מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

לחמניות מקמח מלא

לחמניות מקמח מלאFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 4, 2019
Last modified:ספטמבר 4, 2019

Summary:

לחמניות מקמח מלא עם אגוזים וצימוקים, רכות וטעימות. 10 דקות והבצק מוכן להתפחה. 

לחמניות מקמח מלא

מצרכים (12 לחמניות):

2 כוסות (260 ג') קמח מלא

כוס וחצי (210 ג') קמח לבן

כף מלאה (11 ג') שמרים יבשים

כפית (5 ג') סוכר

¾ כוס (180 מ"ל) מים חמימים

4 כפות סילאן

שליש כוס (80 מ"ל) שמן זית או קנולה

כפית (5 ג') מלח

70 גרם אגוזים קצוצים שבורים (לא חובה)

30 גרם צימוקים (לא חובה)

לציפוי: ביצה טרופה ושומשום (*לגרסה הטבעונית ניתן להבריש בשמן זית במקום ביצה)

אופן הכנה:

-מערבבים את הקמחים עם השמרים והסוכר. מוסיפים מים חמימים ומערבבים כדקה. מוסיפים סילאן ושמן ולשים את הבצק במשך 3-4 דקות (רצוי להשתמש במיקסר עם וו לישה). אם הבצק דביק- להוסיף עוד קמח. אם הבצק יבש- להוסיף עוד קצת מים. 

-מוסיפים אגוזים וצימוקים ומפזרים מעל הבצק כפית מלח באופן אחיד. ממשיכים ללוש במשך כ-5 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד, מעט דביק אך נוח לעבודה.

-משמנים מעט קערה גדול, מניחים בתוכה את הבצק ומכסים את הקערה במגבת. מניחים בצד להתפחה של שעה עד שעה וחצי במקום חמים בבית, עד להכפלת הנפח.

 -מוציאים מהבצק את האוויר ומניחים לתפיחה נוספת עד להכפלת הנפח.

-מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. כל חלק מחלקים ל-6 חלקים שווים ומכל חלק יוצרים כדור (סה"כ 12 כדורים).

-מרפדים תבנית ענקית בנייר אפיה ומניחים את הכדורים במרווחים זה מזה. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה-שעה וחצי, עד הכדורים תופחים.

-מברישים בעדינות את הלחמניות (בחלקן העליון) בביצה טרופה ומפזרים שומשום.

-מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך 20-23 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות (יש לחמם את התנור מראש כ-7 דקות לפני).

-מצננים לגמרי לפני שאוכלים.

הערות:

*ניתן לשמור את הלחמניות בשקית אטומה כ-24 שעות. לאחר מכן כדאי להקפיא.

*הלחמניות נשמרות במקפיא עד חודש.

*אפשר לוותר על האגוזים ו/או הצימוקים.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

18 תגובות

הוסף תגובה
    1. קמח מלא גורם למרקם פחות אוורירי מאשר קמח לבן לכן מומלץ להתפיח 3 פעמים.
      ההתפחה הראשונה והשלישית הן החשובות ביותר. על ההתפחה השניה אפשר לוותר.
      יש להתפיח עד שהבצק מכפיל את נפחו. בימים חמים זה לוקח פחות זמן.

    1. השמן תורם למרקם הבצק . לא ניסיתי להכין בלי שמן בכלל או עם תחליף. מאמינה שזה ייצא קצת יותר יבש.

    1. אם זה קמח כוסמין לבן אפשר להשתמש איתו לכל המתכון.
      אם זה קמח כוסמין מלא אז אפשר להשתמש בו במקום הקמח המלא ולשלב איתו קמח לבן (כי בצק מקמח כוסמין מלא תופח פחות טוב).

    1. הבעיה היא שכאשר מכינים עם קמח מלא בלבד הלחמניות יוצאות במרקם דחוס מידי.
      אם זה קמח מלא 80% אני מניחה שהמרקם ייצא מוצלח יותר מאשר קמח מלא 100% ואז אפשר להשתמש בקמח הזה ללא שילוב של קמח לבן.

    1. מוסיפים אגוזים וצימוקים ומפזרים מעל הבצק כפית מלח באופן אחיד.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר