מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

לחמניות גבינה לפסח

לחמניות גבינה לפסחFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 29, 2015
Last modified:אוגוסט 26, 2017

Summary:

מיני לחמניות גבינה כשרות לפסח

לחמניות גבינה לפסח

מצרכים (10-12 יחידות):

חצי כוס מים

40 גרם חמאה או 3 כפות שמן

חצי כפית מלח

חצי כוס קמח מצה

1 ביצה גדולה

חצי כוס גבינות מגורדות לפי בחירתכם: צהובה, מוצרלה, פרמז'ן (מומלץ לשלב בניהן)

לקישוט: שומשום (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל200 מעלות (חשוב לחמם את התנור לפחות 10 דקות מראש).

-מניחים בסיר קטן את המים, החמאה או השמן והמלח ומביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים). *הערה: שימו לב שהחמאה נמסה במים.

-מכבים את האש, מוסיפים לסיר את קמח המצה ומערבבים היטב ובמהירות עד שהקמח נפרד מדפנות הסיר.

-מעבירים את תערובת הבצק שהתקבלה לקערה, מוסיפים ביצה ומערבבים במהירות (חשוב לערבב במהירות כדי שהביצה לא תתבשל מחום הבצק).  מוסיפים את הגבינות וממשיכים לערבב לתערובת בצק אחידה (מתקבלת תערובת דביקה).

-בעזרת ידיים רטובות (אחרת הבצק ידבק לידיים) יוצרים 10-12 כדורים קטנים ומניחים במרווחים על נייר אפיה. מפזרים מעל שומשום (לא חובה) ומכניסים לתנור למשך כ-15 דקות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

27 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי בתאל,
      לא חושבת שזה מתאים במקרה הזה. עדיף גבינות שהן לא ממרח.

    1. היי יפית,
      הסיבה שמעבירים לקערה היא כדי שהתערובת תתקרר מעט. אם התערובת תהיה חמה מידי (הרי גם הסיר חם מאוד) אז הביצים עלולות להתבשל כשמוסיפים אותן.

  1. היי אפרת,
    אפשר לאכול את הלחמניות גם למחרת האפייה או שהן טעימות רק באותו יום? אני מחפשת משהו שאפשר לקחת לטיול….

    1. היי תמר,
      הביצה מעניקה אווריריות ללחמניות כך שאני לא יודעת איך הן ייצאו ללא הביצה.

  2. היי אפרת ,

    המכון שלך נהדר!!!!
    קל להכנה ומאוד טעים:) בעיקר כשתמיד רעבים בפסח וכבר לא יכולים לראות מצות.
    השארתי את הלחמניות עוד 10 דקות בתנור כפי שהמלצת, בתום האפייה והן יצאו נהדרות!
    תודה רבה על המכון וחג פסח כשר ושמח!

    ג'קי

  3. היי אפרת,
    המתכונים שלך מדהימים! אני מוצאת את עצמי כל יום מטיילת באתר שלך ולומדת דברים חדשים!
    ועכשיו לשאלה – האם אפשר להחליף את הגבינות השמנות (במלואן או בחלקן) בגבינות רזות?
    אם כן – במה את ממליצה להחליף?
    תודה מראש וחג שמח =]

    1. תודה לורה! שמחה לשמוע 🙂
      ממליצה לשים 2 כפות גבינה צהובה מגורדת ולהשלים בגבינות רזות (שאינן במרקם של ממרח) כמו בולגרית 5%, פטה וכדו'.
      חג שמח!

  4. היי ניקי יקרה,
    האם ניתן להשתמש במתכון לחיסול חמץ,(פירורי לחם,במקום קמח מצה?)
    כלומר,להמיר את הקמח מצה בפירורי לחם ?

    1. היי שירן,
      המתכון פחות מתאים לפירורי לחם (ואגב ניקי זה אתר אחר 🙂 )
      חג שמח!

  5. לחמניות מעולות!!!! בזכותן עברתי את הפסח בשלום- וכמה מחמאות!!!! תודה!!! 🙂

    מומלץ בחום- גם קל להכנה, מעט ביצים ופשוט טעים!

  6. עשיתי את הלחמניות, היו שתי בעיות, ראשית זמן האפייה היה ארוך ביותר מ-פי שניים מהאמור לעיל (למרות שהתנור חומם מראש כפי שרשום, ויחס החומרים היה כפי שמצויין).
    שנית, גם אחרי זמן אפייה ארוך, הלחמניות בפנים יצאו בצקיות ולא הצליחו להתבשל בצורה אחידה (כלפי חוץ הם מוכנות, ואילו אף על פי זמן האפייה הממושך בפנים נשארה שכבה בצקית.
    אגב, גם מתכון של לחמניות של פסח שניסיתי שמופיע באתר, הייתה לי בעיה זהה).
    האם ישנם רעיונות?

    תודה

    1. תיקון : הכוונה למתכון אחר של לחמניות שנסייתי, הייתה בעיה דומה (שגם הוא של פסח).

    2. היי משה,
      אני מניחה שזה קשור בתנור שלך. כל תנור הוא שונה ויש תנורים חזקים יותר או פחות ולכן זמני האפיה אינם אחידים אצל כולם.
      אני ממליצה פעם הבאה לנסות להשאיר את הלחמניות בתנור (כשהוא מכובה ועדיין חם) עוד 20 דקות כדי שהלחמניות יתייבשו גם מבפנים.
      בהצלחה בפעם הבאה וחג שמח 🙂

  7. יצא טעים טעים! ואני בטוחה שבפסח יהיה יותר טעים כי אז בקושי יש מה לאכול 🙂
    אגב הוספתי גבינה בולגרית מפוררת, מומלץ.

  8. אפרת ערב טוב!
    לא מפסיקה להתפעל מהמתכונים הנהדרים שלך,
    כבר הספקתי להכין מהאתר הרבה מתכונים טעימים ולא פחות חשוב- קלים להכנה!
    המשיכי להפתיע אותנו כל פעם מחדש, יישר כח!
    חג פסח שמח לך ולבני משפחתך (:

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר