מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

לחמניות מתוקות

לחמניות מתוקותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 17, 2017
Last modified:ספטמבר 17, 2017

Summary:

לחמניות דבש מתוקות רכות וטעימות – מתאימות לראש השנה ולכל ימות השנה..

לחמניות מתוקות

מצרכים (10-12 לחמניות):

3.5 כוסות קמח לבן (500 גרם)

כף גדושה שמרים יבשים

3 כפות גדושות סוכר

4 כפות מלאות דבש

ביצה

3/4 כוס מים פושרים (180 מ"ל)

6 כפות שמן

כפית מלח

לציפוי: ביצה טרופה, כפית דבש ושומשום

אופן הכנה:

-מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים דבש, ביצה ומים פושרים ומערבבים. מוסיפים את השמן ולשים את הבצק במשך 3-4 דקות (כמובן שניתן להשתמש במיקסר עם וו לישה). אם הבצק דביק- להוסיף עוד קמח. אם הבצק יבש- להוסיף עוד קצת מים. מפזרים מעל הבצק כפית מלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך 4-5 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

-מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד להתפחה של שעה עד שעה וחצי במקום חמים בבית, עד להכפלת הנפח.

-מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. כל חלק מחלקים ל5-6 חלקים שווים ומכל חלק יוצרים כדור.

-מרפדים תבנית ענקית בנייר אפיה ומניחים את הכדורים במרווחים זה מזה. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה, עד הכדורים תופחים.

-מברישים את הלחמניות (בחלקן העליון) בתערובת של ביצה טרופה ודבש ומפזרים שומשום.

-מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ-15 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות (יש לחמם את התנור מראש כ-7 דקות לפני).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

227 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת,
    הקמח תפח יפה הפעם .
    אבל שעשיתי לחמניות לאחר ההתפחה ששמתי את הביצה הלחמניות נהיו שטוחות יש סיבה לכך עשיתי משהו לא בסדר?
    תודה ושבת שלום🌹🙏

    1. כשמורחים את הביצים צריך להיות מאוד עדינים ולא ללחוץ על הבצק כדי שלא ייצא ממנו האוויר.
      יכול להיות שקצת לחצת על הבצק?

  2. היי אפרת
    לשתי 5 דקות לפני הוספת המלח ו5 דקות אחרי.
    כן השמרים בתוקף 2021
    להכין מחדש?
    אפשר להכין פוקצה מהבצק שלא תפח ממש?

    1. אפשר להכין פוקצ'ה מהבצק.
      אם את מכינה שוב את הבצק הפעם תשני את היחס ושימי כוס קמח לבן ו3/4 כוס קמח כוסמין. אולי זה יתפח טוב יותר.
      חשוב להקפיד על לישה כמה שיותר ארוכה.

  3. היי אפרת,
    אחר שעה וחצי הבצק תפח מעט
    עשיתי מה שרשמת עם כוס עם ידית
    קמח כוס כוסמין 1 כוס 3/4 קמח לבן שמרים חצי לפי המתכון שרשמת למתכון הוספתי קצת אבקת אפיה ראיתי המלצה .
    למה זה קרה?

    1. השמרים היו טובים?
      לשת מספיק את הבצק? לשת ידנית או במיקסר? כמה דקות?

  4. היי,תודה על המתכון.הכנתי כעת את הבצק והתפחתי אותו שעתיים,תפח.ברצוני להכין רק מחר לחמניות האם אפשרי?מה לעשות. תודה ושנה טובה 🌹

    1. יש לשים את הבצק בקערה גדולה במקרר ולעטוף את הקערה בניילון נצמד.
      שנה טובה 🌺

    1. כן אפשר. יש לשים בקערה גדולה ולעטוף את הקערה בניילון נצמד. הבצק יתפח במהלך הלילה במקרר.

  5. עשיתי בדיוק כמו שכתוב ולפי הסדר, השתמשתי בכוס חד פעמי ושמרים מחבילה חדשה שנקנתה עכשיו ערבבתי במיקסר והבצק יצא לי דביק, הוספתי קמח ועוד קמח במשך חצי שעה ועדיין דביק, זרקתי לפח!
    למה זה קורה? והאם כדאי לנסות שוב?

    1. היי בתשי,
      הבעיה היא שימוש בכוס חד פעמית.
      בכל המתכונים כולל זה יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ"ל (כוס זכוכית רגילה עם ידית).

  6. היי אפרת,
    בהמשך לשאלה הקודמת אני מכינה חצי כמות ראיתי מתכון באחת התגובות כמה קמח כוסמין ןכמה רגיל רשמת לחצי כמות 1 ו3/4 והמים תמיד בהדרגה נכון?

  7. היי אפרת,
    איך אני משנה את המתכון כדי להכין מכוסמין מלא ?
    ואיך מכוסמין רגיל?
    אשמח לקבל את האופציה לשני הסוגים
    תודה מראש🙏

    1. אני ממליצה להכין מקמח כוסמין רגיל או לשלב קמח כוסמין רגיל עם קמח כוסמין מלא.
      אין שינוי במתכון. את המים יש להוסיף בהדרגה.

  8. היי אפרת מחפשת מתכון ללחמניות שאפשר לשלוח את הילדים לגן איתם…. כלומר שאפשר למרוח להם בפנים דברים וגם יהיו בריאות יותר מהקנויות בחוץ אשמח למתכון . האם זה יתאים או שיש באתר מתכון מומלץ יותר לילדים?

    1. היי אבישג,
      חצי כמות:
      ¾+1 כוסות קמח (250 גרם)
      חצי כף מלאה שמרים יבשים
      כף וחצי סוכר
      2 כפות מלאות דבש
      חצי ביצה טרופה
      כשליש כוס מים פושרים (90 מ"ל)
      3 כפות שמן
      חצי כפית מלח
      לציפוי: חצי ביצה טרופה, חצי כפית דבש ושומשום

  9. הכנתי מקמח כוסמין לבן
    עם כף סוכר אחת ויותר כפות דבש (אז הוספתי קצת אבקת אפיה)
    ויצא טעים בטירווףף!!
    תודה!!

  10. היי אפרת התפחתי כבר יותר משעה והקמח לא תפח עשיתי בדיוק כמו המתכון. מה אני יכולה לעשות?

    1. שמת שמרים יבשים? בדקת את התאריך שרשום עליהם?
      לשת את הבצק ידנית או במיקסר? כמה זמן?

  11. הי אפרת אחת האלופות אם לא ה..
    אני רוצה להכין לחמניות בורגר, האם רק להוריד את המתיקות?
    ויש לך מתכון ללאפה?

    1. היי שרית,
      את יכולה להכין את הלחמניות האלה ולשים 4 כפות גדושות סוכר ולוותר על הדבש.
      יש לי מתכון לפיתות במחבת. זה הכי קרוב ללאפות שיש לי 🙂

  12. היי , הכנתי את הבצק ועברה שעה והבצק לא תפח, לשתי את הבצק לפי כשרשום, והכל לפי הכתוב , השתמשתי בשמרים יבשים חדשים אריזה סגורה .. וזה לא תופח ככ מה הסיבה ומה ניתן לעשות?

    1. ערבבת את החומרים בסדר שרשום במתכון? כמה זמן לשת את הבצק?
      ערבבת ידנית או עם מיקסר?

  13. היי אפרת,
    ממש תודה על האתר והמתכונים הנפלאים אני חולה עליו .
    רציתי לשאול ממך מתכון ללחמניות שיהיה שם לפחות כוס סוכר על קילו קמח ( כי אז ברכתו מזונות לפי ההלכה)
    יש מצב לכזה מתכון?
    תודה רבה!

    1. היי נועה,
      אפשר לשים במתכון הנוכחי 3/4 כוס סוכר ולוותר על הדבש.
      כמות לקילו:
      1 קילו קמח לבן
      2 כפות גדושות שמרים יבשים (22 גרם)
      כוס וחצי סוכר
      2 ביצים
      כוס וחצי מים פושרים (360 מ"ל)
      כחצי כוס שמן (95 גרם)
      2 כפיות מלח (12 גרם)
      לציפוי: ביצה טרופה, 2 כפיות דבש ושומשום

    2. ערב טוב,

      איך את יודעת מתי הברכה היא מזונות או המוציא, לפי היחס של הסוכר והקמח בלבד ?

  14. תודה על המתכון! צריכה להקפיא את הלחמניות ( לפני האפייה ) תוכלי להסביר לי בבקשה כיצד ?( בתכנון להכין מספר ימים לפני להכניס למקפיא ובאותו הבוקר להוציא ולהכניס לתנור ) תודה מראש

    1. היי,
      אפשר להקפיא את הלחמניות לפני התפחה שניה אבל תצטרכי להפשיר אותן ולהתפיח לפני האפיה (זה ייקח קצת זמן).
      למה לא להקפיא לאחר האפיה? הן ייצאו כמו טריות לאחר הפשרה וחימום.
      *אם את מקפיאה לאחר אפיה חשוב להניח ללחמניות להתקרר לגמרי ורק אז להקפיא אותן.

  15. ערב טוב,

    בכל פעם שאני מכין לחם (לחם רגיל, לא מתכון מיוחד במינו) אז אחרי שהוא יוצא מהתנור אני מחכה שהוא יתקרר ואז, אני מכניס אותו לשקית ניילון או קופסא.
    שאני רוצה לאכול את הלחם, אני מגלה שהלחם קשה ממש ורק אחרי שאני מחמם אותו על פלטה או בתנור הוא חוזר להיות רך…
    למה זה ככה ?

    1. היי דוד,
      הלחם קשה מבפנים או מבחוץ? אתה מתכוון לקשה או יבש?

    2. לא הייתי אומר יבש, אם לפני כמה שעות הוא יצא מהתנור זה אומר שהוא טרי אבל בכל זאת שהם מתקררים הם הופכים להיות כמו אבנים , אני מנסה למעוך אותם אפילו טיפה אבל ממש הם התקשו…
      איך אפשר לשמור על הפריכיות שלהם לאורך זמן ?

    3. דוד היקר.. ברגע שהלחמניות.. חלות.. יוצאות מהתנור תכסה במגבת נקייה.. החלות יצאו רכות חבל על הזמן.. בעיה מוכרת שלקח גם לי זמן לגלות. בהצלחה שמחה לעזור

    4. תוכנית אפייה קו תחתון וקו עליון.
      זמן ומעלות לפי מה שכתוב באותו מתכון שאני מכין.
      הציעו לי או להוסיף שמן לעיסה או לשים צלוחית מניסרוסטה עם מים בתוך התנור (בזמן האפייה) ומה שיקרה האדים של המים ישביחו את הבצק ויעשו אותו פריך יותר…

      מה את אומרת ?

    5. היי דוד,
      מישהי רשמה לך (כהן) שברגע שהלחם יוצא מהתנור כדאי לכסות אותו במגבת נקיה. ראית את התגובה?
      לא חושבת שהוספת שמן רלוונטית לרכות. היא רלוונטית רק אם הלחם יוצא יבש. האדים כן יכולים לעזור.

  16. היי אפרת רציתי לדעת אם כדאי לעשות את המתכון הזה ולהוסיף לו בשר טחון ? כביכול לחמניות ממולאות בשר ?

  17. הייתי חייבת לחזור ולהגיב שיצא אליפות! חוסל כמעט באותו יום. אגב שמתי סילאן כי לא היה לי דבש ובכל זאת יצא לבן ויפה 🙂

  18. הי אפרת,תןדה על המתכון.הכנתי במיקבר והבצק יצא גמיש ומדהים רק שזה חט תפח מאוד.השמרים טריים.זה היה אמור לתפוח ממש עד סוף קערת המיקסר?

    1. כן, הבצק היה אמור להכפיל את נפחו. כמה זמן זה היה בהתפחה?

    1. אפשר. כדי שהמרקם ייצא מוצלח יותר כדאי לשלב לפחות כוס אחת של קמח לבן.

  19. שלום אפרת,
    תודה על מתכונים מעולים. תמיד!!!
    ועכשיו רוצה לנסות את הלחמניות.
    רציתי לדעת אם כדי לעשות אותן מלוחות או יותר נכון לחמניות רגילות…אני יודעת שזה מתכון ללחמניות מתוקות או שמא יש לך מתכון אחר ללחמניות רגיולת…לא חיפשתי ממש….
    פשוט להפחית בכמות הסוכר? כמה לשים (אולי כף?) וכמובן בלי הדבש…
    בטח אנסה גם את זה אבל רוצה ללחמניות רגילות גם לתינוק שלי…
    תודה רבה
    תמר

    1. היי תמר,
      פשוט תוותרי על הדבש ותכיני עם 2-3 כפות סוכר. זה ייצא בטעם רגיל. בכמות הזאת הסוכר לא מורגש.
      יום מקסים 🌷

    1. לפי ההלכה הלחמניות האלה זה המוציא, כי כדי שיהיה לחמניות מזונות צריך לשים לפחות כוס סוכר על קילו קמח וכאן צריך לשים חצי כוס סוכר לפחות כדי שיהיה מזונות

  20. הי אפרת דבר ראשון תודה רבה על האתר הפיצוץ הזה ובמיוחד על המתכון הזה ועוד מתכונים רבים…
    דבר שני רצתי לדעת כמה לחמניות זה בערך יוצא?

  21. הי אפרת,
    תודה על המתכון. עיבדתי את הבצק במיקסר עם וו לישה. אבל הבצק לא תופח. מה לדעתך יכולה להיות הסיבה ?
    ורציתי לומר לך שהאתר שלך פשוט מדהים !! תודה על כל המתכונים המוצלחים והפשוטים !
    שבת שלום

    1. היי טל,
      כמה זמן הבצק בהתפחה?
      כמה זמן הפעלת את המיקסר?
      אולי השמרים לא טובים. אם נשארו לך שמרים מאותה אריזה אפשר לבדוק אותם ולערבב כף שמרים יבשים עם כפית סוכר וכפית קמח ומעט מים פושרים. אם אחרי כמה דקות נוצרות בועות במים – השמרים טובים.

    1. כן אפשר. יש לשים את הבצק בקערה גדולה ולעטוף בניילון נצמד. הבצק יתפח במקרר.

  22. אחרי שיוצא הבצק לפזר מלח ואז לערבב עוד 3-4 דק'?
    ומה היא המהירות שצריך להיות המיקסר?וכמה זמן צריך לערבב כדי שיצא בצק?

    1. כן. מהירות בינונית-גבוהה.
      מערבבים 3-4 דקות ליצירת בצק. מוסיפים מלח וממשיכים לערבב 4 דקות נוספות.

    1. היי ספיר,
      את המלח מפזרים על הבצק לאחר ולישה של 3-4 דקות.

  23. עשיתי, הייתי צריכה להוסיף עוד כמעט כוס קמח בשביל שיצא לי בצק נורמלי
    מה יכולה להיות הבעיה?

    בסוף יצאו לחמניות מדהימות

  24. שלום לך
    הכנתי את הבצק והכפלתי כמויות בהקפדה על הל פרט בהכפלה השמרים חדשים שבוע פתוח במקרר ולשתי מספיק זמן. השינוי היחיד והוא כבר בהתפחה מעל 5 שעות עם לישה באמצע. והןא פשוט לא תופח. מה שכן שיניתי זה שהחלפתי את המים ב100% מיץ תפוזים טבעי…
    אשמצ לשמוע מה דעתך לגבי חוסר התפיחה.
    ארצה להוסיף ששבוע שעבר הכנתי את המתכון ללא שום שינוי וגם כן לא תפח הרבה זמן בשלב מסוים יצאתי מהבית.. וכשחזרתי כבר היתה תפיחה אבל זה היה רק אחרי 8 שעות שעמד.

    1. בוקר טוב
      אני עכשיו עומדת לנסות שוב פעם להכין את המתכון.. ושמה לב שענית לי. אז כן השתמשתי באותה שקית שמרים בשתי הפעמים וגם הפעם מתכננת להשתמש באותה שקית.

    2. בוקר טוב,
      אני לא חושבת שזה רעיון טוב כי אולי הבעיה היא בשמרים עצמם. אולי כדאי הפעם להשתמש בשמרים חדשים ולראות אם יש שינוי בתפיחה.

    1. היי עדן,
      יש להכפיל את כל הכמויות ב-2. ממליצה לרשום את הכמויות לפני על דף כדי לא להתבלבל.
      חג שמח 🙂

  25. היי אפרת,
    נהנית מהאתר שלך!!!! ותמיד מוצאת בו דברים טובים ומוסברים היטב!!
    שאלה לי- לגבי הדבש והביצה שמוסיפים בסוף, האם הדבש אמור להגיע אחרי שהלחמנית אפויות וחמות???
    או שמערבבים יחד בביצה?
    (אני פשוט מכירה שמברישים דבש אחרי אפיה..)
    אשמח להוסיף ידע.
    תודה.

    1. היי מרים,
      מערבבים כפית דבש עם ביצה ומברישים את הלחמניות לפני האפיה.
      אפשר גם להבריש דבש לאחר שהלחמניות מוכנות אבל לדעתי זה מיותר כי הן מספיק מתוקות.
      שבוע נפלא 🌺

  26. עשיתי חצי קמח לבן חצי שיפון. יצאו טעימות לאללה והדבש לגמרי מקפיץ את הטעם, אבל מתפוררות קצת. מה שכחתי?

    1. בוקר טוב,
      שמחה שיצאו טעימות 🙂
      הסיבה ללחמניות מתפוררות יכולה להיות כאשר אין מספיק נוזלים בבצק (קמח שיפון סופח קצת יותר נוזלים). סיבה נוספת יכולה להיות שלא לשת מספיק את הבצק. גם זמן אפיה ארוך מידי או על חום גבוה מידי עלול לייבש ולגרום ללחמניות להתפורר.

  27. בוקר טוב אפרת,עשיתי עכשיו את הבצק והתקשתי מאוד לעבוד איתו הייתי צריכה להוסיף די הרבה קמח כי יצא מאוד דביק.שמתי בדיוק את הכמויות שכתבת ומשהו לא עבד מקווה שיתפח.

    1. היי לינוי,
      שמת כף שמרים יבשים?
      לשת את הבצק ידנית או במיקסר? כמה זמן?
      כמה זמן את כבר מתפיחה את הבצק?

    2. היי, כן שמתי כף, ולשתי את הבצק ידנית. עברו שעתיים😭
      הוא טיפה עלה אבל לא הכפיל את עצמו

    3. זה יכול להיות בגלל לישה לא מספקת או שהשמרים לא טובים.
      נסי ללוש אותו כמה דקות ולהתפיח שנית.

    4. כמה זמן הפעלת את המיקסר?
      אם נשארו לך שמרים מאותה אריזה אפשר לבדוק אותם ולערבב כף שמרים יבשים עם כפית סוכר וכפית קמח ומעט מים פושרים. אם אחרי כמה דקות נוצרות בועות במים – השמרים טובים.

  28. הי אפרת!
    תודה על המתכון, יצא מעולה!
    רציתי לשאול, אם אני רוצה להחליף את הדבש בסוכר, לשים סוכר באותה כמות?

    1. היי אביטל,
      2 קילו קמח
      4 כפות גדושות שמרים יבשים
      כוס סוכר
      כוס דבש
      4 ביצים
      3 כוסות מים פושרים (720 מ"ל)
      כוס שמן
      4 כפיות מלח
      לציפוי: 1-2 ביצים טרופות, 3-4 כפיות דבש ושומשום
      שנה טובה 🌺

    2. הכנתי את הלחמניות בשבת ועכשיו עם אותו המתכון הכפלתי כמויות והכנתי חלות יצא פצצה!
      כמעט את כל המתכונים שאני מחפשת אני מוצאת פה והם מעולים!!!

    1. היי,
      שמחה שיצא מוצלח 🙂
      אפשר להכין מהכמות 2 חלות.
      יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ"ל כמו זו שבתמונה. כוס חד פעמית קטנה מידי.

    1. היי הלל,
      אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שהסילאן הוא עלול לצבוע את הלחמניות.

  29. מתכון מעולה!!!!
    יצאו לי לחמניות רכות וטעימות ,
    תודה רבה על המתכון,
    אשמח אם תוכלי לתת לי מתכון לכמויות מים עם קמח מלא או כוסמין.

    1. היי חסיה,
      שמחה שהלחמניות יצאו טעימות.
      מומלץ לשלב קמח רגיל מאחר ויש בו יותר גלוטן והוא מסייע להתפחת הבצק. ואז כדאי לשים 2.5 קמח כוסמין או קמח מלא + כוס קמח לבן.
      בשימוש עם קמח מלא יש לשים קצת יותר מים ובשימוש עם קמח כוסמין יש לשים קצת פחות מים ממה שרשום במתכון, לכן אני ממליצה להוסיף את המים בהדרגה ולפי הצורך.
      יום מקסים 🙂

  30. היי אני לא מבינה למה הבצק לא תופח לי. אתמול זה לא תפח וחשבתי אולי בגלל שהשמרים היו פתוחים זמן מה במקפיא. היום פתחתי קופסה חדשה של שמרים וזה עדיין לא תפח. מה אני יכולה לעשות?

    1. באיזה שמרים את משתמשת? כמה זמן התפחת את הבצק?
      ערבבת את החומרים בסדר שרשום במתכון? כמה זמן לשת את הבצק?

    2. בשמרים יבשים של סוגת. ערבבתי הכל בסדר שרשום ולשתי אותו בערך 10 דק. הבצק תפח לי אחרי שעתיים וחצי אולי יותר וגם אחרי ששמתי אותו בתנור שהיה אחרי חימום. בסוף זה תפח אבל לקח לזה המון זמן וגם הוא היה דביק אח״כ. בסוף יצא בסדר אני חושבת

  31. מתכון מושלם !!! תודה רבה!!! הכנתי חלת מפתח שישי שעבר ולחמניות מכמות של 2 ק"ג בצק מעולה אפרת את ממש אלופה כל המתכונים פה טובים וטעימים❤❤❤

  32. אני מאוד אוהבת את האתר שלך!
    כיף לפתוח את השבןע שאחרי פסח עם ריח הלחמניות בכל הבית!! הן יצאו מעולות!!
    אפשר להקפיא?

    1. נראות מהמם!!
      כן, אפשר להקפיא.
      תודה על השיתוף ושבוע נפלא 🙂

    1. היי דני,
      לא גדולות מידי, גודל בינוני רגיל.
      כמות לקילו:
      1 קילו קמח לבן
      2 כפות גדושות שמרים יבשים (22 גרם)
      חצי כוס סוכר (100 גרם)
      חצי כוס דבש (160 גרם)
      2 ביצים
      כוס וחצי מים פושרים (360 מ"ל)
      כחצי כוס שמן (95 גרם)
      2 כפיות מלח (12 גרם)
      לציפוי: ביצה טרופה, 2 כפיות דבש ושומשום
      פורים שמח 🙂

  33. היי אפרת. תודה רבה על מתכונים מעולים, אני מכורה לאתר שלך.(ברגעים אלו נחה לה עוגת ספירלה בתנור, מקווה שתצא טוב)
    אני רוצה להכין את הבצק עכשיו בבוקר ורק בערב לאפות. זאת אומרת להשאיר אותו בשלב ההתפחה עד הערב. נראה לך שזה בסדר?

    1. היי רונית,
      אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      את יכולה להכין את הבצק מעכשיו אבל חשוב לשים לב שהוא לא תופח יותר מידי אחרת הוא יכול להחמיץ לכן אם הוא תפח מספיק, כדאי להוריד ממנו את האוויר, ללוש מעט ולשים אותו להתפחה שניה (סה"כ 3 התפחות).

  34. היי אפרת מה שלומך??
    הכנתי בעבר ויצאו ממש טעימות! מתכננת הפעם להכין 2 ק"ג..ראיתי כמויות;)
    רציתי לשאול אם יש אפשרות להמיר דבש בסילאן?או שעדיף להמיר בסוכר פשוט?
    ורוצה לזגג בסוף האפייה בסירופ סוכר, מה הכמויות?

    1. היי בתאל 🙂
      פחות מומלץ להמיר דבש בסילאן כי הוא עלול לצבוע את הלחמניות. עדיף להמיר בסוכר.
      סירופ סוכר: מחממים על הגז חצי כוס מים, רבע כוס סוכר ו-2 טיפות תמצית וניל עד שהסוכר נמס והנוזל נעשה מעט יותר סמיך.
      כשהלחמניות מוכנות ובעודן חמות מברישים אותן בסירופ.

  35. שלום אפרת,
    תודה רבה על המתכונים המקסימים – כל אחד מוצלח יותר מהשני.
    אני רוצה לאפות את הלחמניות בתוך תבניות קאפקייקס מקרטון ולהקפיא לפורים.
    האם ההתבניות נהרסות בהקפאה? מהקור, הקרח והרטיבות?
    יש דרך טובה יותר?

    תודה רבה!!!!

    1. היי חנה,
      בדר"כ תבניות מקרטון עוברות טוב הקפאה אבל לדעתי כדי שהלחמניות יהיו אווריריות ותפוחות יותר כדאי להכין אותן בדרך הרגילה ולא בתבנית קאפקייקס.
      אם את רוצה לשים במשלוח מנות אז אפשר לעטוף אותן בנייר צלופן ולקשור בסרט.
      שבוע נפלא ופורים שמח 🙂

  36. היי אפרת
    אני רוצה לעשות הפרשת חלה בביתי ל _30
    נשים
    ברצוני לדעת בכמה קמח להשתמש שיספיק ללחמניות קטנות לכולם ומה הכמויות
    תודה רבה
    גיטי

    1. היי גיטי,
      ממליצה להכין כמות של 2 קילו:
      2 קילו קמח
      4 כפות גדושות שמרים יבשים
      כוס סוכר
      כוס דבש
      4 ביצים
      3 כוסות מים פושרים (720 מ"ל)
      כוס שמן
      4 כפיות מלח
      לציפוי: 1-2 ביצים טרופות, 3-4 כפיות דבש ושומשום

  37. היי הכנתי עכשיו והלחמניות יצאו פצצה !!!הם ממש תפחו !ובכלל כל המתכונים שלך מעולים האתר מדהים תודה !!

    1. היי מאיה,
      עם קמח קונדיטור אני בספק אם ייצא מוצלח אבל אני חושבת שאפשר להכין את זה מקמח רב תכליתי ללחם ללא גלוטן כמו כרגיל וכו'.

    1. היי עינת,
      אפשר להכין פשוט בלי הדבש. יכול להיות שיהיה צורך להוסיף קצת יותר מים. אם את רוצה לחמניות מתוקות אז אפשר להוסיף סוכר במקום הדבש באותה כמות. אם לא, פשוט תוותרי על הדבש ותשאירי רק 3 כפות גדושות סוכר.

  38. היי. מצאתי את מתכון ילדותי. הטעם המיוחד נשאר לי בפה מאז היותי בגיל 3-4 מחיפה. הוספתי צימוקים כהים לחלק ויצא מאוד מיוחד יחד עם צפורן. תודה

  39. היי אפרת:)
    לפני הכל יש לך אחלה של אתר ומתכונים כיפיים וקלים!
    אם רוצה לעשות כמות וחצי(נגיד 750 גרם) אז לכל המצרכים בהתאמה? האם צריך לשנות משהו?
    וחושבת לעשות בערך 1/3 כמות קמח כוסמין..האם צריך יותר מים?
    אשמח לתשובותייך בהקדם
    תודה!

    1. היי בתאל,
      רושמת לך כמויות שלא תתבלבלי:
      750 גרם קמח
      כף גדושה + חצי כף שמרים יבשים
      4.5 כפות גדושות סוכר
      6 כפות מלאות דבש
      ביצה גדולה
      כוס + 4 כפות (270 מ"ל)
      9 כפות שמן
      כפית וחצי מלח
      לציפוי: ביצה טרופה, כפית דבש ושומשום
      *אין בעיה לשלב שליש מהכמות קמח כוסמין. יכול להיות שתצטרכי אפילו פחות מים. ממליצה להוסיף את המים בהדרגה ולפי הצורך.

    2. וואו אפרת את ממש מדהימה!
      תודה על המענה המהיר ועל הפירוט!!

      אנסה היום בלי נדר, ומקווה לחזור לעדכן;)

    3. אוי אפרת התלבלתי!!!
      התכוונתי לקמח כוסמין מלא..אופס
      זה משנה מבחינת המים?
      אשמח גם הפעם לתשובתך אפילו יותר מהר כי אני ממש באמצע להכין:)

    4. אפרת סליחה על החפירות
      הכנתי אתמול ויצאו מדהימות!!!
      השתמשתי רק בסוכר במקום הדבש..
      תודה רבה על היחס והעזרה! את באמת משהו3>

  40. הכנתי מקמח כוסמין 70 אחוז וללא הדבש ויצא מעולה! ואתמול הכנתי את הלחם ללא השמרים וגם יצא מעולה.
    וזו הזדמנות מצויינת להודות לך על האתר המדהים, אני משתמשת בו המון, ובהנאה רבה, תודה רבה!

    1. אולי משהו בשמרים לא טוב? באיזה שמרים השתמשת?
      כמה זמן לשת את הבצק?
      זה לא תפח אפילו מעט?

  41. יצא אליפות!
    רציתי לשאול אם יש אפשרות להמיר את המתכון ללחמניות כאלה רגילות לא מתוקות?
    נ.ב
    למה אין קישור או תשובה במייל כשאת מגיבה חזרה?
    נקודה לשיפור ☺

    1. היי מורן,
      אפשר להכין לחמניות רגילות ולשים סה"כ 4 כפות סוכר. לוותר על הדבש (גם בציפוי). יכול להיות שיהיה צורך להגדיל את כמות המים בהתאם.
      לגבי תשובה במייל, יהיה בהמשך 🙂

    1. אפשר לוותר על הביצה ולשים קצת יותר מים, לפי הצורך.
      לגבי הציפוי, מומלץ להבריש את החלק העליון מעט בשמן ולפזר שומשום.

  42. כמו תמיד, כשיש עומס בישולים, המתכונים שלך שלטו לי במטבח והפכו הכל לקל יותר
    הכנתי 3 קילו של הבצק הזה בתור חלות לחג ויצא מאד טעים וקל להכנה – כך יכולתי לעשות הפרשת חלה
    הכנתי בשר לפי המתכון עם הפטריות (כולל דבש) וזו פעם ראשונה שממש יצא לי טוב בשר (אני לא מכינה לעיתים קרובות) אפילו שבד"כ אני מסתבכת עם תבשילים שמכילים דבש, משהו בשילוב של מלוח ומתוק…

    תודה על האתר המקסים שעוזר ומקל כ"כ, ובהזדמנות זו יש לי שאלה: פעם הייתי משתמשת בשמרים יבשים ככה בבצק והיה תופח מדהים, ולאחר מספר פעמים שלא טפח לי הבצק כלל גיליתי שכעת רק אם אני ממיסה אותו במים פושרים עם סוכר קודם,, בשיטה הישנה, זה תופח. מה יכולה להיות הסיבה שאם אני שמה את השמרים ישירות ללא תסיסה הבצק כבר לא תופח ובעבר כן היה מצליח לי?

    שוב המון תודות,

    נחמה

    1. היי נחמה,
      אני שמחה לשמוע שמה שהכנת יצא טעים 🙂
      הבצק כן אמור לתפוח כמוסיפים שמרים יבשים ישירות לקמח. אין צורך להמיס במים וסוכר כדי שהוא יתפח.
      יכול להיות שהשמרים לא היו טריים? ערבבת קודם את השמרים בנפרד עם הקמח?

    1. היי שרית,
      יצא קצת יבש? מעניין למה כי דווקא הן לחמניות רכות ועסיסיות. כמה לחמניות יצאו מהכמות? האם הן תפחו כמו שצריך? אולי הן היו יותר מידי זמן בתנור או שהתנור שלך חזק יחסית?

    1. היי שלומית,
      אפשר להכין עם קמח כוסמין. אני ממליצה לשלב מעט קמח לבן (אפילו שליש מהכמות) כי זה משפר את ההתפחה.
      אפשר להכין בלי הדבש ולשים במקום סוכר או שאם את לא רוצה לחמניות מתוקות אפשר לשים סה"כ 4 כפות סוכר.

    1. היי בנסי,
      במקרה הזה חייבים שמרים או לפחות בצק שמרים.
      שנה טובה 🙂

    1. היי שחר,
      אפשר לראות את התגובה האחרונה, רשמתי שם הנחיות לגבי שימוש בשמרים טריים.
      שנה טובה 🙂

  43. היי , אפשר להכין את הבצק לשים לילה במקרר ויום למחרת להכין את הלחמניות ?

    ואם כן האם צריך לתת כדורים תפיחה נוספת במגש בכל זאת

    1. כן, אפשר. לאחר שיוצרים לחמניות יש להתפיח אותן ורק אז לאפות.
      שנה טובה 🙂

  44. היי …. תודה על המתכונים שלך .. פשוט אליפות!!!!
    רציתי לדעת אם צריך לעשות את הלחמניות באותו יום או שאפשר יום לפני? פשוט פוחדת שהם התייבשו

    תודה

    1. היי שני,
      ברור שאין כמו להכין באותו יום לכן אם יש לך אפשרות אפשר להכין את הבצק יום לפני ולהתפיח במקרר (בתוך קערה גדולה עטופה ניילון נצמד). יום למחרת יישאר רק להכין כדורים, להתפיח אותם ולאפות.
      אם אין אפשרות אז אפשר להכין יום לפני ולעטוף את הלחמניות היטב בשקית אטומה מחוץ למקרר. הן מתייבשות ממש מעט אך עדיין טעימות.

  45. שלום,
    אפשר הוראות הכנה במידה ואני מיכנה עם שמרים טריים?
    בנוסף, אם אני מכפילה את הכמות לקילו, האם אני צריכה להוסיף ביצה או שעדיין מספיק ביצה אחת?

    תודה וחג שמח!
    אפרת.

    1. היי אפרת,
      אפשר לשים 25 גרם שמרים טריים. יש לפורר את השמרים עם מזלג, להוסיף כף סוכר ולהמשיך לערבב עד למרקם משחתי. להוסיף חצי כוס מים פושרים ולשים בצד 10-15 דקות עד לתסיסה. אח"כ אפשר להוסיף לתערובת. לא לשכוח להפחית סוכר ומים מהכמויות הכוללות, זאת אומר לשים 2 כפות גדושות סוכר ורבע כוס מים.
      אם את מכפילה כמויות מומלץ להכפיל גם את כמות הביצים (הן מעניקות רכות לבצק).
      חג שמח ושנה טובה 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר