מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

לחמניות בננה טבעוניות

לחמניות בננה טבעוניותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 17, 2016
Last modified:אוגוסט 26, 2017

Summary:

מתכון ללחמניות בננה טבעוניות עם התפחה קצרה

לחמניות בננה טבעוניות

מצרכים (8-10 לחמניות קטנות):

כוס וחצי קמח תופח (או כוס וחצי קמח רגיל+ כפית וחצי אבקת אפיה)

כפית שמרים יבשים

כף סוכר

חצי כוס מיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה (או חצי כוס מים מעורבבים עם כף מיץ לימון)

בננה קטנה מעוכה (כ-80 גרם)

2 כפות שמן

קמצוץ מלח

*שומשום לפיזור מעל (לא חובה)

מצרכים:

-מערבבים בקערה (בעזרת כף) את הקמח התופח עם השמרים והסוכר. מוסיפים מיץ תפוזים ובננה מעוכה ומערבבים. מוסיפים שמן וקמצוץ מלח ומערבבים עד לקבלת תערובת בצקית דביקה.

-מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים במשך חצי שעה לפחות.

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים/מאפינס. יוצקים כדורים קטנים בעזרת כף משומנת או בעזרת ידיים רטובות ומניחים בתבנית. מפזרים מעל מעט שומשום.

-מכניסים לתנור ואופים במשך כ-22 דקות, עד להזהבה.

הערה: הלחמניות יוצאות מעט דחוסות במרקמן ומזכירות מאפינס.

לחמניות בננה טבעוניות

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

19 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת

    רציתי לשאול מה דעתך
    למה כשאני משתמשת בשמריים טריים גרגרים של שימרית (שמה על פי הכמויות המומלצות חצי שקית טריים לכף יבשים )

    תמיד יש טעם לוואי שהורס הכל?

    יש לך המלצה לשמרים יבשים מסויימים?

    תודה

    1. אני לא יודעת למה. זה לא אמור לקרות. שקלת פעם את הכמות כדי לוודא שאת לא שמה יותר מידי?
      לא משנה איזה שמרים יבשים.

    1. היי דניאל,
      אני חושבת שכן. אפשר לשים כוס וחצי קמח כוסמין ולהוסיף כפית וחצי אבקת אפיה.

  2. הי אפרת,
    אני הכנתי את הבצק ועברו 3 וחצי שעות מאז ונראה שששהבצק לא תפח.
    האם הוא אמור להכפיל את נפחו או שזה בסדר שהוא א תוח כמו בצק שמרים רגיל?

  3. היי ראשית תודה על המתכונים הנפלאים! שאלתי- אין לי שמרים יבשים.. האם אפשר לשים במקום סודה לשתייה?

    1. היי יעלי,
      אפשר לנסות להוסיף חצי כפית אבקת סודה לשתיה.
      כמובן שאם מוותרים על השמרים ההתפחה של חצי שעה מיותרת ויש לאפות מיד לאחר שהתערובת מוכנה.
      יום נפלא 🙂

    1. היי אמה,
      קמצוץ מלח הכוונה לכמה גרגירים בודדים ששמים בקצות האצבעות.

  4. המתכונים שלך מהממים, עשיתי כמה מהם ויש לציין.רציתי לדעת אם אפשר לעשות את הלחמניות בננה עם קמח מלא. תודה

    1. היי צביה,
      שמחה שאת נהנית מהמתכונים.
      אני חושבת שבגלל שהלחמניות עשויות מבננה הן עשויות לצאת דחוסות מידי עם קמח מלא בלבד.
      אם כבר, כדאי לשלב 3/4 כוס קמח מלא ו3/4 כוס קמח לבן (+ כפית וחצי אבקת אפיה) ובאופן כללי אני ממליצה על קמח כוסמין מלא מאשר קמח מלא רגיל. הוא יוצא יותר טעים ואוורירי באפיות (מעבר לזה הוא בריא יותר מקמח מלא רגיל 🙂 ).
      יום נפלא!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר