מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

לחמניות ביס פריכות

לחמניות ביס פריכותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 29, 2015
Last modified:אוגוסט 26, 2017

Summary:

לחמניות ביס פריכות וממכרות שמכינים ממי סודה מוגזים – מתכון טבעוני (פרווה), ללא שמרים

לחמניות ביס פריכות

מצרכים (8-10 יחידות):

כוס קמח לבן

כפית גדושה אבקת אפיה

כפית סוכר

שליש כפית שטוחה מלח

3 כפות שמן זית/ קנולה

שליש כוס מי סודה מוגזים

לפיזור מעל: שומשום, קצח, שיבולת שועל עבה, גרעינים (אם יש לכם קצח זה מאוד מומלץ).

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה את הקמח עם אבקת האפיה. מוסיפים סוכר, מלח, שמן ומי סודה מוגזים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד (הבצק אמור להיות מעט דביק). מניחים את הבצק למנוחה של 10 דקות.

-מחממים תנור ל180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים את נייר האפיה.

-בעזרת ידיים רטובות (אחרת הבצק ידבק לידיים) יוצרים כדורים קטנים בקוטר של כ-4 ס"מ ומשטחים ממש מעט. מניחים על נייר האפיה המשומן. מפזרים מעל שומשום, קצח וכו' (מה שאוהבים) ומרסיסים/מברישים מעל במעט שמן ואופים במשך 30-35 דקות, עד להזהבה.

הערה לגבי מרקם הלחמניות:  הלחמניות לא אמורות לצאת אווריריות כמו לחמניות רגילות עם שמרים אלא במרקם פריך מבחוץ ורך מבפנים. לא מומלץ להחליף את מי הסודה המוגזים במים רגילים מאחר וזה משנה את מרקם הלחמניות.

*להכנת כמות גדולה יותר ניתן להכפיל כמויות.

לחמניות ביס פריכות

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

51 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת,
    אם אני מכינה מקמח כוסמין מלא אני עדין מוסיפה את אותה כמות נוזלים במתכון השמן ומי סודה?
    תודה וחול מועד שמח🌹

  2. שלום, אשמח לדעת לכמה זמן הלחמניות נשמרות (רוצה להכין היום ולצרף למשלוחי מנות שיינתנו מחר ומחרתיים).

  3. וואו. פשוט וואו. יצאו לחמניות סוף הדרך. לא נעים להגיד אבל אכלתי הרבה . הכמויות מדויקות . הבצק יצא נהדר בכלל לא דביק.
    צריך רק להכין לפי הכתוב. תודה, אני ממהרת לתנור לקחת עוד לחמניה……

  4. אין לי סודה ואני מחפשת לחמניות קלות טעימות ואוריריות שבטוח יצאו טובות, בינתיים הכל [לא מפה] מתפשל…

    1. היי
      מעדכנת שעכשיו עשיתי את הלחמניות עם בירה לבנה כי לא היה לי סודה ויצא מדהים. ממש ממש טעים!! אפרת, תודה כרגיל על עוד מתכון מוצלח!

  5. זה יצא מדהים!בעלי,לא הפסיק לשבח את הגאונות של העיניין. אני עשיתי עם המתכון של השליש כוס סודה והפוך יצא לי יבש אז הוספתי סודה ויצא מושלם!

  6. לא ייאמן כמה פשוט וטעים!! אני קוצרת את המחמאות אבל שומרת על זכויות יוצרים 😉
    מאושרת על האתר! הוא אצלי במועדפים בכל מכשיר (אייפד, אייפון, מחשב).. אל תשאלי. התמכרות!

    1. היי דינה,
      את מתכוונת למתכונים חלביים באופן כללי או משהו ספציפי?

  7. האם אפשר להחליף קמח לבן בקמח כוסמין? עשיתי כמה מאפים עם כוסמין וקראתי שבעיקרון ניתן להחליף כל מתכון אחד לאחד אבל להוריד את כמות הנוזלים ב 25 אחוז… אני מנסה להשתמש כמה שפחות בקמח חיטה מתנצלת מראש על החפירה

    1. יצא מדהים! אחלה מתכון. כל הלחמניות נחטפו בדקה בערך. בדרך להכין מנה שניה. תודה רבה!

    1. היי ענת,
      השתמשת באותה גודל כוס למדידת הקמח והסודה?
      במקרה כזה צריך להוסיף עוד קמח.
      בכל אופן, בעקבות התגובות שיניתי לשליש כוס סודה (למרות שהכנתי שוב ויצא לי בסדר).

  8. הי,
    הבצק יצא לי מאוד דליל.
    השתמשתי באותה הכוס של הקמח והסודה, אך עדיין יצא לי דליל- לא הצלחתי ליצור כדור הן יצאו לי יותר בכיוון של פיתות.
    האם הייתי צריכה להוסיף עוד קמח?

    1. היי חן,
      מוזר. אם השתמשת באותה גודל כוס זה אמור לצאת בסדר. שמת כוס קמח וחצי כוס סודה, נכון?
      בכל מקרה, אם זה יצא דליל צריך להוסיף עוד קמח.
      שבת שלום 🙂

    1. היי אסתר,
      במקרה הזה לא מומלץ לערבב מים עם אבקת סודה לשתיה. צריך להשתמש במי סודה מוגזים.
      שבוע נפלא 🙂

    1. היי מירב,
      הוא דליל בצורה כזאת שאת לא מליחה ליצור כדורים עם ידיים רטובות?
      כמה סודה שמת? האם השתמשת באותו גודל כוס למדידת הקמח והסודה?

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר