מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

לחמניות גבינה ללא גלוטן

לחמניות גבינה ללא גלוטןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 17, 2013
Last modified:אוגוסט 26, 2017

Summary:

תבנית שקעים/מאפינס, כמות: 12 לחמניות

מצרכים:לחמניות גבינה ללא גלוטן

1 כוס קמח תירס

1 כוס קורנפלור

2 כפיות אבקת אפייה

6 כפות שמן

2 שיני שום כתושות

2 ביצים

4 כפות גבינה צהובה מגורדת

250 גרם גבינה לבנה

80 גרם גבינה בולגרית מפוררת

לקישוט: שומשום או קימל.

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל 180 מעלות.

-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת תערובת בצק אחידה.

-משמנים תבנית שקעים ויוצקים לתוכה את התערובת.

-מכניסים לתנור ואופים 20 דקות.

 

לחמניות ללא גלוטן, מאפים ללא גלוטן, לחמניות גבינה ללא גלוטן

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


45 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי נגה,
      השילוב של קמח תירס וקורנפלור מעניקים את המרקם המוצלח. אני לא יודעת איך זה ייצא עם קמח תירס בלבד.
      אולי עדיף להמיר את הקורנפלור בקמח תפו"א אם יש לך ולשים כוס ורבע קמח תירס דק + 3/4 כוס קמח תפו"א.

  1. צהוריים טובים
    הכנתי את הלחמניות עם פטריות ותירס ויצא מעולה ותפוח
    הלחמניות יצאו במרקם של עוגת סולת, את חושבת שאפשר להכין עוגת סולת מקמח תירס וקורנפלור?
    תודה על המתכון הטעים

    1. היי יערית,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      בקרוב אעלה מתכון לעוגה מקמח תירס שמאוד מזכירה עוגת סולת.
      המשך יום מקסים

    1. לפני האפיה. לאחר שיוצקים את התערובת לתבנית מפזרים את השומשום בחלק העליון.

  2. הי, האם ניתן להקפיא את הלחמניות?
    אני היחידה שאוכלת מהן, ואפילו חצי כמות זה קצת יותר מידי בשבילי..
    אגב, האתר מ-ע-ו-ל-ה! כשאני מחפשת מתכון אני קודם כל מחפשת כאן. מתכונים מעולים, פשוטים להכנה, עם מצרכים שיש בכל בית.
    וגולת הכותרת- לצליאקים – המתכונים ללא גלוטן יוצאים מצוין, טעימים טעימים ועם מרקם טוב.
    תודה רבה על ההשקעה!

    1. היי עפרה,
      שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂
      לא אמורה להיות בעיה להקפיא.
      יום נפלא!

  3. עשיתי את הלחמניות והם יצאו מעולות.
    תודה עד עכשיו לא הצלחתי שום מאפה של לחם או לחמניות ללא גלוטן.
    וזה היה ממש כייף להצליח וגם מאוד טעים.
    הבת שלי מאוד אהבה ובשבילה עשיתי.
    תודה רבה

  4. ערב טוב
    אני מחפשת מתכון לפיתות ללא גלוטן עם קמח תירס ולא הצלחתי למצוא
    אפשר לעזור?
    תודה

    1. היי מיי,
      אין באתר מתכון כזה. אשתדל לפרסם פיתות ללא גלוטן בהמשך 🙂
      יום נפלא

  5. היי אפרת
    סליחה על הבורות, האם קונפלור הוא לא בעצם קמת תירס,
    והאם אפשר להשתמש בקמח קונדיטור במקום שני סוגי הקמחים?
    תודה וערב נפלא שיהיה

    1. היי רבקה,
      למרות שבאנגלית זה נשמע זהה, יש הבדל גם בטעם וגם במרקם. קורנפלור הוא עמילן תירס והוא אבקתי ולבן וקמח תירס זה בעצם תירס טחון והוא צהוב וגרגירי.
      שילוב של שני הקמחים נותן תוצאה מוצלחת. לא ניסיתי להכין עם קמח קונדיטור בלבד אבל אני מניחה שזה אפשרי.
      בהצלחה והמשך ערב נעים 🙂

      1. תודה אפרת השכלתי…
        ועוד שאלה אם אפשר, בעקרון, האם את הקורנפלור יכול להחליף קמח תפוחי אדמה שלשניהם מרקם זהה, או שישנו הבדל בטעם שעושה את ההבדל,
        אני חדשה קצת בענייני נטול גלוטן, אז אני מעדיפה לדייק,

        ושוב תודה.

        1. היי רבקה,
          לא תמיד. אם זה למטרת הסמכה או שמדובר בכמות מאוד קטנה אז לרוב אפשר אך אם זה חלק מהותי בבצק (בעוגות, מאפים ועוגיות) אז לא תמיד זה ייתן את אותה תוצאה. לא מבחינת מרקם ולא טעם.
          ודבר נוסף, לפעמים אפשר להמיר את הקורנפלור בקמח תפו"א אך לא להפך (כי המרקם שהקורנפלור נותן הוא קצת יותר בעייתי ולא מתאים לכל מתכון).
          במתכון הזה ספציפית אני חושבת שיהיה אפשר להמיר את הקורנפלור בקמח תפו"א.
          המשך ערב נעים 🙂

  6. יצא טעים מאוד! הכנתי במכשיר מולטי קייק, החלפתי את הגבינה בשמנת חמוצה ומעט קוטג,החלפתי חלק מהקורנפלור בקמח תפוחי אדמה,שמתי שום גבישי במקום כתוש וויתרתי על הגבינה המלוחה

  7. שבוע טוב.
    אני רוצה להכין את הלחמניות לפסח אך ללא גלוטן וללא קמח קטניות. במה ניתן להחליף את קמח התירס?

    1. היי,
      הבצק אמור לצאת מעט סמיך ודביק אך לא קשה או יבש.
      אם שמת גבינה בולגרית אז המליחות שלה אמורה להספיק. אפשר להוסיף מעט מלח בנוסף את רוצים.
      בהצלחה 😉

    1. היי טליה,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שזה אפשרי. אם יש לך אפשרות להכין בתבנית שקעים זה עדיף כי אז יוצאות לחמניות אישיות במקום מאפה אחד שלם.
      יום נפלא 🙂

  8. היי
    אני רוצה לעשות את המתכון
    האם אפשר לוותר על הגבינות או לשים רק גבינה צהובה?

    1. היי מיכל,
      הגבינה הלבנה הכרחית, הצהובה מאוד מוסיפה, על הבולגרית ניתן לוותר.
      חג שמח 🙂

  9. הלחמניות יצאו מעולות
    הכנתי עם קמח תפוחי אדמה במקום קורנפלור
    וקישטתי למעלה עם עשבי תיבול
    בפעם הבאה אנסה לשלב עשבי תיבול בבצק עצמו.
    תודה לך!

    1. היי ספיר,
      לא ניסיתי להכין רק עם קמח תירס אבל לדעתי זה יהיה פחות מומלץ מבחינת המרקם והטעם שיתקבל בסוף.

    1. בוקר טוב ליטל, כמות הגבינה המצוינת במתכון מספיקה אך אם את רוצה את יכולה להוסיף יותר גבינה צהובה ובולגרית לפי הטעם. שבוע נפלא:)

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »