מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

לחם בירה

לחם בירהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים
Review of: לחם בירה

Rating:
5
On אוגוסט 25, 2015
Last modified:אוגוסט 26, 2017

Summary:

מתכון ללחם מהיר מבירה שחורה או לבנה

לחם בירה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 כוסות קמח רגיל

שקית אבקת אפיה (10 גרם)

חצי כף שטוחה שמרים יבשים (לא חובה- השמרים מוסיפים מעט אווריריות ללחם)

כף גדושה סוכר / דבש

כפית שטוחה מלח

רבע כוס שמן זית / קנולה

כוס ורבע בירה (שחורה או לבנה)

לקישוט מעל: 2 כפות תערובת של גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה, שומשום, קצח, שיבולת שועל גסה.

אופן הכנה:

מערבבים בקערה קמח עם אבקת אפיה ושמרים יבשים. מוסיפים סוכר, מלח ושמן ומערבבים. מוסיפים כוס ורבע בירה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת בצקית אחידה (מתקבלת תערובת דביקה ודומה במרקמה לממרח חומוס).

הכנת לחם בירה

משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים את התערובת לתבנית. משטחים באופן שווה ומפזרים מעל תערובת. מניחים בצד למנוחה של 10 דקות ובזמן זה מחממים תנור ל180 מעלות.

הכנת לחם בירה

-מכניסים לתנור למשך 40 דקות. מוציאים ומזליפים מעל מעט שמן זית ומחזירים לתנור ל10 דקות נוספות.

-מוציאים ומניחים ללחם להתקרר בחוץ לפחות 20 דקות לפני שפורסים אותו.

הערות:

*אם לאחר שהוצאתם את הלחם מהתבנית הוא לח בחלקו התחתון (זה יכול לקרות בתבניות מסוימות) כדאי להניח את הלחם (בלי התבנית) על רשת התנור התחתונה ולהפעיל את התנור על 180 מעלות במשך 10-15 דקות, כדי שהחלק התחתון יתייבש.

*אין לערבב יותר מידי את הבלילה שכן ערבוב יתר יפגע במרקם הסופי של הלחם ועלול להפוך אותו לקשה ודחוס יותר.

*הלחם הכי טעים וטרי באותו יום, לכן מומלץ להכין אותו ביום ההגשה. אם יום למחרת הוא מאבד מטריותו, אפשר להכין ממנו צנימים/טוסט.

*ניתן להקפיא את הלחם כשהוא עטוף היטב (מפשירים בטמפ' החדר ולאחר מכן מחממים מעט בתנור ב180 מעלות).

*אפשרויות לתוספות וגיוונים ללחם: ניתן להוסיף לבלילה זיתים קצוצים+ גבינת פרמזן/קשקבל, אגוזים קצוצים, שומשום וגרעינים, עגבניות מיובשות חתוכות ועשבי תיבול וכדו'.

לחם בירה

לחם בירה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

37 תגובות

הוסף תגובה
  1. המתכון הזה היה פתרון מצוין לחופשה בחו"ל – מכיוון שאנחנו אוכלים כשר אנחנו לא יכולים לקנות לחם מקומי!
    תודה

  2. שבוע טוב אפרת,
    האם אפשר להשתמש בקמח טף במתכון?
    אשמח לדעת אם יש לך מתכונים נוספים שבהם אפשר לעשות שימוש בקמח טף.. עוגיות, עוגות, לחמים. בבקשה 🙂

    1. היי ענת,
      אני יודעת שקמח טף מאוד בריא אבל לא יצא לי עדיין להשתמש בו כך שאין לי מושג.
      שבוע נפלא 🙂

    1. היי אפרים,
      ממליצה להנמיך את התנור ל160-150 מעלות ולהמשיך לאפות עד שמבפנים זה יאפה כמו שצריך.

  3. שלום,

    רציתי לדעת מה אורך החיים של הלחם ואיך מאחסנים אותו? (ניילון נצמד, נייר כסף, קופסה סגורה, שקית ניילון, וכו)

    אני רוצה להכין אותם למשלוחי מנות אבל מפאת לחץ של זמן לא בטוחה שאספיק להכין באותו היום. האם הכנה בערב שלפני עדיין תשאיר אותם טרי/טעים? מה הייתם ממליצים לי לעשות בנידון? אם אכין אותם כמה ימים לפני ואקפיא – זה עדיין יצא טעים או שיהרוס את כל הכיף?

    תודה מראש!

    1. היי מרים,
      הלחם נשמר מחוץ למקרר כשהוא עטוף היטב בניילון נצמד במשך כ-3 ימים.
      לאחר יום הוא כבר מתחיל לאבד את הפריכות שלו אבל עדיין טעים.
      אם את מכינה ערב לפני- זה בסדר. אם את מתכוונת להכין כמה ימים לפני אז כדאי להקפיא את הלחם כשהוא עטוף היטב בניילון נצמד (לאחר שהוא התקרר לגמרי) ולהפשיר באותו יום שאת אורזת במשלוח.
      חג פורים שמח 🙂

    1. היי,
      הכוונה לבירה רגילה להבדיל מבירה שחורה. לדוג': קרלסברג, גולדסטאר, טובורג וכו'

    1. היי מירי,
      הלחם אכן מספיק לתבנית אינגליש קייק אחת.
      שמחה שיצא טעים ותודה שחזרת לעדכן 🙂

    1. היי מרים,
      אפשר לשלב כוס קמח מלא עם כוס קמח לבן אחרת הלחם יוצא מאוד דחוס וכבד. ממליצה במקרה הזה לא לוותר על השמרים.
      בהצלחה ויום נפלא 🙂

  4. הלחם בירה יצא מצויין
    למרות שהשתמשתי בבירה שנפתחה
    הוספתי בכמות השמרים אוורירי וטעים
    תודה לך על המתכון המדהים טל

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר