מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מאפינס תירס

מאפינס תירסFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 10, 2016
Last modified:אוגוסט 26, 2017

Summary:

מתכון מאפינס תירס ללא גלוטן מקמח תירס וקמח תפו"א, מתאימות גם לפסח.

לחמניות מקמח תירס

מצרכים (6 מאפינס תירס):

ביצה

100 מ"ל שמנת חמוצה/יוגורט/ גבינה לבנה

רבע כוס חלב

4 כפות שמן

כפית שטוחה סוכר

רבע כפית מלח

חצי כוס קמח תירס טחון דק לאבקה (80 גרם)

שליש כוס קמח תפו"א (60 גרם)

כפית מלאה אבקת אפיה

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים/מאפינס.

-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת בלילה רכה.

-יוצקים את הבלילה לתבנית שקעים משומנת ואופים במשך 25-30 דקות, עד להזהבה יפה.

לחמניות מקמח תירס

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


55 תגובות

הוסף תגובה
  1. האתר הזה מנצח את כולם!! תודה רבה לכם.

    שאלה: אפשר להמיר את קמח תפו"א בקמח אורז? כי יש לי את 2 הקמחים תירס ואורז.

    תודה מראש,
    לאה

    1. היי לאה,
      לא בטוחה איך זה ייצא עם קמח אורז (לא ניסיתי). אם יש לך קמח ללא גלוטן כמו קונדיטור או תערובת קמחים כלשהי (כמו כרגיל או תמי) אז נראה לי שעדיף להשתמש בהם במקום קמח תפו"א.
      יום מקסים 🙂

    1. היי מאיה,
      אני חושבת שכדאי להכפיל את כל הכמויות ב1.5.
      קחי בחשבון שזמן האפיה יתארך ל40-45 דקות.

    1. היי דניאלה,
      אני מניחה שאפשר לוותר על הביצה, זה פשוט ייצא קצת פחות אוורירי.
      אם הבלילה יוצאת קצת קשה או יבשה יש להוסיף עוד קצת יוגורט/גבינה לפי הצורך.
      חג שמח 🙂

  2. יקירתי…אין לי קמח תירס וחשוב שיהיה כשר לפסח. מה את מציעה לי כתחליף? באחת ההערות קראתי כי קמח תירס הולחף בקמח מצה , אם כן לטחון דק?
    תודה

  3. אתר נהדר, מתכונים מעולים! כמעט תמיד מוצאת.אצלך פתרון שווה 🙂
    צריכה קמח ללא גלוטן, לצליאקים.. אשתמש בקמח תפא והאם חייבת.קמח תירס?

    1. היי ענת,
      שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      לדעתי עם קמח תפו"א בלבד זה ייצא הרבה פחות מוצלח. השילוב עם קמח תירס מוסיף ועושה את ההבדל.

  4. יצא מעדן – שינויים שעשיתי : הכנתי כמויות בערך… במקום קמח תפוחי אדמה בשתמשתי בקמח 1 ל 1 ללא גלוטן, שמנת שמתי שמנת של פעם….במקום סוכר שמתי סוכר וניל. והכנתי בתבנית אינגליש-קיק מסיליקון, ואחרי 20 דק הוצאתי את העוגה, שמתי על נייר אפייה הפוך וחזרה לתנור לעוד 2 דק. יצא מעולה תודה רבה – מתכוונת להמשיך לשחק על בסיס המתכון הזה…. 🙂

    1. היי,
      לדעתי לא כדאי לוותר על קמח תפו"א כי הוא משפר את המרקם. לא ניסיתי אבל יכול להיות שאפשר להשתמש בקמח רגיל או קמח לא גלוטן במקום.
      אם יש לך מטחנת קפה או תבלינים אפשר לטחון את קמח התירס. מעבד מזון לא מספיק. אני קניתי את הקמח כבר טחון דק. רשום על האריזה "קמח תירס דק".

    1. היי אורה,
      בדקת שלא התבלבלת בכמויות?
      באיזה גודל כוס השתמשת?
      המאפינס אמורים לצאת במרקם של לחמנית-מאפינס.

      1. היי, השתמשתי בכוסות מדידה שקיימות בשוק מפלסטיק עם ידית והקפדתי מאוד לעמוד בכמויות הרשומות, אני אנסה שוב בכמות הקטנה ואראה האם באמת טעיתי בכמות. תודה……

  5. היי
    מתכונים מעולים.
    איני אוכלת חלב ואשמח לדעת מה ניתן לשים במקום היוגורט? את החלב אני אחליף בחלב אורז..
    ואני אלרגית לקמח תפו"א ניתן להחליף לקמח אורז?
    תודה רבה

    1. היי רוית,
      לא ניסיתי אבל יכול להיות שאפשר להמיר את היוגורט במעדן סויה.
      לגבי קמח תפו"א, אולי קמח ללא גלוטן (כמו קונדיטור) יהיה עדיף או קמח רגיל אם אין רגישות לגלוטן.

  6. כמו כל שאר המתכונים שלך גם זה היה קל הכנה והטעם בסוף, נפלא. תודה רבה! גם העוגת שוקולד לפסח יצאה מקסים וטעים!תבורכי.

  7. שלום. לא הבנתי מה זה קמח תירס טחון דק לאבקה ? את הקמח תירס הצהוב הרגיל (מעט גרגירי) אני צריכה לטחון עוד ?
    תודה רבה.

    1. היי גלית,
      אפשר לקנות את זה מוכן (רשום על השקית "קמח תירס דק") או שאפשר לטחון את קמח התירס הגרגירי לאבקה.

  8. יצאו נפלא,שמתי קוטג במקום הגבינות.הוספתי טימין ובזיליקום יבשים .
    הכפלתי את הכמויות פרט לביצה, שמתי אחת.
    חוסלו בצהריים, בערב אפיתי כמות כפולה נוספת.

    1. שמחה לשמוע אילנה (נשמע מעולה עם תוספת עשבי התיבול המיובשים 🙂 )
      תודה ושבת שלום!

      1. תודה לך , הכנתי ויצא מעולה.
        הוספתי כחצי כוס גרגירי תירס מקופסאת שימורים, שמיר טרי קצוץ, החלפתי את קמח התירס בקמח מצה – אותה כמות.
        הבלילה יצאה סמיכה ולכן הוספתי עוד מעט חלב.
        הכנסתי הכל לתבנית מאפינס ויצא ממש טעים.
        מתכון מנצח

  9. סליחה על הבורות… קמח תירס זה כמו קורנפלור מעמילן תירס?
    כי אין לי קמח תירס בבית כרגע…

    1. היי לירון,
      קמח תירס זה הקמח הצהוב. קורנפלור זה עמילן תירס ולצערי הוא פחות מתאים.

  10. כן. כשר לפסח. ואגב גם המתכון של העוגיות שהיום הבאתי ש בו טחינה. אפשר להחליף במשהו אחר כשר לפסח?

    1. היי שרית,
      לגבי המתכון הזה, לא ניסיתי אבל אולי אפשר להשתמש בקמח מצה טחון דק. השאלה אם קמח מצה גם בא בחשבון.
      בעוגיות הטחינה את רוצה להחליף את קמח המצה או את קמח תפו"א?

    1. היי דבורה,
      לא ניסיתי אבל יכול להיות שבמקום החלב והשמנת החמוצה אפשר להשתמש בקצפת צמחית ולשים כחצי מיכל (125 מ"ל).
      אם משתמשים בקצפת צמחית לדעתי אפשר לוותר על כף הסוכר.
      בהצלחה וחג שמח!

  11. שלום וברכה.אין לי זמן לכתוב לך כל פעם אבל אני עושה כמעט כל מתכון שכתוב.יוצא מעולה!
    יש אפשרות להחליף את הקמח תירס במשהו אחר?
    תודה רבה רבה

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »