מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

לזניה אישית

לזניה אישיתFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 23, 2016
Last modified:ספטמבר 28, 2016

Summary:

מתכון ללזניה חלבית אישית שמכינים בתבנית מאפינס מאטריות במקום דפי לזניה

לזניה אישית

מצרכים (12 לזניות אישיות):

200 גרם אטריות רחבות

1 ביצה

2 כפות שמן זית

מעט מלח, פלפל שחור

רוטב ללזניה: 400 גרם עגבניות מרוסקות (מקופסת שימורים), 2 כפות רסק עגבניות, 2 כפות שמן זית, 2 שיני שום כתושות, כפית שטוחה סוכר, כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור וכפית שטוחה תבלין בזיליקום/אורגנו.

גבינה צהובה מגורדת (כ-250 גרם)

זיתים קצוצים, תוספות לפי הטעם

אופן הכנה:

-מבשלים את האטריות הרחבות במים רותחים לפי ההוראות על גבי האריזה. מניחים במסננת ושוטפים מתחת למי ברז. מעבירים לקערה ומוסיפים כף שמן זית, ביצה , מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. מניחים בצד עד להכנת הרוטב.

-מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב (אין צורך לבשל).

-משמנים תבנית שקעים/מאפינס ומסדרים בתחתית שכבה מתערובת האטריות, מעליה יוצקים כף מהרוטב, מפזרים גבינה צהובה וזיתים ומעל מסדרים שכבה נוספות של אטריות, כף רוטב ומפזרים גבינה צהובה.

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 25-30 דקות, עד להזהבה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה :-)

אהבתם? שתפו

54 תגובות

הוסף תגובה
  1. מטעמי בריאות, אני פחות אוהב את הרעיון של רסק העגבניות מקופסא . יש לך מתכון לרסק עגביות טבעי יותר ?

    1. היי ירון,
      אין לי מתכון לרסק. אתה יכול פשוט להכין רק עם עגבניות מרוסקות אבל לפי דעתי תצטרך להמתיק קצת יותר את הרוטב. ממליצה לטעום ולהמתיק לפי הצורך.
      אם אתה מכין מעגבניות טריות מרוסקות אני ממליצה לבשל לפני את הרוטב במשך 5-10 דקות.

  2. שלום אפרת
    כל יום מנסה מתכונים חדשים ומתפעלת מחדש
    איך זה עובד עם עגבניות רגילות במקום העגבניות מקופסת שימורים?

    1. היי מיכל,
      הגבינה הצהובה נמצאת גם בתוך התערובת וגם בחלק העליון. זה הולך שכבה של אטריות, כף רוטב, גבנ"צ, שכבה של אטריות, כף רוטב, גבנ"צ למעלה.

  3. היי אפרת. רציתי לשאול.האם כל זה מתאים להכנה בתבנית אינגליש קייק? ואם לא, באיזו תבנית? ושנית- האם אפשר להקפיא? (פשוט כיוון שהמצרכים שאני קונה מגיעים בתכולה של פי שניים מהכמות הנדרשת כאן, אז אמרתי אחד אכין לאכילה והשני להקפאה)
    בתודה מראש- וכל הכבוד על התשובות המהירות והמקצועיות :)

    1. עוד שאלה יקירה:
      כרגע ממש הוצאתי את האינגליש קייק מהתנור לאחר 25 דקות, והשכבה העליונה של הגבינה המגורדת יצאה מקשה אחת! זה טוב? לא טוב? והאם לכסות מיד את המאפה?

      1. היי משה,
        יכול להיות שהתנור שלך יחסית חזק או שהתבנית היתה קרובה יותר לחלק העליון של התנור? בכל מקרה כדאי לכסות אותה בנייר כסף ולהמשיך לאפות עוד כ-10 דקות, אלא אם כן זה נראה לך מוכן.

    2. היי משה,
      אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק רק חשוב לשמן את התבנית קודם. אם אתה מכין כמות כפולה חלק אותה בין שתי תבניות אינגליש.
      לא אמורה להיות בעיה להקפיא רק חשוב לעטוף היטב בניילון נצמד כדי שלא ייכנס קרח.

      1. תודה אפרת :)
        אכן שאלתי את אמא שלי והיא אמרה שהתנור שלנו הוא תנור טורבו! וזה מן הסתם גרם לייבוש מן היסוד..
        תהיתי אם אפשר לערבב את הגבינה המורדת בין הרוטב במקום לגרד מלמעלה..

        1. כן משה, אפשר אבל לפי דעתי יהיה יותר מוצלח אם תכין בדרך הרגילה ותכסה בנייר כסף בזמן האפיה ותסיר את הנייר 5-10 דקות לקראת הסוף.

  4. היי.. המתכון נראה טוב..
    אשמח להבין מדוע את מערבבת את האיטריות עם שמן וביצה..

    תודה רבה,
    אורלי

    1. היי אורלי,
      הביצה נועדה להדביק את האטריות ותורמת ליציבות השכבות שלא יתפרקו. השמן מעניק פריכות קלה.

  5. שלום
    אתר מעולה! ניסיתי המון מתכונים וכולם היו מושלמים!
    הילדים לא אוהבים זיתים.. מה כדאי להוסיף במקום? יתאים טונה ובולגרית?

  6. הי יצא לי ממש טעים הפשטידת פסטה פיצה שלכם!
    תודה רבה רציתי לשאול אם אפשר לשם בתבניות שונות..
    תודה

    1. היי מורן,
      אפשר להכין בתבניות מאפינס או שקעים קטנות או בתבנית אחת מלבנית קטנה.
      בהצלחה :-)

  7. שלום אפרת! האם ניתן להשתמש בעלי לזניה רגילות או חייבים רק פסטה רחבה (לא הבנתי איזה פסטה) אשמח לתשובתך תודה shila

    1. היי שילה,
      לא ממליצה להשתמש בעלי לזניה רק מהסיבה שזמן ההכנה מתארך משמעותית. כל עלה יש לחלוט במים רותחים במשך 2-3 דקות עד שהוא מתרכך ורק שהוא רך הוא גמיש מספיק כדי שיהיה אפשר לחתוך אותו למידות הרצויות ולסדר אותו בתחתית, והבעיה היא שצריך לחלוט כל עלה בנפרד כדי שלא יידבקו זה לזה.
      עדיף להשתמש באטריות רחבות (זאת ממש שקית שרשום עליה "אטריות רחבות". ניתן למצוא בכל סופר, ליד המדפים של הפסטות) או להשתמש בפסטה מסוג "פטוצ'יני שהיא רחבה וארוכה.
      בהצלחה :-)

    1. היי דני,
      הכוונה לאטריות ממש לא לסוג של פסטה, למרות שאפשר להכין את זה גם עם פטוצ'יני.
      תרשום בגוגל "אטריות רחבות אסם" ותסתכל בתמונות.

  8. אני לא משתמשת בכלל בגבינה צהובה. מה אפשר במקום הצהובה??האם אפשרי גבינה קשה לבנה מפוררת? ואולי רעיון אחר?

    1. היי לאה,
      את יכולה לשים בולגרית/פטה מפוררת ולשלב עם גבינת פרמזן, קשקבל או כל גבינה אחרת שהיא לא גבינת שמנת.

  9. היי
    נחשפתי לאתר לפני כמה שבועות. ומאז ניסיתי עשרות מתכונים. הכל מעולה!!!!
    האם ניתן להכין את הלזניה עם פסטה ספירלה במקום אטריות רחבות?

    תודהה

    1. כיף לשמוע :-)
      אני מניחה שאפשר רק אולי יהיה כדאי להוסיף ביצה נוספת כדי שהתחתית תהיה יציבה מספיק ולא תתפרק.
      בהצלחה והמשך יום נפלא

  10. יש לי בבית תנור חלבי קטן טוסטר אובן. אין לו מעלות של 180 וכו. יש לו כפתור שמסובבים עם מספרים שזה הטיימר. ועוד כפתור שמסובבים עם מספרים של המעלות. יש משהו כמו עד המספר 10 על 2 הכפתורים.. על מה ללחוץ? יצא לי שנהרסו מתכונים כי שמתי על הכי גבוה. תודה.

    1. היי,
      אין לי ניסיון עם סוג הטוסטר הזה לכן אני לא יודעת.
      הייתי ממליצה שתתחילי לאפות על 8 ותעקבי. אם את רואה שהלזניות משחימות מהר בחלק העליון, הורידי ל-6 והמשכי לאפות. מבחינת הזמן לא אמורים להיות שינויים למרות שזה תלוי בטוסטר.
      בהצלחה :-)

    1. היי אורנה,
      אפשר לוותר על הביצה. היא רק מדביקה את האטריות ליחידה אחת. מבחינת טעם אין הבדל :-)

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »