מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

לחם שום

לחם שוםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים
Review of: לחם שום

Rating:
5
On אוגוסט 9, 2017
Last modified:מאי 18, 2019

Summary:

מתכון ללחם שום טעים במיוחד עם שמרים. אמנם יש צורך להתפיח את הבצק אך ההכנה היא קלה ומהירה.

לחם שום

מצרכים:

3 כוסות קמח לבן (420 גרם)

כף שמרים יבשים

2 כפות מלאות סוכר

כוס מים חמימים (240 מ"ל)

רבע כוס שמן קנולה/זית

כפית מלח

תערובת שום: שליש כוס שמן זית + 2 כפיות שום כתוש + חצי כפית תבלין פטרוזיליה + שליש כפית מלח

אופן הכנה:

-מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר. מוזגים 3/4 כוס מים ומערבבים לתערובת בצקית פירורית. מוסיפים את השמן ומערבבים. מוסיפים בהדרגה ולפי הצורך את המים שנותרו עד לקבלת בצק אחיד. לשים את הבצק ידנית או במיקסר עם וו לישה במשך כ-2 דקות. מוסיפים מלח וממשיכים ללוש 3-4 דקות נוספות (אם הבצק דביק – יש להוסיף מעט קמח. אם הבצק יבש- יש להוסיף מעט מים בהדרגה).

-מניחים את הבצק בקערה גדולה, מכסים במגבת ומתפיחים במקום חמים בבית במשך שעה-שעה וחצי, עד הכפלת הנפח (אם הבצק נדבק לקערה אפשר לשמן אותה קצת לפני).

-מרפדים תבנית עגולה בקוטר 24 בנייר אפיה. יוצרים מהבצק 7 כדורים שווים ומניחים בתבנית במרווחים קלים. מכסים במגבת ומתפיחים במשך 20 דקות.

-מחממים מראש את התנור ל180 מעלות (מומלץ לחמם כ-10 דקות מראש).

-מערבבים את תערובת השום: שליש כוס שמן זית, 2 כפיות שום כתוש, חצי כפית תבלין פטרוזיליה ושליש כפית מלח ויוצקים מעל הכדורים שני שליש מהתערובת. מכניסים לתנור החם ואופים במשך 30-35 דקות, עד להזהבה בחלק העליון.

-מוצאים מהתנור ומברישים את הלחם בשליש מכמות התערובת שנותרה. מניחים ללחם להתקרר ואוכלים.. 🙂

לחם שום

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

326 תגובות

הוסף תגובה
    1. הכוונה לפטרוזיליה מיובשת (כמו שיש תבלין אורגנו וזעתר מיובשים).

  1. היי אפרת,
    תודה רבה על האתר המ-ד-ה-י-ם הזה. אין שבת שעוברת בלי מתכון שלך.
    שאלה קצת מוזרה, אולי.. איך אפשר לעשות כזה אבל שיהיה מתקתק, כחלה לשבת?
    תודה רבה

    1. אפשר להוסיף 4 כפות מלאות של סוכר (סה"כ 6 כפות מלאות).
      אפשר לוותר על תערובת השום אם רוצים שזה יהיה דומה לחלה.

  2. היי אפרת. קודם כל רציתי להגיד שאני אוהבת מאוד את האתר שלך . אני משתמשת הרבה המתכונים שלך וכולם יוצאים מושלמים..
    רציתי לדעת בקשר למתכון אם יהיה אפשר לאפות את הלחם בטוסטר אובן??
    תודה..

  3. בשתי מילים: מתכון מושלם. במילה אחת: אהםםםםםםםםם
    תודה רבה רבה על המתכון, נכין אותם שוב ושוב בע"ה!

    1. בסופו של דבר זה יוצא כמו לחמניות.
      אם את רוצה להכין כלחמניות נפרדות אז תחלקי את הבצק ל 10-12 לחמניות אם את מכינה מחצי קילו קמח.
      חצי קילו קמח
      כף מלאה שמרים יבשים
      2.5 כפות סוכר
      כוס מים חמימים + 4 כפות (290 מ"ל)
      רבע כוס + כף שמן קנולה/זית
      כפית מלאה מלח
      תערובת שום: שליש כוס שמן זית + 2 כפיות שום כתוש + חצי כפית תבלין פטרוזיליה + שליש כפית מלח

  4. היי אפרת האם אפשר להכין מהבצק מקלות שום?(אני רוצה מקלות רכים ולא פריכים)
    ואם כן מה הכמות לחצי קילו קמח ?
    תודה רבה …

    1. כן אפשר. זמן האפיה עשוי להתקצר ל 15-20 דקות.
      חצי קילו קמח
      כף מלאה שמרים יבשים
      2.5 כפות סוכר
      כוס מים חמימים + 4 כפות (290 מ"ל)
      רבע כוס + כף שמן קנולה/זית
      כפית מלאה מלח
      תערובת שום: שליש כוס שמן זית + 2 כפיות שום כתוש + חצי כפית תבלין פטרוזיליה + שליש כפית מלח

  5. נועה
    מה זה שמרים יבשים? השתמשנו בשמרים שהם אבקה וכנראה זה לא זה, כי זה בקושי תפח
    ובאיזה מצב של התנור צריך להשתמש? שמנו חצי שעה על תחתון ועליון ואז גריל 10 דקות והכל בצקי בפנים.
    תודה

    1. אלה שמרים גרגיריים יבשים שנשמרים מחוץ למקרר. אמור להיות רשום עליהם שמרים יבשים. יש להסתכל גם על התוקף שלהם.
      כל האפיה יש לשים במצב חום עליון וחום תחתון.
      כנראה שזה נשאר בצקי מבפנים כי זה לא תפח.

  6. תודה רבה! הכנתי ויצא טעים מאוד אפילו שויתרתי על הפטרוזיליה..
    יש מצב שתפתחי קטגוריה של אוכל לעבודה? אני מנסה לחשוב איזה אוכל אוכל להכין בבית (בערב) ולקחת לעבודה למחרת מבלי שייפגם הטעם.. אם יש לך הצעות- אשמח לשמוע (חשבתי על סלט פסטה קר, סלט עם עוף ואולי סנדוויצ'ים מפנקים שיעשו חשק..)

    1. בסוף. ראי רשום בפסקה הראשונה " מוסיפים מלח וממשיכים ללוש 3-4 דקות נוספות .."

  7. בוקר טוב אפרת😁
    תודה רבה על המתכון, הכנתי שבוע שעבר והיה מדהים אז הכנתי אתמול כמות משולשת, קל להכנה, פשוט, וטעים ברמותתת
    אין כמוך
    יום טוב🌷
    הדר

  8. הי אפרת!
    תודה על המתכונים המושלמיםםם ועל זה בעיקר😉😋
    בטעות השארתי את הבצק שעה בחום בחוץ ואז בערך 4 שעות בפנים בטמפ' של החדר, הוא תקין?

  9. צהריים טובים,

    1. אני בטוח שהקערה של התפיחה הייתה מתאימה לגודל של הבצק מבחינת גובה ורוחב, טוב שלקערה היו גבולות כי בלעדיהם הבצק היה ממשיך לתפוח לצדדים.
    2. אפיתי בחום עליון ותחתון ושאני חושב על זה, הייתה תבנית ברזל ששייכת לתנור הקודם בתחתית התנור ,צמודה ממש, – זה נמצא שם כדי שנוזלים שיוצאים מהמוצרים שאני אופה בתנור לא ילכלכו את התנור עצמו כך שייפול על התבנית , אולי זה מעכב את האפייה ?
    *מהבצק עשיתי מגוון צורות ושמתי אותם בתפזורת על תבנית כך שלא הייתי אומר שהבצק היה במרכז התנור.
    *בהתחלה לשתי ביד ואז עברתי למיקסר ידני ששם לא קיבלתי תוצאות טובות אז חזרתי ללישה ביד. אציין, שהוספתי את המלח לתערובת שכבר היה לי בצק מוכן אז כנראה זה היה בעייתי למראה של הלחם.

    1. 1. אז אני מניחה שהבצק לא תפח לגובה בגלל לישה לא מספיקה.
      2. כן. זה מעכב אפיה בחלק התחתון ואז האפיה לא אחידה. יש להוציא את התבנית.
      *התבנית צריכה להיות במרכז, לא משנה אם שמת בתפזורת בתבנית.
      *זה בסדר להוסיף את המלח לאחר שהבצק התגבש אבל חשוב ללוש אותו היטב ומספיק זמן.

  10. עשיתי את המתכון ויצא טעים מאוד, אך עדיין יש לי 2 שאלות:

    1. אחרי שהוצאתי את הבצק מהתפיחה הראשונה (תפיחה של שעה – שעה וחצי) הבצק לא תפח כל-כך לגובה אלה תפח לצדדים כאילו הבצק עלה קצת בגובה כמובן אבל הבצק התפוח גם התפרס על כל הקערה ממש כיסה את תחתית הקערה , למה זה קרה ?
    2.אחרי שהוצאתי את הבצק מהתנור, השכבה העליונה של הלחם יצאה קריספית כמו עוגיה ביתית ובתמונות של האנשים (ושלך)
    זה נראה לפחות ממש כמו לחם במאפייה רגילה עם שכבה עליונה רכה ולא נשברת.
    נ.ב הלחם עצמו כלומר, תוכן הלחם יצא רגיל לגמרי רך וטעים (אולי גם יצא נמוך ולא גבוה כמו בתמונות לעיל)
    אשמח לפתרונות ! כל הכבוד על האתר !

    1. בוקר טוב דוד,
      1. זה בסדר שהבצק תופח גם לרוחב אבל הוא אמור גם לתפוח לגובה. הקערה היתה מספיק גבוהה?
      2. השכבה העליונה לא אמורה להיות קריספית. אפית בחום עליון וחום תחתון? הלחם היה מונח במרכז התנור?
      3. לגבי הגובה, כנראה שזה בגלל שהתפיחה לא היתה מספיק טובה.
      איך לשת את הבצק? ידנית או עם מיקסר? יכול להיות שהלישה לא היתה מספיק טובה ולכן הבצק לא תפח. הבצק היה אחיד וגמיש?

  11. מכינה אותו כל סופש. מתחסל בשניות! פשוט מדהים! יוצא כל כך רך וטעים! כאילו פתחתי מאפייה בבית 😉

  12. הכנתי פעם שנייה השבוע. תודה רבה! מתכון מעולה, כמו שאר המתכונים שלך.
    הוספתי אבקת שום לתוך התערובת.
    מתי יתחדש מלאי ספרי הבישול? מחכה לקנות.
    חג שמח

    1. נראה מעולה 😍
      לגבי ספרי מתכונים, בקרוב תצא סדרת ספרים חדשה 🙂

  13. הכנתי אץ הלחם שום הז כבר אינספור פעמים. חברות שלי ואני והבת שלי פשוט התמכרנו. בכל ערב בנות אני מכינה אותו.. פשוט מושלם. תודה רהה עך המתכון המושלם הזה.

  14. בוקר טוב אפרת

    הכנתי את לחם השום עם 70 אחוז כוסמין

    ושמרים טריים גרגרים של שימרית (2 כפות וחוצי על פי ההמרה )
    הבצק בסדר מבחינת המרקם
    אך הטעם טעם לוואי בגלל השמרים
    וזה קוןרה בכל מתכון עם שמרים שמשתמשת בזה
    מה עושים (לא רוצה להשתמש בקווביית שמרים)
    מעדיפה כן להשתמש בשמרים טריים .
    תודה ושבוע מצויין לך.

    1. היי עינת,
      אם יש לך משקל כדאי פעם הבאה לשקול את השמרים ולוודא שזה יוצא 25 גרם.
      או שתנסי פעם הבאה להשתמש בשמרים יבשים.

  15. הייתי מופתעת כי תמיד שאני לוקחת מפרסומות לא יוצא משהו אבל הפעם יצא מושלםםם!!!
    אף פעם לא יצא לי כזה בצק טוב…

  16. היי אפרת
    משתמשת בקמח כוסמין 70 אחוז וקמח כוסמין לבן (חצי חצי )

    בטעות הוספתי יותר מידי מים והבצק ניהיה דביק לשתי והוספתי יותר קמח (70 אחוז והוא ניהיה יותר יבש אך עדיים דביק קצת
    האם זה בסדר שעדיין קצת דביק?
    פעם ראשונה אופה עם בצק)

  17. יש לי אופה לחם שניתן להוסיף תוספות ללחם רק בשלב הלישה השניה, מתי אוכל הוסיף את תערובת השום וכמוכן אשמח לדעת אם זה יצא טוב גם בצורת לחם ולא בצורת לחמניות

    1. את תערובת השום מומלץ להוסיף ללחם לאחר התפחה שניה ולפני האפיה.
      אם יש לך אפשרות להוסיף רק בלישה השניה אז תוסיפי אז.
      אני חושבת שזה יוצא יותר טעים ועסיסי כשזה בצורת לחמניות.

    1. אם זה קמח כוסמין רגיל אפשר. אם זה קמח כוסמין מלא אז מומלץ לשלב חצי כמות קמח לבן וחצי כמות קמח מלא.

  18. יצא באמת אדירר!!
    בעלי נכנס הביתה ולא האמין שהריח של הלחם שום שבבנין מגיע מהדירה שלנו….

  19. תודה אפרת היקרה. רציתי לשאול שאלה נוספת. האם אפשר להכין את הבצק היום ולאפות אותו מחר? אם כן, האם אחרי שהוא תפח להכניס למקרר או לפני התפיחה פשוט להכניס למקרר ומחר לתת לו לתפוח?(אם זה אפשרי בכלל שהוא יתפח אחרי שהיה במקרר..)

    1. אפשר להכין את הבצק, לשים בקערה גדולה ולעטוף אותה בניילון נצמד. לשים להתפחה איטית במקרר. לפני השינה, יש להוריד את האוויר מהבצק וללוש אותו כדקה ולהחזיר למקרר להתפחה כל הלילה.

  20. הכנתי את הלחמניות ויצא ממש טעים! רק שהן קצת התפרקו בזמן שאכלנו אותן, מה לדעתך הבעיה?

    1. היי עדי,
      הלחמניות יכולות מעט להתפורר כשחותכים אותן אבל אם הן מתפרקות מאוד יכול להיות שזה קשור בעיצוב הכדורים.

  21. תודה אפרת היקרה על המתכונים המדהימים!
    רציתי לשאול אם אני מכינה את הלחם שום יום או יומיים לפניי האם להשאיר את הלחם שום בחוץ או עדיף להקפיא כדי שלא יתבייש?
    פורים שמח !!

    1. אפשר לשים כוס וחצי קמח מלא וכוס וחצי קמח רגיל.

  22. שאלה קטנה:
    האם אפשר לעשות את הלחם בצורת מקלות דקות וארוכות? לפי התמונות והתגובות זה נראה שאם עושים את זה הלחמניות נופלות כזה ומשמינות.. אשמח לתשובה בהקדם
    תודה רבה!

  23. וואוו!!!
    מתכון מנצח!
    זה כבר הפעם ה… שאני מכינה את זה וזה תמיד יוצא מוצלח מאד.
    היום אני עשיתי את זה בחלה והקפאתי אני רוצה לאפות את זה ביום שישי לפני שבת זה יצא טוב?
    תודה על האתר המהמם!

    1. היי שרית,
      שמחה שאהבת את המתכון 🙂
      הקפאת אחרי התפחה ראשונה ויצירת צורה? אם כן, תפשירי את זה כשעתיים לפחות לפני האפיה.

    1. היי אורי,
      אחרי האפיה כדאי להניח לזה להתקרר לטמפ' החדר ואז לשמור בשקית אטומה.
      אפשר גם להקפיא וכל פעם להפשיר לחמניה ולחמם קצת לפני שאוכלים. זה יוצא כמו טרי 🙂

    1. היי דנה,
      אפשר לשלב חצי כמות קמח לבן וחצי כמות קמח מלא או כוסמין מלא.

    1. כן, זה ייצא טעים 🙂 אפשר לשים 50 גרם חמאה מומסת בבצק עצמו.
      בתערובת השום אפשר לשים 75 גרם חמאה מומסת.

  24. מושלמות, הוספתי טיפה אבקת שום גם לבצק כדי לחזק תטעם…..אפילו לא הספקתי לאכול מהן בעצמי לפני שנעלמו

  25. הי אפרת, הכנתי כבר כמה פעמים מקמח כוסמין ויצא מעולה. שאלה לי- האם ניתן להחליף את הסוכר במשהו אחר? סילאן או דבש? תודה, מיכל.

  26. מתכון מעולה!! כל פעם מחדש מתחסל אפילו שאני עושה כמות כפולה!! שאלה קטנה האם יהיה הבדל בטעם או בכמויות כשעובדים עם קמח רגיל או עם קמח ללחם?

    1. שמחה לשמוע 🙂
      אין לזה השפעה על הכמויות או הטעם. אולי על המרקם כי בקמח לחם יש יותר גלוטן ולכן התפיחה יותר טובה.

  27. פעם ראשונה שלי עם שמרים! ולא פחדתי כי כל מתכון שלך מנצח.
    נשמע הרבה "אוווו" ו-"וואי וואי וואי". התגובה של בעלי:"מושלם, אפשר למות"
    תודה לך!

    1. שמחה שיצא מוצלח!
      *לא הספקתי אפילו לענות לך לגבי השום ולגבי התגובות, מקווה למצוא פתרון טוב יותר.
      תודה לך שחזרת לעדכן, כמו תמיד 🙂

  28. היי אפרת, האם מומלץ להשתמש בשום טרי? אם כן בכמה שיניים להשתמש?
    נ.ב בתור אחת שמשתמשת באתר כמעט כל יום ונעזרת המון בתגובות אני מרגישה צורך לציין שהפורמט החדש בו התגובות מחולקים לדפים קצת פחות נוח 🙂

    1. כן אפשר.
      כדי שהמרקם לא ייצא דחוס מידי כדאי לשלב קמח לבן (כוס קמח לבן + 2 כוסות קמח מלא).

  29. היי עכשיו אני מתפיחה ולבנתיים הכנתי עכשיו את הרוטב..אם שמתי זעתר במקום פטרוזיליה…זה בסדר?

  30. היי! יש לי שאלה, אם התחלתי את ההתפחה במקום חמים ועכשיו אני צריכה ללכת, אפשר להעביר למקרר לכמה שעות? או שזה יהרוס שם משהו?

  31. שלום! תודה רבה על המתכון! הכנתי עם קמח לבן (50%) + קמח שיפון (50%), יצא מאוד טעים! הבצק מאוד מוצלח, אולי יש לך הצעות מה עוד אפשר להכין מהבצק הזה בפעמים הבאות, מלבד לחם שום? ראיתי שאפשר להשתמש בו להכנת פיצה, אך אני מתכוונת ללחמניות עם תוספות "מהצומח" כמו תבלינים, בצל , אולי פירות יבשים (אם מתאים) וכ'. אם כן, אשמח מאוד לקבל הוראות מפורטות. תודה רבה!

    1. היי מרים,
      שמחה שיצא טעים גם בשילוב קמח שיפון.
      אפשר להכין עם בצל או עם בצל ופטריות ולטגן בצל ופטריות קצוצות עד להזהבה עם כ-3 כפות שמן זית. לאחר שיצרת כדורים יש לעשות שקע קטן בכל כדור ולמלא בפנים את מהתערובת. לאפות כרגיל.
      אפשר להכין כמו פוקצ'ות ולשים מעל שמן זית וזעתר או תוספות (את יכולה לקבל רעיונות ממתכון הפוקצה).

    2. תודה רבה! אם מכניסים פנימה בצל מטוגן (או בצל ופטריות), כבר אין צורך לשפוך שפן זית מעל?

  32. היי אפרת הכנתי את הלחם שום כמה פעמים ויצא מושלםםם!!! תודה רבה..
    שאלה אם אני רוצה להכין קילו קמח כמה בכמויות אני צריכה להוסיף?

    1. היי הדס,
      כמויות לקילו קמח:
      1 קילו קמח לבן
      2.5 כפות שמרים יבשים
      5 כפות מלאות סוכר
      כ- 2.5 כוסות מים חמימים (580 מ"ל)
      שני שליש כוס שמן קנולה/זית
      2.5 כפיות מלח
      תערובת שום: 3/4 כוס שמן זית + 5 כפיות שום כתוש + כפית גדושה תבלין פטרוזיליה + 3/4 כפית מלח
      חג שמח 🌺

  33. שלום,
    תודה על כל המתכונים, נעזרת בהם הרבה.
    רציתי לשאול לגבי המתכון הזה.
    השמרים שיש לי הם שתי קוביות של שמרים טריים במשקל 25 גרם כל אחת.
    איך אני מכינה לחם שום עם השמרים האלו?
    תודה רבה.

    1. אפשר להשתמש בקובית שמרים של 25 גרם. אפשר לקרוא על אופן שימוש בשמרים טריים בעמוד המצורף – מדריך בצק שמרים.
      יש למעוך אותם עם מזלג ולערבב עם כף מלאה סוכר עד למרקם משחתי. להוסיף רבע כוס מים חמימים, לערבב ולהמתין 10 דקות עד לתסיסה (קצף עדין). לאחר מכן להוסיף אותם לקמח ולהמשיך כרגיל.
      חשוב להפחית כף סוכר ורבע כוס מים מהמתכון המקורי.

  34. תודה רבה על המתכון! יצא מושלם וטעים מאוד.
    במקום תבלין פטרוזיליה, הוספתי תבלין כובסרה טחון, יצא טעים מאוווד!

  35. שלום ושנה טובה! תודה רבה על המתכונים היפים שלך, הם קלים וטעימים מאוד!
    יש לי שאלה לגבי לחם שום:
    האם יש אפשרות שההתפחה הראשונה (לפני השלב של יצירת הכדורים) תהיה ארוכה יותר, נגיד 8 שעות במקום 1.5 שעות? אם כן, האם ניתן פשוט להשאיר את הבצק מחוסה במקום חמים או שצריך לשים אותו למקרר אחרי שעה? וגם, האם במקרה זה יש שינוי בכמויות (אולי צריך פחות שמרים)?
    תודה רבה

    1. היי מרים, שנה טובה 🌺
      אפשר את ההתפחה הראשונה לעשות ישר במקרר. אין שינוי בשמרים.

  36. היי ותודה על המתכון!
    יש לי שאלה…
    שמתי בטעות את הסוכר *אחרי* שהוספתי את המים (ולפני שהוספתי את השמן).
    לשתי את הבצק ממש טוב לאורך כל ההכנה.
    הבצק במקרר לתפיחה כבר כמה שעות ולא הכפיל את הנפח. האם זו בעיה?

    1. היי אסף,
      השמרים זקוקים לסוכר כדי לתפוח כמו שצריך. יכול להיות שבגלל ששמת את הסוכר לאחר הוספת המים זה פגע קצת בהתפחה.
      גמר חתימה טובה 🌺

    1. עדיף תבנית עגולה כי הלחמניות עגולות אבל אם אין אפשר להכין גם בתבנית מלבנית.

  37. אתר מעולה!!!!
    אני תמיד מחפשת רק פה מתכונים.
    הלחם שום יצא מעולה, הכפלתי בשלוש והכל נגמר😏לא הספקתי לצלם…
    סתם ככה אהבתי את הבצק שיוצא אוורירי וגמיש, לקחתי אותו גם לפיצה והתוצאה בתמונה.
    היה טעימי😋

  38. הלחם שום הכי טעים שאכלתי!!
    המתכון עובר לכל המכרים שלי וכולם מחמיאים… אין על האתר שלכם הכל הכל יוצא מושלם!
    תודה רבה!

  39. היי יש לי שאלה
    במידה ואני רוצה שהטעם של השום יהיה מאוד חזק, כיצד אני יכולה לעשות זאת?

  40. היי תודה רבה על כל המתכונים.
    יצא מצוין לחם השום בה
    השאלה היא איך מאחסנים אותו כשרןצים לאכול יותר מאוחר
    תודה

    1. שמחה שיצא טעים 🙂
      אם רוצים לאכול היום אפשר לשמור בשקית אטומה על השיש. אם רוצים לשמור למחר ויותר אז כדאי להקפיא את הלחם. לאחר הפשרה וחימום קל בתנור זה יוצא כמו טרי.

  41. הכנתי את הלחם שום עליתי לקומה למעלה שלנו ונישאר רק איזה 5 והכנתי את זה איזה 100 פעם זה פשוט טעים

  42. אני מכינה את הלחם בפעם המי יודע כמה… וזה פשוט טעים בטירוף!!! נגמר עוד לפני שעושים האפצ'י

    תודה !!

  43. היי אפרת. הכנתי עכשיו את הבצק ואני רוצה לאפות את הלחם מחר בבוקר…מה לעשות? הלחם בהתפחה הראשונה עכשיו. לאחר ההתפחה לשים במקרר? ואז מחר כשאני מוציאה,אני צריכה להתפיח שוב?
    תודה רבה!! התגובות כל כך טובות שאני מחכה כבר לטעום…

    1. היי הודיה,
      ראיתי רק עכשיו, מקווה שהסתדרת.
      להבא תדעי שאפשר להתפיח התפחה ראשונה במקרר כל הלילה. יש לשים בקערה ולעטוף בניילון נצמד.

  44. היי,
    יש אפשרות להכין את הלוחמניות האלו ללא שמרים?
    הייתי רוצה ממש את המתכון הזה, לא מתכון שדומה לו

    שמח תופח בטח לא יתאים במקום שמרים נכון?
    יש רעיון? תודה רבה.

    1. היי לי,
      לצערי אין דרך להכין את הלחמניות האלה ללא שמרים. קמח תופח לא יעשה את העבודה.

  45. היי אפרת,אם אני רוצה לעשות כמות כפולה אז בהתפחה אני גם צריכה להכפיל את הזמן? אשמח לתשובה מהירה
    תודה רבה על האתר.

  46. וואו תודה על המתכון המדהייייםםםםם!!!!!!!!!!!
    פעם ראשונה שיוצא לי לחם שום אמיתי!!!!!
    רציתי לשאול אם בא לי לעשות את המתכון הזה של הלחם אבל עם תוספות אחרות כמו בצל ופטריות? אם כן אם תוכלי להדריך אותי כמה ואיך?

    1. שמחה שיצא טעים!
      אם את רוצה להכין עם בצל ופטריות אפשר לטגן בצל ופטריות קצוצות עד להזהבה עם כ-3 כפות שמן זית.
      לאחר שיצרת כדורים יש לעשות שקע קטן בכל כדור ולמלא בפנים את מהתערובת. לאפות כרגיל.
      יום מקסים 🌷

  47. יצא פשוט מ-ו-ש-ל-ם!!!! איך שהוצאתי מהתנור פשוט הכל נגמר! מתכונים מעולים זמינים וקלים!!

  48. רציתי לומר תודה, הלחמניות האלה הפכו לקבועות אצלי בבית. מכינה אותם קטנים יותר (בערך 15 כדורים או 20-25 מכמות וחצי) ואת הפטרוזיליה מחליפה בתבלין זעתר, והן סיפור הצלחה. תודה!

  49. היי אפרת, מה שלומך? אשמח לעזרתך:
    1. הבנתי שבמקום תבלין פטרוזיליה, אפשר לשים אורגנו או בזיליקום?
    2. כשאת רושמת שום כתוש, האם להשתמש בשיני שום טרי ואז לכתוש או שום כתוש קפוא?
    3. אני רוצה להכין ביום שישי, ובשבת בערב לקחת לבן שלי. בגלל נושא הדת, אני לא יכולה לאפות ביום שבת.
    האם להכין ביום שישי, להקפיא, וביום שבת להוציא להפשרה? מה את מציעה לי לעשות?
    המון תודה מראש
    רותי

    1. היי רותי,
      1. נכון.
      2. כל אחת מהאפשרויות שציינת טובה. אם יש לך שום קפוא כתוש אז עדיף (יותר קל).
      3. אין בעיה. אם זה רק יום אחד אפשר לשמור בשקית אטומה מחוץ למקרר. לפני ההגשה אפשר לחמם קצת על הפלטה (חימום קל).
      חג שמח 🙂

    2. אפרת,
      את מדהימה!
      קניתי שום כתוש קפוא, בקוביות, כמה קוביות לשים בבקשה?

      המון המון תודה על אדיבותך

  50. מושלםםםםם אין לי מילים!!! האם ניתן להקפיא את הבצק? כי תמיד באים אורחים ואין לי זמן לחכות להתפחה..

    1. שמחה שיצא טעים! 🙂
      אפשר להקפיא את הבצק לפני התפחה ראשונה או לאחר התפחה ראשונה ועיצוב צורה ולפני התפחה שניה. יש לעטוף היטב בניילון נצמד.
      אפשר גם להקפיא את הלחם לאחר שהוא אפוי.

  51. איך שזה מגרהההה 🙂
    אני ממש אשמח לקבל בבקשה תשובות לכל השאלות שלי..:) מתנצלת על האירוך….
    1.יש עיניין לעשות את זה ככדורים או שאפשר גם כלחמניות קטנות מאורכות?אם כן- איך ומה מומלץ יותר?
    2.מה ניתן להשים במקום תבלין הפיטרוזיליה?אשמח גם לכמות.
    3.יש לי אבקת שום בבית..יש איפה לדחוף כאן?
    4.חיפשתי מתכון באתר כאן לבצק פיצה ומה שמצאתי זה את הבצק הזה ואת הבצק של מיני מאפים מהירים או משהו כזה..יש משהו שאת ממליצה עליו ספציפית?
    5.בהקשר לשאלה הקודמת..אני לא ממש יודעת איך להכין פיצה:/ זה כולל הכל…אני ממש אשמח להסבר(לא מצאתי באתר…) אגב, אני מתכננת בעז"ה להכין מקמח כוסמין ומרוטב הפיצה שבאתר שלך. אני רוצה גם להכין את הפיצה די דקה.
    ממש ממש ממש תודה רבה!!

    1. היי שיר,
      1. יש משהו בזה שהכדורים מחוברים אחד לשני ואז זה יוצא כמו לחם נתלש (לדעתי עדיף). בכל מקרה אפשר גם להכין כלחמניות מאורכות.
      2.אפשר לשים 2-3 כפות עלי פטרוזיליה טריים קצוצים דק-דק או חצי כפית בזיליקום/אורגנו מיובש.
      3. את יכולה להוסיף חצי כפית אבקת שום לתערובת השום כדי להעצים את הטעם. בכל מקרה אל תוותרי גם על השום הכתוש.
      4+5. בקרוב אעלה מתכון לבצק פיצה. בינתיים הייתי הולכת על המתכון הזה כבצק כי הוא הכי קרוב לבצק שאני רוצה להכין.
      בהצלחה 🙂

    2. הי תודה רבה רבה!
      הכמויות של הבצק הזה מתאימות לפיצה אחת בקוטר 30 ס"מ ולחצי מכמות הרוטב פיצה שבאתר, נכון? תוכלי בבקשה לכתוב לי כמה זמן לאפות את הפיצה, איזה חום וכו'? פשוט צריכה להכין עכשיו ואני נורא ממהרת…תודה רבה

    3. צריך לאפות באותה צורה שציינת במיני מאפים מהירים?(אפיה מוקדמת של 10 דקות)
      כמה זמן אם כן אחרי זה צריך לאפות, איזה חום..?

    4. וואי…שאלה נוספת בבקשה..
      ניתן להכפיל ב2 את הכמות ובחצי להכין פיצה ובחצי לחם שום?
      כמה זמן זה יקח לדעתך?

    5. סורי על העיכוב בתשובה, רק עכשיו ראיתי.
      הכמויות בבצק מתאימות לדעתי ל-2 פיצות בקוטר 28-30. חצי מכמות הרוטב אמור להספיק למרות שתמיד אפשר להקפיא את מה שנשאר.
      את הבצק יש לאפות בנפרד בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך 7 דקות. לאחר מכן להוציא ולמרוח רוטב ולפזר גבנ"צ ולהחזיר לתנור לכ-10 דקות נוספות, עד להזהבה יפה.
      אפשר להכפיל כמויות. פיצה צריכה אפיה של כ-17 דקות סה"כ ולחם שום כמו שרשום במתכון.

  52. יש לציין שאני לא מאוהבת האפייה, לא מרבה לאפות והילדים טוענים שיש להם חסכים שאיני אופה. ברגע שנכשפתי לאתר הזה בכלל ולמתכון לחמניות השום הזה בפרט, אני לא גומרת לאפות!! אני מקבלת אינספור מחמאות על הלחמניות שום שזה פשוט שווה את זה! אתמול הכנתי את הלחמניות שום בכמות של פי שש וזה חוסל! (הכנתי אותן מקמח מלא, הן גם טעימות וגם בריאות).
    ישר כח על האתר המיוחד!!
    המשיכו כך!

  53. הי אפרת מה שלומך?
    יע לך אתר מקסים!
    הכנתי את הלחם שום, ובחצי מהבצק הכנתי פיצה עם הילדים.
    המתכון מושלם!!!
    תודה רבה בשם כולנו 🙂

    1. היי יעל,
      אהבתי את הרעיון להכין מהבצק פיצה.
      שמחה שנהניתם 🙂
      תודה ויום מקסים!

  54. היי ניסיתי את המתכון ופעם ראשונה עובדת עם שמרים ( תמיד פחדתי לקלקל מוצרים) יצא סבבה אבל לא ממש עלה ויצא קצת דחוס למרות שלפי יפה , מה עשיתי לא נכון?

    1. כמה זמן לשת את הבצק?
      כמה זמן התפחת אותו? הוא הכפיל את הנפח שלו בהתפחה הראשונה?

  55. אפרת שלום,
    הכנתי את הלחם ויצא טעים בצורה לא רגילה!!
    גם במראה יצא מושלם!! ( בדיוק כמו בתמונה 😉😉 )
    תודה רבה רבה!

  56. אפשר להכין מראש ולהקפיא? אם כן אז לפני האפיה או אחרי? זה יפגע בטעם?
    אני צריכה להכין לעוד שלושה ימים ורוצה לעשות כמה שיותר דברים מראש.. אם יש לך עוד רעיונות לארוחה חלבית שאפשר מראש אשמח 🙂

    1. היי הילה,
      אפשר להקפיא לאחר אפיה. לאחר הפשרה זה נשאר טעים.
      אין בעיה להקפיא פשטידות שאינן מכילות תפו"א, עוגות וקינוחים, מאפים שאינם עם בצק עלים או פילו). פסטות וירקות פחות מומלץ.
      אם יש מאכלים ספציפיים שאת מתלבטת ורוצה להיות בטוחה אם אפשר להקפיא את מוזמנת לשאול אותי.
      בהצלחה ויום מקסים 🙂

  57. וואוווו ליגה!
    יצא מדהים!
    אני כבר מצפה לגלות עוד ועוד מתכונים שלך כי אני בטוחה שהכל יצא מעולה.כיף גדול תודה רבה לך ♡

  58. הי אפרת
    עשיתי את הלחמניות ויצאו פצצה!
    אני רוצה להכין את זה למחר בבוקר
    אפשר להתפיח לילה כבר כשהצורות מוכנות
    ומחר בבוקר רק להכניס לתנור?

    אשמח לתשובה בהקדם
    תודה שרי

  59. אפרת מה שלומך?
    וואוו נראה מעולה, אשמח להכין בקרוב.
    רציתי לשאול, את כתבת להכין לחמניות בתבנית, ולכסות במגבת מטבח. כשאני עושה כך,
    המגבת מטבח נדבקת לי לבצק. מה לעשות?
    תודה מראש

    1. היי רותי,
      בדר"כ זה לא אמור להדבק אלא אם כן הבצק יוצא לך ממש דביק.
      אפשר להשתמש בתבנית עגולה שהיא יותר גבוהה מהכדורים ואז כשאת פורסת את המגבת היא לא נוגעת בלחמניות. אפשרות אחרת היא להניח בעדינות מעל הלחמניות נייר אפיה ומעל לכסות במגבת.
      יום מקסים 🙂

  60. אני כל הזמן מכינה את המתכונים מהאתר שלך והם תמיד טעימים, יש לי תבנית בקוטר 26 זה ישנה משהו?

    1. תודה הודיה, כיף לשמוע 🙂
      הקוטר שלה קצת גדול יותר אבל אני חושבת שאפשרי.

  61. תודה על המתכון.
    הכנתי מכמות מלאה של קמח מלא ויצא טעים! הלחמים פשוט נחטפו!
    רציתי לשאול אותך איך אפשר לשמור על טריות הלחם לאחר יום-יומיים זה הופך להיות הרבה פחות רך, מכירה דרך יצירתית לחמם או להשאיר את הפריכות?
    ושוב תודה!

    1. היי ענת,
      שמחה שיצא טעים.
      לדעתי כדאי להקפיא את הלחם כבר באותו יום שאופים אותו. לאחר הפשרה וחימום קל בתנור זה יוצא כמו טרי.

  62. המתכון נראה פשוט והלחם נראה מגרה, אך יש לי רק קמח מלא :/ אני לא משתמשת בקמח לבן בכלל
    האם להשתמש באותה כמות קמח? אני רוצה להכין בשבת אך לא אספיק לעבור לקנות מחר קמח אחר, כי אני עובדת מחר..
    אשמח אם תגיבי לי באמצעות תשובה למייל – כי אני לא בטוחה שאזכור להסתכל כאן .. תודה רבה רבה

    1. היי אליאן,
      אני מניחה שאת יכולה להכין גם עם קמח מלא באותה כמות. יכול להיות שתצטרכי לשים קצת יותר מים כי הקמח המלא סופח יותר נוזלים.
      שלחתי גם למייל.

    1. היי ענת,
      רצוי שלא מאחר והסוכר גם מאזן את הטעמים וגם מסייע להתפחה ולמרקם בצק רך ואוורירי יותר.

    1. היי סילביה,
      הכוונה לכוס בנפח של 240 מ"ל. ראי תמונה של כוס לדוגמה.

  63. שלום
    תודה לך על מתכונים נהדרים!!
    רציתי לשאול עם יש אפשרות להשתמש בקמח תופח במקום רגיל?
    תודה ושבת שלום

  64. היי הכנתי היום את הלחם שום כמות כפולה לארוח משפחתי ויצא מקסים נאכל עד הפירור האחרון והיה מסמר האירוע

    תודה ענקית על המתכון ובכלל על האתר המדהים הזה

    1. כן, פשוט להכפיל את כל החומרים ב-3. ממליצה לרשום לפני את הכמויות כדי לא להתבלבל.

  65. אני רוצה להכין את הלחם שום היום ולהגיש בעוד יומיים( חמישי בבוקר) האם ניתן להקפיא ולהפשיר? זה יפגע בטעם? עדיף לא להכין אם לא מגישים באותו יום?

    1. ראיתי בתגובות כאן שרשמת למישהי שאפשר להכין את הבצק ולשים במגש עם ניילון נצמד מקרר
      כשמוציאים מהמקרר למחרת צריך לחכות שהבצק יתחמם ואז להכניס לתנור?
      או ששמים ישר את הרוטב השום ומכניסים?

      ואין לי תבלין פטרוזיליה, אני יכולה לשים פטרוזיליה אמיתית?

    2. הבצק עובר במקרר התפחה ראשונה. כשמוצאים מהמקרר יש ליצור צורה, להתפיח פעם שניה ורק אז לשים רוטב ולאפות.
      אפשר לקצוץ עלי פטרוזיליה טריים ולשים.

  66. היי אפרת,

    מאז ומתמיד חששתי לעבוד עם שמרים. אחרי שראיתי את המתכון שלך, חשבתי לנסות להכין אותו בעזרת קמח שמרים. מקסימום לא טוב, נזרוק לפח…
    עד עכשיו אני לא מאמינה שיצא לי כה מוצלח.
    תודה רבה לך ושנה טובה לך ולבני משפחתך לפחות כמו המתכון הזה 🙂

  67. היי אפרת.אני רוצה להכין ב2 תבניות אינגליש קייק לשבת )שיהיה ל2 ארוחות(. זו כמות מתאימה? אם לא אשמח אם תוכלי לתת לי כמות. תודה

    1. היי מיטל,
      ממליצה להכין את הכמות כפי שהיא מהסיבה שזה טעים בטירוף וכדאי שיהיה יותר ודבר שני זה נשמר מצוין בהקפאה 🙂

  68. לפי דעתי עדיפה צורה רדודה יותר מאשר כדורים ואז אין מצב שאוכלים סתם בצק לא מתובל
    בנוסף שמיר במקום פטרוזיליה

    תודה על המתכון

    1. היי אורלי,
      אפשר להכין את הבצק, להתפיח התפחה ראשונה, להכין כדורים, לשים בתבנית, לכסות היטב בניילון נצמד ולהקפיא. לאחר מכן יש להפשיר לגמרי בטמפ' החדר, לאחר מכן שזה הופשר להתפיח לפחות חצי שעה (כי הבצק קר) ורק אז לצקת את הרוטב ולאפות.

  69. אין מתכון אחד שלך שאי פעם אכזב אותי ואת הסובבים
    גם הלחם שום יצא מוצלח מאוד
    קל ופשוט
    כהרגלי הפצתי אותי לסובבים אותי ונרשמה הצלחה

    IMG_1834

  70. הי לכולם( אנו כבר קהילת המתכון בעשר דקות)!

    הלחמניות ממש נראות יפה בתמונה. האם אפשר להפוך אותן למתוקות? עם סוכר ואולי קינמון לציפוי?? תודה ושבת נפלא לכולנו!!

    1. היי אלה,
      לא ניסיתי אבל נראה לי שכן. אפשר להגדיל את כמות הסוכר ל-4 כפות מלאות.
      במקום תערובת שום להכין תערובת קינמון וסוכר עם שליש כוס שמן, 1-2 כפות סוכר וכפית שטוחה אבקת קינמון.
      שבת שלום 🙂

    1. היי כנרת,
      מצרכים לקילו קמח:
      1 קילו קמח לבן
      2.5 כפות שמרים יבשים
      5 כפות מלאות סוכר
      כ- 2.5 כוסות מים חמימים (580 מ"ל)
      שני שליש כוס שמן קנולה/זית
      2.5 כפיות מלח
      תערובת שום: 3/4 כוס שמן זית + 5 כפיות שום כתוש + כפית גדושה תבלין פטרוזיליה + 3/4 כפית מלח
      שבת שלום 🙂

    1. עדיף להכין באותו יום שמגישים, כך זה טועם הכי טרי.
      אפשר להכין את הבצק היום עד שלב סידור הכדורים בתבנית, לכסות בניילון נצמד ולשים במקרר. מחר להוסיף רוטב שום ולאפות בתנור שחומם מראש.
      אם בכל זאת החלטת לאפות יום קודם כדאי לשמור בשקית אטומה מחוץ למקרר (לאחר שהלחם מתקרר) ומחר לחמם קצת בתנור לפני ההגשה.

    1. היי אריאלה,
      אפשר לשים במקום כף עלי פטרוזיליה טריים קצוצים דק או טימין או בזיליקום או תבלין אורגנו.
      אפשר גם לוותר לגמרי.

    1. היי אילנה,
      שני שליש מכמות הרוטב שופכים על הבצק לפני האפיה ובשליש הרוטב שנותר מברישים את הלחם לאחר האפיה.

    1. היי רבקה,
      לא ניסיתי. אם את מנסה אני ממליצה להשתמש בתערובת קמחים מתאימה ללחם כמו "כרגיל" או "בר-אל".

    1. היי רונית,
      אפשר להשתמש בקמח כוסמין. כדי שהוא יתפח יפה אני ממליצה לפחות בתור התחלה לשלב חצי כמות קמח כוסמין עם חצי כמות קמח לבן (כוס וחצי מכל קמח).
      הכמויות אינן משתנות.
      יום נפלא 🙂

    1. היי חיה,
      מהלחם יוצאים 7 כדורים שכל אחד די משביע כך שלדעתי המתכון מתאים ל 6-7 סועדים.
      יום מקסים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר