מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לביבות תפוחי אדמה ופטריות

מתכון לביבות תפוחי אדמה ופטריותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On יוני 24, 2013
Last modified:אוגוסט 20, 2018

Summary:

לביבות תפוחי אדמה ופטריות מטוגנות או אפויות בתנור

לביבות תפוחי אדמה ופטריות

מצרכים:

3 תפוחי אדמה גדולים 

בצל גדול

קופסת פטריות שמפניון חתוכות

2 ביצים

1/3 כוס פירורי לחם

תיבול: כפית מלאה אבקת מרק/פטריות, מלח ופלפל שחור.

אופן הכנה:

-חותכים בצל ומטגנים במחבת. לאחר שהשחים מעט, מוסיפים פטריות שמפניון קצוצות. מטגנים מספר דקות ומעבירים לצינון בקערה.

-מקלפים את תפוחי האדמה ומרככים אותם (במים חמים או כמה דקות במיקרוגל). לאחר שהתקררו מעט, מגרדים בפומפייה ומוסיפים לקערת הפטריות.

-מוסיפים לקערה ביצים ופירורי לחם ומתבלים באבקת מרק/פטריות ומעט מלח ופלפל (במידה שאופים- רצוי להוסיף כף שמן לעיסה).

-מערבבים היטב את העיסה ויוצרים קציצות עם הידיים. מניחים בתבנית ומכניסים לתנור בחום גבוה (190-200 מעלות) כ- 20 דקות מכל צד עד שמזהיב. אפשרות נוספת היא לחמם שמן במחבת ולטגן את הקציצות משני הצדדים, עד להזהבה יפה.

 לביבות תפוחי אדמה אפויות, מתכון ללביבות תפוחי אדמה, לביבות תפוחי אדמה מטוגנות

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

10 תגובות

הוסף תגובה
    1. מלח-פלפל (אנחנו לא מחזיקים בבית אבקת מרק). יש לי עוד תבלינים אבל לא ידעתי מה ישתלב טוב.

    2. אם כך אז יש להמליח כמו שצריך כי כשחזר מלח זה מורגש בטעם. מעט כמון יכול להשתלב כאן.

  1. יצא לי מדהייםםם, נחטף ברגע, האם אפשר להקפיא?
    תודה על האתר והתכונים הנפלאים, בזכותך כייף לי והתחלתי לאהוב את המטבבח

    1. שמחה לשמוע!
      לא מומלץ להקפיא כל דבר שיש בו תפו"א מאחר והמרקם נפגע לאחר הפשרה.
      חג שמח 🙂

  2. האם אפשר להשתמש בתור לביבות תפוחי אדמה רגילות ולהוריד את הפטריות ואבקת המרק? או שיש לזה מתכון שונה באתר?
    תודה 🙂 ויומוצלח 😉

    1. כן שירה, אפשר לוותר על הפטריות ועל אבקת המרק ולתבל רק במלח ופלפל שחור.
      ערב נעים 🙂

    1. היי לירז,
      אולי הייתי הולכת על אבקת מרק רגילה כי אז הטעם יותר ניטרלי אבל אם רוצים טעם יותר מורגש של פטריות אפשר להשתמש באבקת מרק פטריות.
      חג חנוכה שמח! 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר