מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

לזניה כשרה לפסח

לזניה כשרה לפסחFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 31, 2014
Last modified:אפריל 20, 2019

Summary:

לזניה חלבית ממצות -לא תאמינו כמה שהיא טעימה.. 

לזניה כשרה לפסח

תבנית אלומניום חד פעמית בגודל 31X22

מצרכים:

4.5 מצות

200 גרם גבינה צהובה מגורדת

100 גרם גבינה בולגרית מפוררת

זיתים ירוקים מגולענים קצוצים

חומרים לרוטב (לערבב בקערה):

530 גרם עגבניות מרוסקות (3/4 קופסת שימורים גדולה) , 2 כפות רסק עגבניות, 1/2 כוס מים רותחים, 3 כפות שמן זית, 3 שיני שום כתושות, 1 כף שטוחה סוכר, 1/2 כפית אבקת מרק, 1 כפית תבלין בזיליקום יבש או עלים טריים, מלח ופלפל שחור.

אופן הכנה:

-מרטיבים את המצות מתחת לברז ועוטפים במגבת נקייה למשך 5 דקות.

-מחממים תנור ל- 180 מעלות.

-מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה.

-משמנים תבנית, מניחים בתחתית התבנית מצה וחצי, יוצקים 1/3 מהרוטב, מפזרים 1/3 כמות מהגבינות ומהזיתים. מניחים מעל שכבת מצות נוספת ושוב 1/3 כמות מהרוטב, הגבינות והזיתים. כך ממשיכים עד 3 שכבות.

-מכניסים למרכז התנור ואופים כ-25 דקות.

לזניה כשרה לפסח, לזניה ממצות, מתכונים עם מצות

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

53 תגובות

הוסף תגובה
  1. הכנתי את הלזניה בפסח, הילדים התמוגגו עליו, עוד לא הספקתי לטעום הילדים סיימו אותה.
    רציתי לדעת האם ניתן את המתכון עם דפי לזניה?

  2. הי
    רוצנ להכין היום בתבנית יותר גדולה ויש לי פחות מחבילת גבינה צהובה .
    האם ניתן לשלב עם קוטג וגבינה לבנה או טוב טעם? ובכמה מצות להשתמש בתחתית לתבנית יותר גדולה(בינונית)?
    תודה וחג שמח

    1. היי יעל,
      אפשר לשלב גבינות נוספות כמו טוב טעם וקוטג' או גבינה לבנה. לגבי כמות המצות, זה תלוי כמה מצות נכנסות בתבנית. כמובן שאפשר לחתוך אותן כדי להתאימן לגודל. תרטיבי 6-7 מצות, תמיד אפשר להרטיב יותר אם חסר.
      חג שמח 🙂

  3. הי ותודה על המתכונים הנפלאים.
    בגלל אילוצים אני חייבת להכין את הלזניה יום לפני ההגשה.
    האם גם לאפות אותה יום לפני? או רק להכין הכל ולאפות אותה באותו יום ממש?
    והאם זה יהיה ממש לא מוצלח ועדיף בכלל להחליף מתכון?… מאד רוצה להכין את הלזניה הזו… תודה וחג שמח

    1. היי אריאלה,
      בגלל שמדובר במצות ולא דפי לזניה רגילים לא מומלץ לאפות יום לפני וגם לא להכין הכל עד לשלב האפיה כי לדעתי המצות יספגו את הנוזלים מעבר לדרוש. את יכולה להכין את הרוטב מראש ולקצוץ את הזיתים ואז יישאר לך רק לסדר את השכבות ולשים בתנור.
      חג שמח 🙂

  4. הלזניה טעימה באופן יוצא דופן. המצות לא מורגשות. הכנתי לברית של הנכד שלי שהקיימה בפסח וזכיתי בתשואות.
    החלפתי את הבולגרית במוצרלה.
    תודה רבה על המתכון:)

  5. שלום וחג שמח!
    חשבתי להכין את הלזניה ולשלב בה חצילים. מה דעתך, כדאי? אם כן, איך בידוק עושים את הגרסה עם חצילים?
    תודה רבה!

    1. היי מרים,
      אפשר להכין באותו אופן פשוט לשלב בשכבה או שתיים כמה פרוסות חצילים שטוגנו/נאפו לפני.
      את יכולה להכין בעצמך את החצילים – מצורף מתכון לחצילים בתנור או שאפשר לקנות חצילים קלויים מוכנים.
      חג שמח 🙂

  6. האם אפשר להכין יום קודם? המצות לא יהיו סמרטוטיות מדי? ואז עדיף אולי ךא להרטיב אותן,אלא פשוט לתת להן לספוג את הרטבים והמילויים?

    1. היי מרגי,
      את הלזניה מומלץ להכין באותו יום סמוך להגשה. אפשר להכין את הרוטב יום קודם ולשמור במקרר ובאותו יום לסדר את הלזניה בתבנית ולאפות.
      חג שמח 🙂

    1. היי עילית,
      אפשר להשתמש ב 4-5 עגבניות טריות מרוסקות בפומפיה.
      חג שמח 🙂

    2. היי אפרת,
      האם ה4-5 עגבניות טריות מחליפות גם את המרוסקות וגם את רוטב העגבניות?
      או שזה לגרד על פומפיה 4-5 עגבניות ולהוסיף רוטב עגבניות?
      תודה וחג שמח 🙂

    3. היי עינב,
      4-5 עגבניות טריות הם במקום העגבניות המרוסקות בשימורים. יש להוסיף להן 2 כפות רסק עגבניות.
      אגב, בגלל שמדובר בעגבניות טריות אם רוצים לשפר את הטעם מומלץ לבשל קצת את הרוטב במחבת 5-7 דקות לפני ואז להשתמש בו ללזניה (הרוטב הכוונה לכל חומרי הרוטב).
      חג שמח 🙂

    1. היי חנה,
      אם את שמה גם חצי כפית אבקת מרק אז שימי בסביבות שליש כפית מלח. אם את מוותרת על אבקת המרק שימי חצי כפית מלח.
      פלפל שחור שימי ממש קמצוץ.
      חג שמח 🙂

    1. היי חנה,
      אפשר להכין רק עם הגבינה הצהובה.
      לגבי הכמות- אין בעיה, שמי כמה שאת חושבת.
      חג שמח 🙂

    1. היי הילה,
      גם בלזניה רגילה מפזרים את הגבינות מעל הרוטב 🙂
      חג שמח

  7. היי, רציתי להודות ולעדכן שהכנתי את הלזניה הנ"ל בגירסה בשרית כמו שייעצת ויצא מהמם! תודה רבה! ממש שבת שלמה עם רק עם מתכונים מצויינים של האתר 🙂 (לזניה, פשטידת תפו"א, עוגת קרמבו)

  8. היי, קודם כל תודה רבה על האתר אני נהנת ומשתשמת בו המון 🙂
    האם יש אופציה להפוך את המתכון לבשרי? ואם כן איך?

    1. היי איילת,
      קודם כל אני שמחה לשמוע שהאתר שימושי עבורך 🙂
      לא ניסיתי להכין את המתכון כבשרי אבל לדעתי זה יכול לעבוד באותו אופן.
      במקום רוטב וגבינות לפי מתכון זה – תכיני את רוטב הבשר ממתכון – לזניה בשרית (לחצי על הקישור).

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר