מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

לחמניות ללא שמרים

לחמניות ללא שמריםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 20, 2014
Last modified:אפריל 21, 2019

Summary:

לחמניות מהירות ללא שמרים

לחמניות ללא שמרים

תבנית שקעים/מאפינס (מומלץ מסיליקון)

מצרכים (12 לחמניות):

2 כוסות קמח מנופה

2 כפיות מלאות אבקת אפייה

רבע כפית מלח

2 כפות גדושות סוכר

1 מיכל יוגורט (200 מ"ל)

לקישוט: ביצה טרופה ושומשום

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל200 מעלות.

-מערבבים בקערה (בעזרת כף) את כל החומרים לפי הסדר בו רשומים עד לקבלת בצק דביק (הערה: הערבוב צריך להיות קצר ומהיר כדי לשמור על אווריריות הלחמניות).

-משמנים תבנית שקעים וממלאים את השקעים בבצק בעזרת כף . מורחים ביצה טרופה בחלק העליון ומפזרים שומשום.

-אופים כ-15 דקות עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומשחררים בזהירות את הלחמניות מהתבנית.

הערה: אם במקרה הבצק יוצא יבש יש להוסיף כמה כפות חלב בהדרגה או ביצה.

לחמניות ללא שמרים, לחמניות מהירות, לחמניות מקמח תופח, לחמניות בלי שמרים

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

261 תגובות

הוסף תגובה
  1. הכנתי טבעוני.עם 2 גביעים של תנובה (יוגורט ללא תוספות) שמתי ב- 6 לחמניות חצי קובייה שוקולד מריר. למעלה הברשתי עם מעט שמן קוקוס… יצא מדהים מיד אחרי תנור. רציתי לשלוח לילדים לבית הספר…. מקווה שיחזיקו מעמד וגם יהיו טעימים עד מחר (השארתי בתוך קופסא סגורה (שהתמלאה מעט אדים) תודה רבה על המתכון…

  2. המתכונים כאן תמיד מעולים וטעימים.
    האם ניתן לשים יוגורט במתיקות מעודנת ועשות לחמניות מתוקות?

    1. לדעתי עדיף גבינה עם מרקם חלק יותר כמו גבינה לבנה או שמנת חמוצה.

    1. היוגורט זה המרכיב הרטוב. אם הוספת שמנת חמוצה ועדיין התערובת יצאה יבשה כנראה שכמות הקמח היתה גדולה.
      במקרה כזה אפשר להוסיף עוד קצת שמנת חמוצה או גבינה לבנה או יוגורט.

  3. היי
    בסוף הכננתי 70 אחוז קמח כוסמין חצא נהדר .
    והילד שלי טורף
    אני מהסוטה

    תודה לך על כל המתכונים הנפלאים

    שבת נפלאה לך .

  4. היי אפרת

    אם אשתמש לכל הסצק ב70 אחוז כוסמין
    יצא גם דחוס ?
    או שיש מצב שיוצא טוב?
    כי הוא לא מלא מאה אחוז?
    תודה

    1. לדעתי עדיין כדאי להוסיף קצת קמח לבן, נגיד כוס וחצי קמח כוסמין 70% + חצי כוס קמח לבן.

  5. הי אפרת, אני מתכוונת לאפות כלחם באינגליש קייק. זמן האפיה יהיה כ35 דקות?
    אפשר להוסיף זיתים? קצת מוצרלה או גבינת פטה?

    1. עבדתי לפי המתכון הזה והוספתי זיתים ובייבי מוצרלה ובתבנית אינגליש קייק. יצא מושלם!
      (תמיד המתכונים שלך נהדרים)

  6. תודה על המתכון, השתמשתי בקמח תמי כשלפ שמתנהג ממש כמו קמח רגיל ולא תפח לי…האם הלחמניות האלו אמורות לתפוח?

    1. היי אוסנת,
      הלחמניות אמורות לתפוח ממש מעט (לא כמו לחמניות על בסיס שמרים).

  7. כוס קמח הכונה לחד פעמית או רגילה של אפיה?
    וגם הכמות של אבקת אפיה כמה זה בכמות של שקית?

    1. הכוונה לכוס בנפח של 240 מ"ל כמו זו שבתמונה שצירפתי.
      2 כפיות אבקת אפיה = שקית.

  8. היי,

    אין לי יוגורט. אפשר להחליף אותו באשל? או משהו אחר?
    יש אפשרות לעשות את זה פרווה?

    תודה

    1. עדיף לשים אבקת אפיה או להשתמש ב2 כוסות קמח תופח.
      אם אין לך שימי חצי כפית אבקת סודה לשתיה.

  9. יעבוד אם אין לי מאפינס/ תבנית שקעים? ואני פשוט אניח בודדים על נייר אפייה? (אני משערת שיצא נמוך, השאלה אם טעים ואוורירי בכל זאת..:)

    1. היי רבקה,
      הבצק יוצא דביק ואני לא חושבת שאפשר להכין ממנו כדורים יציבים ולשים על נייר אפיה.

    1. היי מורן,
      שמחה שיצא טעים. לגבי היובש אולי בגלל שאלה לחמניות פחות אווריריות מלחמניות עם שמרים (אני בכל אופן לא הרגשתי תחושת יובש).
      שבוע נפלא 🌺

  10. מוששששששששש

    יצא טעים בטירוף
    חשבתי שאוכל אחד אבל…..

    וגם בעלי התלהב!
    תודה חסך לי זמן!!!

    מועדים לשמחה

    1. לצערי לא מצאתי תחליף פרווה שייתן תוצאה מספיק טובה.

  11. אם אני בודקת עם קיסם, הוא אמור לצאת יבש? הלחמניות יצאו זהובות מאד למעלה אך הקיסם לא לגמרי יבש. הם היו 15 דקות בטמפ 200 ועכשיו כיסיתי את התבנית עם נייר כסף והורדתי ל180. לאחר 10 דקות אפייה במצב כזה עדיין הקיסם לא לגמרי יבש. זה'בסדר או שהן עדיין לא מוכנות?

    1. הקיסם אמור לצאת יבש לגמרי. יש להמשיך לאפות עד שזה מוכן.

  12. לא הצלחתי להרדם אז החלטתי לחפש מתכון ללחמניוצ שיהיו לבני משפחתי על הבוקר כשיקומו.. מצאתי את המתכון המדהים והמהיר הזה . יצא מושלם ! אגב במקום ביצה מעל כי לא היה שמתי בכוס נס ומים ומרחתי במקום הביצה ומעל שמתי שומשום .

  13. תמיד אני מחפשת מתכונים קלים,
    וזו פעם ראשונה שאשכרה יצא לי טעים ומושלם!
    תודה רבה רבה על המתכון ♥

  14. היי אפרת, יש לי כמה שאלות-
    אם שמים גבינה לבנה במקום היוגורט, כמה גרם גבינה צריך?
    בנוסף, יש לך רעיון מה ניתן לשים במקום שומשום? אולי גרעיני חמניה?
    ולבסןף, סליחה על הבורות, איך מנפים קמח?

    תודה רבה וסליחה על ריבוי השאלות..מיכל

    1. היי מיכל,
      אפשר לשים 250 גרם גבינה לבנה. אם במקרה הבצק יוצא קצת יבש יש להוסיף כמה כפות חלב בהדרגה.
      אפשר לשים גרעיני חמניה במקום השומשום.
      אם אין לך נפה אפשר לסנן את הקמח במסננת דקה. זה "פותח" ומאוורר את הקמח. אם אין לך מסננת תשתמשי בקמח כמו שהוא.

  15. היי!! כותבת פה פעם ראשונה:)
    מה לעשות אם אין לי תבנית שקעים או תבניות קאפקייקס? יש אפשרות להכין באינגליש קייק?

    1. היי חן,
      אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק. זמן האפיה עשוי להתארך ל35-40 דקות לפחות. יש לשמן את התבנית לפני.
      בהצלחה 🙂

  16. היי אפרת,
    אפשר להשתמש בקמח תופח (באותה כמות – 2 כוסות) במקום קמח עם אבקת אפייה בנפרד?
    תודה רבה!

  17. הכנתי את המתכון הזה בעבר ויצא מעולה.. עכשיו תוהה.. אם משתמשים בקמח מלא, האם המרקם יוצא אותו הדבר?

    1. עדיף גבינה לבנה או שמנת חמוצה אם יש לך כי בשימוש בקוטג' לעיתים נותרים גבישי קוטג' לאחר אפיה.

    1. היי דביר,
      לא מומלץ לוותר על היוגורט כי הוא למעשה תורם לכל המרקם.
      אפשר להמיר את היוגורט בגבינה לבנה או שמנת חמוצה.

  18. הכנתי הרגע בגרסא מתוקה ויצא נהדררררר!!!
    את היוגורט החלפתי במעדן וניל וקישטתי בסוכריות.
    בפעם הבאה אנסה בגרסא מלוחה עם שום…
    תודה על מתכון טעים, קל וזריז

  19. היי, מועדים לשמחה!

    הכנתי לארוחת בוקר, קצת התפשל לי כי לא שימנתי את המנג'טים והתחתית נדבקה… (יש לי תבנית שקעים רגילה לא מסיליקון)
    לא נורא אדע לפעם הבאה.
    בכל מקרה יצא טעים מאוד והתחסל מהר 🙂

    תודה!

  20. היי אפרת.
    השתמשתי בכוס בהתאם להמלצתך כאן באתר.
    תודה שהוספת את ההערה , המטרה היא לסייע לאופות הבאות אחרי…
    מתכון מומלץ בחום! הוספתי אורגנו מעל הלחמניות לפני האפייה ויצא נהדר!

  21. קבלי צל"ש כל כל המתכונים הנפלאים והידידותיים . הכנתי כל מיני סוגי מאפים ועוגות הודות לך. לגבי המתכון הזה, בפעם הראשונה הניסיון להכינו נחל כישלון מוחלט. בפעם השנייה, אותה בעיה חזרה על עצמה, חסר נוזלים לבצק ורובו לא נתפס ונרטב ולכן הוספתי הפעם הזו את הביצה ויצא פשוט נפלא. אז מעניין מה הסיבה…

    1. היי דורית,
      באיזה גודל כוס השתמשת למדידת הקמח?
      בכל מקרה הוספתי הערה במתכון עצמו.
      תודה שחזרת לעדכן ויום מקסים 🙂

    2. היי אפרת! תודה על תגובתך.
      השתמשתי בכוס כפי שאת ממליצה באתר.
      המטרה שלי הייתה להועיל לאופות הבאות אחרי… ולכן אני שמחה שהוספת את ההערה.
      הלחמניות טעימות ומשביעות!
      מומלץ בחום!
      תודה… בהצלחה!

  22. הי!
    ראשית תודה על האתר. אני משתמשת בו המון כבר שנתיים ובחיים לא רשמתי תגובה.. מתנצלת: -)

    השעה 6 בבוקר ונזכרתי שאין לי לחם לבוקר.. החלטתי לבדוק אם יש לך משהו ככה זריז.. וכמו תמיד.. את מצילה אותי!
    הכנתי מגבינה לבנה בשילוב עם גבינת שמנת שום.. שמתי שומשום / גבינה צהובה מגורדת!
    יצא מעדן!!!!
    תודה לך!

  23. שעה וחצי לסיום צום ט באב. התחשק לי להכין לחמניות….חיפשתי מתכון בלי שמן וזה מה שמצאתי. כדוגלת בתזונה בריאה השתמשתי בקמח מלא וסוכר חום. הבצק יצא פירורי אז הוספתי כרבע כוס חלב. אפיתי בעטרות נייר….יצא נהדר!!! תודה על מתכון נוסף למחברת…..

  24. הי אפרת,

    מושלם!!!! הכנתי הבוקר כבראנץ' מלאתי את הלחמניות כל מיני עניינים- גבינה צהובה, רוטב פיצה, טונה החבר'ה ליקקו האצבעות.תודה.בתור טבעונית לא טעמתי…אבל סומכת עליהם…אין עליך.אלופה.אתר מדהים!!!

    1. תודה רינת, שמחה שיצא מוצלח 🙂
      אהבתי את הרעיון למלא את הלחמניות.

  25. היי
    יש לך אתר מושלם אבל אני בתחילת הדרך ולכן יש לי שאלה טיפה מוזרה
    קניתי יוגורט 200 גרם
    להשים את כל המיכל?אין לי מושג כמה זה יוצא בגרם…

  26. השתמשתי בכוס קמח כוסמין מלא+כוס קמח כוסמין לבן. שמתי כ250 גר יוגורט.
    יצא טעים מאוד, תודה!

  27. לחמניות מושלמות! 20 דקות וזה מוכן כולל אפיה (5 דקות הכנה, אחרי שמכינים כל כך הרבה פעמים)
    זה הלחם הקבוע שלנו לארוחת בוקר. thumb up

    כשרציתי לאפות אותן כהרגלי בבוקר, ראיתי לצערי שאין יוגורט, אפיתי עם קוטג אבל הקוטג היה מדי יבש ונשארו גבישי קוטג אחרי האפיה. עכשיו יש לי 11 לחמניות וחבל לי לזרוק אותן, יש לך אולי רעיון מה אפשר לעשות עם זה?

    תודה על המתכון שהוסיף לנו המון.
    שרה

    1. היי שרה,
      אולי אפשר לפרוס את הלחמניות לפרוסות דקות (לחתוך לרוחב לעיגולים) ולפזר שמן זית וזעתר או שום כתוש או לשים רוטב פיצה וגבינה צהובה ולשים בתנור.
      אפשר גם לחתוך לקוביות ולהכין חטיפי לחם קלויים.

  28. שמתי 250 יוגורט שקדים במקום היוגורט 18 דקות אפייה. יצא שלמות! כאלה פריכות מבפנים וקריספיות מבחוץ.
    תודה!

  29. תודה רבה!
    אנחנו הוספנו קצת חלב סויה אחרי שהיוגורט לא הספיק בשביל שהבצק יהיה לא פירורי.
    הוספנו טיפה יותר מדי סוכר ויצא בין לחמניות לעוגה(: לאחת הלחמניות ניסינו להכניס קוביית שוקולד – זה יוצא נפלא! אבל ממליצה לשים חצי קובייה, שלא יהיה גדול מדי.
    לא הייתה לנו תבנית מאפינס אז הכנו כדורים ושמנו בתבנית רגילה, עדיין לקח 16 דקות בערך.

    תודה רבה! מתכון נפלא ובכללי האתר מעולה ועוזר(:

  30. גם לי לא יצא בצק. יצא לי גוש בצק ובצדדים ערימה של קמח.. חזרתי למתכון לראות שלא שכחתי נוזלים..
    הוספתי חלב, ביצה והלחמניות יצאו טעימות מאוד.

    1. היי מעיין,
      אני מניחה שהסיבה היא כמות גדולה מידי של קמח לעומת יוגורט שמשמש כנוזלים במתכון.
      בכל מקרה, מצוין שהוספת נוזלים. שמחה שבסוף יצא טעים, זה מה שחשוב 🙂

    1. היי ליאת,
      אפשר להוסיף ביצה אבל לא חובה. אם התערובת מתפוררת אז חסר יוגורט או שתוסיפי קצת חלב.

  31. שלום, לטעמי, הסוכר מיותר בתכלית. אני מכינה את הלחמניות האלו, בואיקוס, מדי שבוע' ללא סוכר והתוצאות מצוינות. מוסיפה אורגנו בכמות נדיבה ומעט אבקת בצל. על החמניות מפזרת פעם קצח, פעם מעט רסק עגבניות, שומשום.

    1. היי,
      ראיתי רק עכשיו..
      כן, מומלץ היה להנמיך את המעלות כי זאת תבנית גדולה יותר ולהמשיך לאפות עוד 10-15 דקות.

  32. המתכון נשמע מצויין. אני רק מבקשת לשאול – מה הכמות בגרמים של שתי כוסות קמח (יש שמגדירים כוס 150 גרם ויש שיותר).

    תודה מראש על התשובה

    1. היי ענת,
      לא ניסיתי להכין בגרסת פרווה אבל יכול להיות שאפשר לשים במקום יוגורט שמבוסס על סויה או כחצי כוס חלב סויה/שמנת צמחית (בכל מקרה, ממליצה להוסיף את החלב/שמנת בסוף ובהדרגה עד שמתקבל בצק רך ודביק אך לא נוזלי).
      בהצלחה 🙂

    1. היי שלומי,
      מומלץ למלא עד 3/4 מהשקע כי הן תופחות.
      ותודה! שמחה שאתה נהנה מהאתר 🙂

  33. הי,
    יש לי שאלה. למה צריך את הסוכר במתכון? האם הלחמניות מתוקות?
    אני רוצה להכין לארוחת ערב חלבית אבל לא רוצה שיצא לי מתוק,
    תודה רבה.

    1. היי מירב,
      הלחמניות מתקתקות. את יכולה לשים רק כף אחת שטוחה סוכר או שתוותרי בכלל.
      בהצלחה 🙂

    1. כן גילי, אפשר להשתמש ב2 כוסות קמח תופח ושמנת חמוצה או גבינה לבנה (לא משנה).

  34. הייתי חייבת לחזור להגיב כי אני חוזרת למתכון הזה כל פעם שאין לי לחם בבית או כשאני רוצה לפנק מישהו בארוחת בוקר כולל לחם מעשה ידי וזה מתכון גאוני! מצרכים שתמיד יש בבית, אם פעם אין יוגורט אז גבינה לבנה, והיום הכנתי אותן עם קמח כוסמין מלא ויצא מושלם… איזה כיף! ממש תודה 🙂

    1. היי רעות,
      אני מניחה שאפשר אבל התוצאה תהיה מעט שונה כי ליוגורט יש מרקם אחר. בגלל שהחלב דליל יותר יש להוסיף אותו לתערובת בסוף ובהדרגה עד שמתקבל בצק נוח לעבודה.
      אגב, אם יש לך גבינה לבנה או קוטג' את יכולה (ואפילו מומלץ) להשתמש בהם במקום היוגורט.
      בהצלחה ושבוע מקסים 🙂

  35. הבצק יצא נורא גושי. גם אחרי שהוספתי עוד יוגורט (סה"כ 300 מ"ל ) כנראה לא לקחתי כוס נכונה לקמח 🙂
    החלטתי לנסות בכל מקרה ויצא מעדן! תודה 🙂

    1. היי מגי,
      לא, אין צורך. היוגורט משמש כנוזל בתערובת וזה מספיק 🙂

  36. הכנתי מקמח מלא בלבד (בעלי לא אוכל קמח לבן) ויצאו קטנות, טעימות ואווריריות. תודה רבה!

  37. מתכוונת להכין מקמח מלא עם 3-4 שיני שום כתושות ושלא יצאו מתוקות. האם צריך לשנות את כמות שאר המרכיבים כדי שיצאו אווריריות?אפשר להכין בתבניות מאפינס חד פעמיות מאלומיניום?אפשר להקפיא בקופסה סגורה אחרי שמצטננות?

    1. היי שרון,
      שימי רק כפית מלאה סוכר (במקום 2 כפות).
      הלחמניות הן פחות אווריריות מלחמניות רגילות המבוססות על שמרים אך הן עדיין טעימות. ממליצה לנפות את הקמח לפני השימוש ולערבב כמה שפחות.
      אפשר להכין בתבניות חד פעמיות מאלומיניום רק חשוב לשמן אותן לפני ואפשר להקפיא בקופסה אטומה לאחר שמתקררות לטמפ' החדר.
      שבת שלום 🙂

  38. שלום, אם אני מכינה את הלחמניות עם כוס קמח מלא האם אני צריכה יותר יוגורט? ומה לגבי תוספות אפשריות וכמה בדיוק? תודה רבה!

    1. יכול להיות שכן, אולי עוד כמה כפות יוגורט. ממליצה להתחיל ממיכל יוגורט אחד ולהוסיף יותר רק אם הבצק עדיין יבש.
      אפשר להוסיף זיתים קצוצים (בסביבות חצי כוס). בנוסף אפשר לגרד 2-3 שיני שום לתוך התערובת.
      אפשר להוסיף גבינות לתערובת (בסביבות חצי כוס גבינה צהובה מגורדת, 3 כפות פרמז'ן, 3 כפות בולגרית מפוררת).
      אפשר להוסיף צימוקים או/ו אגוזעים (עד חצי כוס).
      בהצלחה 😉

  39. הכנתי את הלחמניות בתוספת זיתים- הבצק לא היה ממש דביק (כנראה מחסור בנוזל וכוסות קמח גדולות יחסית) ולא כ״כ תפחו אך עדיין הטעם נהדר והן מתחסלות בזריזות. תודה

    1. היי שר,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להכין בתבנית אינגליש קייק אחת. משך זמן האפיה יתארך ל35-40 דקות לפחות.

  40. כשיש ברוך ה' 2 ילדים קטנטנים, מחפשים אחר מתכונים זריזים וקלילים! פשוט ליגהההה טעים בטרוף( :
    במקום יוגורט שמתי אשל אחד. ומעל מרחתי שמן זית ופיזרתי שומשום.. לייק!!! יש לך מתכונים סוף!! עלי והצליחי (:

  41. היי, הכנתי את הלחמניות הלמעלה שלהם ממש טעים אבל מפנים יש טעם של בצק שעוד לא ממש מוכן שמתי את הלחמניות עשרים דקות

    1. היי עמית,
      כנראה שהלחמניות לא הספיקו להאפות לגמרי. כדאי להחזיר אותן לתנור ולהנמיך את המעלות ל160 כדי שיאפו מפנים.

  42. שלום ותודה על התכוו המעולה!
    רציתי לשאול האם אפשר להכין בצק מראש ולהקפיאו או לשמרו במקרר ולהשתמש בו בעתיד..
    אפשרי?
    תודה ובברכה
    אביגייל

    1. היי אביגייל,
      מאחר ויש חומרי התפחה בבצק (אבקת אפיה) עדיף לאפות את הבצק סמוך להכנה אחרת האפקט שלהם נפגע.
      לדעתי עדיף להקפיא לאחר האפיה. להניח ללחמניות להתקרר לטמפרטורת החדר, להכניס אותן לשקית אטומה ולהקפיא.
      בהצלחה ויום נפלא 🙂

    1. היי אילה,
      אפשר לאפות בתבנית אחת. אני מניחה שמשך האפיה יתארך לכ-30 דקות.
      יום מקסים

  43. אפרת היקרה,
    יצא מעולה (עם שני גביעים של יוגורט), איזה כיף שהצלחתי עוד מתכון 🙂
    האתר שלך שווה את כל ספרי הבישול שהצטברו אצלי על המדף במשך השנים ואף אחד מהם לא גרם לי להיכנס למטבח ובאמת לנסות בלי לפחד, כמו המתכונים הפשוטים, המוצלחים והברורים שלך. תודה 🙂
    שאלה קטנה: האם אפשר לדעתך להמיר בקמח כוסמין ?
    שבוע מקסים 🙂

    1. תודה רבה אילנית! כיף גדול לשמוע 🙂
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן. קמח כוסמין (רגיל או מלא) הוא עדיף באפיה מאשר קמח מלא רגיל ולכן אני לא רואה בעיה. יכול להיות שיהיה צורך להוסיף עוד קצת יוגורט כי הוא סופח יותר נוזלים.
      בהצלחה ושבוע נפלא!

  44. הי אפרת,
    הכנתי לשבת וכמו כל המתכונים שלך משובר בעוד אחד מנצח שללא ספק נכנס למועדפים:) תודה רבה!

    אגב, השתמשתי בגיל והוספתי בערך מיכל וחצי לקבלת בצק דביק. הלחמניות יצאו רכות ונימוחות:)

    שבוע טוב ☺
    יסמין

  45. עשיתי לחמניות והן לא יצאו נפוחות השתמשתי בקמח תופח והוספתי אבקת אפייה ובכל מקרה יצאו לא כמו שציפיתי

  46. שלום לך ,ניסיון שלי נכשל ,תוכלי לעזור לי ,בבקשה ,במידה ואני מישתמשת בקמח תופח אני בכול מקרה צריכה להוסיף אבקת אפיה ?
    תודה

    1. היי אלבינה,
      בקמח התופח יש כבר אבקת אפיה לכן אין צורך להוסיף גם אבקת אפיה.
      הלחמניות לא תפחו בכלל? או תפחו מעט? הן אמורות לתפוח אבל לא להכפיל את גודלן.

  47. עשיתי בדיוק לפי הכמויות ויצא בצק נח מאוד לעבודה אבל לא מתאים לתבנית שקעים כי יצא בצק אחיד ולא נוזלי שניתן ליצוק אותו..מה יכולה להיות הסיבה?

    1. היי יסמין,
      הבצק צריך לצאת מעט דביק. יכול להיות שהשתמשת בכוסות קצת יותר גדולות למדידת הקמח ולכן הוא יצא נוח לעבודה. זה לא נורא, עדיין הלחמניות אמורות לצאת טעימות 🙂

  48. תודה רבה!!
    ניסתי פעם ראשונה את המתכון חצי קמח לבן וחצי מלא יצא מצוין!!! כאמא עסוקה מאוד אני אומרת תודה וכן ירבו מתכונים קלים ב10 דקות 🙂

  49. אני ואחותי הכנו את המתכון הזה מספר פעמים ויצא ממש לחם מושלם ! מידי פעם הוספנו אגוזים או צימוקים או קצת גבינה אבל הלחם ממש טעים תודה רבה !

    1. היי הדר,
      אני שמחה לשמוע! אהבתי גם את הגיוונים שאתן עושות 😉
      שבת שלום!

  50. היי,הכנתי את המתכון רק שבמקום לשים בתבנית שקעים,השטחתי את הבצק ויצאה פיתה טעימה מאוד 🙂

  51. הכנתי ויצא מעולה, ממש טעים
    הוספתי מוצרלה וזיתים
    השאלה אם להכניס למקרר או להשאיר בחוץ אם אני רוצה למחר בבוקר

    1. מעולה, אחלה שדרוג 😉
      אולי עדיף במקרר מאחר וזה מכיל מוצרי חלב אלא אם כן את שומרת את זה בחוץ אבל במקום מוצל וקריר. בכל מקרה חשוב מאוד לעטוף היטב.

  52. אני הולכת להכין את המתכון
    רציתי לדעת במידה ונשאר, איפה כדאי לשמור אותם וכמה זמן הן נשמרות?

    1. היי מיכל,
      את יכולה לשמור את הלחמניות בהקפאה לפחות חודש. חשוב לעטוף היטב בניילון נצמד או לשמור בתוך קופסה סגורה. אח"כ להפשיר ולחמם מעט בתנור.

  53. פשוט שוס, גם אני פיקפקתי, רק קמח אבקת אפייה ויוגורט?! וכן! יצא מדהים וטעים. אני הפכתי את זה ללחם ולא לחמניות, זו כמות מעולה לרווקים, למשפחה כדאי להכפיל את הכמות. אני השתמשתי ביוגורט עזים שנותן קיק טעים )למי שאוהב כמובן( וחשוב לדעתי החלק של הניפוי וזה באמת יוצא פלפי. בקיצור…תודה!

  54. שמתי בקערה כמויות מדויקות כפי שמצויין במתכון. קיבלתי מרקם לא ברור אך בוודאי לא בצק. לא דביק לא חולי ולא כלום. גם אני הוספתי קוטג' 2 ביצים ומעט שמן. יצאו לחמניות משגעות. אני אופה שנים רבות עם מתכונים ובלעדיהם בצורה מוצלחת ביותר. המתכון הזה חסר ואף אחד לא ישכנע אותי אחרת.

    1. היי דליה,
      לא ניסיתי להכין עם קמח תמי וחלב סויה אבל לפחות לגבי חלב סויה מקריאת התגובות של אחרים שניסו זה אפשרי. ממליצה להתחיל מחצי כוס חלב ולהוסיף בהדרגה במידת הצורך.
      חג שמח 🙂

    1. הי חגית,
      אין בעיה להקפיא אותן ואחר כך להפשירן בטמפ' החדר. לאחר שהן הופשרו ממליצה להכניסן לתנור למשך 5-10 דקות (לפני ההגשה) בחום גבוה כדי שיקבלו פריכות.

  55. מתכון נפלא! הכנתי עם הילדים, אפילו הקטנטנים בני השנתיים והיתה חוויה משפחתית נהדרת! גם ההכנה וגם האכילה אח״כ. המון תודה

  56. בוקר טוב, הלחמניות שלי ברגע זה יצאו מהתנור, הכנתי לפי המתכון המקורי בתוספת קצת יוגורט, אחד לא מספיק, לחמניות נחמדות ולא יותר!

  57. אבקת אפייה
    האם ייתכן ונפלה פה טעות במתכון והכוונה לשתי כפיות? 2 כפות זה ממש הרבה ומותיר טעם לוואי.
    תודה נעמי

  58. הכנתי את הלחמניות הערב ויש לי כמה הערות.☺
    נראה לי שעדיף לכתוב קמח תופח במקום רגיל+אבקת אפיה כי כמות אבקת האפיה מורגשת בטעם.
    2 כפות סוכר זה המון! חצי כף מספיקה בהחלט.
    הבצק יצא מאד דביק ורק אחרי לישה ארוכה נהייה בצק שלא ממש קל היה לשים אותו בתאי המאפינס. הרטבתי את האצבעות כדי לעזור לו.
    חוץ מטעם הלוואי הלא נעים של האבקה (שלא אשתמש בפעם הבאה) והמתיקות המוגזמת (שאפחית בפעם הבאה) הלחמניות/מאפינס יצאו נחמדים ורכים.
    חשבתי למרוח משהו מלוח אבל הן התאימו רק לריבת הקומקווט שהכנתי☺

  59. חסרים חומרים בלחמניות לא יצא בכלל בצק נאלצתי להוסיף 2יוגורט ו 2 שמנת קטנה וגם באפיה יוצא רך מידי

    1. היי נאורה,
      אם השתמשת ב2 כוסות קמח (סה"כ 280 גרם) + 200 מ"ל יוגורט אמור היה לצאת בצק מעט דביק.
      כשערבבת את החומרים בכמות וכפי שהם רשומים, מה קיבלת?

  60. עוד שאלה קטנטנה:
    האם אפשר לעשות את המתכון בשני סוגי קמחים: מלא ולבן?
    האם הבצק יתפח באותה הצורה כמו עם קמח לבן בלבד?
    בתודה רבה.

    1. היי שלום,
      אפשר לשלב קמח מלא עם קמח רגיל + שקית אבקת אפיה (במקום 2 כפיות שטוחות) אבל חשוב שלפחות חצי מהכמות תהיה מקמח לבן כדי שהלחמניות לא ייצאו דחוסות מידי.
      הבצק אמור לתפוח באותה מידה אם מקפידים לערבב את הקמחים היטב עם אבקת האפיה לפני שמוסיפים את שאר החומרים.
      כדי להוסיף טעם נוסף ללחמניות אפשר לשלב בתערובת גבינת פטה/בולגרית/צהובה, זיתים וכו'.
      בהצלחה 🙂

  61. את היוגורט אפשר להחליף בחלב?
    במקום תבנית שקעים אפשר להשתמש במנג'טים חד פעמיים מאלומיניום?

    1. היי שלום,
      עדיף להכין מיוגורט בגלל הסמיכות שלו. המרקם של הלחמניות יוצא יותר מוצלח. אם מחליפים את היוגורט הייתי ממליצה בשמנת כי היא יותר סמיכה מחלב.
      וכן, אפשר להכין בתבניות מאפינס/מנג'טים חד פעמיים מאלומיניום.
      שבת שלום 🙂

  62. אני ובתי מכינות כבר כמה וכמה פעמים, בכל פעם בתוספת אחרת וזו חגיגה חדשה כל פעם. אגב, אנחנו מורידות מעט מאבקת האפיה כף וחצי אינה מותירה טעם.
    אנחנו מוסיפות צימוקים שוקולד ציפס זיתים מעט גבינה צהובה חריפה מגוררת וגם המתכון כמו שהוא נפלא!!!
    תודה לך

  63. אני מתה על המתכונים שלך 🙂
    במקרה לא היה לחם בבית ולא הייתה לי סבלנות ללכת למכולת… אומנם השתמשתי בשמנת 15% ולא ביוגורט, אבל יצא ממש נהדר, איזה כיף לפינוק של בוקר או אפילו לארוחת צהריים באוניברסיטה! המתכונים שלך מושלמים לסטודנטים (שהם גם מרוששים וגם קצרים בזמן…!)
    תודה לך ויום נפלא 🙂

  64. כל פעם שאנחנו מכינים זה יוצא מדהים והילדים טורפים את זה. אנחנו מוסיפים זיתים ופטה וזה מאוווד משדרג!! כל הכבוד!!

  65. יצא מעולה. בצק פריך ונימוח.
    לא היה לי יוגורט אז שמתי 200 גרם שמנת מתוקה במקום.
    הבצק היה קל לעיבוד. רידדתי אותו והכנתי מילית פטריות מטוגנות עם בצל. במקרה הזה רצוי להפחית את כמות הסוכר לכף אחת במקום שתי כפות. תודה על המתכון.

  66. הכנתי מספר פעמים, בכל פעם זה מתחסל ברגע שאני מניחה על השולחן.
    בדיוק כפי שרשום במתכון, בתבנית שקעים מסיליקון.
    ממליצה בחום לשלב זיתים ירוקים ו/או שחורים 🙂

  67. היי 🙂
    איך אפשר להפוך את המתכון לפרווה? במה להחליף את היוגורט?
    ואם יוצרים מהן צורה ארוכה (כמו לחמניות קנויות) זה ייאפה בצורה תקינה?

    1. היי עדי, את המתכון הזה לא ניתן להפוך לפרווה (היוגורט חשוב) ומאחר והוא לא מבוסס על שמרים (כמו כל הלחמניות), לא יהיה ניתן ליצור מהבצק צורה ארוכה.
      מאחר והלחמניות במתכון זה מבוססות על אבקת אפייה הן מזכירות יותר מאפינס מבחינת המרקם והטעם.

    2. עדי בשביל פרווה תערבבי בקערה בצד כוס חלב סויה עם כף מיץ לימון. זה במקום היוגורט. 🙂

  68. נראה שבמתכון הזה חסרים הרבה מאוד מוצרים
    הוספתי 1/2 כוס שמן; 1 ביצה טרופה ו-3 כפות קוטג'
    ויצא טעים.

    1. היי אתי, מרכיבים אלה לא נמצאים במתכון בכוונה. בכל אופן, השדרוג שעשית נשמע מעולה, תודה על הטיפ 🙂

    2. לא ברור לי מדוע חסרים מרכיבים במנה. האם המטרה לעודד יצירתיות או סתם לדאוג לבזבז חומרים יקרים ולגלות שבמקום הבצק המובטח מקבלים ערמת חול לחה ולא הומוגנית?

    3. הי ענת, לא חסרים מרכיבים במנה. הכנה בהתאם למתכון נועדה להוות פתרון ללחמניות מהירות שניתן לאכול עם ממרח או להגיש לצד מנה אחרת (זאת המטרה).
      מי שרוצה להכין לחמניות בטעם מודגש יותר, שניתן לאכול כמנה בפני עצמה, יש מתכון ללחמניות גבינה:
      http://www.10dakot.co.il/%D7%9C%D7%97%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%94/
      שבת שלום.

    4. אני חוזרת שוב לשאלתי. הרי ברור לכל בר דעת גם אם אינו בשלן גדול שקמח סוכר אבקת אפיה ומלח גם בתוספת יוגורט אחד לעולם לא יהפכו לבצק. לא דביק ולא אחר. כך שאין קשר לטעם מודגש יותר או פחות העניין הוא מרקם התערובת שנוצרת שהוא חולי ולא מעבר. איך זה הופך ללחמניות עם או בלי טעם נבצר מבינתי להבין.

    5. הי ענת, אם המתכון לא היה מצליח הוא לא היה מופיע באתר הזה.
      האם ניסית להכין את המתכון כפי שהוא רשום ?
      במידה שכן-
      מרקם חולי יכול להיווצר כאשר היחס בין הקמח ליוגורט שמשמש במקרה זה כנוזל אינו מדויק. במקרה כזה, יש להוסיף עוד יוגורט לבצק.

    6. הכנתי בדיוק כמו שכתוב ויצא מעולה!!!!! תפסיקו לבלבל ת'מוח. הבחורה יודעת מה היא כותבת…
      כל הכבוד על המתכון!!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר