מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מאפה גבינות ובזיליקום

מאפה גבינות ובזיליקוםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 21, 2015
Last modified:ספטמבר 25, 2016

Summary:

מתכון מהיר ומעולה לשבועות ולכל אירוח חלבי:

לחם גבינות נתלש וממכר עם ניחוח שום ובזיליקום

מאפה גבינות ובזיליקום

מצרכים (4-6 מנות):

חלה שלמה

4-6 פרוסות גבינה צהובה

שליש כוס שמן זית

3 שיני שום כתושות

2 כפות עלי בזיליקום קצוצים

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים בקערית שמן זית, שיני שום כתושות ועלי בזיליקום.

-בעזרת סכין חותכים את החלה לאורך ולרוחב בעומק של 3/4 (יש לעצור את החיתוך לפני שמגיעים לתחתית).

-בעזרת כף מטפטפים בין החריצים מתערובת שמן הזית וממלאים בפרוסות חתוכות של גבינה צהובה.

-עוטפים את הלחם ברדיד אלומיניום (נייר כסף) ואופים במשך 10 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות 10-15 דקות, עד להזהבה.

 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

39 תגובות

הוסף תגובה
  1. האם צריך חלה טריה או שאפשר לקנות חלה ורק אחרי יומיים שלושה להכין? (החג יוצא אחרי שבת). אפילו אם אפשר להקפיא את החלה ולהפשיר כמה שעות לפני ההכנה? זה יצא טוב את חושבת?

    1. גם אחרי יומיים-שלושה.
      אפשר להקפיא ולהפשיר את החלה לפני ההכנה.

  2. אחד הדברים האהובים עלינו!
    וגם פתרון מעולה לחלה שנשארה משבת 😉
    הכנתי עם פטרוזיליה.יצא מצויין!
    תבורכי.

  3. אני כל פעם נהנית להיכנס לאתר. הכול כל כך קל וכל המצרכים בהשיג יד. בלי רשימת קניות ..
    המון תודות וחג שמח לכולםםםם.

  4. חייבת להגיד שהאתר מהמם ומאוד שימושי!!

    לגביי הלחם .. זה לחם שהוא מוכן כבר?? פשוט קונים לחם?
    אם מכניסים לתנור הוא לא נהיה קשה יותר?
    תודה רבה

    1. היי מוריאל,
      כן, זה לחם קנוי מוכן. אני ממליצה להשתמש בחלה או בלחמניה גדולה.
      לאחר אפיה הוא נעשה פריך וקריספי ובשילוב עם הגבינה המותכת זה יוצא מושלם 🙂
      המשך יום מקסים

    1. היי אולגה,
      בסביבות כוס וחצי גבינה צהובה מגורדת, תלוי בגודל החלה.

  5. הכרתי את המתכון לפני שנתיים באתר אמריקאי ואני ממש שמחה שחשפת אותו גם לקהל דוברי העברית. הכנתי אותו בעבר וזה היה מעט מסובך אבל את רשמת את המתכון באופן קל וקליט.
    בנוסף לגבינה צהובה שמתי גם גבינת עיזים וגבינת פרמזן ובמקום שיני שום שמתי פשוט שום כתוש ויבש מוכן ויצא מעולה

  6. היי
    אני חדשה באתר. היום פעם ראשונה ואני כבר מכורה. 3 שעות רק קוראת מתכונים. וכבר לקחתי כמה הצעות לשבת הקרובה.
    אלפי תודות ושבת שלום
    שרית

    1. היי אסתי,
      מומלץ להכין את זה בסמוך להגשה כי אז הגבינה מותכת והמאפה עסיסי.
      חג שמח 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר