מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מאפה גבינות ובצל

מאפה גבינות ובצלFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 28, 2014
Last modified:אפריל 1, 2019

Summary:

מאפה גבינות ובצל

תבנית פאי או תבנית אלומניום עגולה בקוטר 20-22

מצרכים:

בצק עלים מופשר (כ-400 גרם)

1 בצל לבן בינוני קצוץ

1 כוס כרישה קצוצה (החלק הלבן)

2 כפות בצל ירוק קצוץ (החלק הירוק)

1 חבילת גבינת 'טוב טעם' ׁ(250 גרם)

2 כפות גבינה לבנה

2 כפות גבינה צהובה

2 ביצים

מלח, פלפל שחור

אופן הכנה:

-מטגנים במחבת עם 2 כפות שמן זית את הבצל הלבן והכרישה עד להזהבה. מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים כחצי דקה. מסירים מהאש ומצננים.

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים בקערה את הגבינות והביצים ומוסיפים את תערובת הבצלים המטוגנת. מתבלים במלח, פלפל ומערבבים היטב.

-פורשים בצק עלים על התבנית ומהדקים היטב בתחתית ובשוליים (ניתן לחתוך בעזרת סכין את השאריות). מחוררים עם מזלג את הבצק.

שלבי הכנה: מאפה גבינות

-יוצקים את תערובת הגבינות והבצל, מפזרים מעל מעט גבינה צהובה מגורדת ואופים במשך כ-40 דקות עד להזהבה.

שלבי הכנה: מאפה גבינות

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

16 תגובות

הוסף תגובה
    1. לא חובה לאפות לפני. אם בכל זאת את רוצה את יכולה לאפות כ-10 דקות.

  1. הכנתי את הפסידה מבצק מלוח
    כמובן אפיתי צד אחד והפכתי ומיליתי יצא מעולה
    תודה על כול המתכונים וכמובן הרעיונות
    חג פורים שמייחO:-) ❇
    שולי

  2. הי.. וואו זה נראה טוב ומגרה להכין..
    אפשר להשתמש בבצק פילאס? האם זה יהיה באותה מתכונת של הבצק עלים?
    תודה 🙂

    1. היי יהודית,
      לא ניסיתי אבל לדעתי אפשר להשתמש באותו אופן.
      בהצלחה 😉

    1. היי אתי,
      את יכולה לשים במקום בולגרית/פטה מפוררת, פרמזן או קשקבל, מה שיש לך.

  3. את מקסימה!
    שאת גם מצרפת להסבר הנהדר תמונות מצויינות של כל השלבים..
    תודה על כל ההשקעה.
    זה עוזר המון:-)

    1. היי טל,
      אפשר להכין מבצק פילו אבל התחתית תהיה אחרת לגמרי מבחינת מרקם (תחתית מבצק פילו תהיה כמו "סיגר" בעוד שתחתית מבצק עלים מזכירה בורקס במרקמה).
      משמנים מעט את התבנית, פורשים דף פילו על משטח עבודה, מברישים בשמן או בחמאה מומסת ומקפלים לחצי. מברישים שוב בשמן/חמאה, מניחים בתבנית ומהדקים לתחתית ולצדדים (את הקצוות שבולטות החוצה אפשר להשאיר או לחתוך מעט עם סכין). חוזרים על הפעולה פעם שניה (שיהיו 2 שכבות דפים כפולות, סה"כ 4).
      ממשיכים עם המתכון כרגיל..
      בהצלחה 😉

  4. שלום,
    באיזו גבינה ניתן להחליף גבינת טיב טעם? לא יודעת היכן ניתן להשיגה. האם גבינה לבנה
    אחרת %5, 3% ?

    1. היי רותי,
      גבינת טיב טעם היא גבינה מוצקה שמיועדת לאפיה. אפשר להשתמש גם בגבינת כנען.
      בדר"כ ניתן להשיג את הגבינה בכל סופר/רשת מזון במקרר של הגבינות (היא מגיעה ארוזה בתוך שקית).
      למרות שלא ניסיתי אבל אני שמניחה שאפשר להשתמש בגבינה לבנה רגילה 5% ולהוסיף לה 2 כפות קורנפלור או קמח רגיל כדי להסמיך את התערובת.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר