מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

לזניה תרד

לזניה תרדFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 21, 2017
Last modified:מאי 27, 2019

Summary:

מתכון ללזנית תרד וגבינות ברוטב רוזה טעים במיוחד – מתכון מנצח לחג שבועות או לאירוח חלבי

לזנית תרד

תבנית מלבנית קטנה בגודל 20X30

מצרכים:

12 דפי לזניה

200 גרם עלי תרד טריים קצוצים דק-דק

250 גרם גבינה לבנה/קוטג'

מיכל שמנת לבישול 15% (250 מ"ל)

400 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים

2 כפות רסק עגבניות

3 שיני שום כתושות

2 כוסות גבינה צהובה מגורדת (200 גרם)

כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

הכנת רוטב רוזה: מחממים את השמנת לבישול במחבת רחבה במשך 2 דקות על אש בינונית (אין צורך לשמן את המחבת). מוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, שום כתוש, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. מבשלים במשך כ-3 דקות, תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש.

-מחממים תנור ל190 מעלות.

הרכבת הלזניה: מניחים בתבנית 3 דפי לזניה (עדיף שדפי הלזניה לא יעלו אחד על השני). יוצקים על דפי הלזניה באופן אחיד רבע מכמות הרוטב, מפזרים שליש מכמות עלי התרד הקצוצים, מעל שליש מכמות הגבינה הלבנה/קוטג' ורבע מכמות הגבינה הצהובה. כך ממשיכים 4 שכבות דפי לזניה כאשר השכבה העליונה היא רוטב וגבינה צהובה.

זה הסדר הנכון:

(1) 3 דפי לזניה, רוטב רוזה, עלי תרד קצוצים, גבינה לבנה, גבינה צהובה

(2) 3 דפי לזניה, רוטב רוזה, עלי תרד קצוצים, גבינה לבנה, גבינה צהובה

(3) 3 דפי לזניה, רוטב רוזה, עלי תרד קצוצים, גבינה לבנה, גבינה צהובה

(4) 3 דפי לזניה, רוטב רוזה, גבינה צהובה

מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים במשך 40 דקות. מסירים את הנייר בזהירות ומחזירים לאפיה למשך 10-15 דקות, עד להזהבה.

לזניה תרד

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

56 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי אווה,
      במקום הגבינה הצהובה אפשר לשים כוס וחצי מוצרלה מגורדת וחצי כוס גבינת פרמזן מגורדת.

  1. היי אפרת, מתכננת להכין את הלזניה להיום בערב (כבר פעם שניה שלי והראשונה יצאה מצויינת!). האם אפשר להכין מראש את כל השלבים, כולל הכנת השכבות, למעט האפיה ולאפות רק ברגע האחרון? או שזה יפגע במרקם?

    1. זה דפי לזניה. הם צהובים ודומים במראה לפרוסות של גבינה צהובה 🙂
      כדאי להשתמש בגבנ"צ מגורד.

  2. היי אפרת, איך אפשר למרוח את שכבת הגבינה לבנה? היא נופלת לי כמו גוש… לא ברור לי הביצוע…

    1. נכון, קשה למרוח אותה אז פשוט לטפטף/לצקת את הגבינה עם כף בכמה אזורים.

  3. תודה רבה על המתכונים הנפלאים!
    רציתי לשאול היום יום שני ואני מארחת ברביעי
    מתי אפשר להכין את הלזניה? אם לא אספיק להכין הכל באותו היום? (הילדים בבית)

    1. אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר.
      כדי לרענן את המראה כדאי לפזר גבינה צהובה מגורדת על הלזניה לפני החימום (לפני ההגשה).

  4. שלום לכולם!
    הכנתי את הלזניה אתמול ויצא ממש טעים, טרפתי את העוגה פרוסה אחר פרוסה.
    תודה:)

  5. הכנתי את הלזניה לחג שבועות 2018, כולם טרפו אותה ונתנו מחמאות להפליא….. יש הצלחתי👏

  6. היי
    האם אפשר לוותר על השמנת לבישול ולעשות את זה רק ברוטב עגבניות ?
    ולהשתמש ברוטב מוכן של barilla?
    אם כן מה השלבים במתכון אותו דבר?
    תןדה

    1. אפשר. משלבים באותו אופן. פשוט שמים את הרוטב עגבניות במקום השמנת. אין צורך לבשל אותו, רק לערבב אותו עם רסק ושום ולתבל במלח ומעט פלפל שחור. את המלח יש להוסיף בהדרגה ולטעום כי יכול להיות שהרוטב עצמו כבר מתובל.

  7. האם אפשר תרד קפוא? האם אפשר לערבב את הכל (רוטב, תרד, גבינות) לעיסה אחת ולשים בין דפי הלזניה?
    תודה!

    1. היי דפנה,
      אפשר תרד קפוא.
      כדי ששכבת הרוטב לא תעשה סמיכה מידי ותרכך כמו שצריך את דפי הלזניה אני ממליצה לשים את הרוטב בנפרד ואת הגבינה והתרד אפשר לערבב יחד ולשים.

    2. תודה יצא מושלם! וגם הניוקי, הרביולי, סלט הפסטה ועוד כמה מתכונים שלך שהכנתי מהבוקר…
      תודה רבה על העזרה בזמן אמת, לא מובן מאליו…
      חג שמח וטעים 🙂

  8. שלום אפרת,
    סליחה מראש על השאלה המוזרה
    אבל אם ארצה להכין את המתכון המגרה הזה בלי דפי הלזניה וכמובן ארצה לשמור על השכבות
    את חושבת בכלל שזה אפשרי?
    ואשמח בבקשה לרעיון יצירתי איך ואם בכלל אפשר להכין את זה
    תודה רבה רבה..☺

    1. היי דקלה,
      נתת לי אתגר רציני 🙂
      יש לך משהו שחשבת לשים במקום דפי הלזניה שאני אגיד לך אם זה יכול להתאים?
      אם הכוונה שאת רוצה להכין את זה מפסטה או אטריות רחבות את יכולה להכין כמו לזניה אישית עם הרוטב שבמתכון (כמו במתכון הזה – לזניה אישית). זה לא ממש שכבות אבל זה קרוב.

    1. היי שרון,
      אפשר להכין עם רוטב בשמל. אני בחרתי להכין עם רוטב רוזה כי לא רציתי לוותר על הטעם של העגבניות שמשתלב מעולה עם תרד.
      כמויות לתבנית בינונית 25X32:
      16-20 דפי לזניה
      300 גרם עלי תרד טריים קצוצים דק-דק
      375 גרם גבינה לבנה/קוטג'
      מיכל וחצי שמנת לבישול 15% (375 מ"ל)
      600 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים
      3 כפות רסק עגבניות
      4 שיני שום כתושות
      3 כוסות גבינה צהובה מגורדת (300 גרם)
      כפית מלאה מלח, קמצוץ פלפל שחור
      שבוע טוב וחג שמח 🙂

  9. רציתי לדעת מה אפשר לשים במקום השמנת
    נהמתכונים שלך נהדרים ובלי הרבה סיבוכים תודה וחג שמח

    1. היי מלי,
      אני מניחה שאפשר להקפיא. מומלץ להפשיר בחוץ כשהיא עטופה ורק אחר כך לחמם בתנור.
      כדי לרענן את המראה שלאחר ההפשרה אפשר להוסיף גבינה צהובה מגורדת טריה לפני שמחממים את הלזניה.

  10. היי , רציתי לדעת אם אפשר לעשות גם בלי התרד . אצלי לא אוהבים.
    והאם הכמויות נשארות אותו דבר?

    1. היי שרון,
      אפשר לוותר על התרד. הכמויות נשארות כמו שהן.
      אפשר לשים במקום פטריות טריות קצוצות גס אם אם אוהבים (מומלץ לטגן אותן קצת לפני).

  11. היי אפרת, הלזניה נראית טעימה בטירוף! אני אוספת מתכונים לשבועות וזה נראה מתאים מאוד, אז תודה רבה!! אפרת – נכנס לי ג'וק לראש להכין סוג של "סופלה" גבינות מתוק לקינוח שאפשר להכין בתבניות אישיות מאלומיניום (כמו מאפינס), משהו אוורירי וקצת רטוב באמצע. יש לך אולי איזה מתכון / רעיון? רק עלייך אני סומכת ואם אין לך, פשוט ארד מהרעיון 🙂 תודה וערב מקסים 🙂

    1. היי יקירה,
      מחמיא לי שאת רוצה מתכון שלי 🙂 אבל במקרה הזה אין לי מתכון.
      יום נפלא!

    2. מגיעה לך את כל המחמאות! רק את המתכונים שלך אני מרגישה ביטחון להכין, הכל ברור וקל לעקוב אחרי ההוראות, יש הרגשה של "i can do this " שאין אצל אחרים! פשוט את נותנת לי חשק לנסות דברים, אפילו אם לא כל הזמן יוצא מוצלח כמו בתמונות שלך 🙂

    1. היי עדי,
      מה גודל התבנית? הכוונה לתבנית מלבנית בגודל 25X32 או לתבנית הגדולה בגודל של התנור?

  12. היי אפרת,

    נראה שווה בטירוף! האם ניתן להשתמש בתרד קפוא?
    האם במקום קופסא של עגבניות מרוסקות ניתן להשתמש בעגבניות טריות קצוצות (ואולי אפילו לבשל אותן כדי שהטעם יהיה דומה?)

    1. היי מיטל,
      אפשר להשתמש בתרד קפוא.
      במקום עגבניות מרוסקות ניתן להשתמש ב 3-4 עגבניות טריות מרוסקות (או מגורדות/קצוצות דק-דק) ולבשל אותן קצת עם שמן זית.

    2. תודה אפרת!! את חושבת שלעגבניות בבישול כדאי להוסיף גם קצת סוכר כדי לנטרל חומציות?

    3. כן, אני חושבת שכדאי לבשל את העגבניות 5-7 דקות ואז להוסיף להן 2 כפות רסק עגבניות, 3 שיני שום כתושות וכחצי כפית סוכר. לבשל עוד כמה דקות ולהסיר מהאש.
      לאחר מכן לבשל במחבת נפרדת את השמנת לבישול ולאחר כ-2 דקות להוסיף את תערובת העגבניות שבישלת, כפית שטוחה מלח וקמצוץ פלפל שחור.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר