת ביס מהמסך מרוב שזה נראה טוב

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר