מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

לזניה פטריות ושמנת

לזניה פטריות ושמנתFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 28, 2019
Last modified:יוני 26, 2019

Summary:

לזניה עם פטריות וגבינות ברוטב שמנת ועגבניות (רוטב רוזה)

לזניה פטריות ושמנת

תבנית מלבנית בגודל 22X31 ס"מ

מצרכים:

12 דפי לזניה

1 בצל קטן קצוץ

2 קופסאות פטריות טריות חתוכות (*מומלץ לשלב שמפיניון עם פורטבלו)

שליש כפית מלח (לתיבול הפטריות)

2 מיכלי שמנת לבישול 15% (500 מ"ל)

כוס (260 גרם) עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים

4 שיני שום כתושות

2 כוסות גבינה צהובה מגורדת (200 גרם)

כוס גבינת פרמז'ן (100 גרם)

כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל במשך כ-3 דקות. מוסיפים את הפטריות, שליש כפית מלח ומערבבים. מכסים את המחבת ומבשלים על אש בינונית במשך 10 דקות (יש לערבב מידי פעם). מעבירים לצלחת בלי הנוזלים.

-לאותה מחבת שופכים 2 מיכלי שמנת לבישול ומוסיפים 4 שיני שום כתושות, כוס עגבניות מרוסקות, כפית שטוחה מלח וקמצוץ פלפל שחור. מערבבים ומחממים על אש גבוהה-בינונית במשך כ-5 דקות ומסירים מהאש. 

-מחממים תנור מראש ל-190 מעלות.

-מרכיבים את הלזניה:  מניחים בתבנית 3 דפי לזניה (עדיף שדפי הלזניה לא יעלו אחד על השני). יוצקים על דפי הלזניה באופן אחיד רבע מכמות הרוטב, מפזרים שליש מכמות הפטריות, מעל רבע מכמות הגבינות. כך ממשיכים 4 שכבות, כאשר השכבה העליונה היא רוטב, גבינה צהובה ופרמזן.

סדר השכבות:

(1) 3 דפי לזניה, רוטב רוזה, פטריות, גבינה צהובה, גבינת פרמז'ן

(2) 3 דפי לזניה, רוטב רוזה, פטריות, גבינה צהובה, גבינת פרמז'ן

(3) 3 דפי לזניה, רוטב רוזה, פטריות, גבינה צהובה, גבינת פרמז'ן

(4) 3 דפי לזניה, רוטב רוזה, גבינה צהובה, גבינת פרמז'ן

מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים במשך 40 דקות. מסירים את הנייר בזהירות ומחזירים לאפיה למשך 10-15 דקות, עד להזהבה.

*הערה: חשוב שדפי הלזניה יהיו מכוסים היטב ברוטב.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

26 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום אפרת.
    רוצה להכין לצהריים ויש לי כמה שאלות:
    אפשר שמנת של 38%?
    במקום גבינת פרמזן מה אפשר לשים?
    איזה תוספות אפשריות לשים חוץ מפטריות?

    1. אפשר.
      במקום פרמזן אפשר לשים מוצרלה.
      במקום פטריות אפשר לשים זיתים ו/או תירס משימורים.

    1. מוסיפים יחד עם השמנת והעגבניות המרוסקות (עדכנתי במתכון).

    1. אפשר לשים מוצרלה במקום פרמזן.
      אפשר לשים במקום הפטריות זיתים או תירס משימורים או להכין בלי.

    1. עדיף שלא. אפשר להכין יום-יומיים מראש ולשמור במקרר.

  2. היי אפרת
    ניסיתי את המתכון והשכבה התחתונה נשרפה והעלים לא מבושלים וראויים לאכילה יש לך לעיון מה עשיתי לא טוב???????????

    1. היי תמר,
      אפית בתוכנית רגילה של חום עליון וחום תחתון? התבנית היתה מונחת במרכז התנור?
      באיזה סוג תבנית השתמשת?
      כיסית את העלים היטב ברוטב?
      התנור שלך חזק במקרה?

  3. שלום.
    אפשר להמיר את גבינת הפרמזן בגבינה צהובה או בולגרית?
    זה מה שיש לי כרגע.
    אשמח לקבל תשובה

    1. כן אפשר לשים קצת יותר גבינה צהובה ולהוסיף גם בולגרית.

  4. היי אפרת ,
    מתכון מפתה 🙂
    אפשר להשתמש בפטריות שימורים?
    ובמקום דפי לזניה במצות? נשאר לי עוד מפסח…

    1. היי ענת,
      אפשר להשתמש בפטריות משימורים.
      לא יודעת איך הרוטב הזה ייצא עם מצות. נראה לי שכדאי להכין את המתכון הזה- לזניה ממצות.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר