מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

לחם שום

לחם שוםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים
Review of: לחם שום

Rating:
5
On אוגוסט 9, 2017
Last modified:אוגוסט 26, 2017

Summary:

מתכון ללחם שום טעים במיוחד עם שמרים. אמנם יש צורך להתפיח את הבצק אך ההכנה היא קלה ומהירה.

לחם שום

מצרכים:

3 כוסות קמח לבן (420 גרם)

כף שמרים יבשים

2 כפות מלאות סוכר

כוס מים חמימים (240 מ"ל)

רבע כוס שמן קנולה/זית

כפית מלח

תערובת שום: שליש כוס שמן זית + 2 כפיות שום כתוש + חצי כפית תבלין פטרוזיליה + שליש כפית מלח

אופן הכנה:

-מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר. מוזגים 3/4 כוס מים ומערבבים לתערובת בצקית פירורית. מוסיפים את השמן ומערבבים. מוסיפים בהדרגה ולפי הצורך את המים שנותרו עד לקבלת בצק אחיד. לשים את הבצק ידנית או במיקסר עם וו לישה במשך כ-2 דקות. מוסיפים מלח וממשיכים ללוש 3-4 דקות נוספות (אם הבצק דביק – יש להוסיף מעט קמח. אם הבצק יבש- יש להוסיף מעט מים בהדרגה).

-מניחים את הבצק בקערה גדולה, מכסים במגבת ומתפיחים במקום חמים בבית במשך שעה-שעה וחצי, עד הכפלת הנפח (אם הבצק נדבק לקערה אפשר לשמן אותה קצת לפני).

-מרפדים תבנית עגולה בקוטר 24 בנייר אפיה. יוצרים מהבצק 7 כדורים שווים ומניחים בתבנית במרווחים קלים. מכסים במגבת ומתפיחים במשך 20 דקות.

-מחממים מראש את התנור ל180 מעלות (מומלץ לחמם כ-10 דקות מראש).

-מערבבים את תערובת השום: שליש כוס שמן זית, 2 כפיות שום כתוש, חצי כפית תבלין פטרוזיליה ושליש כפית מלח ויוצקים מעל הכדורים שני שליש מהתערובת. מכניסים לתנור החם ואופים במשך 30-35 דקות, עד להזהבה בחלק העליון.

-מוצאים מהתנור ומברישים את הלחם בשליש מכמות התערובת שנותרה. מניחים ללחם להתקרר ואוכלים.. 🙂

לחם שום

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


159 תגובות

הוסף תגובה
  1. אני מכינה את הלחם בפעם המי יודע כמה… וזה פשוט טעים בטירוף!!! נגמר עוד לפני שעושים האפצ'י

    תודה !!

  2. היי אפרת. הכנתי עכשיו את הבצק ואני רוצה לאפות את הלחם מחר בבוקר…מה לעשות? הלחם בהתפחה הראשונה עכשיו. לאחר ההתפחה לשים במקרר? ואז מחר כשאני מוציאה,אני צריכה להתפיח שוב?
    תודה רבה!! התגובות כל כך טובות שאני מחכה כבר לטעום…

    1. היי הודיה,
      ראיתי רק עכשיו, מקווה שהסתדרת.
      להבא תדעי שאפשר להתפיח התפחה ראשונה במקרר כל הלילה. יש לשים בקערה ולעטוף בניילון נצמד.

  3. היי,
    יש אפשרות להכין את הלוחמניות האלו ללא שמרים?
    הייתי רוצה ממש את המתכון הזה, לא מתכון שדומה לו

    שמח תופח בטח לא יתאים במקום שמרים נכון?
    יש רעיון? תודה רבה.

    1. היי לי,
      לצערי אין דרך להכין את הלחמניות האלה ללא שמרים. קמח תופח לא יעשה את העבודה.

  4. היי אפרת,אם אני רוצה לעשות כמות כפולה אז בהתפחה אני גם צריכה להכפיל את הזמן? אשמח לתשובה מהירה
    תודה רבה על האתר.

  5. וואו תודה על המתכון המדהייייםםםםם!!!!!!!!!!!
    פעם ראשונה שיוצא לי לחם שום אמיתי!!!!!
    רציתי לשאול אם בא לי לעשות את המתכון הזה של הלחם אבל עם תוספות אחרות כמו בצל ופטריות? אם כן אם תוכלי להדריך אותי כמה ואיך?

    1. שמחה שיצא טעים!
      אם את רוצה להכין עם בצל ופטריות אפשר לטגן בצל ופטריות קצוצות עד להזהבה עם כ-3 כפות שמן זית.
      לאחר שיצרת כדורים יש לעשות שקע קטן בכל כדור ולמלא בפנים את מהתערובת. לאפות כרגיל.
      יום מקסים 🌷

  6. יצא פשוט מ-ו-ש-ל-ם!!!! איך שהוצאתי מהתנור פשוט הכל נגמר! מתכונים מעולים זמינים וקלים!!

  7. רציתי לומר תודה, הלחמניות האלה הפכו לקבועות אצלי בבית. מכינה אותם קטנים יותר (בערך 15 כדורים או 20-25 מכמות וחצי) ואת הפטרוזיליה מחליפה בתבלין זעתר, והן סיפור הצלחה. תודה!

  8. היי אפרת, מה שלומך? אשמח לעזרתך:
    1. הבנתי שבמקום תבלין פטרוזיליה, אפשר לשים אורגנו או בזיליקום?
    2. כשאת רושמת שום כתוש, האם להשתמש בשיני שום טרי ואז לכתוש או שום כתוש קפוא?
    3. אני רוצה להכין ביום שישי, ובשבת בערב לקחת לבן שלי. בגלל נושא הדת, אני לא יכולה לאפות ביום שבת.
    האם להכין ביום שישי, להקפיא, וביום שבת להוציא להפשרה? מה את מציעה לי לעשות?
    המון תודה מראש
    רותי

    1. היי רותי,
      1. נכון.
      2. כל אחת מהאפשרויות שציינת טובה. אם יש לך שום קפוא כתוש אז עדיף (יותר קל).
      3. אין בעיה. אם זה רק יום אחד אפשר לשמור בשקית אטומה מחוץ למקרר. לפני ההגשה אפשר לחמם קצת על הפלטה (חימום קל).
      חג שמח 🙂

      1. אפרת,
        את מדהימה!
        קניתי שום כתוש קפוא, בקוביות, כמה קוביות לשים בבקשה?

        המון המון תודה על אדיבותך

  9. מושלםםםםם אין לי מילים!!! האם ניתן להקפיא את הבצק? כי תמיד באים אורחים ואין לי זמן לחכות להתפחה..

    1. שמחה שיצא טעים! 🙂
      אפשר להקפיא את הבצק לפני התפחה ראשונה או לאחר התפחה ראשונה ועיצוב צורה ולפני התפחה שניה. יש לעטוף היטב בניילון נצמד.
      אפשר גם להקפיא את הלחם לאחר שהוא אפוי.

  10. איך שזה מגרהההה 🙂
    אני ממש אשמח לקבל בבקשה תשובות לכל השאלות שלי..:) מתנצלת על האירוך….
    1.יש עיניין לעשות את זה ככדורים או שאפשר גם כלחמניות קטנות מאורכות?אם כן- איך ומה מומלץ יותר?
    2.מה ניתן להשים במקום תבלין הפיטרוזיליה?אשמח גם לכמות.
    3.יש לי אבקת שום בבית..יש איפה לדחוף כאן?
    4.חיפשתי מתכון באתר כאן לבצק פיצה ומה שמצאתי זה את הבצק הזה ואת הבצק של מיני מאפים מהירים או משהו כזה..יש משהו שאת ממליצה עליו ספציפית?
    5.בהקשר לשאלה הקודמת..אני לא ממש יודעת איך להכין פיצה:/ זה כולל הכל…אני ממש אשמח להסבר(לא מצאתי באתר…) אגב, אני מתכננת בעז"ה להכין מקמח כוסמין ומרוטב הפיצה שבאתר שלך. אני רוצה גם להכין את הפיצה די דקה.
    ממש ממש ממש תודה רבה!!

    1. היי שיר,
      1. יש משהו בזה שהכדורים מחוברים אחד לשני ואז זה יוצא כמו לחם נתלש (לדעתי עדיף). בכל מקרה אפשר גם להכין כלחמניות מאורכות.
      2.אפשר לשים 2-3 כפות עלי פטרוזיליה טריים קצוצים דק-דק או חצי כפית בזיליקום/אורגנו מיובש.
      3. את יכולה להוסיף חצי כפית אבקת שום לתערובת השום כדי להעצים את הטעם. בכל מקרה אל תוותרי גם על השום הכתוש.
      4+5. בקרוב אעלה מתכון לבצק פיצה. בינתיים הייתי הולכת על המתכון הזה כבצק כי הוא הכי קרוב לבצק שאני רוצה להכין.
      בהצלחה 🙂

      1. הי תודה רבה רבה!
        הכמויות של הבצק הזה מתאימות לפיצה אחת בקוטר 30 ס"מ ולחצי מכמות הרוטב פיצה שבאתר, נכון? תוכלי בבקשה לכתוב לי כמה זמן לאפות את הפיצה, איזה חום וכו'? פשוט צריכה להכין עכשיו ואני נורא ממהרת…תודה רבה

        1. צריך לאפות באותה צורה שציינת במיני מאפים מהירים?(אפיה מוקדמת של 10 דקות)
          כמה זמן אם כן אחרי זה צריך לאפות, איזה חום..?

          1. וואי…שאלה נוספת בבקשה..
            ניתן להכפיל ב2 את הכמות ובחצי להכין פיצה ובחצי לחם שום?
            כמה זמן זה יקח לדעתך?

        2. סורי על העיכוב בתשובה, רק עכשיו ראיתי.
          הכמויות בבצק מתאימות לדעתי ל-2 פיצות בקוטר 28-30. חצי מכמות הרוטב אמור להספיק למרות שתמיד אפשר להקפיא את מה שנשאר.
          את הבצק יש לאפות בנפרד בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך 7 דקות. לאחר מכן להוציא ולמרוח רוטב ולפזר גבנ"צ ולהחזיר לתנור לכ-10 דקות נוספות, עד להזהבה יפה.
          אפשר להכפיל כמויות. פיצה צריכה אפיה של כ-17 דקות סה"כ ולחם שום כמו שרשום במתכון.

  11. יש לציין שאני לא מאוהבת האפייה, לא מרבה לאפות והילדים טוענים שיש להם חסכים שאיני אופה. ברגע שנכשפתי לאתר הזה בכלל ולמתכון לחמניות השום הזה בפרט, אני לא גומרת לאפות!! אני מקבלת אינספור מחמאות על הלחמניות שום שזה פשוט שווה את זה! אתמול הכנתי את הלחמניות שום בכמות של פי שש וזה חוסל! (הכנתי אותן מקמח מלא, הן גם טעימות וגם בריאות).
    ישר כח על האתר המיוחד!!
    המשיכו כך!

  12. הי אפרת מה שלומך?
    יע לך אתר מקסים!
    הכנתי את הלחם שום, ובחצי מהבצק הכנתי פיצה עם הילדים.
    המתכון מושלם!!!
    תודה רבה בשם כולנו 🙂

    1. היי יעל,
      אהבתי את הרעיון להכין מהבצק פיצה.
      שמחה שנהניתם 🙂
      תודה ויום מקסים!

  13. היי ניסיתי את המתכון ופעם ראשונה עובדת עם שמרים ( תמיד פחדתי לקלקל מוצרים) יצא סבבה אבל לא ממש עלה ויצא קצת דחוס למרות שלפי יפה , מה עשיתי לא נכון?

    1. כמה זמן לשת את הבצק?
      כמה זמן התפחת אותו? הוא הכפיל את הנפח שלו בהתפחה הראשונה?

  14. אפרת שלום,
    הכנתי את הלחם ויצא טעים בצורה לא רגילה!!
    גם במראה יצא מושלם!! ( בדיוק כמו בתמונה 😉😉 )
    תודה רבה רבה!

  15. אפשר להכין מראש ולהקפיא? אם כן אז לפני האפיה או אחרי? זה יפגע בטעם?
    אני צריכה להכין לעוד שלושה ימים ורוצה לעשות כמה שיותר דברים מראש.. אם יש לך עוד רעיונות לארוחה חלבית שאפשר מראש אשמח 🙂

    1. היי הילה,
      אפשר להקפיא לאחר אפיה. לאחר הפשרה זה נשאר טעים.
      אין בעיה להקפיא פשטידות שאינן מכילות תפו"א, עוגות וקינוחים, מאפים שאינם עם בצק עלים או פילו). פסטות וירקות פחות מומלץ.
      אם יש מאכלים ספציפיים שאת מתלבטת ורוצה להיות בטוחה אם אפשר להקפיא את מוזמנת לשאול אותי.
      בהצלחה ויום מקסים 🙂

  16. וואוווו ליגה!
    יצא מדהים!
    אני כבר מצפה לגלות עוד ועוד מתכונים שלך כי אני בטוחה שהכל יצא מעולה.כיף גדול תודה רבה לך ♡

  17. הי אפרת
    עשיתי את הלחמניות ויצאו פצצה!
    אני רוצה להכין את זה למחר בבוקר
    אפשר להתפיח לילה כבר כשהצורות מוכנות
    ומחר בבוקר רק להכניס לתנור?

    אשמח לתשובה בהקדם
    תודה שרי

  18. אפרת מה שלומך?
    וואוו נראה מעולה, אשמח להכין בקרוב.
    רציתי לשאול, את כתבת להכין לחמניות בתבנית, ולכסות במגבת מטבח. כשאני עושה כך,
    המגבת מטבח נדבקת לי לבצק. מה לעשות?
    תודה מראש

    1. היי רותי,
      בדר"כ זה לא אמור להדבק אלא אם כן הבצק יוצא לך ממש דביק.
      אפשר להשתמש בתבנית עגולה שהיא יותר גבוהה מהכדורים ואז כשאת פורסת את המגבת היא לא נוגעת בלחמניות. אפשרות אחרת היא להניח בעדינות מעל הלחמניות נייר אפיה ומעל לכסות במגבת.
      יום מקסים 🙂

  19. אני כל הזמן מכינה את המתכונים מהאתר שלך והם תמיד טעימים, יש לי תבנית בקוטר 26 זה ישנה משהו?

    1. תודה הודיה, כיף לשמוע 🙂
      הקוטר שלה קצת גדול יותר אבל אני חושבת שאפשרי.

  20. תודה על המתכון.
    הכנתי מכמות מלאה של קמח מלא ויצא טעים! הלחמים פשוט נחטפו!
    רציתי לשאול אותך איך אפשר לשמור על טריות הלחם לאחר יום-יומיים זה הופך להיות הרבה פחות רך, מכירה דרך יצירתית לחמם או להשאיר את הפריכות?
    ושוב תודה!

    1. היי ענת,
      שמחה שיצא טעים.
      לדעתי כדאי להקפיא את הלחם כבר באותו יום שאופים אותו. לאחר הפשרה וחימום קל בתנור זה יוצא כמו טרי.

  21. המתכון נראה פשוט והלחם נראה מגרה, אך יש לי רק קמח מלא :/ אני לא משתמשת בקמח לבן בכלל
    האם להשתמש באותה כמות קמח? אני רוצה להכין בשבת אך לא אספיק לעבור לקנות מחר קמח אחר, כי אני עובדת מחר..
    אשמח אם תגיבי לי באמצעות תשובה למייל – כי אני לא בטוחה שאזכור להסתכל כאן .. תודה רבה רבה

    1. היי אליאן,
      אני מניחה שאת יכולה להכין גם עם קמח מלא באותה כמות. יכול להיות שתצטרכי לשים קצת יותר מים כי הקמח המלא סופח יותר נוזלים.
      שלחתי גם למייל.

    1. היי ענת,
      רצוי שלא מאחר והסוכר גם מאזן את הטעמים וגם מסייע להתפחה ולמרקם בצק רך ואוורירי יותר.

  22. שלום
    תודה לך על מתכונים נהדרים!!
    רציתי לשאול עם יש אפשרות להשתמש בקמח תופח במקום רגיל?
    תודה ושבת שלום

  23. היי הכנתי היום את הלחם שום כמות כפולה לארוח משפחתי ויצא מקסים נאכל עד הפירור האחרון והיה מסמר האירוע

    תודה ענקית על המתכון ובכלל על האתר המדהים הזה

    1. כן, פשוט להכפיל את כל החומרים ב-3. ממליצה לרשום לפני את הכמויות כדי לא להתבלבל.

  24. אני רוצה להכין את הלחם שום היום ולהגיש בעוד יומיים( חמישי בבוקר) האם ניתן להקפיא ולהפשיר? זה יפגע בטעם? עדיף לא להכין אם לא מגישים באותו יום?

    1. ראיתי בתגובות כאן שרשמת למישהי שאפשר להכין את הבצק ולשים במגש עם ניילון נצמד מקרר
      כשמוציאים מהמקרר למחרת צריך לחכות שהבצק יתחמם ואז להכניס לתנור?
      או ששמים ישר את הרוטב השום ומכניסים?

      ואין לי תבלין פטרוזיליה, אני יכולה לשים פטרוזיליה אמיתית?

      1. הבצק עובר במקרר התפחה ראשונה. כשמוצאים מהמקרר יש ליצור צורה, להתפיח פעם שניה ורק אז לשים רוטב ולאפות.
        אפשר לקצוץ עלי פטרוזיליה טריים ולשים.

  25. היי אפרת,

    מאז ומתמיד חששתי לעבוד עם שמרים. אחרי שראיתי את המתכון שלך, חשבתי לנסות להכין אותו בעזרת קמח שמרים. מקסימום לא טוב, נזרוק לפח…
    עד עכשיו אני לא מאמינה שיצא לי כה מוצלח.
    תודה רבה לך ושנה טובה לך ולבני משפחתך לפחות כמו המתכון הזה 🙂

  26. היי אפרת.אני רוצה להכין ב2 תבניות אינגליש קייק לשבת )שיהיה ל2 ארוחות(. זו כמות מתאימה? אם לא אשמח אם תוכלי לתת לי כמות. תודה

    1. היי מיטל,
      ממליצה להכין את הכמות כפי שהיא מהסיבה שזה טעים בטירוף וכדאי שיהיה יותר ודבר שני זה נשמר מצוין בהקפאה 🙂

  27. לפי דעתי עדיפה צורה רדודה יותר מאשר כדורים ואז אין מצב שאוכלים סתם בצק לא מתובל
    בנוסף שמיר במקום פטרוזיליה

    תודה על המתכון

    1. היי אורלי,
      אפשר להכין את הבצק, להתפיח התפחה ראשונה, להכין כדורים, לשים בתבנית, לכסות היטב בניילון נצמד ולהקפיא. לאחר מכן יש להפשיר לגמרי בטמפ' החדר, לאחר מכן שזה הופשר להתפיח לפחות חצי שעה (כי הבצק קר) ורק אז לצקת את הרוטב ולאפות.

  28. אין מתכון אחד שלך שאי פעם אכזב אותי ואת הסובבים
    גם הלחם שום יצא מוצלח מאוד
    קל ופשוט
    כהרגלי הפצתי אותי לסובבים אותי ונרשמה הצלחה

    IMG_1834

  29. הי לכולם( אנו כבר קהילת המתכון בעשר דקות)!

    הלחמניות ממש נראות יפה בתמונה. האם אפשר להפוך אותן למתוקות? עם סוכר ואולי קינמון לציפוי?? תודה ושבת נפלא לכולנו!!

    1. היי אלה,
      לא ניסיתי אבל נראה לי שכן. אפשר להגדיל את כמות הסוכר ל-4 כפות מלאות.
      במקום תערובת שום להכין תערובת קינמון וסוכר עם שליש כוס שמן, 1-2 כפות סוכר וכפית שטוחה אבקת קינמון.
      שבת שלום 🙂

    1. היי כנרת,
      מצרכים לקילו קמח:
      1 קילו קמח לבן
      2.5 כפות שמרים יבשים
      5 כפות מלאות סוכר
      כ- 2.5 כוסות מים חמימים (580 מ"ל)
      שני שליש כוס שמן קנולה/זית
      2.5 כפיות מלח
      תערובת שום: 3/4 כוס שמן זית + 5 כפיות שום כתוש + כפית גדושה תבלין פטרוזיליה + 3/4 כפית מלח
      שבת שלום 🙂

    1. עדיף להכין באותו יום שמגישים, כך זה טועם הכי טרי.
      אפשר להכין את הבצק היום עד שלב סידור הכדורים בתבנית, לכסות בניילון נצמד ולשים במקרר. מחר להוסיף רוטב שום ולאפות בתנור שחומם מראש.
      אם בכל זאת החלטת לאפות יום קודם כדאי לשמור בשקית אטומה מחוץ למקרר (לאחר שהלחם מתקרר) ומחר לחמם קצת בתנור לפני ההגשה.

    1. היי אריאלה,
      אפשר לשים במקום כף עלי פטרוזיליה טריים קצוצים דק או טימין או בזיליקום או תבלין אורגנו.
      אפשר גם לוותר לגמרי.

    1. היי אילנה,
      שני שליש מכמות הרוטב שופכים על הבצק לפני האפיה ובשליש הרוטב שנותר מברישים את הלחם לאחר האפיה.

    1. היי רבקה,
      לא ניסיתי. אם את מנסה אני ממליצה להשתמש בתערובת קמחים מתאימה ללחם כמו "כרגיל" או "בר-אל".

    1. היי רונית,
      אפשר להשתמש בקמח כוסמין. כדי שהוא יתפח יפה אני ממליצה לפחות בתור התחלה לשלב חצי כמות קמח כוסמין עם חצי כמות קמח לבן (כוס וחצי מכל קמח).
      הכמויות אינן משתנות.
      יום נפלא 🙂

    1. היי חיה,
      מהלחם יוצאים 7 כדורים שכל אחד די משביע כך שלדעתי המתכון מתאים ל 6-7 סועדים.
      יום מקסים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר