מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

לחם ללא שמרים

FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 6, 2016
Last modified:ספטמבר 9, 2016

Summary:

מתכון ללחם ללא שמרים שמכינים מגבינה או יוגורט וניתן להוסיף תוספות שאוהבים

לחם ללא שמרים

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 כוסות קמח רגיל

שקית אבקת אפיה

חצי כפית מלח

ביצה

שליש כוס שמן זית

200 מ"ל גבינה לבנה/ יוגורט/שמנת חמוצה

חצי כוס גבינה צהובה מגורדת

רבע כוס זיתים מגולענים קצוצים

*שומשום לפיזור מעל (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים את כל החומרים בעזרת כף לפי הסדר הרשום.

-משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים את התערובת לתבנית. מפזרים מעל שומשום.

-מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים במשך כ-50 דקות, עד שהחלק העליון מזהיב ונעשה פריך. מוציאים מהתנור ומניחים ללחם להתקרר לפני שפורסים אותו.

לחם גבינה, לחם זיתים, לחם יוגורט






אהבתם? שתפו

45 תגובות

הוסף תגובה
  1. תודה רבה על מתכונים מעולים.
    שאלה: אפשר להכין הלחם בלי בכלל מוצרי החלב? כלומר רק: קמח, א.אפיה, מלח, שמן, וביצה?

    תודה
    ליאת

    1. היי ליאת,
      הגבינה/יוגורט הם מה שתורם למרקם לכן לא כדאי לוותר עליהם.
      את יכולה להכין במקום את הלחם מקמח מלא שהוא עם שמרים אך ללא מוצרי חלב. אפשר להכין אותו גם מקמח רגיל במקום קמח מלא.

  2. הי אפרת, אשמח למידות ל3/4 אינגלישקייק.
    עשיתי תמאפינס תפוזים והוספתי להם קוקוס ויצא נהדר ממש טעים!!

    1. היי שירן,
      כוס ושליש קמח רגיל
      כפית ושליש אבקת אפיה
      שליש כפית מלח
      חצי בלילה של ביצה גדולה
      רבע כוס שמן זית
      130 מ"ל גבינה לבנה/ יוגורט/שמנת חמוצה
      שליש כוס גבינה צהובה מגורדת
      1-2 כפות זיתים מגולענים קצוצים
      *שומשום לפיזור מעל (לא חובה)
      *אני מניחה שזמן האפיה עשוי להתקצר ל 30-40 דקות.

  3. היי אפרת, היו לי קצת ספקות לגבי המתכון (וזאת לראשונה עם מתכונים שלך) כי אני אופה בעיקר מקמח מלא אבל החלטתי להעיז… החלפתי לקמח מלא תופח + 1 שקית א. אפיה, הוספתי עוד ביצה למתכון וחצי כוס שמן זית במקום שליש, השתמשתי רק בגבינה לבנה וזיתים (כי לא היתה לי צהובה) ויצא מ ע ו ל ה ! הלחם רך ומושלם , להבא אשאיר לאפיה למשך 5-10 דק' נוספים כי אני אופה באלומיניום וכדאי לחכות עד שהלחם יתקרר לחלוטין לפני שאוכלים
    תודה על מתכון קל וטעים לימים שאין לי כוח ללוש…

    1. לא ניסיתי. לדעתי כדאי לשלב חצי כמות קמח מלא עם חצי כמות קמח לבן כדי שהלחם לא ייצא דחוס מידי.
      במידה והתערובת תצא יבשה (כי הקמח המלא סופח יותר נוזלים) יש להוסיף עוד קצת גבינה לבנה/יוגורט.
      בהצלחה :-)

    1. היי אור,
      שקית אבקת אפיה מכילה 10 גרם = 2 כפיות מלאות אבקת אפיה.
      הטעם לא אמור להיות מורגש כל כך בלחם.

  4. הי אפרת יקרה
    אני רוצה לנסות להכין בגירסה ללא גלוטן ובלי קשר רציתי לשאול אם אפשר לוותר על הגבינה הצהובה והזיתים?
    תודה ושבוע טוב :)

    1. היי תמר,
      לא ניסיתי להכין את הגרסה ללא גלוטן אבל אני מניחה שאפשר להשתמש בקמח תמי או כרגיל.
      אפשר לוותר על הגבנ"צ והזיתים (למרות שהם מוסיפים טעם).
      שבוע נפלא :-)

      1. הי אפרת יקרה
        הכנתי עם קמח כרגיל גבנ"צ וזיתים והכול, יצא טעים רק נאפה לי מאוד מלמעלה ולא ככ בפנים, וגם יצא מרקם עוגתי אורירי כזה, לא יודעת אם ככה זה אמור לצאת.
        גילוי נאות :) אני משתמשת בטוסטר אובן אולי זה משנה את זמני האפייה ואת החום הדרושים.
        נראה לי שאפרוס את הלחם ואאפה עוד קצת.
        תודה על המתכונים והתשובות המהירות והיחס האישי. אין עלייך… ;)

        1. אני מניחה שזה קשור לאפיה בטוסטר אובן.
          בגלל שזה לחם שהוא ללא שמרים המרקם שלו קצת יותר עוגתי.
          תודה שחזרת לעדכן :-)

    1. היי אפרת,
      האמת שלא יצא לי עדיין לנסות כך שאני לא יודעת איך זה יוצא מבחינת המרקם והטעם.

    1. היי שושי,
      שמחה שיצא טעים.
      אפשר להכין יום קודם ואפילו להקפיא (רק חשוב לעטוף היטב).
      אם מכינים יום לפני, מומלץ להכניס כמה דקות לתנור חם כדי להחזיר ללחם את הפריכות.
      יום נפלא :-)

    1. היי סמדר,
      לא ניסיתי כך שאני לא יודעת איך זה ייצא. אני מניחה שזה ייצא די דחוס ו/או יבש וכדאי אולי לעשות שילוב של קמחים כדי לקבל תוצאה מוצלחת, לדוג' כוס קמח תירס+כוס קורנפלור או כוס קמח אורז+ כוס קמח קונדיטור או כוס קמח חומוס + כוס קמח קונדיטור.

  5. שלום רב, שמי עדי ואני אבא לתאומים בני 3. חיפשתי משהו פשוט וטעים ושמח שמצאתי את המתכון.
    שאלה: לקח לי הרבה פחות מ-50 דקות. בערך 35 דקות.
    למה לדעתך והאם יש לזה משמעות?
    בכל מקרה, יצא ממש טעים !
    תודה רבה :)

    1. היי עדי,
      קודם כל שמחה שיצא טעים :-)
      אם הלחם היה מוכן מבפנים זה בסדר.
      באיזה סוג תבנית אינגליש קייק השתמשת?

  6. הכנתי את הלחם ויצא מושלם
    תודה רבה
    באמת מתכון קל ומוצלח
    אני עשיתי בחצי לחם תוספת של שום
    כתשתי שיני שום טרי ערבבתי עם שמן זית ובעזרת כפית הכנסתי בתוך הבצק.
    יצא ממש טעים תודה רבה

        1. היי רותי,
          לא ניסיתי אבל יכול להיות שאפשר לשים במקום היוגורט קצפת צמחית/ריץ' ולוותר על הגבנ"צ.
          אם תחליטי לנסות ממליצה לשים תחילה חצי מיכל (כ125 מ"ל) ולהוסיף יותר בסוף, בהדרגה ולפי הצורך.
          יום נפלא :-)

  7. תודה על המתכון!
    הכנתי עם מעט שינויים (חצי קמח מלא חצי לבן והוספתי כף או שתיים שמן זית, כי הרגשתי שחסרים לי נוזלים, ובמקום שומשום שמתי גרעיני חמנייה)
    יצא מאוד טעים אבל קצת מתפורר
    תודה:)

    1. היי שרון,
      שמחה שיצא טעים. זה נכון שהלחם הוא קצת פחות יציב מלחם רגיל ומעט מתפורר. הקמח המלא סופח יותר נוזלים ולכן היה נכון שהוספת עוד שמן (אפשר גם היה להוסיף עוד קצת גבינה/יוגורט).
      תודה שחזרת לעדכן :-)

    1. היי ענת,
      אפשר להשתמש בלבן באותה כמות.
      במקום זיתים אפשר לשים בצל מטוגן, צימוקים, עגבניות מיובשות חתוכות, 2-3 שיני שום כתושות, צימוקים, גרעיני דלעת וכו'.
      יום נפלא!

  8. אפרת המקסימה רעיון מעולה לארוחת ערב משודרגת!ניתן לעשות מקמח מלא מנופה?מה אפשר לשים במקום גבינה צהובה כדי שיהיה דיאטטי?איזה תוספת במקום זיתים?

    1. היי שרון,
      לא ניסיתי להכין מקמח מלא אבל אני חושבת שאפשר. בכל מקרה בתור התחלה הייתי כן משלבת גם קמח לבן רגיל ואם התוצאה מוצלחת אפשר פעם הבאה להגדיל את כמות הקמח המלא (בתור התחלה- כוס קמח מלא וכוס קמח לבן).
      במקום גבנ"צ אפשר לשים כרבע כוס גבינת פרמזן כדי לתת טעם. אפשר גם להפחית את כמות הגבנ"צ ולשים רבע כוס.
      במקום זיתים אפשר לשים צימוקים, בצל מטוגן, 2-3 שיני שום כתושות, עגבניות מיובשות חתוכות, גרעיני דלעת
      אפשר לעטוף היטב בניילון נצמד ולהקפיא.
      בהצלחה :-)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »