מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מאפה בשר טחון

מאפה בשר טחוןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 6, 2013
Last modified:אפריל 1, 2019

Summary:

את המאפה מכינים מבצק עלים מוכן, שחוסך את זמן הכנת הבצק. נשאר רק לבשל את הבשר הטחון ולגלגל עם הבצק. מנה שתמיד קוצרת מחמאות!

מאפה בשר טחון

מצרכים:

1 ק"ג בצק עלים (שהופשר לילה במקרר או שעתיים בטמפ' החדר)

500 גרם בשר טחון

1 בצל

2 כפות רסק עגבניות

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

רבע כוס מים

תיבול: כפית פפריקה מתוקה, כפית שטוחה מלח וקמצוץ פלפל שחור

זיגוג: חלמון טרוף (הצהוב) ושומשום.

אופן הכנה:

-מטגנים בצל במחבת עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים היטב כ-2 דקות.

-מוסיפים את שאר החומרים ומתבלים. מערבבים במשך כדקה, מסירים מהאש ומצננים.

-פורשים על משטח עבודה את בצק העלים וחוצים לשני חלקים שווים. מניחים לאורך ובמרכז את תערובת הבשר הטחון.

-מגלגלים את הבצק ומהדקים בצדדים. מורחים חלמון טרוף על החלק העליון של המאפה ומפזרים שומשום. בעזרת סכין חותכים פסים במרווחים של 2 ס"מ.

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ואופים כ- 45 דקות עד שהמאפה מזהיב.

מאפה בשר טחון (לפני אפיה)

מאפה בשר טחון


אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

176 תגובות

הוסף תגובה
  1. האם נראה לך שאפשר לאפות ולהקפיא,
    זה יעזור לי מאוד כי אני צריכה להכין לשמחה של 100
    אנשים.
    ושוב תודה
    אודה לך אם תעני לי בהקדם

  2. האם אפשר להכין את המאפה,ולא לאפות ולהקפיא ולעת הצורך להפשיר ולאפות?
    הכוונה להכין את המילוי ולשים אותו בבצק ולהקפיא?
    את משמחת הרבה אנשים עם האתר שלך, אשרייך!

    1. היי מרים,
      בדר"כ רשום על האריזה שאין להקפיא את הבצק שנית לאחר הפשרה אבל אני יודעת שיש כאלה שעושים זאת ומדווחים שיוצא מצוין (הכוונה מפשירים את הבצק, ממלאים אותו ומקפיאים שוב).

    1. היי אנה,
      אפשר בלי. תטעמי את תערובת הבשר לפני המילוי ותראי אם כדאי לחזק את הטעם בכף נוספת של צ'ילי מתוק או בכף קטשופ.
      אפשר להוסיף קוביות קטנטנות של תפוח אדמה. יהיה צורך קודם לבשל אותן עד לריכוך ואז להוסיף את הבשר הטחון.

  3. הי,
    הכנתי ויצא טעים אך יש לי שאלה לפעם הבאה- אחרי דקת בישול המים לא התאדו ונשארו הרבה נוזלים. אמורים להכניס את הכל ככה עם כל הנוזלים, או לסנן ולהכניס רק את הבשר?
    תודה וחג שמח!

    1. הנוזלים אמורים להתאדות. אם לא התאדו רצוי לסנן קצת את הבשר אבל שעדיין יהיה עסיסי ולח.

    1. בצק פילאס- כן.
      לא ניסיתי אבל נראה לי שכן. אני ממליצה להכין את התערובת יום-יומיים לפני ובאותו יום למלא ולאפות (אפשר גם בבוקר).
      שנה טובה 🌷

  4. שלום אפרת
    נראה לך שזה יצא טעים עם בצק פילו?
    או שיש משהו אחר טעים…
    פשוט קיתי כבר בצק פילו
    די דחוף…

    1. סורי ראיתי רק עכשיו.
      אפשר להכין את המילוי הזה עם בצק פילו. כדי שהרוטב לא יהיה נוזלי וירטיב את הדפים – במקום חצי כוס מים כדאי לשים כמה כפות בלבד. אגב יש מתכון לבצק פילו במילוי בשר.

  5. יצא לי מעולה, ויתרתי על צילי
    מילאתי את זה בתוך מלוואח- עשיתי צורות שבלול.
    אורחת צהריים לשבת בצד היה סלט ירקות..
    קטפתי המון מחמאות
    והזמינו לשבת הקרובה…לאכול שוב

  6. היי אם אין לי רוטב צילי אפשר להשים משהו אחר ?אני פשוט עושה את זה ממש ספונטני וממש באלי להכין לשבת..

  7. בהתחלה המתכון נראה לי פשוט מידי, חשבתי שחסר טעם, וזה יצא מעולה, אחר כך חשבתי שיש יותר מידי נוזלים, אבל גם זה היה בסדר. בקיצור, לא לחשוש, באמת מתכון מוצלח ברמה הביתית. מקסימום כדי לא להעביר הרבה נוזלים לעבוד עם כף מוחררת.

  8. היי אפרת, מקווה שתגיבי לי מהר (פשוט אין לי הרבה זמן:*)
    רציתי לשאול האם נורא להכין את הבור קס היום לכבוד שבת?
    או האם את ממליצה להכין את הבשר היום ולשמור במקרר ולמלא את הבצק בשישי או מחר בערב?
    תודה

    1. כן, עדיף להכין את הבשר היום ולשמור במקרר ולמלא ולאפות מחר.

  9. אפשר לעשות אותו דבר רק במשולשים?
    פשוט יש לי רק 200 גרם בשר טחון.. אז חושבת שמשולשים יספיק ליותר אנשים 🙂

    1. הכוונה לסגור לבורקסים קטנים? אפשר. רק חשוב להדק היטב את הקצוות כדי שלא ייפתחו במהלך האפיה ולא להעמיס מילוי.

  10. היי אפרת, אני רוצה להכין משהו כזה אבל עם בצק שמרים במקום בצק עלים. נראה לך זה יצא טוב? האם לאפות לאותו זמן? והאם יש לך מתכון לבצק שמרים שיתאים לזה? תודה רבה!

    1. היי תמר,
      לא ניסיתי אבל אחת הגולשות סיפרה לי שהיא מכינה רולדות (בין היתר מילוי בשר) עם המתכון של הכיסונים.
      אם את רוצה בצק שמרים אז נראה לי שהבצק של שבלולי התרד יכול להתאים.
      בשני המקרים כדאי לדעתי לחמם תנור מראש ל180 מעלות ולאפות עד להזהבה יפה, בסביבות 45-50 דקות. כמובן שזה יכול להשתנות בהתאם לסוג התנור ולכן יש לעקוב אחרי האפיה.

    2. האם לדעתך מתכון אחד של הבצק של שבלולי התרד יספיק לחצי ק"ג בשר או שצריך מתכון כפול? תודה!

    3. במתכון יש רק כוס וחצי קמח כך שלדעתי זה יספיק אפילו לכמות קטנה יותר מחצי קילו.

  11. שלום הכנתי את הבולונז מהאתר שלך. האם נראה לך שאפשר לטגן אותו מעט להוצאת נוזלים ולמלא איתו את הבצק עלים? (במקום הבשר במתכון הזה) תודה

  12. הי שלום. מבחינת זמנים הכנסתי כמו שאמרת במאתיים מעלות ואז כבר אחרי 35 דקות נשרף לי קצת הבורקס ונהיה קשה

    1. כנראה שהתנור שלך חזק מידי או שאפית בטורבו (מאוורר) במקום בתוכנית אפיה רגילה (קו עליון וקו תחתון).

    1. היי רינת,
      ל250 גרם בשר יש להשתמש ב500 גרם בצק עלים, בצל קטן, כף רסק, כף צ'ילי מתוק, רבע כוס מים, חצי כפית פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

  13. המתכון האהוב על בעלי. כול הזמן רוצה אותו.
    אישית בתנור לוקח לי כ25 דקות ולא כול כך הרבה כמו שרשום

  14. תמיד נהנת להכין מכאן מתכונים, שבת אחרונה הכנתי את כדורי החלבה, ללקק את האצבעות!

    לגבי המתכון הנ"ל :נשארה לי תערובת בשר והבצק נגמר,לערבב את זה עם אורז לבן כמנה, יהיה מוצלח לדעתך?

    1. היי נוי,
      קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
      לגבי תערובת הבשר שנותרה, זה ילך מצוין עם אורז לבן.
      יום נפלא!

    1. היי אביה,
      זה לא נורא, חשוב רק שלא יהיה חור בבצק שממנו תערובת הבשר תזלוג במהלך האפיה.
      חג שמח 🙂

    1. היי אולגה,
      אולי אפית אותו יותר מידי או שהתנור שלך חזק יחסית ויש לאפות ב10-20 מעלות פחות ממה שרשום במתכון.

  15. היי. קודם כל תודה על כל המתכונים והטיפים שאת שולחת במייל! מאד שימושי!! לגבי המאפה הזה – הכנתי אותו והקפאתי. מה תהיה הדרך הכי טובה להפשיר? (שעדיין תשאר הפריכות של הבצק) תודה ושבת שלום 🙂

    1. היי מימי,
      אפשר להפשיר במקרר כמה שעות או על השיש אם את ממהרת.
      כדי שהבצק יהיה פריך חשוב לחמם מראש את התנור ל180 מעלות (לפחות 7 דקות לפני) ואז להכניס לתנור ולחמם.
      שבת שלום 🙂

  16. שלום,
    יש לך מתכון לרוטב לבורקס בשר אבל שהמתכון יהיה מתוק כמו שמגישים באולמות נראלי משהו עם צ'ילי… (לא רוטב פטריות)
    תודה!

    1. היי מוריה,
      אין לי מתכון אבל אני יודעת שאפשר פשוט להגיש עם רוטב צ'ילי מתוק, כמו שהוא.

    2. אבל הצ'ילי לבד סמיך מדי… זה כמו רוטב קרמל כזה נראלי עם דבש או סילאן וצ'ילי…

    3. את יכולה לנסות להכין רוטב כזה ולחמם במחבת (על אש הכי נמוכה) 2 כפות סילאן, כף צ'ילי מתוק, מעט מלח. אפשר להוסיף גם חצי שן שום כתושה אם את אוהבת.
      אם צריך לדלל אפשר להוסיף 1-2 כפות מים לפי הצורך. תטעמי ותשפרי טעמים לפי איך שנראה לך.

    4. תודה! רק חבל שהתגובות לא נשלחות למייל הייתי צריכה להיזכר על איזה מתכון הגבתי…

  17. שאלה שתמיד מתלבטת בה, ולכן עושה בורקס (סגורים) ולא רולדות.
    האם לא צריך לערבב את הבשר (אחרי שכבר מטוגן) לפני המילוי עם ביצה ?
    תמיד יש לי חשש, שעם החיתוך של הרולדה, המלית "תברח" פירורים פירורים החוצה.
    ובקיצור, מה מדביק את המלית ?
    תודה על תשובתך.

    1. היי ליאת,
      עם חיתוך הרולדה המלית אכן קצת מתפזרת. אם את רוצה שהמלית תהיה יותר יציבה אז אפשר לערבב את הבשר עם ביצה וזה אכן עשוי להדביק את המלית.
      חג שמח 🙂

    2. סליחה האותיות בתגובה התבלבלו כוונתי :
      לאחר טיגון המלית ולפני הכנסתו לבצק ולאפיה

    3. היי ירדן,
      את הביצה לא מערבבים עם המלית. לאחר שממלאים את הבצק במלית הבשר ומגלגלים לרולדה – מורחים ביצה טרופה או רק חלמון של ביצה (הצהוב) על החלק העליון של הבצק ומכניסים לתנור.

  18. אודה לך מאד אם תוכלי לייעץ לי:

    שכחתי בצק עלים מחוץ למקרר, כ2-3 שעות.

    אפשר להקפיא אותו שוב או שנכון להשאיר אותו במקרר עד יום ראשון – שני?

    שוב תודה לך!

    1. אם הוא הפשיר רק באופן חלקי את יכולה להחזיר להקפאה.
      אם הפשיר לגמרי- למקרר. יום ראשון שני תכיני איתו משהו.
      שבת שלום וחג פורים שמח!

    1. היי יפית,
      אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר. מומלץ להוציא מהמקרר כשעתיים לפחות לפני החימום כדי שמפנים זה לא יהיה קר. לפני ההגשה אפשר לחמם על הפלטה. שימי בתבנית וכסי בנייר כסף.

    1. היי,
      פורשים את הבצק , חוצים לשני מרובעים שווים. שמים את הבשר לכל האורך ובמרכז ומגלגלים את הבצק כמו לרולדה.
      יש לך תמונות המחשה בתחתית המתכון + סרטון.
      בהצלחה 🙂

  19. אויש סליחה! עוד שאלה, השאלה הקבועה שלי לכמעט כל מתכון חחח! אפשר להקפיא אחרי האפייה?? תודה רבה 🙂

  20. שבוע טוב אפרת! יש לי בדיוק קילו בצק עלים במקפיא וחיפשתי מה לעשות איתו!! המתכון הזה נראה ממש טוב! מכיוון שבשר לא הולך כל כך אצלנו, חשבתי להכין עם סויה טחון (זה שקונים יבש מחנות הטבע). את חושבת שזה ילך? ואם כן, להכין באותה צורה (עם חצי קילו סויה ושאר המצרכים כמו שכתוב)? או לשנות משהו? רוצה טעם עשיר במילוי. אולי להוסיף ירקות קצוצים כמו גזר או פטריות? תודה רבה!!

    1. היי אודליה, שבוע טוב 🙂
      לא ניסיתי אבל נראה לי שזה יכול ללכת גם עם סויה טחון. אפשר להוסיף קוביות קטנטנות של גזר ופטריות, זה רק יוסיף לטעם. ממליצה להכין לפי התיבול במתכון ולטעום אם צריך לשפר תיבול לפני שממלאים את בצק העלים.
      אני מניחה שאפשר להקפיא.

  21. הי, מתכונים מעולים וכיפיים..
    יש לי 2 שאלות:
    1. אני רוצה להוסיף פטריות, חציל, עגבניות, זיתים.
    2. חשבתי לפרוס חצי בצק בתבנית, להניח מעל את הבשר ולכסות שוב בבצק (במקום רולדה), ולתנור.
    תוכלי בבקשה להנחות אותי?

    1. היי שלי,
      אני ממליצה להכין את התערובת מהמתכון הזה- בצק עלים במילוי חצילים. לתערובת אפשר להוסיף חצי סלסלת פטריות קצוצות ולטגן יחד עם החצילים. לקראת הסוף אפשר להוסיף בין רבע לשליש כוס זיתים ירוקים קצוצים ולבשל 5 דקות נוספות.
      יש לטגן בשר טחון בנפרד (אין צורך להוסיף לו בצל/תיבול כלשהו) ולאחר שהתערובת הראשונה מוכנה – יש להוסיף את הבשר ולערבב כ-5 דקות. ממליצה לטעום כי אולי יהיה צורך להוסיף יותר מלח.
      לגבי צורת הבצק, אם את רוצה להכין בשכבות אני ממליצה להכין 2 שכבות בלבד (עליונה ותחתונה) אחרת הבצק לא יאפה כמו שצריך.
      את יכולה להכין את השכבות כמו במתכון שצירפתי (מאפה במילוי חצילים).
      *אם את מכינה עם בשר את יכולה להכין בתבנית גדולה יותר.
      בהצלחה 🙂

  22. היי, המתכון נראה ממש קל להכנה ולפי הקריאה בתגובות גם מאוד טעים…
    שאלה קטנה- האם צריך להוסיף רוטב פטריות או שאפשר גם בלי?
    ואם כן מה המתכון(אם יש)
    תודה!

  23. שלום, האם אפשר להכין מבצק פילאס וליצור בורקסים במקום רולדה? מאחר ויש לי המון הכנות אפשר להכין הכל מראש ולהקפיא? וביום ההכנה צריך להפשיר לפני אפייה? אשמח לתגובה מהירה סילבי

    1. היי סילבי,
      אפשר להכין בורקסים במקום רולדה. חשוב להדק היטב את הקצוות כדי שהבורקסים לא ייפתחו במהלך האפיה.
      לגבי הכנה מראש והקפאה- לא ניסיתי כך שאני לא יודעת מה תהיה התוצאה. כעקרון על אריזת הבצק רשום לא להקפיא שנית לאחר הפשרה מאחר ומרקם הבצק עלול להשתנות לאחר הקפאה חוזרת. מצד שני, אני יודעת שיש כאלה שכן מקפיאים לאחר מילוי.
      כדי לא לקחת סיכונים אני ממליצה להכין את תערובת הבשר יום-יומיים לפני ולשמור במקרר ואז יישאר רק למלא, לעצב בורקס ולאפות.
      בהצלחה 🙂

  24. הכנתי כבר פעמיים ויצא מדהים.. אגב בשתי הפעמים הכנתי אותם בתור בורקסים מרובעים.. אתר נהדר תודה!

  25. הי, כבר הכנתי את המתכון כמה פעמים ויצא מעולה.
    אני יכולה להחליף את הבצק הפריך בבצק פיצה?
    תודה!

    1. היי אביטל,
      את מתכוונת לבצק פיצה מבצק שמרים? אם כן, אני מניחה שאפשר אבל יש למלא אותו בבשר בדומה ל"סמבוסק" או "אמפנדס", הכוונה לחתוך אותו לעיגולים או ריבועים בינוניים, להניח על כל אחד מתערובת הבשר, לקפל את הבצק לשניים ולהדק היטב בצדדים.
      גלגול הבצק לרולדה כמו במתכון הזה פחות מתאים לבצק שמרים.
      בהצלחה 😉

  26. הי
    אני מעוניין להכין בורקס בשר אבל לא בתור מאפה כמו במתכון שלך אלא בורקסים נפרדים..תוכלי להמליץ לי כיצד להשיג בורקס מתאים לבשר? (בצורות נאות)

    1. היי דור,
      כל בצק עלים יכול להתאים כי לאחר אפיה הוא הופך למרקם של בורקס.
      אתה יכול להשתמש בבצק עלים מרודד שלם, לחתוך בעצמך ולצור בורקסים קטנים נפרדים כמו למשל במתכון הזה- בורקס תפו"א (ראה תמונות מתחלפות בתחתית המתכון).
      ואתה יכול לקנות ריבועי בצק עלים ואז נשאר רק למלא בבשר ולסגור.

    2. בחיים לא התנסתי בבצק או ברידוד, זה מצריך דרך כלשהי? וכשהוא נקנה מוכן הוא לא מרודד?

    3. זה בצק שקל לעבוד איתו.
      קונים אותו קפוא. בדר"כ הוא מרודד (תבחר את זה שרשום עליו "בצק עלים מרודד"). גם אם לא אז פורשים אותו על משטח עבודה ומרדדים אותו ממש מעט בעזרת מערוך, לא בעיה.
      יש להפשיר את הבצק שעתיים לפני ההכנה מחוץ למקרר או לשים אותו במקרר לילה לפני ההכנה.
      חשוב שבצק העלים יהיה גמיש שעובדים איתו ולכן חשוב שיהיה מופשר כדי שלא ייקרע.
      אני בטוחה שתסתדר ואם יהיה לך שאלות בזמן ההכנה – אני פה 😉

    4. בדר"כ מחוררים את הבצק כשמכינים מהבצק תחתית כלשהי (לפאי, לפיצה, לקינוח וכדומה) וזה כדי שהבצק לא יתנפח. במקרה הזה של גלגול לרולדה אין צורך.

  27. זאת הפעם הראשונה שאני שמכינה את זה. לקחתי סיכון ואני שמחה שעשיתי את זה!!!
    וואו המשפחה ממש אהבה, אין לי מילים!!
    אגב, הכנתי גם את הלזניה החלבית ויצא מהמםםםם!

    רציתי לשאול אותך אם יש לך מתכון למאפה הזה כשהוא ממולא רק בתפוא"ח במקום בשר?
    כמו הבורקסים האלה שמגישים באירועים עם רוטב פטריות מעל? בבקשה, אני ממש אשמח לקבל מתכון כזה ממך.

    את מדהימה!! תבורכי!!!

    1. היי ענת,
      אני ממש שמחה שהחלטת להכין ושיצא טעים!
      לגבי בורקס במילוי תפו"א עם רוטב פטריות- אין לי מתכון זה אבל את יודעת מה? עשית לי חשק להכין 😉
      מבטיחה לפרסם בקרוב.
      יום נפלא 🙂

  28. הכנתי לשבת
    יצא מושלם
    סוף סוף מאפה בשר שהוא מאד קליל ונעים בפה
    והכי חשוב משביע ובטוב טעם
    תודה!!!!!!

  29. בעלי הוא ילד של שנות ה – 80 ומת על המאכל הזה, שהגישו אז תמיד באירועים והיום כמעט ולא רואים אותו עוד. אז הכנתי לשבת עם רוטב הפטריות ועם סלט כרוב וטחינה בצד. ומכיוון שהטוסטר אובן בבית קטן (אין לנו עדיין תנור), פשוט קיפלתי הבצק ל"ח" ויצא מ ד ה י ם!!!

    תודה אפרת 🙂

    1. היי שרון,
      אם יש לך חבילה של ק"ג, את צריכה לחתוך את בצק העלים לשניים אחרי שפרסת אותו ואז לגלגל עם תערובת הבשר, כך שאת מקבלת 2 גלילות.
      לדעתי כן אבל זה מאוד תלוי בגודל של הטוסטר.

    2. תודה רבה. יש מצב להכין את הגלילות הממולאות, לשמור במקרר לא עשוי ואז למחרת לדחוף לתנור, שיישאר פריך ו"בורקסי וכו'"?

    3. אפשר אבל כדי לא לקחת סיכון שתערובת הבשר תרטיב את הבצק, לדעתי הכי מומלץ להכין את תערובת הבשר מראש ולשמור במקרר. למחרת יישאר רק לגלגל את בצק העלים עם תערובת הבשר ולשים בתנור.

    1. היי דבורה,
      אפשר להוסיף לתערובת גזר גדול מגורד שיוסיף טעם (לטגן אותו אחרי הבצל כמה דקות) ולהוסיף חצי כפית כמון (אם את אוהבת) וכפית אבקת מרק.
      יום מקסים

    2. אולי כדאי שתפחיתי את כמות המים לרבע כוס, כדי שלא יהיה נוזלי מידי ומצד שני גם יישאר עסיסי 🙂

  30. היי , רציתי לשאול האם את החיתוך של הרולדה עושים לפני האפיה או אחרי שרולדה אפויה , אם אחרי אז השאלה אם זה לא מתפרק ומתפורר , רציתי להכין אירוח . תודה ושנה טובה .

    1. היי ירדן,
      חותכים את הרולדה אחרי האפיה. הרולדה בדר"כ יציבה ולא אמורה להתפרק. אולי היא תתפורר מעט בגלל שהבצק הוא כמו בורקס, אבל זה ממש לא נורא.
      חג שמח ושנה טובה! 🙂

    1. היי נטע,
      אם רוצים רולדה אחת יש לשים מחצית מכמות החומרים: 500 גרם בצק עלים, 250 גרם בשר טחון וכו'..

  31. היי שלום רציתי לשאול ,לפעמים יוצא הבצק קצת חי ואני משאירה בתנור וזה נשרף והביפנים עדיין חי מה עושים?

    1. היי מירי,
      הסיבה היא אפיה בטמפרטורה גבוהה מידי או שאת אופה בטמפ' הרשומה במתכון אבל כנראה שהתנור שלך חזק ולכן זה קורה. להבא תחממי תנור מראש ל200 מעלות ואחרי 10 דקות שהמאפה בתנור תנמיכי את המעלות ל180.
      בהצלחה בפעם הבאה 😉

    1. כן מירי, יוצאים שני מאפים בצורת רולדה. כל מאפה פורסים ל 8-12 חתיכות.

    1. היי פרידה,
      עדיף שלא אבל מה שאת יכולה לעשות כדי לחסוך בעבודה זה להכין את הבשר הטחון היום, לשמור בקופסה סגורה במקרר ומחר למלא ולגלגל לרולדה ולאפות.

    1. היי,
      לא ניסיתי, אני מניחה שאפשר אבל צריך לקחת בחשבון שמרקם הבצק יהיה שונה, יהיה כמו של בורקס.

  32. שלום
    האם אפשר במקום לגלגל את הבצק לשים שכבת בצק על תבנית על זה בשר ומעל שכבה נוספת של בצק
    (כמו לזניה )?
    תודה

    1. הי לירז,
      אין בעיה לוותר על הצילי המתוק. זה יוצא טעים גם בלעדיו 🙂

    1. הי אירן,
      מתכון לרוטב פטריות:
      בצל קטן קצוץ
      סלסלת פטריות קצוצות/חתוכות
      1 כף פטרוזיליה קצוצה / עלי טימין
      1-2 כפיות קמח/ קורנפלור (להסמכת הרוטב)
      1-2 כוסות מים
      תיבול: כפית מלאה אבקת מרק (בטעם פטריות או בטעם עוף), מלח ופלפל שחור.
      *מטגנים את הבצל במחבת עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן 3-4 דקות. מוספים קמח ומתבלים. שופכים מים ומערבבים היטב. מבשלים עד שהרוטב נעשה סמיך.
      *הערה: ניתן להוסיף יותר מים או קמח לפי הצורך.

    1. הי שרי,
      אפשר אבל אם משתמשים בבצק פילו רצוי שהרוטב לא יהיה נוזלי כדי שלא ירטיב את הדפים והם יאבדו את הפריכות שלהם לכן במקום 1/2 כוס מים תשימי ממש כמה כפות ותערבבי, תראי לפי העין.

  33. מתכון מעולה!!!! עד עכשיו הייתי מכינה לפי מתכון של אמא, כמובן שהוא מעולה, אבל לקחתי "סיכון" ושיניתי ויצא מדהייםםםםם טעיםםםםם מאודדד בפה!!! 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר