מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

לחמניות גבינה

לחמניות גבינהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 7, 2013
Last modified:מאי 27, 2019

Summary:

לחמניות גבינה מהירות

(תבנית שקעים, כמות:  15-18 לחמניות)

לחמניות שניתן להכין עם כל שאריות הגבינות שנותרו לכם במקרר. כל שילוב יוצא טעים!

לחמניות גבינה

מצרכים:

2.5 כוסות קמח תופח

3 ביצים

קופסת קוטג' / קופסת גבינה לבנה (250 גרם)

200 גרם גבינה קשה מגורדת (לדוג' בולגרית, פטה, גלעד)

גבינה צהובה מגורדת ו/ או גבינת פרמזן מפוררת (לפי הטעם)

שן שום כתושה

3/4 כוס שמן/ 150 גרם חמאה מומסת

לקישוט: קימל, שומשום או פרג.

אופן הכנה:

-לערבב הכל ולצקת לתבנית שקעים. ניתן לפזר מעל קימל, שומשום או פרג.

-להכניס לתנור שחומם מראש  180 מעלות כ- 30 דקות או עד להזהבה יפה.

 

תגובות שקיבלנו בפייסבוק:

"עשיתי… טעים מאוד" (ענבל)

"יצא לי סוף הדרך!" (איוונה)

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

120 תגובות

הוסף תגובה
    1. אם זה קמח כוסמין לבן אפשר לשים 2.5 כוסות + 2.5 כפיות אבקת אפיה.
      אם זה קמח כוסמין מלא אז כדאי לשים עד מחצית מהכמות אחרת זה יוצא דחוס ופחות טעים (הכוונה לכוס ורבע קמח כוסמין מלא + כוס ורבע קמח לבן + 2.5 כפיות אבקת אפיה).

  1. היי אפרת, להוסיף לתערובת קטשופ יצא טעים? ואם כן כמה לדעתך? רוצה שיצא כמו פיצה…תודה! אתר נפלא!

  2. שלום, האם אני יכולה להכין את הבצק יומיים מראש ולשים במקרר ובבוקר האירוח לשים לאפות אותן?
    תודה
    סיגל

    1. היי סיגל,
      אני מניחה שאפשר אבל צריך לקחת בחשבון שהלחמניות לא יתפחו יותר מידי כי חומרי ההתפחה פועלים מיד וככל והתערובת עומדת ללא אפיה האפקט נפגע. הן ייצאו טעימות אבל קצת דחוסות יותר במרקם שלהן.

  3. שמתי כוס קואקר וכוס וחצי קמח הוספתי טימין וריחן יבש יצא מעולה. ולא חיב בתבנית שקעים. אוהבת מאוד את המתכונים שלך
    תודה.

  4. מתכון מצויין !!
    מכינה את הלחמניות בעזרת כף בצורה עגולה על תבנית רגילה של תנור
    זה פשוט נטרף!👌👌

  5. היי,
    היום השתמשתי במתכון כבצק לפיצה. השתמשתי בגבינה לבנה ובמקום חלק מהשמן השתמשתי בשמנת 38%. הקמח היה כוסמין מלא ואפיתי את הבצק בתבנית תנור כ-15 דקות, ואז שפכתי רוטב עגבניות לפיצה, וגבינה צהובה ואפיתי עוד כמה דקות עד להמסת הגבינה.
    יצא סוף הדרך.
    תודה על המתכון.

  6. בוקר טוב, אפשר במקום חמאה מומסת, שמן קוקוס וכמה?
    אין לי תבנית עם שקעים, טרם קניתי, מה אפשרי במקום? אפשרי להמיס לתבנית שלמה?

    1. היי אלה,
      אפשר לשים 2/3 כוס שמן קוקוס מומס במקום.
      אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק. זמן האפיה 35-40 דקות.
      יום מקסים 🙂

  7. בוקר טוב אפרת הכנתי עם 100 גר' חמאה ו-120 גר' חמאה ויצא טעים מאוד אבל המרקם היה כבד קצת ולא פריך ואוורירי.מה כדאי לי לשנות?

    1. בוקר טוב שרון,
      לחמניות הגבינה אכן יוצאות פריכות ופחות אווריריות, במיוחד אם מכינים עם חמאה ולא שמן.
      אם את רוצה לחמניות יותר אווריריות אני ממליצה שתכיני את המתכון של לחמניות ללא שמרים ותוסיפי בתוך התערובת גבינות כמו צהובה, בולגרית ואפילו שן שום כתושה שתוסיף טעם.
      יום נפלא 🙂

    1. מומלץ להוציא כמה שיותר זמן לפני כדי שהחימום יתקצר. נניח שעה לפני.
      חממי את התנור כ-5 דקות ואז תכניסי את הלחמניות.

  8. אפרת המקסימה!רוצה להפחית קצת מכמות החמאה (ראיתי בתגובות שיוצא שומני מאוד) ורציתי לדעת מה היחס בין שמן לחמאה-חשבתי לשים 100 גר' חמאה?כמה גר' גבינה צהובה לשים?

    1. את יכולה לשים 100 גרם חמאה מומסת.
      גבינה צהובה שימי בסביבות חצי כוס (100 גרם).

  9. שבוע טוב אפרת,אני רוצה להכין עכשיו תמתכון אבל בכמות יותר קטנה משהו כמו 6 מאפינס..
    אין לי קצח תופח רק רגיל ולא גבינה קשה רק צהובה.אשמח לעזרתך.

    1. היי שירן, שבוע טוב 🙂
      כמויות מומלצות:
      כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה (לערבב)
      1 ביצה
      100 גרם גבינה לבנה
      כשליש כוס גבינה צהובה מגורדת
      שן שום קטנה כתושה
      רבע כוס שמן

  10. היי אפרת, אומנם הכנתי את המתכון דיי מזמן אבל עדיין היה חשוב לי לומר לך כמה הוא היה מוצלח וטעים! ממש פתר לי את הדילמה מה לעשות עם כל הגבינות שצריך לסיים.. 🙂
    הכנתי כלחם בתבנית אינגליש קייק ויצא נהדר!
    שמתי חצי כוס שמן ולדעתי לא צריך יותר מזה..
    תודה על עוד מתכון מעולח 🙂

  11. הגבינה קשה זה רק בשביל הטעם? או שזה גם מייצב את הבלילה? אין לי כרגע שום גבינה קשה למעט גבינה צהובה… אפשר להכין בלי?

    1. היי דנה,
      הגבינה הקשה היא רק בשביל הטעם. אפשר לשים יותר גבינה צהובה (בין חצי 3/4 כוס לכוס גבנ"צ מגורדת) ולהוסיף לתערובת כחצי כפית מלח.

  12. מתכון פשוט וטעים בטירוף!!!
    החיסרון – אכלתי 3 לחמניות בבת אחת 🙁 תחליף לארוחת צהריים 🙂
    אתר מקסים כל הכבוד!!!

  13. מתכון מעולה שמתי שמן זית והוספתי למתכון זיתים קצוצים.
    לחמנית שאי אפשר להפסיק לאכול

    1. שמחה שיצא טעים 🙂
      לגבי הפיכת המתכון לפרווה אני בספק כי הגבינות תורמות למרקם ולטעם של הלחמניות.
      שבת שלום!

  14. תודה. בקר נפלא יצא מעולה וטעים במיוחד.!! האם ניתן להקפיא ? ואם כן מהי הדרך המומלצת להפשרה?
    אני נהנית מאוד מהאתר שלך.! וכל פעם מופתעת מקלות הכנת המתכונים הנפלאים .
    תודה.ויום טוב.
    סימה

    1. אני שמחה לשמוע סימה 🙂
      אפשר להקפיא, רק חשוב לעטוף היטב בניילון נצמד או לשים בתוך קופסה אטומה. כשרוצים להפשיר פשוט להוציא החוצה. לפני שאוכלים, מומלץ להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למספר דקות כדי להחזיר ללחמניות את הפריכות.
      יום מקסים!

  15. קצת שידרגתי 😉 חילקתי את הבצק ל-2, חצי שמתי בתחתית תבנית מלבנית קטנה, עליו שמתי שכבה של תירס שימורים ופרוסת גבינה צהובה ומעליו פרשתי את שאר הבצק, יצא ממממממש טעים! בטח אפשר לשים שם עוד כל מיני דברים טעימים, תודה!

    1. כן רבקה, אפשר לשלב בין הגבינות. העיקר שסה"כ הכמות תהיה 250 גרם.

  16. תודה על מתכון קל וטעים.
    כמה זמן ניתן לשמור את הלחמניות בחוץ? וכמה זמן במקרר?
    אם אקפיא חלק יהיה ניתן לשמור ליותר זמן?
    תודה

    1. היי אריאל,
      ניתן לשמור את הלחמניות בחוץ 1-2 ימים (במקום קריר ומוצל), לאחר מכן יש לשמור במקרר.
      הלחמניות נשמרות במקרר כ-4 ימים ובמקפיא כשבועיים שלושה.
      בכל מקרה, יש לשמור את הלחמניות בתוך קופסה או שקית אטומה היטב.
      סופשבוע נעים 🙂

    1. היי יפעת,
      שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
      בסביבות 15-18 לחמניות.
      יום נפלא!

    1. היי אילנה,
      אין צורך. מערבבים את כל החומרים ומיד לאחר מכן יוצקים לתבנית שקעים.
      ערב נעים 🙂

  17. וואו הכנתי והם נחטפו בשניות !!!! מתכון מצויין ופשוט להכנה!!! בכלל מאוהבת באתר שלכם וכל מה שהכנתי מהמתכונים יצא מעולה! שאפו

    1. היי אורית,
      אני מניחה שאפשר (לפי מה שאני זוכרת הבצק לא אמור לצאת דליל מידי).
      אם הבצק דביק ולא נוח לעבודה פשוט תרטיבי את הידיים.
      *אם בסוף הבצק ממש דליל בצורה שאי אפשר להכין ממנו לחמניות קטנות אז אפשר לצקת לעטרות נייר שמיועדות לאפיה או לתבנית אינגליש קייק אחת.
      אפשרות נוספת היא להוסיף עוד קצת קמח כדי לייצב את הבצק.
      חג שמח 🙂

  18. יצא מעולה!! הילדים התענגו על ארוחת ערב נטולת לחם, שינוי מרענן, והבלילה האפויה בתבנית אינגליש יצרה פרוסות לחם רך ומענג. תודה על המתכון

  19. אם אין לי תבנית שקעים, האם היתן לאפות בתבנית אינגליש קייק ולפרוס אח"כ? אם כן הכמות היא לשתיים או אחת?

    1. הי גיתית,
      לא ניסיתי אבל אני מאמינה שלא צריכה להיות בעיה. הכמות היא לתבנית אינגליש קייק, אולי מעט יותר.

  20. שלום רב. הכנתי היום גם את מרק העגבניות וגם את הלחמניות. המרק יצא נהדר (הוספתי מלבד הגזר גם קישוא מגורד ושיבולת שועל). לגביי הלחמניות… יצא נחמד בסך הכל, אולם מאד מאד שמן!!! הכנסתי כוס שמן כפי שהמתכון מציין אך זה הרגיש מעל ומעבר. הבצק בטרם אפייתו נזל מרב שומן!!. האם ניתן להכניס פחות שמן?

  21. אתר מדהים, אני גרועה בבישול ואפיה , והמתכונים כאן תמיד מצליחים לי.
    תודה רבה , מפרגנת לכם את כל המחמאות שאני מקבלת

    1. כל מילה בסלע אין על האתר הזה תבורכי באמת כיף לעשות את המתכונים הקלים והמוצלחים
      יבורכו ידייך

  22. היי האם במקום גבינה צהובה מגורדת ו/ או גבינת פרמזן מפוררת (לפי הטעם)
    ניתן לשים גבינה צפתית או גבינת פיראוס בולגרית ולחתוך אותן לקוביות?

    1. הי עמית, אפשר. ממליצה לשלב את שני הסוגים (צפתית ובולגרית) במידה ויש לך כי ככל שמשלבים יותר גבינות כך זה יוצא יותר טעים 🙂

    1. היי אלומה, מבחינת המרקם של הלחמניות תמיד טעים יותר כשזה על בסיס חמאה (למרות שגם עם שמן זה טעים). יש לשים חמאה רכה בטמפ' החדר או חמאה מומסת. שבוע נפלא 🙂

  23. היי מאז שהכרתי את האתר המהמם הזה התחלתי לאהוב לבשל ולאפות! אתם מדהימים!תמיד חשבתי שאוכל טעים לוקח המון זמן. ותודה שהוכחתם לי שלא…
    רציתי לשאול האם אפשר להכין את המתכון הזה עם קמח רגיל,או שחייב קמח טופח?

    1. תודה רבה לאה!
      אפשר להכין את המתכון עם קמח רגיל אך מומלץ להוסיף לו שקית אבקת אפיה ולערבב היטב אחרת הלחמניות לא תתפחנה. שבת שלום:)

  24. מעולה קל פשוט וטעים מאוד שמתי בתוך עטרות נייר וכף להגיש אגב אני שונאת לאפות ואוהבת לבשל

    1. היי אילנה, שמחתי לשמוע שלמרות שאת לא אוהבת לאפות, הכנת את המתכון. ואגב, זה רעיון מעולה לשים בעטרות נייר:)

    1. היי שרית, את יכולה להכין את המתכון מגבינת קשקבל אך הייתי ממליצה להוסיף מעט מלח לתערובת (אם מוותרים על הגבינות המלוחות).

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר