מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

לחם שום

לחם שוםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים
Review of: לחם שום

Rating:
5
On אוגוסט 9, 2017
Last modified:אוגוסט 26, 2017

Summary:

מתכון ללחם שום טעים במיוחד עם שמרים. אמנם יש צורך להתפיח את הבצק אך ההכנה היא קלה ומהירה.

לחם שום

מצרכים:

3 כוסות קמח לבן (420 גרם)

כף שמרים יבשים

2 כפות מלאות סוכר

כוס מים חמימים (240 מ"ל)

רבע כוס שמן קנולה/זית

כפית מלח

תערובת שום: שליש כוס שמן זית + 2 כפיות שום כתוש + חצי כפית תבלין פטרוזיליה + שליש כפית מלח

אופן הכנה:

-מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר. מוזגים 3/4 כוס מים ומערבבים לתערובת בצקית פירורית. מוסיפים את השמן ומערבבים. מוסיפים בהדרגה ולפי הצורך את המים שנותרו עד לקבלת בצק אחיד. לשים את הבצק ידנית או במיקסר עם וו לישה במשך כ-2 דקות. מוסיפים מלח וממשיכים ללוש 3-4 דקות נוספות (אם הבצק דביק – יש להוסיף מעט קמח. אם הבצק יבש- יש להוסיף מעט מים בהדרגה).

-מניחים את הבצק בקערה גדולה, מכסים במגבת ומתפיחים במקום חמים בבית במשך שעה-שעה וחצי, עד הכפלת הנפח (אם הבצק נדבק לקערה אפשר לשמן אותה קצת לפני).

-מרפדים תבנית עגולה בקוטר 24 בנייר אפיה. יוצרים מהבצק 7 כדורים שווים ומניחים בתבנית במרווחים קלים. מכסים במגבת ומתפיחים במשך 20 דקות.

-מחממים מראש את התנור ל180 מעלות (מומלץ לחמם כ-10 דקות מראש).

-מערבבים את תערובת השום: שליש כוס שמן זית, 2 כפיות שום כתוש, חצי כפית תבלין פטרוזיליה ושליש כפית מלח ויוצקים מעל הכדורים שני שליש מהתערובת. מכניסים לתנור החם ואופים במשך 30-35 דקות, עד להזהבה בחלק העליון.

-מוצאים מהתנור ומברישים את הלחם בשליש מכמות התערובת שנותרה. מניחים ללחם להתקרר ואוכלים.. 🙂

לחם שום

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


74 תגובות

הוסף תגובה
  1. אני כל הזמן מכינה את המתכונים מהאתר שלך והם תמיד טעימים, יש לי תבנית בקוטר 26 זה ישנה משהו?

    1. תודה הודיה, כיף לשמוע 🙂
      הקוטר שלה קצת גדול יותר אבל אני חושבת שאפשרי.

  2. תודה על המתכון.
    הכנתי מכמות מלאה של קמח מלא ויצא טעים! הלחמים פשוט נחטפו!
    רציתי לשאול אותך איך אפשר לשמור על טריות הלחם לאחר יום-יומיים זה הופך להיות הרבה פחות רך, מכירה דרך יצירתית לחמם או להשאיר את הפריכות?
    ושוב תודה!

    1. היי ענת,
      שמחה שיצא טעים.
      לדעתי כדאי להקפיא את הלחם כבר באותו יום שאופים אותו. לאחר הפשרה וחימום קל בתנור זה יוצא כמו טרי.

  3. המתכון נראה פשוט והלחם נראה מגרה, אך יש לי רק קמח מלא :/ אני לא משתמשת בקמח לבן בכלל
    האם להשתמש באותה כמות קמח? אני רוצה להכין בשבת אך לא אספיק לעבור לקנות מחר קמח אחר, כי אני עובדת מחר..
    אשמח אם תגיבי לי באמצעות תשובה למייל – כי אני לא בטוחה שאזכור להסתכל כאן .. תודה רבה רבה

    1. היי אליאן,
      אני מניחה שאת יכולה להכין גם עם קמח מלא באותה כמות. יכול להיות שתצטרכי לשים קצת יותר מים כי הקמח המלא סופח יותר נוזלים.
      שלחתי גם למייל.

    1. היי ענת,
      רצוי שלא מאחר והסוכר גם מאזן את הטעמים וגם מסייע להתפחה ולמרקם בצק רך ואוורירי יותר.

  4. שלום
    תודה לך על מתכונים נהדרים!!
    רציתי לשאול עם יש אפשרות להשתמש בקמח תופח במקום רגיל?
    תודה ושבת שלום

  5. היי הכנתי היום את הלחם שום כמות כפולה לארוח משפחתי ויצא מקסים נאכל עד הפירור האחרון והיה מסמר האירוע

    תודה ענקית על המתכון ובכלל על האתר המדהים הזה

    1. כן, פשוט להכפיל את כל החומרים ב-3. ממליצה לרשום לפני את הכמויות כדי לא להתבלבל.

  6. אני רוצה להכין את הלחם שום היום ולהגיש בעוד יומיים( חמישי בבוקר) האם ניתן להקפיא ולהפשיר? זה יפגע בטעם? עדיף לא להכין אם לא מגישים באותו יום?

    1. ראיתי בתגובות כאן שרשמת למישהי שאפשר להכין את הבצק ולשים במגש עם ניילון נצמד מקרר
      כשמוציאים מהמקרר למחרת צריך לחכות שהבצק יתחמם ואז להכניס לתנור?
      או ששמים ישר את הרוטב השום ומכניסים?

      ואין לי תבלין פטרוזיליה, אני יכולה לשים פטרוזיליה אמיתית?

      1. הבצק עובר במקרר התפחה ראשונה. כשמוצאים מהמקרר יש ליצור צורה, להתפיח פעם שניה ורק אז לשים רוטב ולאפות.
        אפשר לקצוץ עלי פטרוזיליה טריים ולשים.

  7. היי אפרת,

    מאז ומתמיד חששתי לעבוד עם שמרים. אחרי שראיתי את המתכון שלך, חשבתי לנסות להכין אותו בעזרת קמח שמרים. מקסימום לא טוב, נזרוק לפח…
    עד עכשיו אני לא מאמינה שיצא לי כה מוצלח.
    תודה רבה לך ושנה טובה לך ולבני משפחתך לפחות כמו המתכון הזה 🙂

  8. היי אפרת.אני רוצה להכין ב2 תבניות אינגליש קייק לשבת )שיהיה ל2 ארוחות(. זו כמות מתאימה? אם לא אשמח אם תוכלי לתת לי כמות. תודה

    1. היי מיטל,
      ממליצה להכין את הכמות כפי שהיא מהסיבה שזה טעים בטירוף וכדאי שיהיה יותר ודבר שני זה נשמר מצוין בהקפאה 🙂

  9. לפי דעתי עדיפה צורה רדודה יותר מאשר כדורים ואז אין מצב שאוכלים סתם בצק לא מתובל
    בנוסף שמיר במקום פטרוזיליה

    תודה על המתכון

    1. היי אורלי,
      אפשר להכין את הבצק, להתפיח התפחה ראשונה, להכין כדורים, לשים בתבנית, לכסות היטב בניילון נצמד ולהקפיא. לאחר מכן יש להפשיר לגמרי בטמפ' החדר, לאחר מכן שזה הופשר להתפיח לפחות חצי שעה (כי הבצק קר) ורק אז לצקת את הרוטב ולאפות.

  10. אין מתכון אחד שלך שאי פעם אכזב אותי ואת הסובבים
    גם הלחם שום יצא מוצלח מאוד
    קל ופשוט
    כהרגלי הפצתי אותי לסובבים אותי ונרשמה הצלחה

    IMG_1834

  11. הי לכולם( אנו כבר קהילת המתכון בעשר דקות)!

    הלחמניות ממש נראות יפה בתמונה. האם אפשר להפוך אותן למתוקות? עם סוכר ואולי קינמון לציפוי?? תודה ושבת נפלא לכולנו!!

    1. היי אלה,
      לא ניסיתי אבל נראה לי שכן. אפשר להגדיל את כמות הסוכר ל-4 כפות מלאות.
      במקום תערובת שום להכין תערובת קינמון וסוכר עם שליש כוס שמן, 1-2 כפות סוכר וכפית שטוחה אבקת קינמון.
      שבת שלום 🙂

    1. היי כנרת,
      מצרכים לקילו קמח:
      1 קילו קמח לבן
      2.5 כפות שמרים יבשים
      5 כפות מלאות סוכר
      כ- 2.5 כוסות מים חמימים (580 מ"ל)
      שני שליש כוס שמן קנולה/זית
      2.5 כפיות מלח
      תערובת שום: 3/4 כוס שמן זית + 5 כפיות שום כתוש + כפית גדושה תבלין פטרוזיליה + 3/4 כפית מלח
      שבת שלום 🙂

    1. עדיף להכין באותו יום שמגישים, כך זה טועם הכי טרי.
      אפשר להכין את הבצק היום עד שלב סידור הכדורים בתבנית, לכסות בניילון נצמד ולשים במקרר. מחר להוסיף רוטב שום ולאפות בתנור שחומם מראש.
      אם בכל זאת החלטת לאפות יום קודם כדאי לשמור בשקית אטומה מחוץ למקרר (לאחר שהלחם מתקרר) ומחר לחמם קצת בתנור לפני ההגשה.

    1. היי אריאלה,
      אפשר לשים במקום כף עלי פטרוזיליה טריים קצוצים דק או טימין או בזיליקום או תבלין אורגנו.
      אפשר גם לוותר לגמרי.

    1. היי אילנה,
      שני שליש מכמות הרוטב שופכים על הבצק לפני האפיה ובשליש הרוטב שנותר מברישים את הלחם לאחר האפיה.

    1. היי רבקה,
      לא ניסיתי. אם את מנסה אני ממליצה להשתמש בתערובת קמחים מתאימה ללחם כמו "כרגיל" או "בר-אל".

    1. היי רונית,
      אפשר להשתמש בקמח כוסמין. כדי שהוא יתפח יפה אני ממליצה לפחות בתור התחלה לשלב חצי כמות קמח כוסמין עם חצי כמות קמח לבן (כוס וחצי מכל קמח).
      הכמויות אינן משתנות.
      יום נפלא 🙂

    1. היי חיה,
      מהלחם יוצאים 7 כדורים שכל אחד די משביע כך שלדעתי המתכון מתאים ל 6-7 סועדים.
      יום מקסים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »